Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Diétás cukkinihasáb
  2018-07-03 23:46:51, kedd
 
  Diétás cukkinihasáb

Hozzávalók

1 db cukkini
1 csokor petrezselyem
1 csipet bazsalikom
1 csipet rozmaring
3 ek zsemlemorzsa (szénhidrátcsökkentett)
15 dkg sajt

10 dkg zabpehelyliszt
2 db tojás


Elkészítés

A cukkinit meghámozzuk, és vékony hasábokra vágjuk. Egy tálba összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a bazsalikomot, a rozmaringot, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sót.
A cukkinihasábokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a sajtos morzsakeverékbe. Sütőpapírral bélelt tesibe egymás mellé helyezzük, és előmelegített sütőben készre sütjük.





Megjegyzés

Meccsnézéshez diétázó férfiakra is gondolván.
Scsilluka

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ragacsos kókuszkocka (Bibingka)
  2018-07-03 23:42:44, kedd
 
  Ragacsos kókuszkocka (Bibingka)

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin (olvasztott)
1 csipetnyi só
A töltelékhez:
3 db tojás
6 dkg margarin (olvasztott)
6 dkg liszt
34 dkg sűrített tej
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
30 dkg kókuszreszelék (+ a szóráshoz)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy kisebb, mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, és a masszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig, közben csökkentjük a sütő hőmérsékletét 165 fokra.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztára, és megszórjuk a tetejét a kókuszreszelékkel. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával
  2018-07-03 23:37:33, kedd
 
  Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával

Hozzávalók

2-3 db paradicsom (lehetőség szerint olyan, aminek nincs sok leve)
1 fej salottahagyma vagy vöröshagyma
fokhagyma
olívaolaj
50 dkg vajbab

bors
vaj
40 dkg gomba
fehérbor
petrezselyem
1 db sertésszűz (közepes méret)

Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, majd négybe vágjuk és kivesszük a magházát. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és felhevített olívaolajon pároljuk kicsit, majd hozzáadjuk a megtisztított vajbabot és együtt pirítjuk 3-4 percig. Ha a bab megpirult hozzáadjuk a paradicsomot és újabb 2-3 percig pirítjuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és félretesszük.
Egy serpenyőben vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a vékonyra vágott fokhagymát. Hozzá adjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Ha lepirult és elkezdett levet ereszteni, felöntjük kevés fehérborral és hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Kis tűzön rövid ideig hagyjuk rotyogni, amíg a gomba megpuhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A szoba hőmérsékletű sertésszüzet megtisztítjuk és kb. 10 cm-es darabokra feldaraboljuk. Egy serpenyőben, olívaolajon, erős tűzön minden oldalon körbesütjük a darabokat (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a vágás mentén még kb. 1,5 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük. Egy-két perc után ismét kettévágjuk a húsdarabokat. A felvágott sertésszüzet a tányéron őrölt borssal és sóval, valamint a gombával és a babbal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spárgaleves vajgaluskával
  2018-07-03 23:32:48, kedd
 
  Spárgaleves vajgaluskával

Hozzávalók:
50 dkg spárga
2,5 dkg vaj
20 dkg zsenge sárgarépa és fehérrépa vegyesen
1 kis fej vöröshagyma fele
1 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
1/2 zöldpaprika
1-2 húsleveskocka
petrezselyem zöldje
őrölt bors
őrölt pirospaprika
őrölt szerecsendió
csipet cukor
1-1,5 dl főzőtejszín

A vajgaluskához:
1 tojás
2 dkg lágy vaj
liszt


Elkészítés: A spárgát szükség szerint megtisztítjuk az esetleges fás részétől, és feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk.

A tojásból és lisztből a vajjal, pici sóval galuskatésztát keverünk.

A felhevített vajon a spárgát és a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon néhány percig kevergetve dinszteljük, meghintjük a liszttel, röviden kevergetjük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rögtön felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Azonnal sózzuk - keverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon, és ne maradjon csomós -, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszerekkel, lassan főzzük puhulásig.

A levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, elkeverjük a tejszínnel, aprított petrezselyemmel, néhány perc alatt együtt készre főzzük, és rövid pihentetés után tálaljuk.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mosolygós hetet!
  2018-07-03 23:19:19, kedd
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.