Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ének a szivemben - INTERJÚ BALOGH FERENCCEL
  2018-07-07 21:43:42, szombat
 
  "Kezdjük egy gyakran hallott kérdéssel... Baj, ha az emberhez egy dicséret közelebb áll, mint a többi?

Szerintem nem. Sőt, nagyon sokat tud segíteni, ha van az ember szívében egy jól kiválasztott, jól ismert dicséret, mert azzal újra és újra be tud kerülni az Úrnak jelenlétébe és közelebb tud lépni Hozzá.

Nagyon fontos, hogy az ember, amikor elkezdi dicsérni az Urat, olyan dalokkal kezdje, amiken keresztül már többször is megérintette a Szentlélek. "

HITÉLET Link
Link





 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Kifejezheted nemtetszésedet úgy,hogy nem vagy barátságtalan
  2018-07-07 16:52:21, szombat
 
  "Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek, ezért tehát többé ne ítélkezzünk egymás felett." (Róma 14:12-13, GNT fordítás)

Számos ember, beleértve a keresztényeket is, azt gondolja, hogy csupán azok felé kell tiszteletet kifejezniük, akikkel egyetértenek. Ez nagyon távol áll az igazságtól. Hívőként a mai világban számtalan olyan tevékenység és intézkedés létezik társadalmunkban, amelyektől irtózom és amelyekkel egyszerűen nem értek egyet.

Azonban, ettől függetlenül tiszteletemet fejezem ki az emberek felé - még akkor is, ha tudom, hogy helytelen a viselkedésük.

Hogy miért?

Először is, eszembe jut, hogy végül mindenkinek el kell számolnia Istennek a saját magatartásával, cselekedeteivel és a viselkedésével. Egy napon Isten osztja a pontszámokat. Mindannyiunknak el kell számolnunk a viselkedésünkkel.

Másodsorban pedig, nem vagyok Isten. Azoknak az embereknek, akikkel nem értek egyet, nem kell elszámolniuk felém; Istennek kell számot adniuk. Nem feladatom a rend őrének lennem és azon lenni, hogy azok akik nem hívők, hívőként cselekedjenek. Tulajdonképpen a Biblia azt mondja, hogy az emberek nem tudnak Istennek tetszően cselekedni, amíg nincs kapcsolatuk vele.

A Biblia ezt mondja: "Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek, ezért tehát többé ne ítélkezzünk egymás felett." (Róma 14:12-13).

Nem ítélkező dolog az igazságot szólni az embereknek. Ha valaki olyan dolgot tesz, amire a Biblia azt mondja, hogy nem helyes, akkor nem ítélkező dolog megmondani az illetőnek, hogy az a bizonyos dolog helytelen vagy rossz. Ez tulajdonképpen csupán annyi, hogy az igazságot szóljuk. Ami viszont ítélkező az az, hogy ha az emberek fejéhez vágjuk az igazságot úgy, hogy azt még élvezettel is tesszük; sőt mi több, erkölcsileg felsőbbrendűnek érezzük magunkat ennek a megtétele miatt.

Lehet nem egyetérteni valakivel úgy, hogy nem barátságtalan az ember. Őszintén szólva, a legdurvább emberek, akikkel valaha is találkoztam, azok a túlbuzgó keresztények voltak, akik annyira elkötelezettjei az igazságnak, hogy nem érdeklik őket igazán az emberek.

Lehet igazad valamiben, de ha durva vagy a dologgal kapcsolatban, akkor rossz vagy, és tévedsz. Ha az igazságot nem szeretetben mondod, nincs igazad.

Jézus figyel és nézi, hogyan bánsz azokkal az emberekkel, akikért ő az éltét adta.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mi teszi nehézzé azt, hogy tisztelettel legyél azok iránt az emberek iránt, akikkel nem értesz egyet?
Annak a felismerése, hogy Jézus meghalt azokért az emberekért, akik nem értenek egyet veled; hogyan segít megváltoztatni a velük való kapcsolatodat?
Ki az, akivel barátságtalanul, kellemetlenül bántál és szükséges bocsánatot kérned tőle?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.30.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1199
  • e Hét: 4903
  • e Hónap: 8704
  • e Év: 70005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.