Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Cristiano Ronaldo a Juventus csapathoz igazolt
  2018-07-11 19:56:59, szerda
 
  A Real Madrid elfogadta a Juventus által kínált 105 millió eurót, Cristiano Ronaldo a következő idényben már a torinóiak mezét viseli majd.
A portugál, ötszörös aranylabdás kilenc év után hagyja el a Real Madridot, melynek színeiben összesen 451 gólt szerzett. A Real Madrid hivatalos oldalán jelentette be, hogy eleget téve Cristiano Ronaldo akaratának, elengedi őt a Juventushoz. A madridiak kifejezték hálájukat a portugálnak, aki bebizonyította, hogy ő a világ legjobbja. A klub közleménye kitér rá, hogy a játékos összesen 16 trófeát nyert Madridban, köztük négy BL-trófeát és 438 meccsen 451 gólt szerzett.
,,A Real Madrid mindig a játékos otthona lesz" - áll a közlemény végén.
A Real Madrid támadója világbajnoki nyolcaddöntőig jutott a portugál válogatottal, de Uruguay ellen már nem sikerült a továbbjutás. A kiesést követően röppentek fel újra a pletykák, hogy Cristiano Ronaldo el kívánja hagyni a Real Madridot. A híresztelések viszonylag hamar realitássá váltak, az első pillanattól kezdve emlegetett Juventus végül megkötötte az év üzletét. A híradások szerint az olaszok 100-120 millió euró közötti összegért (a legtöbb helyen 105 millióról írnak) szerezték meg az ötszörös aranylabdást, akinek köszönhetően újabb sztárok igazolhatnak nemcsak a Juventusba, de az olasz bajnokság többi csapatához is.
Ronaldo négy évre ír alá a Juventushoz, évi nettó 30 millió euró lesz a fizetése, ezzel elérte, amit akart, azaz egy szinten fog keresni Lionel Messivel és Nemyarral. Ha minden igaz, ezt nem a Juventus teremti elő egyedül, szponzorok is beszállnak a portugál fizetésébe, többek között a Fiat is beleteszi a maga részét. Juventus elnöke, Andrea Agnelli kedden Görögországban találkozott az éppen nyaraló Ronaldóval és minden részletben megállapodtak, eközben Jorge Mendes, Ronaldo menedzsere Madridban egyeztetett a Real képviselőivel.
A játékost várhatóan szombaton mutatják be a Juventus stadionjában.
Ronaldo 2009-ben, akkor világrekordot jelentő összegért igazolt a Manchester United csapatától Madridba, ahol két bajnoki címet, két Király-kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert.

HOGY JUTOTTUNK IDÁIG?
Cristiano Ronaldo kivásárlási árát télen vitték lejjebb, egymilliárd euróról, azzal a feltétellel, hogy nem igazol közvetlen riválishoz. A játékos sokak szerint már ezt is úgy értékelte, hogy a klub nem akarja őt eléggé, mások szerint pont a játékos kérte, hogy tegyék ezt meg. Április elején lépett pályára a Real Madrid Torinóban, amikor Cristiano Ronaldo fantasztikus gólt ollózott Gianluigi Buffon kapujába. A gólt követően a Juve-szurkolók állva tapsolták a portugált.
...... .......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Fekete sereg a balatoni száguldás
  2018-07-11 19:49:42, szerda
 
  Origo.hu 2018.07.10
Vasárnap megkezdte a Kék szalagra való felkészülésének finisét a Balaton legkülönlegesebb vitorlása, a rekordot is tartó Opel Fifty Fifty.
úlius 26-án a jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj tókerülő verseny, vagyis a Balaton leghíresebb és egyben komoly európai ranggal rendelkező vitorlás versenye. Az Origo Sport meghívást kapott, hogy testközelből lássa a kétszeres Kékszalag rekorder Opel Fifty Fifty vagy, ahogy sokan mondják a karboncsoda edzését. A tervezett program szerint már szombaton is edzett volna a motorcsónak sebességgel száguldó hajó, ám a betört front olyan szelet hozott, hogy biztonsági okokból a kormányos, Józsa Márton lemondta a programot.
Bővebben Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Bella István: Esti ima
  2018-07-11 14:52:35, szerda
 
  Ha nem alszol velem,
meghalok, úgy hiszem,
le se hunyom szemem,
elfog a félelem,
csondsotetoly csönd, oly jégverem-
-nagy csönd lesz hirtelen,
hogy azt is hihetem,
megállott a szívem,
s valaki végtelen
szem néz rám hidegen
és rezzenéstelen,
mert nem érdekli, nem,
mi is van énvelem,
ha elhagy a szívem,
és csak a Nem, a Nem,
folyik át hűvösen
hidegen eremen,
minden mindenemen:
számon és szememen,
az ágyon, kezemen,
az ablaküvegen,
utcán és tereken,
űrös és űrtelen
űrbéli végeken,
fekszem csak csöndesen
és rezzenéstelen,
s a csöndet képzelem,
ahogy nő, s megterem
- csöndfű! - életemen,
a semmit nézdelem
nézem a semmiben,
s elfog a félelem,
mert el is képzelem
ahogy valamisen
él a valamiben
valami semmi-sem,
hát ne hagyj énvelem,
aludj mindig velem,
életem életű
életem élete:
Egyetlen Kérelem,
ébredj mindig velem!

Forrás: szózat.org
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szép tájkép nyáron
  2018-07-11 14:50:30, szerda
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Korzenszky Richárd: Az európaiságról – Szent Benedek .
  2018-07-11 14:41:02, szerda
 
  Korzenszky Richárd: Az európaiságról - Szent Benedek Atyánk ünnepén.
2018. július 11. szerda 09:01
Európa védőszentjének ünnepén föltehetjük magunknak a kérdést: van-e bátorságunk, hogy Európában sajátosságainkat megőrizve legyünk keresztények, és keresztényként európaiak? Életünkkel kell újraírnunk az Európai Unió alkotmányát. Most, amikor úgy érezzük, hogy recseg-ropog körülöttünk minden. Ehhez segít bennünket Szent Benedek Regulája: ,,Hallgasd meg, fiam, a Mester parancsait..." És: ,,Krisztus szeretetének semmit elébe ne tegyél!"
.........


Korzenszky Richárd bencés szerzetes írását adjuk közre Szent Benedek, Európa fővédő szentjének ünnepén, mely itt olvasható Link

Ferenc Pápa üzenete: Európa akkor talál rá a reményre, ha intézményeinek középpontjában az ember áll. Szent Benedek, imádkozz értünk!
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Hoser érsek: Međugorje a maffia célpontja
  2018-07-11 14:33:46, szerda
 
  2018. július 10. kedd 20:27
Henryk Hoser nyugalmazott érsek, a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátora július 4-én a varsói Chopin repülőtér kápolnájában tartott szentmise homíliájában a hercegovinai falu vonatkozásában a démoni működés erejéről beszélt és a profitorientáltság ellen emelte fel szavát.
Hoser érsek hangsúlyozta, egyre inkább elterjednek Međugorjéban a bűnszervezetek, ,,a démoni működés jelei, akik mindenáron ennek a helynek a vesztét keresik
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Istent keresem videók
  2018-07-11 14:31:27, szerda
 
  Istent keresem videók 9 részből áll. ezen az oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az angolok több mint 40 százaléka hisz a világbajnokság ...
  2018-07-11 14:13:18, szerda
 
  Az angolok több mint 40 százaléka hisz a világbajnokság megnyerésében.

Az én véleményem:
Ma este 20 órai kezdettel Anglia - Horvátország elődöntő
- A győztes csapat a döntő mérkőzésen Franciaországgal fog csatázni az aranyéremért.

- A vesztes csapat pedig a bronzéremért Belgium csapatával száll harcba.

Itt még bármi megtörténhet, kár is - korai kijelenteni, hogy ki fogja nyerni a 2018 évi világbajnokságot.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Foci-vb 2018 - Egyes szurkolók mindent feláldoznak a döntőér
  2018-07-11 14:05:00, szerda
 
  Forrás: ALON 2018.07.10.
Az utcákat járva furcsábbnál furcsább történeteket hallhat az újságíró az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra érkezett szurkolóktól, akik közül többen mindent feláldoztak, vagy bármit feláldoznának azért, hogy a helyszínen tekinthessék meg a döntőt.
Egy southamptoni fiatalember például a csoportküzdelmek után olyannyira hitt az angol válogatott végső sikerében, hogy - elmondása szerint - felmondott a munkahelyén, eladta az autóját és minden megtakarítását felhasználta ahhoz, hogy a Kolumbia elleni nyolcaddöntőre már megérkezzen Moszkvába.
-Ahogy fogalmazott, teljesen egyetért Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal, miszerint a háromoroszlános együttes történelmi esélyt kapott azzal, hogy a belgák mögött csoportmásodikként az alsó ágra került. Itt egyetlen "nagyágyú" sem szerepelt a spanyolokon kívül, akik ráadásul aztán meglepetésre azonnal búcsúztak a legjobb 16 között a házigazda oroszokkal szemben.
- Soha vissza nem térő lehetőség. Ilyen egyszer adatik az életben, látni akarom, hogy világbajnokok leszünk" - mondta a 23 éves rajongó, aki arról is áradozott, hogy minden képzeletét felülmúló vb-hangulatot teremtettek az oroszok.
- Amíg az angol drukker hazája remélt sikere miatt áldozott fel mindent, addig egy brazil rajongót az motivált, hogy bejusson a vasárnapi fináléra, akkor is, ha nem a Selecao játszik az aranyéremért.
Persze jó lenne, ha Brazília is játszana, de nem ez a fontos. A lényeg, hogy jegyet szerezzek a döntőre - bármi áron" - mondta a belgák elleni negyeddöntő szünetében a moszkvai szurkolói zónában a Reciféből érkezett szurkoló, aki elárulta, egy napja érkezett az orosz fővárosba.
- Mindenemet feladtam azért, hogy életemben először eljussak Európába és lássam a döntőt. Még nincs jegyem, de van rá másfél hetem, hogy szerezzek". - tette hozzá.
- Amikor észrevette az MTI tudósítójának akkreditációját, nevetve azonnal afelől érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
- A világbajnokságokon szinte minden beszélgetés azzal a kérdéssel kezdődik, hogy a másik fél melyik országból érkezett. Egy idősebb futballőrült, aki nemcsak a jelenkor legjobbjait ismerte, hanem a régmúlt hőseit is, így például a legendás Aranycsapat tagjait, meghallva Magyarországot azonnal elkezdte sorolni az évszázad mérkőzésén az angolok felett 6-3-as diadalt aratott válogatott kezdőcsapatát. A 65 év körüli moszkvai férfi tudása viszont ennyiben nem merült ki, ugyanis az 50-es évek elején a legjobb klubcsapatnak számító Bp. Honvéd összeállítását is kívülről fújta.
- Ő arról mesélt, hogy rendkívül nagyra tartja Puskás Ferencet, de szerinte az aranylabdás Albert Flórián volt a legjobb magyar játékos, bár azt hozzátette, valószínűleg kissé elfogult, mert utóbbit élőben is látta játszani, s teljesen lenyűgözte őt.
- A Moszkva és Szentpétervár közötti nagyjából 650 kilométeres vonatút során pedig - ez több, mint ami Magyarország két legtávolabbi pontja között van - az uruguayi rádió munkatársai azt mesélték nagy lelkesedéssel, amikor megtudták, hogy magyar kollégákkal beszélgetnek, hogy a Ferencvárosban futballozó Fernando Gorriarán nagybátyja a fodrászuk.
- Persze jó lenne, ha Brazília is játszana, de nem ez a fontos. A lényeg, hogy jegyet szerezzek a döntőre - bármi áron" - mondta a belgák elleni negyeddöntő szünetében a moszkvai szurkolói zónában a Reciféből érkezett szurkoló, aki elárulta, egy napja érkezett az orosz fővárosba.
- Mindenemet feladtam azért, hogy életemben először eljussak Európába és lássam a döntőt. Még nincs jegyem, de van rá másfél hetem, hogy szerezzek". - tette hozzá. Amikor észrevette az MTI tudósítójának akkreditációját, nevetve azonnal afelől érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság góllövő listája:
  2018-07-11 13:57:37, szerda
 
  ...... ........


6 gólos: Kane - Angol
4 gólosak: Cserisev (orosz), Lukaku (belga), Ronaldo (portugál)
3 gólosak: Cavani (uruguayi), Costa (spanyol), Dzjuba (orosz), Griezmann (francia), Mbappé (francia), Mina (kolumbiai)
2 gólosak: Agüero (argentin), Coutinho (brazil), Granqvist (svéd), E. Hazard (belga), Hazrí (tunéziai), Inui (japán), Jedinak (ausztrál), Modric (horvát), Musa (nigériai), Neymar (brazil), Stones (angol), Suárez (uruguayi), Szalah (egyiptomi), Szon (dél-koreai)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.