Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
kertészet
  2018-07-15 15:31:15, vasárnap
 
  A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!



Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!
Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.
Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
 
 
0 komment , kategória:  kertészet  
ezotéria
  2018-07-15 15:23:44, vasárnap
 
 


Ez az optikai csalódásra alapuló kép egy igazán érdekes feladvány. Itt nem létezik jó, vagy rossz megoldás, azonban a válaszod sok mindent elárul rólad.
Agyunk többféle módon képes értelmezni a valóságot, éppen ezért vagyunk mindannyian mások. Az alábbi képen látható arc is kétféleképpen látható: van aki úgy látja, hogy előre néz, mások pedig azt mondják, hogy határozottan profilból látható.

Ne befolyásoljon, hogy mások mit mondanak, azt vedd figyelembe, hogy neked mi volt az első benyomásod. Válaszod sok mindent elárul a személyiségedről.

1.Előre néz
Ha úgy látod, hogy az arc előre néz, akkor azt jelenti, hogy szereted kihívni a sorsot, felrúgni a normákat, és egyáltalán nem a te műfajod a beilleszkedés.

Szereted az új dolgokat, a kihívásokat, a kalandos életet. Olyan munkát kell választanod, ahol nyugodtan ki tudod élni a kreativitásod.

Nálad egyfajta létszükséglet az, hogy szabadon ki tudd fejezni a gondolataidat, érzéseidet. Ha figyelembe veszed mások véleményét, és állandóan meg akarsz felelni valakinek, akkor soha nem leszel szabad, és boldog.

Hallgass a belső hangodra: ez a siker felé vezető út.

2.Oldalra néz
Nagyon határozott belső erővel rendelkezel, és tudod, hogy ez sok nehézségen át tud segíteni az életben.

Mindig arra törekszel, hogy a helyes utat, és a helyes irányt kövesd, ebben pedig nagy segítségedre vannak az ösztöneid.

Ha mások nem értenek egyet veled, akkor is kitartóan mész a saját utadon, a céljaid felé. Igen empatikus személyiség vagy, éppen ezért sok barát vesz körül mindig.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2182
  • e Hét: 4081
  • e Hónap: 8485
  • e Év: 40214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.