Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Élőben a népszerű komolyzenei tehetségkutató idei nyertesei
  2018-08-11 22:43:37, szombat
 
  Először hallhatja élőben a népszerű komolyzenei tehetségkutató idei nyerteseit a közönség. A hangverseny szeptember 7-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.
Időutazásra hívnak a Virtuózok: Boros Misi és mestere, Bogányi Gergely szimbolikus kettősével indító, különleges koncerten idézik fel a televíziós tehetségkutató sikertörténetét. Az est folyamán a műsor négy évadának győztesei és legemlékezetesebb versenyzői lépnek színpadra. A koncert a komolyzene könnyed, minden korosztály számára szórakoztató arcát mutatja be - ígérik közleményükben a szervezők. A műsor mentora és állandó zsűritagja, Batta András zenetörténész segítségével összeállított kétórás repertoár könnyű és szórakoztató belépőt kínál a klasszikus zene világába. Az olyan fülbemászó tételek, mint a Diótörő, a János vitéz és a Magyar táncok részletei mellett a zenetörténet kiemelkedő darabjai - például Liszt Ferenc La campanella című műve - is felcsendülnek, így a fiatal zenészek bemutathatják a tehetségkutató címéhez méltó képességeiket.
A műsor első felében a tehetségkutató egyik legsikeresebb felfedezettje, a Junior Prima Díjas Boros Misi és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Bogányi Gergely lépnek színpadra. A Virtuózok egykori korcsoport győztese és mestere vendégeik, Balázs-Piri Soma, Boateng Kármen Stephany és Szüts Apor közreműködésével négy zongorán szólaltatják meg Bach, Mozart és Csajkovszkij műveit.
A szünet után színpadra lép a műsor két korábbi abszolút győztese: Lugosi Dániel Ali klarinétművész, Kökény Tamás nagybőgős és három hegedűs közönségkedvenc, Teo Gertler, Abouzahra Amira és Abouzahra Mariam is.
...... ........


A nagyközönség ezen az estén hallhatja először élőben a negyedik évad nyerteseit, Beke Márk harsonást, Balázs-Piri Soma zongoristát és Ninh Duc Hoang Long tenort, aki idén nemcsak a Virtuózok Nagyok korcsoportját nyerte meg, de 2016 után ismét első helyezést ért el a Nemzetközi Simándy József Énekversenyen. A 27 éves, vietnámi énekművész öt évvel ezelőtt állami ösztöndíjjal került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, akkor még egyetlen külföldi diák volt az opera tanszakon. A fiatal tenor már a válogató során belopta magát a zsűri és a közönség szívébe, amikor tökéletes magyarsággal előadta Jancsi belépőjét Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékából. Long ma már Magyarországot tekinti második hazájának.
A Virtuózok negyedik évadának abszolút győztese, Beke Márk sem dőlt hátra a Finálé után, hiszen nem sokkal az itthoni siker után a tengerentúli Iowa City-ben megrendezett nemzetközi harsona fesztiválon is kitűnt a tehetségével. A fiatal muzsikus a július közepén lezajlott zenei versenyen 900 induló közül jutott be a legjobb három közé.
Márk a közeljövőben, a műsor fődíjasaként a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban adhat koncertet az Armel Operafesztivál szervezésében. A vajdasági származású Balázs-Piri Soma, a Kicsik korcsoportjának győztese előtt is nagy lehetőség áll, hiszen a szeptember 7-i koncert mellett lehetőséget kapott, hogy a London Mozart Players-szel koncertezzen. Soma öt éve zongorázik, de tavaly novemberben már második helyezést ért el az V. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, Grazban.
A szeptember 7-i műsor külföldi sztárvendége a brazil Prelúdio című zenei verseny nyertese, Estefan Iatcekiw zongoraművész lesz, aki Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája és licenctulajdonosa meghívására érkezik Budapestre.
 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 8-án
  2018-08-11 22:32:05, szombat
 
  A gonosz megpróbál meggyőzni minket arról, hogy a halál mindennek a vége. De a feltámadt Krisztus megnyitja az örök élet horizontját.  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Cselgáncs - ARANYÉREM Ungvári Miklós
  2018-08-11 21:58:14, szombat
 
  A 38 éves Ungvári Miklós 73 Kg súlycsoportban legyőzte a Japán volt világ bajnokot.-ARANYÉRMES lett.
Ungvári Miklós 16 éven át a világ élvonalában van.

73 Kg súlycsoportban Szabó Frigyes BRONZÉRMES lett.

Szabó Frigyes és Ungvári Miklós révén két magyar érem született a 73 kilogrammos súlycsoportban a Papp László Budapest Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-versenyen szombaton.
A képen: Az ezüstérmes japán Ebinuma Maszasi;, az aranyérmes Ungvári Miklós;, valamint a bronzérmesek, a kanadai Arthur Margelidon és a magyar Szabó Frigyes
...... .......


Videó Link
Eredmények, cselgáncs GP, Budapest, 2. nap: férfiak: 73 kg:
1. UNGVÁRI MIKLÓS
2. Maszasi Ebinuma (japán)
3. SZABÓ FRIGYES és Arthur Margelidon (kanadai)
Végvári Martin és Mátics András helyezetlenül zárt.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Csodás 4. helyen végeztek a Magyar csapat tagjai
  2018-08-11 21:49:12, szombat
 
  Triatloni női csapat váltó verseny 2018 évben
...... .........


A Kovács Zsófia, Tóth Tamás, Bragmayer Zsanett, Dévay Márk összeállítású staféta 1:16:04 órás idővel ért célba a 19 csapatos mezőnyben.
A Strathclyde Country Parkban a négyfős váltók tagjainak mindegyikére 300 méter úszás, 7 kilométer kerékpározás és 1,5 kilométer futás várt.
Kovács kezdte magyar részről a versenyt, nem volt könnyű dolga, hiszen a kerékpárja nem érkezett meg a helyszínre, az egyik észt sporttársa azonban kisegítette.
Soha sem volt még erre példa a pályafutásomban, nagyon szokatlan volt, hiszen az ő kerékpárja egy időfutamos gép volt, az enyém teljesen más. Az utolsó lejtőn már halálfélelmem volt, mert egy kátyúnál kilazult a kormány" - mondta az MTI-nek

Eredmények:vegyesváltó, Európa-bajnok:
1. Franciaország (Leonie Periault, Pierre Le Corre, Cassandre Beaugrand, Dorian Conix) 1:15:07 óra
2. Svájc 1:15:20
3. Belgium 1:15:29
4. MAGYARORSZÁG Kovács Zsófia; Tóth Tamás;, BRAGMAYER Zsanett;, Dévai Márk 1:16.04
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Temesvári püspök első szentmiséje Csíksomlyón 08.11
  2018-08-11 21:21:27, szombat
 
  Ft. Pál József Csaba Temesvári püspök első szentmiséje
Videó Link

...... ........... ......



...... ...........



Szülőfaluja is együtt ünnepelt az új temesvári püspökkel
2018. augusztus 11. szombat
Nagy ünnepre utazott az erdélyi Csíkcsomortán autóbusznyi népe Temesvárra augusztus 6-án, hiszen a falu szülöttjét, Pál József Csabát szentelték püspökké. Bakó M. Hajnalka beszámolóját közöljük, szerkesztve.
Pál József Csaba már több mint harminc évet szolgált a temesvári egyházmegyében, Resicabányán; most feladata a püspöki szolgálatra hívta, a leköszönő püspök, Martin Roos utódjaként. Ezzel székely püspök került Temesvár székébe. Címerében a nap és hold jelzi ezt a szülői származást.
Csíkcsomortán megszervezte a maga zarándoklatát a püspökszentelésre, hiszen falunk életében még nem volt ilyen jeles esemény. Még sokan vagyunk, akik ismertük és szerettük őt, akik együtt nőttünk fel, együtt jártunk a kegytemplomba a májusi vecsernyékre, akiket szoros rokoni, keresztszülői, baráti kötelékek tartanak össze, vagy akik csak ismerték, tudtak róla.
A zarándokcsapatot elkísérte az egyházközség plébánosa, Göthér Gergely és a kegytemplom elöljárója, Urbán Erik; az egyháztanács, az imacsoport képviselete, a kántor, Csomortán zászlója alatt. Hosszú utat tettünk meg imádkozva, énekelve, beszélgetve a legnagyobb tisztelettel erről a jeles ünnepről.
A Gerhardinum Római Katolikus Líceumban lettünk elszállásolva, és itt is étkeztünk, Kocsik Zoltán tisztelendő úr gondoskodásával. Ő vezetett, hogy az ünnep napján megismerjük kicsit Temesvár nevezetességeit, amíg elértünk a szentelés színhelyére.
A püspöki rezidencia megnézése, a felszentelendő püspökkel való találkozás külön esemény volt, meghitt környezetben, amikor átadhattuk ajándékainkat, a csíksomlyói kegyszobor kis mását és aláírásunkkal ellátott Zarándokúton című imakönyvünket. Ennek borítóján szintén a Szűzanya kegyszobrának képe van.
A püspökszentelésre a temesvári Szent György-székesegyházban került sor, melynek alapkő letétele szintén augusztus hatodikán volt. Itthon ez a dátum a Kis-Somlyó-hegyén álló Salvator-kápolna búcsúnapja, az Úr színeváltozásának ünnepe. Az ünnepi szertartás tíz órakor kezdődött a lehető legnagyobb pompával, méltóságteljesen. Jelen volt Románia pápai nunciusa, a legfőbb egyházi méltóságok, a történelmi Magyarország felekezeteinek, valamint a mai Magyarország kormányának képviselete, az egyházi rendek, mozgalmak, civil elöljáróságok küldöttsége, több mint háromszáz papi személy különféle felekezetből, a resicabányai hívek.
A liturgia négy nyelven folyt: latinul, románul, magyarul és németül. A Fokolaré mozgalom olasz barátait is saját nyelvükön köszöntötték. Az összekötő részeket W. A. Mozart Spatzenmesse KV 220 miséje töltötte ki.
A lélekmegújító ünnepről boldogan jöttünk haza, valóban feltöltődve, újjá születve. Hálát adtunk a Mindenható Istennek ezért a megtiszteltetésért, amit együtt ünnepelhettünk, békében, ,,egységben", ahogy az új püspök ezt hangsúlyozta hálaadásában. Felnézhettünk nagyjainkra, erőt, bátorságot merítve a mindennapokhoz, a kiálláshoz, hűséghez.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Misztikus élmény és liturgia
  2018-08-11 14:55:40, szombat
 
  Nagy Szent Gertrúdnál és Avilai Szent Teréznél
2018. augusztus 11. szombat
Kerényi Lajos piarista szerzetes, pap, teológus, kórházlelkész, fiatalok több nemzedékének a nevelője, a Nagymarosi Ifjúsági Találkozók egyik létrehozója, számos könyv szerzője.
...... ........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Petőfi Sándor: Meleg dél van.
  2018-08-11 14:44:09, szombat
 
  ...... ........... ...........


Meleg dél van itt kinn a mezőben,
Rakja a nap a tüzet erősen,
Meleg dél van, meglippen a madár,
A fáradt eb kiöltött nyelvvel jár.

Két lyány gyüjti ott a széna rendét,
Két siheder hordja a petrencét,
Hej de nem telik nagy kedvök benne,
Mert ilyenkor súlyos a petrence.

Legjobb dolga van most a királynak,
Vagy ott annak a gulyásbojtárnak;
Király pihen aranyos karszéken,
Gulyásbojtár kedvese ölében.

Beregszász, 1847. július 12.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Aranyosi Ervin: A szeretet árnyéka
  2018-08-11 14:30:42, szombat
 
  Tudod, a félelem, a szeretet árnyéka,
mikor a lelkedben kialszik a fény.
A hitetlenségnek csúf bizonyítéka:
- Kiürül a szíved, elfogy a remény.

Fény, s szeretet nélkül fázik csak a lélek.
elhalnak az álmok, kihűl a világ.
Félelem, irigység, düh, harag - mind méreg,
s mint egy sötét átok, úgy tud hatni rád!

Keresd hát meg a jót, keresd csak a szépet,
árnyékban, lelkedben ragyogjon a fény!
Ezer tiszta módot kínál rá az élet,
legyél újra gyermek, mint az elején.

Ragyogtasd mosolyod szerte e világra,
légy a környezeted fénylő napsugara!




Aranyosi Ervin © 2018-08-12.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szent Domonkos öröksége
  2018-08-11 14:25:10, szombat
 
  Búcsút ünnepeltek Márton Áron szülőfalujában
2018. augusztus 9. csütörtök
Csíkszentdomokos közössége névadó szentje, Szent Domonkos napján, augusztus 8-án ünnepelte temploma búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa az aranymisés Tamás József gyulafehérvári segédpüspök volt. Tamás Józsefet a szentmise elején a közösség nevében köszöntötték szentelő püspöke, Márton Áron szülőfalujában. ,,Úgy tartják, hogy egy emberöltő ötven év. Püspök atyánk ötven éve szolgálja papként Istent és az ő népét, és valóban emberöltőnek is mondható az elmúlt fél évszázad, hiszen iránymutatása és példaadása sok ember, számos pap életében megtartó öltés volt - hangzott el a köszöntőben. - Mi, csíkszentdomokosi hívek, imádkozunk püspökünkért, hogy Jézus Krisztus, a legfőbb Pásztor tartsa meg erőben és egészségben, hogy továbbra is szolgálhassa őt és nyáját, egyházmegyénket!"
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gyémántmisét mutatott be Boldog Apor Vilmos püspök ......
  2018-08-11 14:19:14, szombat
 
  2018. augusztus 10. péntek
Péntek József nyugállományú fertőszentmiklósi plébános augusztus 6-án, Urunk színeváltozása ünnepén gyémántmisét mutatott be Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.
A szentmisén koncelebrált Bognár István városplébános, Boros Károly Nyékvárkonyi plébános, valamint Brezina Balázs kónyi plébános.
Péntek József szentbeszédében elsőként Urunk színeváltozásának ünnepéről beszélt: ezen a napon arra emlékezünk, hogy Jézus három apostolát, Pétert, Jakabot és Jánost felvitte egy magas hegyre, ahol ragyogó alakban beszélgetett Mózessel és Illéssel, a Törvényt és a prófétákat képviselőkkel. A három kiválasztott apostol, Péter, Jakab és János tanúvá válik a többi apostol számára. Péter így fogalmaz a Tábor hegyén megtapasztaltakkal kapcsolatban: ,,Mi hallottuk ezt az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen. És súlyos prófétai beszéd birtokában vagyunk, amelyre jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító lámpásra, amíg a nap fel nem virrad, és a hajnalcsillag fel nem kél szívetekben" (2Pét 1,18-19).
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.