2018-07-14 08:55:49, szombat
|
|
|
A spenót szupertápláléknak is tekinthető. Nagyon sok tápanyagot tartalmaz,
ellenben alacsony a kalóriatartalma. A spenót tele van vízzel, így ha
rendszeresen fogyasztjuk, biztos, hogy nem leszünk szomjasak.
Ne csak főételként gondoljunk erre a zöldségre, hiszen nyugodtan le is
turmixolhatjuk és más zöldségekkel, illetve gyümölcsökkel is vegyíthetjük.
Az egyik kedvencem a lime-os, sárgarépás, almás turmixital. Csak annyi a
dolgunk, hogy leturmixoljuk a zöldségeket az almával, adunk hozzá egy
kevés vizet, majd belefacsarunk fél lime-ot. A végén töltsük pohárba ezt a
remek turmixitalt, majd szórjuk meg egy csipet kurkumával vagy fahéjjal.
A spenótnak magas a rosttartalma, emiatt is előnyös tulajdonsága, hogy
csökkenti az étvágyat. Alacsonyabb lesz az éhséghormon szintje a
szervezetben, ha rendszeresen fogyasztjuk, így nem érezzük magunkat
éhesnek, vagyis ez a zöldség nagyon könnyen eltelít bennünket.
A spenót olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek
segíthetnek a csontritkulás megelőzésében.
Melyek ezek a vitaminok és ásványi anyagok?
Például ilyen a kalcium, a K-vitamin, a mangán.
Ezek a tápanyagok mind-mind nagyon fontosak a csontok egészségének
fenntartása szempontjából.
A spenót nagyon sok vasat tartalmaz. A vasnak az egyik feladata nem más,
mint hogy segítse a vörösvértesteket az oxigén szállításában. Ha túl kevés
vas van a szervezetben, akkor akár vashiányos vérszegénység is kialakulhat.
Ennek a tünetei a szédülés, a nehézlégzés és a gyengeség.
A spenót magnéziumban és E-vitaminban is bővelkedik.
Ezeknek a tápanyagoknak nagy szerepük van az immunrendszer
megerősítésében. Ha erős az immunrendszer, akkor védelmet
élvezhetünk a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.
|
|
|
0 komment
, kategória: Éléskamra 1. |
|
|
|