Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kurczina Terézia: Anyai tűnődés
  2018-08-17 16:10:46, péntek
 
  Anyukának lenni igazán gyönyörű,
megélni azonban nem mindenkor könnyű.
Gyermeked megfogant, s szíved alatt hordva,
bizonyos dolgoktól máris meg vagy fosztva.

Rögtön az elején ott van az émelygés,
majd folyton csak ennél, és sok a tévelygés;
Mérlegre, ha ráállsz, kiakadni látod,
szülésed eljöttét sóvárogva várod.

Végre ölelheted életed csillagát,
majd virrasztasz vele számtalan éjszakát.
Pelenkázás, szopi, büfi és altatás,
valamit elrontasz, lesz lelkifurdalás.

Bizonytalanságod hamar tovatűnik,
hiszen az anyaszív nagyon jól működik.
Mit, hogyan kell tenned, magad észreveszed,
ősi ösztönöddel csak őt védelmezed.

Napok egymás után oly gyorsan szaladnak,
kicsi gyermekedből iskolást avatnak.
Telnek a hónapok, örömöd végtelen,
látván, bontakozik benne az értelem.

Hihetetlen gyorsan repülnek az évek,
nem ül már öledbe, fejét fel sem éred.
Kamasz lett hirtelen, ritkán kerül haza,
nagyon keveset szól, s nincs egy kedves szava.

Majd ez is elmúlik, türelmed végtelen,
érett anyaszíved szeretetet terem.
Korábbi évekre mikor visszanézel,
lelkednek legmélyén boldogságot érzel.

Elfelejtettél már bánatot, sérelmet,
hiszen életednek ő adott értelmet.
Tudod, hogy őt egykor ajándékba kaptad,
te "csak" felnevelted, s szárnyra bocsájtottad..

Forrás: poet oldal
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Evezés a naplementében
  2018-08-17 16:03:05, péntek
 
  A balatoni naplementék ezernyi árnyalatát festők és fotósok igyekeznek megörökíteni, mi megmutatjuk, milyen a látvány esti evezés közben.
Ha a Balaton déli partján nyaralunk, az északi part hegyei mögött lebukó napkorong mesebelivé varázsolja a tájat. Megmutatjuk, milyen egy kora esti SUP kirándulás Fonyódról indulva.
Naplemente idején a felfújt deszkákon evezni felér egy meditációs tréninggel. A hullámok hangja, a víz közelsége és körülöttünk levő hegyek annyi energiával töltenek fel, hogy reggelig a vízen maradnánk.
Nappal sem utolsó a látvány, amit Fonyódról látunk, szinte karnyújtásnyira van Badacsony, pedig legalább 5 km a túlpart.
Bővebben Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Új Ember 2018. augusztus 19-i száma
  2018-08-17 16:00:53, péntek
 
  Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa: Isten a teljes embert akarja megmenteni
  2018-08-17 15:57:47, péntek
 
  2018. augusztus 16. csütörtök 21:37
Nagyboldogasszony főünnepén délben Ferenc pápa a vatikáni Apostoli Palotában található dolgozószobájának ablakából imádkozta el az Úrangyala imádságot a Szent Péter téren összegyűlt hívekkel és zarándokokkal.
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes egészében közzétesszük.

Kedves testvéreim, jó napot!
A boldogságos Szűz Mária mennybevételének mai főünnepén Istennek a hívő szent népe örömmel mutatja ki tiszteletét a Szűzanya iránt. Megteszi ezt a közösen végzett liturgiában, de a személyes jámborság ezernyi eltérő módján is; így pedig beteljesül Máriának az önmagáról mondott próféciája: ,,Boldognak hirdet engem minden nemzedék" (Lk 1,48). Ennek oka, hogy az Úr felmagasztalta alázatos szolgálóleányát. A testben és lélekben történt mennybevétel isten kiváltság, amelyben Isten Szent Anyja a Jézussal megélt kivételes egysége miatt részesült. Testi és lelki egységről van szó, amely az Angyali üdvözlettel vette kezdetét, és végig érlelődött Mária életében, a Fiú misztériumában való egyedi részesedés által. Mária mindig a Fiúval járt: Jézus mögött ment, és ezért azt mondhatjuk, ő volt az első tanítvány.
A Szűzanya léte úgy zajlott, mint bármelyik átlagos korabeli asszonyé: imádkozott, gondot viselt a családra és a házra, eljárt a zsinagógába... Ám minden egyes hétköznapi tettét a Jézussal való teljes egységben vitte végbe. A Kálvárián pedig ez az egység elérte a csúcsát, méghozzá a szeretetben, az együttérzésben és a szív benső szenvedésében. Isten ezért teljesen részeltette őt Jézus feltámadásában is. Megőrizte a Szűzanya testét a romlástól, akárcsak a Fiáét is.
Az Egyház arra hív meg ma minket, hogy szemléljük ezt a misztériumot: ebben meglátjuk, hogy Isten a teljes embert akarja megmenteni, vagyis a lelket és a testet együtt. Jézus abban a testben támadt fel, amelyet Mária méhében öltött magára; és átváltozott emberségében ment fel a mennybe az Atyához. Testben, olyan testben, mint a miénk, amely azonban mégis átalakult. Máriának, az emberi teremtménynek a mennybevétele megerősíti számunkra, hogy milyen lesz megdicsőült sorsunk. Már a görög filozófusok megértették, hogy az emberi lélek a halál utáni boldogságra rendeltetett. Mindazonáltal megvetették a testet - amit a lélek börtönének tartottak -, és nem fogták fel, hogy Isten rendelése szerint az ember testének is együtt kell lennie a lelkével az égi boldogságban. A mi átváltozott testünk ott lesz. Ez - a ,,test feltámadása" - a krisztusi kinyilatkoztatás sajátos eleme, hitünk tengelye.
Mária mennybevételének a csodálatos valósága kinyilvánítja és megerősíti az emberi személy egységét, s emlékezetünkbe idézi, hogy egész lényünkkel, lelkünkkel és testünkkel együtt Isten szolgálatára és megdicsőítésére nyertünk hivatást. Ha csak testben szolgálnánk Istent, ez rabszolgai tevékenység lenne; ha pedig csak lélekben szolgálnánk neki, akkor ez ellenkezne emberi természetünkkel. Az egyik nagy egyházatya, Szent Iréneusz 220 táján kijelentette: ,,Isten dicsősége az élő ember, és az ember élete Isten látásában áll" (Adv. haer. IV, 20, 7). Ha így élünk, Isten örömteli szolgálatában, ami a testvéreknek ajánlott nagylelkű szolgálatban is kifejeződik, akkor feltámadásunk napján a mi sorsunk is hasonló lesz mennyei Édesanyákéhoz. Akkor majd megadatik nekünk, hogy teljesen megvalósítsuk Pál apostol buzdítását: ,,Dicsőítsétek meg Istent a testetekben!" (1Kor 6,20), és meg is fogjuk őt dicsőíteni mindörökké a mennyben.
Kérjük Máriát, hogy anyai közbenjárásával segítsen minket jobban megélni mindennapos zarándokutunkat abban a tevékenységre indító reményben, hogy egykor majd az összes szenttel és szeretteinkkel együtt mindannyian eljuthatunk őhozzá a Paradicsomban.

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves Testvéreim!
Máriát, a szomorúak vigasztalóját ma a Paradicsom dicsőségében szemléljük. Szeretném rábízni mindazok szorongásait és szenvedéseit, akik a világ megannyi pontján testben vagy lélekben szenvednek. Mennyei Édesanyánk esdje ki mindenki számára a vigasztalást, a bátorságot és a lélek derűjét.
Különösképpen gondolok azokra, akiket a tegnap bekövetkezett genovai tragédia sújt, ami számos áldozatot szedett, sokan pedig eltűntek. Amikor Isten irgalmába ajánlom azokat, akik életüket vesztették, lelki közelségemről biztosítom a családtagjaikat, a sérülteket, azokat, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat, valamint mindazokat, akik ezen drámai történés miatt szenvedést élnek át.
Meghívlak benneteket, hogy társuljatok hozzám az áldozatokért és a szeretteikért ajánlott imában; mondjuk el együtt az Üdvözlégyet.
Üdvözöllek mindannyiótokat, rómaiakat és a messzi országokból érkezett zarándokokat! Megköszönöm nektek, hogy itt vagytok, és boldog ünnepet kívánok mindenkinek. És kérlek titeket, ne felejtsetek el imádkozni értem!


Fordította: Török Csaba
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Reményünk oka: Isten igazmondó és hűséges
  2018-08-17 15:54:16, péntek
 
  Udvardy György a kalocsai székesegyház búcsúján
2018. augusztus 16. csütörtök
Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke főcelebrálásával mutattak be ünnepi, búcsúi szentmisét augusztus 15-én a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A nyugdíij összege a folyószámlára fog érkezni
  2018-08-17 15:38:21, péntek
 
  A nyugdíjak, állami szociális transzferek jelentős részét ma is készpénzben, pontosabban postai készpénzes átutalással kézbesítik a címzetteknek, akik aztán sokszor sárga csekken fizetik be a rezsiszámláikat. Olcsóbb és készpénzmentes megoldást jelenthetne, ha például átutalással, számlára fizetné az állam a nyugdíjakat és szociális juttatásokat. A kormány pénzügyi tudatosságot növelő tervének első kétéves tervében mi nem találtukírásba foglalva azt a részt, amely a nyugdíjak, szociális transzferek elektronizálásával foglalkozna, ugyanakkor, mint Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kérdésünkre válaszolva elmondta, erről is szó van a Pénzügyminisztérium és az MNB készpénzmentesítéssel foglalkozó munkacsoportjában:
Az első kétéves tervben ez megfogalmazásra került, ez a pénzügyi stratégiánk része, szintén a Nemzeti Bankkal, aki a készpénzmentes illetve azonnali fizetésnek az őre, alkotunk egy munkacsoportot, és 2019 elejére fog összeállni egy koncepcióterv. Ahogy említettem, ez nem kötelező jelleggel történne, tehát fokozatosan kerülhetne majd bevezetésre, de ennél konkrétabb részleteket még nem szeretnék erről mondani, hiszen még csak most dolgozunk ezek kialakításán.
Egy ilyen lépésre azért is volna nagy szükség, mert a forgalomban lévő készpénzállomány rendületlenül emelkedik az elmúlt években Magyarországon, az emelkedő trend mértéke és a GDP-arányos készpénzállomány szintje is a bankválság által sújtott Görögországban látott helyzetet idézi.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Elkísértük utolsó útjára Szepesi Györgyöt
  2018-08-17 15:25:40, péntek
 
  Akitől a némák is megszólaltak"
Farkasréti temetőben szerdán elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt, a július 25-én 96 éves korában elhunyt legendás sportriportert. A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket Szepesi György előtt. Az NSO Tv is elkísérte utolsó útjára a legendás sportriportert.

Videó Link

...... ........



...... .......



Szepesi Gyuri bácsi emléke a szívembe örökké élni fog.Maroka
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Cseh Tamás: Somogy megye kellős közepében
  2018-08-17 14:54:47, péntek
 
  Videó Link

Somogy megye kellős közepében,
van ott egy kis fatornyos falu.
Kicsiny házak egymás mellett szépen,
s minden házon van egy zöld zsalu.

A férfiak mind elmentek régen,
az asszonyok csendben sírnak ott,
mikor este fönn a magas égen
kigyúlnak a fényes csillagok.

Özvegyasszony a kicsi fiával
kiül este a pitvar elé,
s áhítatos, ábrándos orcával
néznek ketten föl az ég felé.

Édesanyám, mondja meg azt nékem,
hogy odafönt vajon mi ragyog?
Mit jelentenek ott fönt az égen
azok a sok fényes csillagok?

Két szemébe sűrű könnyek gyűlnek,
s megszólal a somogyi anya:
Az egyik egy szakaszvezetőé,
a másik egy káplár csillaga.

Gallérjukra az volt rájatűzve,
hanem most már szegény mind halott,
az angyalok felvitték az égbe,
s ott ragyognak fent a csillagok.

...... ........... .........



Kiegészítés:
Mire lehullanak a falevelek, hazajönnek a katonák - ígérte II. Vilmos német császár, mivel a hadviselők, mint már annyiszor a történelemben, villámháborúban gondolkodtak. Németország előbb Franciaországot akarta gyorsan kiütni, hogy utána Oroszországot verje meg. A Monarchia nem tudta eldönteni, hogy előbb a szerb vagy az orosz fronton érjen el eredményeket. De a villámháború helyett elhúzódó háború következett: az első nagy világégés.
Az uralkodói parancs a háború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a hadkötelezettséget. 1916-ban 55-re emelték a korhatárt. A Monarchia hadseregének létszáma a háború alatt 4-5 millió között mozgott, ebből egyszerre 2-3 millió katona volt a fronton. Kilencmillióra tehető azoknak a száma, akik a háború során fegyvert fogtak. Ebből 1, 1 millió katona elesett, 3, 6 millió megsebesült. A történelmi Magyarország területéről 3, 4 millióan vettek részt az első világháborúban. Ebből több mint fél millió meghalt, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült. Az egykori katonák, valamikori dédapáink dalai maradtak meg nekünk, amelyek a katonaélet minden állomását megéneklik, a sorozástól a berukkoláson át a hadba vonulásig - szomorú-férfiasan katartikusan.

Videó Link

- Cseh Tamás katonadal szerző.
Azt tudom, biztosan hiszem, hogy ott fenn, valahol létezik a Mindenható. Sorsunkat, lépteinket megfoghatatlan módon, de tudja, ismeri.(..) Fellépések előtt mindig keresek egy pár másodpercet, hogy hozzá szólhassak.(..)...a jó esték mindig az Ő tenyerén születtek, és sok jó este volt."(Cseh Tamás)
...... ........... ........... ........... .....



- Sebestyén Márta és a Szent Efrém Kórus - Ima/Pray (Cseh Tamás)
Videó Link
Sebestyén Márta és a Szent Efrém Kórus énekli Cseh Tamás és Bereményi Géza Ima című szerzeményének átiratát (Cseh Tamás emlékest - Bárka színház) 2010.01.22.
Martha Sebestyén and Choin Holly Efrem sings the song of Tamás Cseh and Géza Bereményi "Pray" (Tamas Cseh memorial night at Theater Bárka 22.01.2010.)
A pixel hibák a digitális adás jelerősségét tükrözik az ország második legnagyobb városában.

- Hazánk egyik legismertebb és legkarizmatikusabb zenésze, illetve dalszerzője , hosszan tartó betegséget követően hunyt el, 2009. augusztus 7. éppen a barátság világnapján.
- Cseh Tamás: Budapest, 1943. január 22. - Budapest, 2009. augusztus 7. - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár.
Bővebben az életéról Link
Emlékezete
2012-ben szoborállítási tervpályázatot írt ki Újbuda önkormányzata Cseh Tamás énekes-dalszerzőnek a fővárosi Gellért téren. A szobrot 2013. szeptember 6-án avatta fel a XI. kerületi önkormányzat, a tér Budafoki úthoz közelebb eső, parkosított részén, a 4-es metró kijáratával szemben ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Mai evangélium - 2018. augusztus 17. pénzek
  2018-08-17 10:08:10, péntek
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Eljegyezlek magamnak örökre.
Ezt mondja az Úr:
Íme, én kivezetem őt a pusztába, hogy a szívéhez szóljak, hogy úgy válaszoljon, mint ifjúsága napjaiban; mint azokban a napokban amikor feljött Egyiptom földjéről.
Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek igazsággal és igazságossággal, jósággal és könyörülettel; eljegyezlek magamnak hűséggel, és te majd megtudod, hogy én vagyok az Úr!
Ez az Isten igéje. Oz 2,16b.17b.21-22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: ,,Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?" Jézus ezt felelte: ,,Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette az embert, és azt mondta: »A férfi ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek? Így már nem ketten vannak, hanem csak egy test.« Amit tehát Isten egybekötött, ember szét ne válassza."
A farizeusok azonban erősködtek: ,,Miért írta hát elő Mózes, hogy válólevelet kell kiállítani, és úgy kell elbocsátani a feleséget?" Jézus kijelentette: ,,Mózes a keményszívűségetek miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de kezdetben nem így volt. Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét - hacsak nem a paráznasága miatt - és mást vesz el, házasságtörést követ el."
Erre a tanítványok megjegyezték: ,,Ha így áll a dolog férj és feleség között, akkor nem érdemes megházasodni." Jézus így válaszolt: ,,Nem mindenki tudja ezt felfogni, hanem csak az, akinek Isten megadja. Mert van, aki úgy született, hogy alkalmatlan a házasságra, és van, akit az emberek tettek ilyenné, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki fel tudja fogni, fogja fel!"
Magyar Kurír

Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! Hisszük, hogy a szeretet erősebb a bűnnél. A tőled tanult szeretet vezet bennünket a törekvésben, hogy békében éljünk veled, a mi Atyánkkal és embertársainkkal. Irgalmas jóságod és megbocsátó szereteted legyen példa számunkra, hogy mindig készek legyünk szeretetből, tiszta szívvel megbocsátani. Taníts minket igazi nagylelkűségre!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Mise a Boldogságos Szűz Mária felemelkedésének........
  2018-08-17 10:00:43, péntek
 
  Holy Mass on Solemnity of the Assumption of Mary, from Basilika St. Anna, Altötting 15 August 2018
Holy Mass on the Solemnity of Assumption of the Blessed Virgin Mary, from the Basilika St. Anna, Altötting, Bavaria, Germany. Presided by Bishop Stefan Oster, S.D.B., Bishop of Passau.

Szent Mise a Mária-vőlegény ünnepélyességéről, a Szent Anna Bazilikától, Altöttingtől 2018. augusztus 15
Szent Mise a Boldogságos Szűz Mária felemelkedésének ünnepléséről, a Basilika St. Anna, Altötting, Bajorország, Németország. Elnököl Stefan Oster püspök, S. D. B., Passau püspök.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.