Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A horvát válogatott edzője a hitéből és a rózsafüzér-imádság
  2018-07-12 21:39:51, csütörtök
 
  2018. július 12. csütörtök 13:14
Július 15-én, vasárnap Horvátország labdarúgó-válogatottja Franciaországgal mérkőzik meg a 2018-as futball-világbajnokság kupájáért, miután július 11-én legyőzték az angol csapatot.
Médiabeszámolók szerint Horvátország válogatottjának vezetője, Zlatko Dalić mély hitéből táplálkozva vezeti győzelemről győzelemre csapatát. Az edző korábban megvallotta, hogy jelenlegi sikerének záloga az istenhite, továbbá, hogy mindig magánál tartja rózsafüzérét, melynek elimádkozása mindig átsegíti a nehéz időkön.
Dalić a világbajnokság kezdetén a hitéről beszélt a horvát katolikus rádiónak: Mindent, amit az életemben tettem - és edzői hivatásomban - a hitemnek köszönhetek, amiért hálás vagyok az Úrnak. Dalić elmondta, hogy nagyon boldog az élete. Hozzátette: ,,erős hit és motiváció nélkül nagyon nehéz lenne elérnie ezt". Ha az ember elveszíti reményét, mindig ,,rászorul Isten irgalmára és a hitére" - vallja a horvát futball-válogatott edzője. ,,Mindig magamnál tartom a rózsafüzéremet, és amikor úgy érzem, hogy nehéz időszakon megyek át, a kezemet a zsebembe teszem, belekapaszkodom az olvasóba, és minden egyszerűvé válik."
- Zlatko Dalić 51 éves, nős, két gyermek édesapja. Fiatal futballistaként a horvát Hajduk Splitben és a Varaždin Varteksben játszott. 2000-ben hagyta abba az aktív játékot, majd edzősködni kezdett korábbi csapatánál, a Varteksnél. 2010-ben Szaúd-Arábiába szerződött, ahol az arab futballvilág sikeres edzője lett.
Ezt követően a horvát válogatott élére került. A horvát labdarúgó-szövetség az utolsó selejtező előtt, miután a csapat 2017-ben - Ante Čačić korábbi edző vezetése alatt - nem tudta legyőzni a finneket, Zlatko Dalićot kérte fel, hogy legyen a gárda felkészítője, pár nappal az ukránok elleni utolsó mérkőzés előtt. Sikerült erőt öntenie a játékosokba - legyőzték az ukrán válogatottat, majd a pótselejtező után, a Görögország elleni győzelemnek köszönhetően kijutottak a világbajnokságra, ahol július 11-én az elődöntőben 2:1-re győztek Anglia ellen.

Magyar Kurír
"
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kis cicák az oviban
  2018-07-12 21:25:57, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Eltemették Jean-Louis Tauran bíborost
  2018-07-12 19:57:59, csütörtök
 
  St Peter's Basilica - Funeral of Cardinal Jean-Louis Tauran
From St Peter's Basilica, the Funeral of Cardinal Jean-Louis Tauran, celebrated by Cardinal Angelo Sodano. Pope Francis will conclude the service with the final Commendation and Valediction

Szent Péter Bazilika - Jean-Louis Tauran bíboros temetése
Szent Péter bazilikától Jean-Louis Tauran bíboros temetésére, amelyet Angelo Sodano bíboros ünnepelt. Ferenc pápa a végleges elismálással és becsületességgel zárja a szolgálatot.

Videó Link

- Sodano bíboros mondott homíliát a szertartáson
2018. július 12. csütörtök 19:19
Minden jószándéku emberrel párbeszédet folytatott, s a betegség nagy súlya ellenére is tovább szolgálta az Egyházat - jellemezte Angelo Sodano bíboros a július 5-én elhunyt francia bíborost. A július 12-i liturgia végén Ferenc pápa végezte a temetési szertartás búcsúvételi részét.
.......


Csütörtökön délelőtt a Szent Péter-bazilika Cathedra Petri-oltáránál (,,katedraoltár") tartották meg Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa elnökének temetési szertartását, amelyet Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kollégium dékánja vezetett más bíborosok, érsekek és püspökök koncelebrálásával.
,,Az evangéliumban Jézus emlékeztetett bennünket, hogy melyek a keresztények valódi boldogmondásai - fogalmazott homíliájában Sodano bíboros. - Mindig megható, ha ezeket halljuk az Egyházban: boldogok a lélekben szegények, a szelídek, az irgalmasok, a tisztaszívűek, a békességesek. A nyolc boldogság mint ragyogó csillag világította be mindig Tauran bíboros életét."
A bíborosi kollégium dékánja rávilágított az elhunyt érdemeire: életét a Szentszék, az Egyház szolgálatának, illetve a jóakaratú emberekkel folytatott párbeszédnek szentelte. Ilyen értelemben elkötelezettségében követte a II. vatikáni zsinat által kijelölt utat a Gaudium et spes kezdetű dokumentum szellemében, vagyis, hogy testvérként egyetlen emberi és isteni hivatásra kaptunk meghívást: arra, hogy erőszak és megtévesztés nélkül valódi békében építsük a világot.
A Vatican News francia munkatársa kérdezte Santos Abril y Castelló bíborost, akit szoros barátság fűzött a francia főpásztorhoz. A spanyol bíboros elmondta, emlékében úgy él Tauran bíboros, mint aki ,,már nagyon legyengült állapotában a kötelességet helyezte az első helyre: előmozdítani a közeledést a vallásokkal, elsősorban az iszlám világgal. Ezt mindenki iránti nagy tisztelettel, alapos felkészültséggel és párbeszédkészséggel, lehetséges megoldások felkínálásával végezte. Mindezt hatalmas áldozatvállalással tette, mert egészsége egyre jobban meggyengült az utóbbi időben."

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

Képeket a videóról készítettem
...... .....



...... .....



...... .....



...... .....



...... .....


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent II. János pápa imája
  2018-07-12 19:54:33, csütörtök
 
  Szent II. János pápa imája és az emberiség felajánlása a Szent Szűznek - Az irgalmas Szeretet hatalma
- Ó emberek és népek Anyja, aki ismered minden szenvedésüket és reményüket, anyai szívvel érzed a világban folyó összes harcot a jó és a rossz, a világosság és a sötétség között, halld meg a Szentlélekben közvetlenül Szívedhez intézett kiáltásunkat.
Öleld át az Anya és az Úr Szolgálóleánya szeretetével azokat, akik leginkább várják ezt a szeretetteljes lehajlást«, és azokat is, akiknek odaadására te különösen is vársz. Vedd anyai oltalmadba az egész emberiséget, melyet, ó Anyánk, bizalommal fölajánlunk neked. Jöjjön el mindenki számára a béke és a szabadság ideje, az igazság, az igazságosság és a remény ideje.“
- II. János Pál pápa imádsága hangfelvételről hangzott el (az ellene elkövetett merénylet miatt) a Santa Maggiore bazilikában 1981. június 7-én a konstantinápolyi zsinat 1600. és az efezusi zsinat 1550. évfordulóján, majd Fatimában 1982. május 13-án megismételte a fölajánlást.

Íme, Krisztusnak Anyja, Szeplőtelen Szíved színe előtt az egész Egyházzal együtt egyesülni akarunk azzal a felajánlással, melyet irántunk való szeretetből a te Fiad tett, amikor önmagát ajánlotta föl az Atyának: »Értük szentelem magam - mondta - , hogy ők is megszenteltek legyenek az igazságban.« (Jn 17 - 19) Egyesülni akarunk Megváltónkkal a világért és az emberekért tett fölajánlásban, melynek az Ő isteni szívében van hatalma megbocsátani a bűnöket és megvalósítani a megváltást.
E fölajánlás hatalma minden időkben érvényes, és átölel minden embert, népet és nemzetet, legyőz minden rosszat, amit a sötétség szelleme tud föllobbantani az emberi szívben és a történelemben, s ténylegesen föl is lobbantott a mi korunkban.
Ó, mennyire mélyen átérezzük annak szükségességét, hogy az emberiségért és a világért szenteljük magunkat: mai világunkért egységben Krisztussal! Krisztus megváltó művében ugyanis a világnak az Egyház által kell részesednie. Ezt fejezi ki a megváltás idei szent éve: az egész Egyház rendkívüli jubileuma.
- Minden teremtmény fölött légy áldott ebben a szent évben, te, az Úr szolgálóleánya, aki a legtökéletesebben engedelmeskedtél az isteni szónak! Üdvözlégy te, aki teljesen eggyé lettél Fiad megváltó fölajánlásával! Egyház Anyja! Világosítsd meg Isten népét a hit, a remény és a szeretet útjain! Különösen azokat a népeket világosítsd meg, akiknek fölajánlását és neked szentelését várod tőlünk. Segíts nekünk annak a fölajánlásnak igazságában élnünk, melyet Krisztus a mai világ egész emberi családjáért végez. Miként fölajánljuk neked, ó Anyánk, a világot, minden embert és minden népet, úgy e világfölajánlást is a te anyai szívedre bízzuk. Ó Szeplőtelen Szív! Segíts legyőzni a fenyegető rosszat, mely oly könnyen gyökeret ver a mai ember szívében, s melynek fölmérhetetlen hatásai már ránehezednek jelen életünkre, s úgy tűnik, elzárják a jövő útjait!

Az éhségtől és a háborútól - ments meg minket!
Az atomháborútól - ments meg minket!
A kiszámíthatatlan önpusztítástól és mindenfajta háborútól - ments meg minket!
A kezdődő emberi élet ellen elkövetett bűnöktől - ments meg minket!
A gyűlölettől és Isten fiai méltóságának megvetésétől - ments meg minket!
A társadalmi, nemzeti és nemzetközi életben elkövetett igazságtalanságoktól - ments meg minket!
Isten parancsolatainak könnyelmű megszegésétől - ments meg minket!
A próbálkozástól, hogy az emberi szívekben elhomályosítsák Isten igazságát - ments meg minket!
A jót a rossztól megkülönböztetni képes lelkiismeret elvesztésétől - ments meg minket!
A Szentlélek elleni bűnöktől - ments meg minket! Ments meg minket!

- Hallgasd meg, ó Krisztus Anyja, minden ember szenvedésének e segélykiáltását! Egész társadalmak szenvedésének segélykiáltását! Segíts nekünk a Szentlélek erejével legyőzni minden bűnt: az ember bűneit és a “világ bűnét", a bűnt minden formájában.
Nyilatkozzék meg még egyszer a világ történelmében a megváltás végtelen megmentő hatalma: az irgalmas Szeretet hatalma! Parancsoljon megállást a rossznak! Alakítsa át a lelkiismereteket! A te Szeplőtelen Szívedben mutatkozzék meg »a remény fénye« mindenkinek."
1984. március 25-én, Máriának az angyali üdvözlet percében kimondott igenjének emléknapján lélekben a világ összes püspökével együtt II. János Pál pápa Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta a világ minden emberét.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Péntek 13 - ártatlan fekete kis cica
  2018-07-12 19:34:55, csütörtök
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Frady Endre: Péntek 13
  2018-07-12 19:10:00, csütörtök
 
  Balsorsa kit éppen ma tép,
Hét emberből, bárha hat ép,
Ám pont őt verik meg nénik
(Villamoson megtörténik!)

Mert leült egy üres helyre
S járókerettel kap fejre -
Rájön, megtámadta a pech,
(Mint adóst a NAV ős APEH)

S kiújul a babonája,
S annyi átok száll most rája,
Érzi, szerencsétlen szamár,
S villamos szék sem vonzza már...
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Péntek 13 és a fekete macska
  2018-07-12 18:57:11, csütörtök
 
  Sokan a fejükhöz kapnak, és közelgő szerencsétlenséget vizionálnak, ha átszalad előttük az úton egy fekete macska. Miért lett ilyen rossz híre szegény cicusnak? Az évezredek során a macskák sok hányattatáson mentek keresztül. Egyiptomban a macska nagy népszerűségnek örvendett, sőt a macskakultuszt az istenekre is kiterjesztették. A macska megbecsült, szent állat, a fekete pedig a boldogság színe volt. Az ókori cicák emlékét sírok és szobrok őrzik.
- A középkori keresztények azzal vádolták a fekete macskát, hogy a boszorkányok szövetségese. A sűrűn előforduló boszorkányégetés elől a boszorkány macskája sem menekült. Ebben a korban rengeteg macskát - különösen feketét - irtottak ki, mert hittek abban, hogy rontást hoz, és pestist okoz. Az újkorban, a reneszánsz kor kezdetén a macskák elvesztették isteni és ördögi tulajdonságukat, közönséges háziállattá váltak.
- A macska és az ember barátsága egyre szorosabbá vált, ám a fekete macska babonája tovább él. Az Egyesült Államokban és Franciaországban a szerencsétlenség jelképének tekintik, ugyanakkor például Belgiumban és Angliában ellenkezőleg.

Misztikus 13 péntek
Egyesek szerint péntek 13. szerencsétlen nap, mások szerint viszont ez is ugyanolyan, mint a többi. A legtöbb babona ősi vallási-misztikus képzetek tovább burjánzása.
Statisztikai felmérések szerint az emberek többsége ezen a napon nem ül repülőgépre, vonatra, nem szívesen köt komoly üzleteket, és nem ül tizenkettedmagával egy asztalhoz. Utóbbi babona valószínűleg abból ered, hogy az utolsó vacsorán Jézus volt apostolai között a 13., így a néphit szerint ha tizenhárom ember ül egy asztalnál, valaki hamarosan meghal közülük. A pénteki nap ,,gonoszságát" azzal magyarázzák, hogy Jézust is aznap feszítették keresztre. Más megközelítések szerint a péntektől való rettegés gyökere lehet az is, hogy az 1800-as évekig ez a nap volt a hóhér napja, ekkor hajtották végre a nyilvános kivégzéseket.
A számok különös jelentőséggel bírnak - állítják a kabbalisták. Hitük szerint a számok útjelző táblák: egyes számok pozitív, mások negatív hatással vannak életünkre. A 3 a tűz, a víz és a levegő szimbóluma. A mesékben is mindig 3 királyfi, 3 kívánság, 3 próbatétel van. A 12-es szintén különleges szám, a tökéletességet jelenti: az év 12 hónapból áll, Jézusnak 12 apostola volt. A 13-as talán éppen ezért rossz, mert a tökéletes után következik, tönkretéve ezzel az előtte lévő számban megtalálható egységet. A számmisztika más értelmezése szerint a 13-as szám jegyeit összeadva 4-et kapunk, amely egyes népeknél a halál száma. Nem véletlen, hogy Kínában például nem akasztanak egymás mellé 4 csengettyűt vagy 4 bambuszrudat.

Mitől őrizkedjünk, ha 13-a péntekre esik?
Állítólag az e napon beszedett orvosság nem használ, és ha ruhát varrunk, az rosszul sikerül. Amelyik állat ilyenkor ellik, annak a kicsinye valószínűleg beteges lesz. Az elvetett mag silány termést hoz, és a tizenharmadikán köttetett házasság csak válással végződhet. A babonás emberek lefekvés előtt 13 tárgyat érintenek meg, vagy 13 szót mondanak, hogy feloldják a rontást. Sok ember - indokolatlanul - retteg ettől a naptól: nem mozdulnak ki lakásaikból, nem veszik fel a telefont, nehogy rossz hírt kapjanak, nem használnak elektromos eszközöket, nehogy baleset érje őket. Csak magunknak okozunk kellemetlen perceket azzal, ha átengedjük magunkat az ehhez hasonló félelmeknek.
A babona, úgy tűnik, a gazdaságra is káros lehet. 1978-ban Amerikában készítettek egy felmérést, melynek meglepő eredménye az volt, hogy a 13-ák akár egymilliárd dolláros veszteséget is okozhatnak. Ezen a napon ugyanis sokan nem mennek dolgozni, nem váltanak vonat- vagy repülőjegyet, és nem vásárolnak.
Vajon miért alakulhatott ki ez a hiedelem, hogy létezik egy nap, amikor a balszerencse minden sarkon ott les az emberre, s csak az alkalomra vár, amikor támadhat. A magyarázat elveszett az idők ködében, azonban a babona erős szálakkal kötődik a keresztény valláshoz. A hiedelem szerint valamilyen jelentős esemény történt pénteken, amely lehet Jézus keresztre feszítése, Éva és az alma esete Ádámmal, a nagy özönvíz kezdete, vagy a bábeli torony leomlása.
Chaucer a Canterbury mesék-ben is megénekelte, hogy a pénteki napon rossz, szerencsétlen dolgok szoktak történni. A hét utolsó munkanapjával kapcsolatos hiedelmek a 17. század közepétől gyakran feltűntek a nyugati irodalomban. A különféle forrásokban rögzített sorok számos tanácsot adnak, hogy milyen tevékenységet miért érdemes elkerülni a 13-ára eső pénteken. Legfőképpen azonban attól óvták az embereket, hogy bármilyen új vállalkozásba ezen a napon vágjanak bele.
,,Ismertem egy öreg hölgyet, aki ha csütörtökön befejezhetett volna egy hímzést, mindig félretette másnapra, hogy ne egy új kézimunkával kelljen kezdenie a napot péntek 13-án" (ismeretlen szerző - 1883)
,,Apám egyszer elhatározta, hogy pénteken kezd aratni, ám csütörtök este néhány ember fizetséget sem kérve learatta a szántóföldjének egyik felét, hogy elejét vegyék a pénteki kezdéssel járó balszerencsének" (ismeretlen szerző - 1933)
,,A matrózok között sok van, aki babonás... egy pénteken megkezdett utazás pedig csak szerencsétlen lehet" (ismeretlen szerző - 1823)
,,A pénteken születő gyermek balszerencsére van kárhoztatva" (ismeretlen szerző - 1846)
,,Aki pénteken házasodik, küzdelmes életnek néz elébe" (ismeretlen szerző - 1879)
,,Ha bármi újdonságot hallasz pénteken, egy újabb ránc lesz tőle az arcodon és egy évvel idősebbnek fogsz kinézni" (ismeretlen szerző -1883)
Egyedül a húsvétot megelőző nagypéntek számított kivételnek, amely nap szentsége ellensúlyozta a péntek szerencsétlen voltát.




 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szerencsi Anett Anikó: Péntek 13
  2018-07-12 18:54:46, csütörtök
 
  Elmúlt hétfő, követte szerda,
nem volt csütörtök, csak Péntek...
tizenharmadika.

Boszorkányság? Vagy inkább babona?
Ó, jöjj vissza március idusa!
Jöjj tavaszi Péntek, hozd vörös virágod,

hisz` még mindig Te jelented a világot.
Nem számít, hol jártál.
Hogy miért késtél, vagy mi hátrált`...
csak siess vissza! Kihűlt ölelésem még Rád vár.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Pócsa Józsefné: Péntek 13
  2018-07-12 18:53:01, csütörtök
 
  Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Ilyenkor semmiképpen nem utazom.
Sem trolibuszon, sem a villamoson,
Biciklimet is csak mellettem tolom.

Történt egyszer, egy korai hajnalon,
Éppen egyik tizenharmadik napon.
Kiskocsimmal hajnaltájt elindultam,
S a piros lámpákra is fittyet hánytam.

Ennek oka nem ám a tudatlanság,
Nem láttam senkit, nagy volt a biztonság.
Azért mégis az agyamban bizsergett,
Bújhat rendőr, ki a bokorból leshet!

Vígan teltek a napjaim akkortájt,
Dalolva mentem, a fejem sosem fájt.
De csenget a postás nagy sebbel, lobbal,
Gyanús iratot írjam alá nyomban!

A rémülettől már éppen, hogy láttam,
Csak téptem a hajam, majd elájultam.
Büntetésem volt sok ezer forinttal,
Nem vagyok jóba a rendőr bácsikkal!

Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Kocsival mentem, s dúdoltam a dalom.
Többször néztem jobbra, majd néztem balra,
Senkit sem láttam, ki felém tartana.

Hajtottam át egyenesen az úton,
Ekkor nagy csattanásra felocsúdom.
Jézusom, mi volt ez, tán egy motoros?
A semmiből ott termett egy sisakos.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Vass János: Péntek 13-án
  2018-07-12 18:51:33, csütörtök
 
  Előre mennék, de nem tudok,
Valami mindig visszahúz...
Nem találom, mi rég elveszett,
Belőlem kilopták már életem.

Néha egyet-kettőt előrelépek,
Máskor nyolcat hátrébb kérnek,
S én mit tehetnék? - Hát megyek!
Ha dúlt szellemek húznak lefele.

Önbizalmam rég elfogyott...
Senki sem volt, ki megfogott,
Magam maradtam a nagy világban
Páromat kerestem, de hiába...

Álmomban még megleltem hazámat,
De kihalt az éj fénye mára...
Szép, s rossz emlékek fejemben,
Így ügyeljek most a rendre!

Voltak szép gondolatok régen
De nem mondtam, mert féltem,
Mára már egy kicsit megkésett,
De úgy érzem, még szeretnélek!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.