Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Akikre büszkék lehetünk
  2018-08-12 22:44:51, vasárnap
 
  Éremeső volt országunkban 2018 augusztusban az E.B.
Nagyobb kép Link
...... .........



Nagyobb kép Link
...... .........



Nagyobb kép Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Az Eucharisztia ünneplése 36.
  2018-08-12 22:35:04, vasárnap
 
  2018. augusztus 12. vasárnap 12:00
Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az új temesvári püspök mutatott be szentmisét Csíksomlyón
  2018-08-12 22:29:17, vasárnap
 
  2018. augusztus 12. vasárnap 17:22
Az augusztus 6-án beiktatott temesvári megyéspüspök, a csíkcsomortáni születésű Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 10-én este a csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál-plébániatemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.
A hazalátogató főpásztort a szentmise elején Göthér Gergely csíksomlyói plébános köszöntötte. Pál József Csaba püspök meghatódva állt azon oltár előtt, ahol harminchét évvel ezelőtt, 1981-ben mutatta be első szentmiséjét. Beszédében felelevenítette gyerekkori emlékeit, kötődéseit, csínytevéseit és az elhivatás pillanatait.
Az ünnepi szentmisén számos hívő mellett egyházi és világi méltóságok is jelen voltak.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A katolikusok igazi kincse az Eucharisztia
  2018-08-12 21:30:10, vasárnap
 
  Bocsa József SchP a váci örökimádás-kápolnáról
2018. augusztus 12. vasárnap 19:24
Magyarországon elsőként a váci piarista Szent Anna-templomban nyílt az év 365 napján 24 órában működő valódi örökimádás-kápolna, 2014 júniusában. Az eddigi tapasztalatokról Bocsa József SchP piarista házfőnököt, a templom plébánosát kérdeztük.
Az elmúlt négy esztendő alapján mit mondhatunk, mekkora igény mutatkozik a hívek részéről az éjjel-nappal folyamatosan elérhető szentségimádás iránt?
A nap szinte minden szakában, de különösen munkába menet és munkából jövet egyre többen betérnek a kápolnába, és az óra gazdája mellett majdnem mindig találok ott másokat is. Több olyan emberről is tudok, akinek Vácra költözésében szerepet játszott az is, hogy itt örök imádás van. Egyeseknek annyira az életük részévé vált a szentségimádásban töltött óra, hogy már el sem tudják képzelni az életüket nélküle. De mindig szükség van újabb örök imádókra is, akik vállalnak hetente egy-egy órát, mert többen meghaltak vagy elköltöztek a kezdetek óta, esetleg megváltoztak az életkörülményeik. Budapesten két helyen is elérhető már örök imádás, ezért teljesen érthető módon vannak, akik ott kapcsolódnak be az Oltáriszentség imádásába.
........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tortával kedveskedtek a Fradinál a junior vb-győztes .....
  2018-08-12 21:24:01, vasárnap
 
  Tortával kedveskedtek a Fradinál a junior vb-győztes lányoknak.
Javában zajlik a nyári felkészülés a Ferencváros női kézilabdacsapatánál, amelybe egy héttel később kapcsolódott be a három junior vb-győztes játékos. Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta különleges meglepetésben részesültek visszatérésükkor.
,,Az egyik kondis edzésen még tortát is kaptunk, amelyen hármunk fényképe szerepelt. Nagyon kedves gesztus volt a többiektől, örültünk neki" - emlékezett vissza Márton Gréta.
Az ajándékozásról videó is készült az FTC kézilabda hivatalos Instagram-oldalán, amelyen láthatjuk, a tortát Kovacsics Anikó adta át a három aranyérmesnek.
A Fradi 18 esztendős játékosa azt is elmesélte, milyen változásokat tapasztalt, amióta világbajnoknak mondhatja magát korosztályában.
Még ismeretlenek is megállítanak és gratulálnak itt a Népliget környékén, valamint a csarnokban is. Nagyon jólesik, de a gondolkozásom nem változott. Mindenesetre pozitív, hogy egy ilyen siker megmozgatja az országot" - mondta.
Márton Gréta a jövőre nézve hozzátette, bízik benne, hogy a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is hasonló sikereket érhet el, mint nyáron a junior világbajnokságon.
Torta átadásáról készült Instragman Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Magyarország fontos győzelemmel kezdett a minifoci Eb-n
  2018-08-12 21:17:25, vasárnap
 
  A magyar válogatott Azerbajdzsán 1-0-s legyőzésével rajtolt az ukrajnai minifoci Európa-bajnokságon, vasárnap. Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján
  2018-08-12 21:11:56, vasárnap
 
  Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján.
A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján, így bejutott a barcelonai döntőbe.
A viadal oldala szerint a csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni. A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.
Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis 0 verőhibával zártak.
2. helyen végzett a Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.
A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.
A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.
Képen: A győztes osztrák válogatott tagjai a Nemzetek Díja eredményhirdetésén, előtérben Nagy István agrárminiszter (b2) és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke (b) az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában (fotó: MTI/Máthé Zoltán)
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Tragédia a Vidi-meccs után: balesetben három szurkoló ......
  2018-08-12 21:06:35, vasárnap
 
  Tragédia a Vidi-meccs után: balesetben három szurkoló vesztette életét.
A Mol Vidi klubhonlapja szomorú hírről számolt be: a Debrecen elleni mérkőzésről hazafele autózó három szurkolója vesztette életét egy péntek esti balesetben.
A 81-es főúton 22:30-kor ütközött össze három személygépkocsi Fehérvárcsurgó térségében.
Két autóból tűzoltók mentették ki az utasokat, a harmadikban ülő Vidi-szurkolókon azonban nem lehetett segíteni. A klub információi szerint a DVSC elleni döntetlenről tartottak haza.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
A magyar csapat a 2. helyen végzett az éremtáblán .....
  2018-08-12 21:04:15, vasárnap
 
  A magyar csapat a 2. helyen végzett az éremtáblán a cselgáncs GP-n
A magyar csapat két arany- és két bronzéremmel második lett az éremtáblán a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának budapesti Grand Prix-versenyén.
Magyar szempontból pénteken Karakas Hedvig nyitotta a sort egy harmadik hellyel, szombaton Ungvári Miklós arany-, Szabó Frigyes bronzérmet szerzett a 73 kilogrammban, a vasárnapi zárónapon pedig Tóth Krisztián bizonyult a legjobbnak a 90 kilogrammosok mezőnyében.
Eredmények, cselgáncs GP, Budapest, 3. nap: férfiak:90 kg:
1. Tóth Krisztián
2. Usangi Margiani (georgiai)
3. Aleksandar Kukolj (szerb) és Ivan Silva Morales (kubai)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Bronzérem Vecsernyés Dávid szertorna
  2018-08-12 20:45:13, vasárnap
 
  A harmadik helyen végzett a torna Európa-bajnokság egyenkénti döntőjében Vecsernyés Dávid, aki nyújtón szerezte meg a magyar küldöttség második felnőtt érmét.
Bronzérem Vecsernyés Dávid szertorna - Nyújtó
...... ..........


A döntőben a magyar tornász megint elegáns és szép, hiba nélküli gyakorlatot mutatott be, amire 14,033 pontot kapott. Ugyanannyit, mint előtte a svájci Taha Serhani, akinél azonban szebben mutatta be programját, így őt megelőzte. Ezzel a második helyen állt, mert az elsőként szereplő másik svájci, Oliver Hegi nagyon magas pontszámmal, 14,700-zal adta meg az alaphangot

Eredmények, szerenkénti döntők:nyújtó, Európa-bajnok:
1. Oliver Hegi (Svájc) 14,700
2. Epke Zonderland (Hollandia) 14,400
3. Vecsernyés Dávid 14,033 ponttal
Facebook oldali videó Link

- Vecsernyés Dávid: Álmaimban sem gondoltam volna.
Magát is meglepte remek Eb-szereplésével Vecsernyés Dávid, aki nyújtón szerzett bronzérme után először állhatott dobogóra felnőtt világversenyen.
...... ........


Álmaimban sem gondoltam volna, hogy összejön az éremszerzés, a döntőbe jutás volt az elsődleges cél, itt ugyanakkor már bármi megtörténhet. Úgy döntöttünk, ugyanazzal a gyakorlattal indulok, mint a selejtezőben, azt nagyon jól begyakoroltam a felkészülés alatt" - mondta a Vecsernyés Dávid.
A 27 éves Vecsernyés hozzátette, gyakorlatát ,,megdobta", hogy nem egy sablonos leugrással zárt, hanem olyan elemmel, amelynél általában vissza szoktak fogni a nyújtóra, ugyanakkor szerepel a leérkezések között is. Megjegyezte, kicsivel rosszabbnak érezte gyakorlatát, mint a selejtezőben, a pontszámmal azonban teljesen elégedett.
...... .......


Már csak a kiindulási pontszámon kellene javítani kicsit, és néhány új elemet beletenni a gyakorlatba. A következő nagy verseny a világbajnokság lesz, ahol szeretnék egy erősebb gyakorlattal indulni, egyelőre csak ez van a szemem előtt" - folytatta.
Edzője, Kelemen Zoltán hangsúlyozta, óriási dolog egy sportoló életében az első világversenyes felnőtt érmet megszerezni.
,,Nagyon boldog vagyok Dáviddal együtt. A gyakorlat a selejtezőben egy kicsit jobb volt, de ez betudható annak, hogy a döntőt hangulatát nem lehet lemodellezni. Nagyon meg vagyok elégedve, az automatizmusok működtek" - értékelt a szakember, aki hozzátette, előzetesen számított a bronzéremre, de a verseny közben a rendkívül szoros pontszámok miatt kicsit elbizonytalanodott.
,,Hárman végeztek azonos pontszámmal és Dávid ebből jött ki a legjobban a kivitelezéssel. Az utolsó angolnál kicsit aggódtam, hogy lejteni fog a hazai pálya, de nagyon korrektek voltak a bírók.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 14025
  • e Hónap: 47179
  • e Év: 280926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.