Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Tüneményes fotó - Fekete cica a kacsa hátán
  2018-07-28 21:59:25, szombat
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ferenc pápa részvét táviratot küldött...
  2018-07-28 21:42:37, szombat
 
  Ferenc pápa részvét táviratot küldött az árvíz sújtotta Laoszba
2018. július 26. csütörtök 12:40
Laosz délkeleti tartományában július 23-án, hétfőn éjjel átszakadt egy épülőben lévő gát, ennek következtében több mint ötmilliárd köbméter víz szabadult fel, amely hat települést árasztott el. Több mint 6500 embert kitelepítettek, százakat eltűntnek nyilvánítottak.
Ferenc pápa a tragédiáról értesülve részvéttáviratot küldött a laoszi egyházi és polgári hatóságoknak. Ebben szívből jövő szolidaritását fejezi ki a csapásban érintetteknek. Imádkozik az elhunytakért, a sérültek felépüléséért és mindazokért, akik szeretteiket gyászolják vagy az eltűntnek nyilvánítottak életéért aggódnak. A Szentatya buzdítja a polgári hatóságokat és mindazokat, akik az eltűntek kutatásában és a mentésben részt vesznek. Végül pápai áldását küldi mindenkinek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Az imádság nem idő, hanem szív kérdése.
  2018-07-28 21:21:44, szombat
 
  Szent Anna ünnepe Veszprémben
2018. július 28. szombat 19:10
Az imádság nem idő, hanem szív kérdése. Meg kell próbálni arra nevelni a fiatalokat, hogy legyen idejük imádkozni, Istenre gondolni - mondta Márfi Gyula veszprémi érsek Szent Anna, a Veszprémi Főegyházmegye védőszentjének ünnepén, július 26-án a Szent Mihály-főszékesegyházban.
A szentmisén koncelebrált Nagy Károly apát, kanonok plébános, Felker Zsolt káplán, Dióssy Iván vaszari plébános, valamint Ebele Ferenc nyugalmazott plébános. Az ünnepen különösen sok nagyszülő vett részt, hiszen Szent Anna a nagyszülők védőszentje is.
A főpásztor a szentmise végén Szent Anna ereklyéjével körmenetben áldotta meg a jelenlevőket.
...... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Magyar férfi vízilabdás csapat 8. lett
  2018-07-28 21:16:14, szombat
 
  A Magyar férfi vízilabdás csapat 8. lett a Barcelonában rendezett E.B.-én.
Eredményei:
2018.07.16 Magyarország - Grúzia 12:5 (+7)
2018.07.18 Magyarország - Olaszország 5:12 (-7)
2018.07.20 Magyarország - Németország 4:4 (0)
2018.07.22. Magyarország - Hollandia 12:9 (+3)
2018.07.24. Magyarország - Szerbia 5:8 (-3)
5-8. helyért
2018.07.26. Magyarország - Montenegro 6:7 (-1)
7-8 helyért
2018.07.28. Magyarország - Oroszország 8:9 (-1)

Waterpolo oldalon:
Tudjuk, sajnos itt Barcelonában jó ideje tudjuk, ez nem férfiválogatottunk Európa-bajnoksága. A 7. helyért zajló mérkőzés előtt ennek ellenére több honfitársunk is sorban állt a jegypénztáraknál, mint egyikük megjegyezte: ,,Ez van, ezen a meccsen kell drukkolni." Ők feltétlen vastapsot érdemelnek!
A csapat kevésbé, bár valahol érthető, hogy erre a partira nem sikerült felpörögni. Az első és a második negyedet is megnyerte egy góllal Oroszország - csak a rend kedvéért: ezt a rivális a tavalyi világbajnokságon 14-5-re vertük a negyeddöntőben... Vogel Soma volt az, akit nem érthetett kritika, két nagy ziccert is védett. Vámos Márton lőtt két gólt, amúgy a támadójáték pont olyan volt, mint voltaképpen az egész kontinensviadalon.
Nagyszünet után is folytatódtak a megpróbáltatásaink, hiszen a harmadik negyedet 3-1-re veszítettük el, így a záró menet előtt 8-4 volt oda. Úgy, hogy Vogel jól védett... Tulajdonképpen a végét váruk, és ugyan volt némi fellángolás, sőt a végén támadhattunk az egálért, de a kimaradt helyzetek végül 9-8-ra kikaptunk, 1991 után először Oroszországtól az Európa-bajnokságon. Így zártunk végül a 8. helyen.

- Megint nem tetszett a kezdés. Álmos volt az egész, nem értek oda a kezek, az emberek, ahogyan kellett volna. Azok lőttek, akikről nem akartuk, hogy lőjenek, lassan kértük a labdát, ott felejtettük a kapus kezében, lassan mozogtunk, lassan reagáltunk. Aztán persze egyénileg akartuk megoldani a helyzeteket, ami nem sikerült, így idegesek lettünk. Szinte minden meccsen azt láttuk, hogy valamiért nem indul a gépezet. Változtattunk az Európa-bajnokság közben, Montenegró ellen láttunk némi javulást. Ugyanazt csináltuk, mint előtte, mégis lomhán indult most is a meccs, pedig láttam, hogy alaposan bemelegítettek a játékosok, nem ezen múlt. Csalódott vagyok" - értékelt Märcz Tamás szövetségi kapitány, akinek hosszabb, Eb-t átfogó értékelését is hamarosan közöljük.

- Fontos volt nekünk, hogy győzelemmel zárjuk az Európa-bajnokságot. Jelentős eredmény, hogy sikerült a nagy csapatok egyike, Magyarország ellen nyerni, ez jó lendületet adhat a jövőre" - mondta Sergey Evstigneev, Oroszország szövetségi kapitánya.
33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, a 7. helyért
Magyarország-Oroszország 8-9 (1-2, 2-3, 1-3, 4-1)
Piscines Picornell, vezette: Buch (spanyol), Rakovics (szerb)

MAGYARORSZÁG: Vogel - Manhercz, Zalánki 1, Vámos 3, Jansik D., Erdélyi 1, Bedő 1. Csere: Angyal, Mezei, Kovács G., Bátori 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OROSZORSZÁG: Fedotov - Koptsev, Merkulov, Nagaev 2, Kholod 3, Lisunov, Shepelev 1. Csere: Suchkov 1, Andryukov 1, Dereviankin, Kharkov 1, Bychkov. Szövetségi kapitány: Sergey Evstigneev


M4 sport oldalon:
A férfi vízilabda-válogatott 9-8-as vereséget szenvedett Oroszország ellen a barcelonai Európa-bajnokság szombati helyosztóján, így a nyolcadik helyen végzett a tornán. A sportág történetében csak egyszer, 1989-ben végeztünk ennél rosszabb helyen (9.) a kontinensbajnokságon.
Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese három negyed után már négygólos hátrányban volt, és hiába kapaszkodott az utolsó nyolc percben, nem tudott egyenlíteni, pedig erre az utolsó támadás során meg volt a lehetősége, végül kapufával zárult az összecsapás.
...... ...........


Az már a torna zárónapjának nyitómérkőzése előtt biztos volt, hogy a magyar férfiválogatott története második legrosszabb Eb-szereplésével tér majd haza, ugyanis az 1989-es bonni kilencedik hely kivételével ötödiknél egyszer sem végzett rosszabb helyen. Tavaly a margitszigeti világbajnokság negyeddöntőjében 14-5-re diadalmaskodtak a magyarok..

- Vámos Márton, az Európa-bajnokságon nyolcadik helyen végző póló válogatott kulcsembere szerint óriási pofonokat kaptak Barcelonában. Märcz Tamás együttese hét mérkőzéséből csak kettőt nyert meg a tornán, négyet elveszített, az éles szakaszban háromból hármat. Nálunk is történtek változások, de ők inkább erősödtek - folytatta Vámos. - Mondhatnám azt, hogy nem ez a reális a két csapat között, sajnos a holland meccs óta mindig kikaptunk, nem tudom azt mondani, hogy jobbak voltunk bármelyik ellenfelünknél, mert az eredmény nem azt mutatja.
Semmi sem köszönt vissza abból, ami jól működött a Világliga-mérkőzéseken, mintha leeresztettünk volna, mint egy lufi"- tette hozzá Vámos, aki elmondása szerint nagyon elfáradt a tömör nyár és az Eb mérkőzésein, a következő napokban szeretné kipihenni magát a következő szezonra.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Dienes Valéria: „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre
  2018-07-28 18:43:08, szombat
 
  Dienes Valéria: ,,Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre" - Szabó Ferenc SJ jegyzete
2018. július 27. péntek 18:42
Az eucharisztikus kongresszusra való lelki felkészülést segíti Szabó Ferenc jezsuita a Vatikáni Rádióban elhangzott jegyzete: Teilhard de Chardin jezsuita tudós és Prohászka Ottokár püspök eucharisztikus lelkiségének ismertetése után ezúttal Dienes Valéria filozófus misztikájával foglalkozik
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Jakubinyi György: Isten szolgája,
  2018-07-28 18:40:48, szombat
 
  Márton Áron az erdélyi püspökök sorában
2018. július 28. szombat 15:06
A gyulafehérvári érsek az általa összeállított kötetben az egykori elődjével, Márton Áronnal kapcsolatos dokumentumokat, műveket gyűjtötte össze.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Real Madrid házon belül oldják meg Ronaldo pótlását
  2018-07-28 18:17:49, szombat
 
  A Bajnokok Ligája-címvédő nem akar feltétlenül százmilliókat költeni új játékosra, így könnyen elképzelhető, hogy házon belül oldják meg a Juventushoz szerződő Cristiano Ronaldo pótlását
A napokban a két madridi sportlap, a Marca és az As is arról írt, egyre valószínűbb, hogy nem lesz galaktikus Real Madrid-igazolás a nyáron.
A Marca szerint Zinedine Zidane és CR7 távozásával eljött Gareth Bale nagy lehetősége. A walesi támadó nem volt a francia vezetőedző kedvence és sérülések is gyakran hátráltatták, de egészségesen is inkább csere volt, mint kezdő. Így volt ez a Bajnokok Ligája májusi döntőjében is, amely után távozása lehetőségét is megszellőztette, de a jelek szerint Julen Loptegui és a Real Madrid vezetősége is meg van győződve arról, hogy a Liverpool elleni fináléban a padról beállva duplázó támadó lehet a klub új nagy sztárja, azaz a ,,franchise player".
A kihívás persze nem könnyű, ebben az évszázadban először fordul elő, hogy nincs aranylabdás futballista a királyiak keretében.
Az elmúlt hetekben több nagy sztár nevét is szóba hozták a Real Madriddal, de vagy megszerezhetetlen célpontokról van szó (Neymar, Mbappé) vagy annyit kérnek érte, amennyit a Real Madrid nem hajlandó kifizetni. Ez a helyzet Eden Hazard-ral, aki szívesen látnának a Santiago Bernabéuban, de a Chelsea 200 millió euró alatt nem engedné el, ráadásul az idő is szűk: a Premier League-ben augusztus 9-én ér véget az átigazolási szezon, az angol klubok utána csak eladhatnak, de már nem igazolhatnak.
Loptegui tervei szerint tehát Karim Benzema és Gareth Bale felehetnek majd a gólokért az előttünk álló idényben, persze az nem kizárt, hogy egy klasszikus kilencest még célba vesznek a nyáron, Edinson Cavani megszerzéséről egyre többet cikkeznek a francia és spanyol lapok.

- A spanyol vezetőedző a jelenlegi keret két másik tagjának is az eddiginél jelentősebb szerepet szánna. Az egyikük Isco, aki a spanyol válogatottban a madridi meccseihez képest más dimenzióban volt képes játszani, elmondása szerint azért, mert címeres mezben - Lopetegui kezei alatt - érezte azt a maximális bizalmat, amit klubjában nem feltétlenül kapott meg.
Mellette Marco Asensio is állandó tagja lehet a kezdőcsapatnak, és amennyiben él a lehetőséggel, beléphet abba a sztárstátuszba, aminek az elmúlt években már ott volt a küszöbén, csak az utolsó lépést nem sikerült megtenni. Úgy tűnik, a 2018/2019-es szezon mindhárom játékos karrierjében döntő fontosságú lehet, a Real Madrid életében pedig egy új korszakot hozhat.

Forrás: M4 psort
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Ferenc pápa üzenetet küldött
  2018-07-28 17:40:22, szombat
 
  Ferenc pápa üzenetet küldött a teológiai etikával foglalkozó nemzetközi konferenciára Szarajevóba
2018. július 28. szombat 16:50
Szarajevóban tartják július 26. és 29. között a Katolikus Teológiai Etika a Világegyházban (CTEWC) szervezet harmadik nemzetközi konferenciáját. A tanácskozás címe: ,,Kritikus pillanat a hidak építésére: a katolikus teológiai etika ma". Ferenc pápa üzenetet küldött a konferenciára.
...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent István Camino
  2018-07-28 17:31:05, szombat
 
  Online zarándoklat tizenöt napon át
2018. július 28. szombat 14:03
Nyár van. A pihenés, a feltöltődés, a kirándulások és zarándoklatok időszaka. A Laudetur Kiadó egy különleges, ingyenes, online zarándoklatot indít ,,Szent István Camino" néven, ami augusztus 6-tól tizenöt napon át, Szent István király ünnepéig tart.
........


A cél, hogy az ,,út" végére őszintén felajánlhassuk életünket Mária oltalma alatt Istennek, ahogyan Szent István is tette. A zarándoklat az Istennel és önmagunkkal való találkozás élményét nyújtja majd a résztvevőknek, és lehetőség a problémák, a konfliktusok rendezésére, átgondolására.
Nem kell elutazni, pénzt befizetni, szabadságot kivenni, csomagolni, drukkolni jó időért, mégis egy egészen különleges élményben lesz része azoknak, akik csatlakoznak az online zarándoklathoz - csak 5 percre lesz szükség naponta. A Szent István Camino online zarándoklathoz a Laudetur Kiadó honlapján lehet csatlakozni. Link

Forrás és fotó: Laudetur Kiadó
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Katharine McPhee: To Love You More
  2018-07-28 17:23:20, szombat
 
  Nagy sikerű amerikai világsztártól a To Love You More cimű dalt, amely a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten hangzott el.
Facebook videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.