Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Nefelejcsek
  2018-06-08 22:50:06, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér liliom
  2018-06-08 22:49:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsaszín pünkösdi rózsa
  2018-06-08 22:48:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Törökszegfűk
  2018-06-08 22:47:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Tulipánözön
  2018-06-08 22:46:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Zsírégető, karcsúsító táplálékok
  2018-06-08 22:42:20, péntek
 
  Az emberek többsége le szeretne fogyni, csak éppen sehogy sem tud. Sokan mindenféle csodaszert kipróbálnak, amely csak rövid távon működik, aztán jön a visszahízás. Az emberek jelentős hányada számol be arról, hogy a csodaszerek abbahagyását követően dupla vagy tripla annyi súlytöbblettel rendelkeznek, mint a fogyókúrát megelőző időszakban. Vannak azonban olyan táplálékok, amelyek eredményesen égetnek zsírt, így nemcsak a fölösleges kilóktól szabadulhat meg eredményesen, hanem ezek a táplálékok a megelőzésben is nagyon sokat segítenek. A zsírégető élelmek fokozzák az energiaszintet és segítenek a jó közérzet fenntartásában.

Az egyik ilyen táplálék vagy fűszer a Cayenne-bors, amely eredményesnek mutatkozott a zsírégetésben. A Cayenne-bors növeli a szervezet anyagcseréjét, amelynek lassúsága sok esetben gátja lehet a fogyásunknak.

Az eredetileg Mexikóban termesztett chiamagok igazi táplálkozási erőműnek és igazi zsírégető élelmiszernek számítanak. A chiamag emellett növeli az energiaszintet és jó hatással van a kitartásra és a teljesítményre is. Nem beszélve arról, hogy megtámogatja az emésztésünket, csökkenti az éhségérzetet és eredményesen csillapítja a cukor iránti kínzó vágyat.

Természetes zsírok közül az egyik legegészségesebb a kókuszolaj, amelynek nemcsak a testtömeg, hanem a testzsír csökkentésében is a segítségünkre lehet, és még az endokrin rendszer működését is megtámogatja.

A keresztesvirágú zöldségek, mint a káposzta, a karfiol tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek megtámogatják a zsírégetés folyamatát. Mindemellett vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak teli, amelyek ugyancsak hasznosak a szervezet zsírégető folyamatainak elősegítésére.

A ghí (ghee), azaz a tisztított vaj az egyik legnépszerűbb élelmiszer Indiában, nem beszélve arról, hogy a segítségével még zsírt is égethetünk. Ez a különleges vaj még főzés során is megőrzi fitonutriens-tartalmát és még a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A citrusfélék remek zsírégetők, különösen a grépfrút. Ez a gyümölcs olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben és fokozzák az anyagcserét.

A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta vagy a mángold csordultig tele vannak tápanyagokkal, például vassal. Ezek a zsírégető növények megtámogatják az izmok működését és a kalóriaégetést is elősegítik. Sok K-vitamint is tartalmaznak, amelyek erősitik a csontozatot, így gátolva meg a csontritkulás kialakulását.

A matchatea nemcsak megnyugtat, hanem rendszeresen fogyasztva csökkenti a testzsírt és a koleszterinszintet.

Az erjesztett ételek közül a kefir is segíthet a zsírégetésben, mégpedig a benne lévő probiotikumoknak köszönhetően. A probiotikumok a szervezetünknek is segítenek a baktériumokkal szembeni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Antibakteriális gyógynövények
  2018-06-08 22:39:26, péntek
 
 



Ha rendelkezünk antibakteriális növényekkel és táplálékokkal, az majdnem olyan, mintha egy kis saját gyógyszertárunk lenne a saját otthonunkban. Hiszen sok fűszernövény rendelkezik betegségmegelőző képességgel, és ezek jelentős hányada egyes betegségeket is orvosolni tud. Ezen fűszernövények többségét gyógynövényként is számon tartják, hiszen hatékonyak a mikroorganizmusokkal szembeni harcban. A legtöbb ember ismer olyan gyógynövényt, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek - teafa, eukaliptusz -, de sajnos ezek nem mindig elérhetők a kertben vagy a piacon, főleg nem hazánkban. De azért kis országunkban is akadnak szép számmal olyan gyógyító növények, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek.

A fokhagyma az egyik leghasznosabb gyógyító növények egyike. Már száz évvel ezelőtt is alkalmazták a fokhagymát a háborúkban, mégpedig a katonák vették nagy hasznát, hiszen a fokhagyma segítséget nyújtott számukra az üszkösödéssel szemben. A fokhagymában lévő allicin nevű vegyület képes elpusztítani a gyomorfekélyt okozó baktériumot és nagy hasznát vehetjük a nátha megelőzésében és kezelésében. A fokhagyma antibakteriális tulajdonsága miatt remekül kezeli a megfázást, a lábgombásodást és az egyéb fertőző problémákat. Mivel a főzés során jelentősen csökken a fokhagymában lévő vegyület hatása, így érdemes azt nyersen fogyasztani.

A sárgagyökér egy természetes antibiotikum. A benne lévő aktív vegyület, vagyis a berberin eredményesen veszi fel a harcot a hasmenést okozó baktériumokkal szemben és az immunrendszer serkentésében is a segítségünkre lehet. A sárgagyökér főzetével történő lemosás pedig segít megelőzni a sebek és a fekélyek elfertőződését.

Jól tesszük, ha az oregánót nemcsak akkor használjuk, amikor pizzát készítünk, hiszen ez a fűszernövény is egy remek, természetes antibiotikum, amely huszonhárom fajta baktériummal szemben is eredményesen képes megküzdeni. Ilyen például az E. coli (kólibaktérium) és a szalmonella baktérium. Az oregánóolaj ezen kívül megerősíti az immunrendszert és a megfázást is kezelhetjük vele.

A levendula antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik. Ezt a hatását elsősorban a benne található két vegyületnek, vagyis a linaloolnak és a linalil-acetátnak köszönheti. A levendulát már a régebbi korokban is alkalmazták. Ezzel a gyógyító növénnyel fertőtlenítették a betegszobákat és kezelték a fertőző bőrbetegségeket.

A kurkuma is egy erőteljes antibakteriális gyógynövény, így lehet használni sebek és vágások kezelésére, de megfázást és egyéb, belső fertőzéseket is kezelhetünk a segítségével.

A borsmenta gyakran alkotórésze a szájvizeknek és a fogkrémeknek. Nem hiába, hiszen hatékonyan pusztítja el a rossz szájszagot okozó baktériumokat. De ezen kívül további 22 baktériummal szemben is hatásosnak bizonyult.

A bazsalikom egyes baktériumok ellen szintén hatásos. Például korlátozza az E. coli és a Staphylococcus baktérium szaporodását és gátolja az olyan baktériumok növekedését és elszaporodását, amelyek az antibiotikumokkal szemben rezisztenssé váltak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szívvédő bazsalikom
  2018-06-08 18:53:09, péntek
 
 



A szívvédő bazsalikom, amely elpusztítja a szabad gyököket:

A bazsalikom egy frissítő gyógynövény, amely igazi élvezeteket kínál számunkra, ha a konyhában sütés és főzés során felhasználjuk. Azonban nem csupán az étkezéseink során élvezhetjük kellemes ízét, hanem egészségünk megőrzése érdekében is felhasználhatjuk, hiszen olyan erős összetevőkkel van teli, amelyek segítenek megelőzni egyes betegségeket. A gyulladáscsökkentő, antioxidáns, görcsoldó, fájdalomcsillapító és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező bazsalikom védelmet nyújt a stroke-ot okozó érelmeszesedéssel szemben, lassítja a degeneratív állapotok kialakulását - például az osteoarthritis progresszióját - és gátolja az egyes betegséget okozó baktériumok elszaporodását. A bazsalikom gyógyír lehet az emésztési problémákra, enyhíti a fejfájást és még a csontokat is megerősíti.

A bazsalikom Ázsiából és a Közel-Keletről származik, de ma már számos országban termesztik. A bazsalikomot rendszeresen használja a thai, az olasz, a közel-keleti és a vietnami konyha. A természetes gyógyítók évszázadokon keresztül alkalmazták a bazsalikomot allergia, cukorbetegség, légzési nehézségek, emésztési problémák és fertőzések kezelésére.

A bazsalikom természetes antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban gazdag, amelyek biztosítják a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítését. A szabad gyökök sok problémát okozhatnak, ugyanis a véráramba oxidálják a koleszterint, ami megemeli a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát. A koleszterin oxidációjának megakadályozásával a bazsalikom meggátolja az artériák szűkületét. A bazsalikom hatékony antioxidáns tulajdonságai segítenek lassítani a degeneratív betegségek kialakulását.

A nagy mennyiségű flavonoidtartalma mellett illóolajokban is gazdag. Ilyen például a cienol, az eugenol és a limonén. Ezek az olajok nagyon hatásosak számos kórokozóval szemben, mint például listeria vagy E-coli baktérium. Ezt számos kutatás is alátámasztotta, mint ahogyan azt is, hogy a bazsalikom kivonatai nagyon hatásosak egyes bakteriális törzsek és gombatípusok ellen.

A bazsalikom alacsony kalóriatartalmú, de sok rostot tartalmaz. Mindemellett béta-karotinban is gazdag, de van benne A- és K-vitamin is. Az is bebizonyosodott, hogy a bazsalikom erősíti a csontokat és csökkenti az oszteoporózis kialakulásának a kockázatát.

A bazsalikom vérnyomásszabályozó káliumot is tartalmaz, de van benne mangán is, amelyet a szervezet egy szuperoxid-dizmutáz nevű antioxidáns enzim előállítására használ fel.

A bazsalikom igen gazdag luteinben és zeaxantinban. Ezek a mikrotápanyagok védik a retinát a káros UV-sugárzástól, és egyes tudósok úgy vélik, hogy segítenek megelőzni az életkorral összefüggő makuladegenerációt.

A bazsalikom kölcsönhatásba léphet a vényköteles gyógyszerekkel, de még egyes vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel is. Konzultáljon kezelőorvosával a bazsalikom fogyasztásával kapcsolatban, különösen akkor, ha cukorbetegségben szenved és inzulincsökkentő gyógyszerekkel kezelik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hőhullámok ellen
  2018-06-08 16:17:32, péntek
 
  Természetes megoldások hőhullámok ellen

A menopauzába lépő nők gyakran kellemetlen és néha elviselhetetlen tünetekről számolnak be. Ilyenek például a hőhullámok, amelyekre vannak orvos által felírt gyógyszerek, azonban más, kímélőbb megoldások is léteznek ennek a problémának az orvoslására. Ilyen lehet például a diéta vagy a rendszeres testmozgás, amelyek enyhülést hozhatnak, sőt meg is szüntethetik a testet elárasztó forróságot.

Számos gyógynövény alkalmas arra, hogy enyhítse, illetve megszüntesse a kényelmetlen és sok esetben bosszantó hőhullámokat. Ilyen gyógynövény a poloskavész, amelynek ösztrogenikus hatásai vannak. Ez a gyógynövény, hatással van az agyalapi mirigy hormonjaira, beleértve a luteinizáló hormon szintjének csökkenését. Ez azért lényeges, mivel a hőhullámok ezzel összefüggésbe hozhatók. A poloskavész nem csupán a hőhullámokat, hanem egyéb menopauzás tüneteket - éjszakai izzadás - is csökkenti tud, és javítja a kedélyállapotot is. Továbbá bebizonyosodott, hogy a poloskavész a vérnyomásra és a koleszterinszintre is jó hatással van. A menopauza elleni termékekben gyakran más gyógynövényekkel - ilyen lehet az édesgyökér - együtt alkalmazzák.

A Gotu Kola nem csupán hőhullámok, hanem hüvelyszárazság esetén is bevethető, amely egy másik tünete lehet a változó korba lépő nőknek.

Az édesgyökér és a belőle készült készítmények - kiváltképpen az édesgyökér-tinktúra - is enyhülést hozhatnak a hőhullámoktól szenvedő hölgyeknek. A tinktúrából naponta kétszer egy-egy teáskanálnyit szükséges fogyasztani.

Milyen gyógynövények lehetnek még a segítségünkre? A damiana, amely nemcsak hőhullámok ellen vethető be, de a libidót is képes megnövelni. A ginszeng megnöveli az ösztrogénszintet, de a hőhullámokat is enyhíti. Az orbáncfüvet depresszió esetén lehet fogyasztani, de hormonális ingadozás esetén is hasznát vehetjük. A macskagyökér enyhíti a görcsöket, és a pihenést, illetve a mély alvást biztosítja.

A gyógynövényeken kívül léteznek még olyan étrendi és életmódbeli változások, amelyek hasznosak lehetnek a hőhullámok megszüntetésében. Ilyenek lehetnek a rendszeresen végzett aerob gyakorlatok, a jóga és az akupunktúra. Érdemes kerülni a koffeint, az alkoholt és a fűszeres ételeket. Ha teheti, vigyen be minél több E-vitamint a szervezetébe, próbálja kiiktatni a stresszt az életéből és öltözködjön mindig rétegesen, legalábbis a menopauza időszakában.

Ha belépett a menopauzába és hőhullámokkal küszködik, első lépésként mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Ha természetes megoldásra vágyik, erről is beszéljen az orvosával, mivel egyes betegeknél a természetes hormonpótló technikák is okozhatnak gondokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Candida gomba elleni gyógynövények
  2018-06-08 16:14:13, péntek
 
 



Léteznek olyan módszerek, amelyek nemcsak hatékonyak, de nagyon biztonságosak is a candida gomba ellen. Például a brokkoli, a káposzta, az antioxidánsban gazdag ételek, mint például a szőlőmagkivonat vagy a goji és az acai bogyó, amelyek szuperélelmiszereknek számítanak.

Most a candida gomba legyőzésének számos módjáról olvashat. A Candida albicans nevű gomba mindenkinek megtalálható a szervezetében. Amikor elszaporodik, olyan nagy kárt képes okozni, mint az elszaporodó gyom a kertben. Ez a gomba okozhat krónikus fáradtságot, legyengítheti az immunrendszert, felelőssé tehető az elhízásért, okozhat bőrkiütéseket, étel-intoleranciát, komoly emésztési zavarokat, hüvelyi fertőzéseket, feszültséget, gyomorégést, vegyi anyagokkal szembeni érzékenységet és izomgyengeséget.

Mi okozhatja a candida gomba elszaporodását? A túl sok cukorfogyasztás, a rendszeres alkoholfogyasztás, a szteroidot tartalmazó gyógyszerek, a kemoterápiás kezelések és gyógyszerek, a fogamzásgátló tabletták és a különféle hormongyógyszerek.

A legfontosabb, hogy megállítsuk a gomba szaporodását. Ezt úgyis megtehetjük, hogy kerüljük azokat az élelmiszereket, amelyeket a candida kedvel, és fontos, hogy különféle természetes kiegészítőt is alkalmazzunk a jó bélbaktériumok egyensúlyának helyreállításáért.

Az útifűmaghéj hashajtó hatással bír, amire szükség is van, hogy a vastagbél rendszeresen megtisztuljon. Ez az egyik leghatékonyabb mód az élesztőgomba okozta fertőzés megszüntetésének.

A nyers fokhagyma erős gombaellenes hatással bír. A fokhagymában lévő kéntartalmú vegyület gombaellenes hatással bír. Naponta egyen 3-4 gerezd fokhagymát, amelynek nemcsak gombaellenes, hanem egyéb pozitív hatásai is vannak.

Az almaecet és a candida gomba esküdt ellenségek. Keverjen el egy pohár vízben egy teáskanál almaecetet és fogyassza azt el minden étkezés előtt. Az almaecet kellemetlen környezetet teremt az élesztőgombák számára és helyreállítja a bélflórát is.

Az oregánóolaj egy karvakrol nevű vegyületet tartalmaz, amelyről megállapították, hogy gátolja ennek a gombafajtának az elszaporodását. Az olaj gombaölő és antimikrobiális tulajdonságai hatékonyak lehetnek nemcsak a kandidázis kezelésében, de a megelőzésében is. Keverjen el három csepp oregánóolajat egy pohár vízzel. Naponta kétszer fogyassza.

Egyéb hatékony gyógynövények a candida elleni küzdelemben: reishi gomba, shiitake gomba, fekete dió, csalán, bojtorján, Aloe vera juice, bíbor kasvirág, B-vitamin-komplex, A- és C-vitamin.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.