Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Szeretet
  2018-08-20 18:12:15, hétfő
 
  ,,Az igaz szeretet, amely mind az egyén, mind a társadalom érdekeit szem előtt tartja, elrettenti a gonoszt, és elősegíti a jót."

-John Stott-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén nagylelkűség
  2018-08-20 18:11:05, hétfő
 
  ,,A keresztyén nagylelkűségnek csak maga a szeretet szabhat határt."

-John Stott-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2018-08-20 18:07:04, hétfő
 
  ,,Ha a rossz ember a kalapács, akkor nekünk(keresztyéneknek) üllőnek kell lennünk."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2018-08-20 18:05:54, hétfő
 
  ,,Jézus arra hívta tanítványait, hogy látható módon osztozzanak keresztjében."

-Dietrich Bonhoeffer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lányoknak
  2018-08-20 18:01:46, hétfő
 
  Lányoknak

Azzal segíthetitek a fiúk bujaság elleni küzdelmét, ha tudatában vagytok, mennyire tudatában vannak a fiúk a testeteknek. Alig van olyan pillanat, amikor egy fiú nincs tudatában a testednek. S ehhez nem kell egy fotómodell testével rendelkezned. Ha nő vagy, ez rád is vonatkozik. Ennek befolyásolnia kell az öltözködésedet és a fiúkkal való fizikai kapcsolatodat. Középiskolás koromban ismertem egy lányt, aki egyáltalán nem gondolt arra, hogy amerikai stílusú baráti ölelései milyen nagy hatást gyakorolnak a fiúkra. Lányok, ne öleljétek meg így a fiúkat! Nick barátom, aki két évig titkon vonzódott ehhez a lányhoz, ,,mellöleléseknek" nevezte őket, és minden szerdán számított rájuk az ifiórán. A lány csak barátságos volt, Nick viszont buján élvezte a női test szoros közelségét.
Amikor azt mondom, hogy a fiúk mindig tudatában vannak a testednek, nem azt értem ezen, hogy mindig bujaság van bennük a társaságukban lévő nők iránt (bár ez is lehetséges). Úgy értem ezt, hogy egy egészséges férfi egy nővel való bármiféle társadalmi érintkezés során tisztában van azzal, hogy nő vagy, és hogy olyan tested van, amely után bűnös vágyai szívesen táplálnának buja kívánságot. A bujaságnak ellenállni igyekvő keresztyén férfi sosem éri el azt az állapotot, amikor nincs tudatában a nők testének. Csupán megtanul aktívan úgy dönteni, hogy nem bámulja őket. Egy istenfélő fiú tehát valóban úgy akar (vagy úgy kellene, hogy akarjon) tekinteni rád, mint nőtestvérére, fenntartva a szemkontaktust - nem pedig a ,,szem és valami más" kontaktusát. De ha olyan ruhát viselsz, ami kihangsúlyozza vagy kiemeli tested nőies részeit, és rájuk irányítja a figyelmet, az olyan, mintha egy villogó fényreklámot viselnél, amely éppen arra a dologra mutat, amiben a fiú nem akar elmerülni. A fiúk természetesen ellenállhatnak a kísértésnek, és ez a mi feladatunk, de kihívó öltözködésed nagyon megnehezíti ezt.
Tudom, hogy amikor villogó fényreklámokról beszélek, az talán viccesen hangzik. Azonban a szemérmetlenség egyáltalán nem vicces. Kérd Istent, hogy segítsen meglátnod, mennyire önző és nemtörődöm dolog, ha arra akarod használni a testedet, hogy bujaságra ingereld a testvéreidet! Lehet, hogy ez jó érzést kelt benned magaddal kapcsolatban, de bűnre sarkallhatja őket. Az öltözködésed segítheti vagy akadályozhatja a körülötted lévő férfiakat, akik igyekeznek ellenállni a bujaságnak.
A feleségem Shannon, jól beszél, amikor azt mondja, hogy más vonzóan öltözködni és a vonzás céljából öltözködni.

Joshua Harris
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Tisztaság
  2018-08-20 17:58:32, hétfő
 
  ,,Az egyik legfontosabb dolog, amit az istenfélő, egyedülálló férfiak tehetnek hajadon nőtestvéreikért, valószínűleg az, hogy tevékeny testvérként viszonyulnak hozzájuk. Ne kerüljük a velük való kapcsolatokat! Tisztaságuk megőrzésének elősegítése nem azt jelenti, hogy elkerüljük őket, hanem azt, hogy törődünk és őszintén barátkozunk velük. Bátoríthatjuk keresztyén hölgyismerőseinket, akik szenvedélyesen szolgálják Istent. Köszönetet mondhatunk azoknak a nőknek, akik mértékletesen öltözködnek.
Végül pedig imádkozhatunk nőtestvéreinkért. Szoktál-e imádkozni azért, hogy Isten segítsen az általad ismert nőknek megtalálni Őbenne a megelégedést? Szánj rá időt, és imádkozz azért, hogy Isten segítsen nekik szeretni a szentséget, és elkerülni a nőiesség téveszméit, melyekkel a világ állandóan traktálja őket. Imádkozz azért is, hogy segítsen nekik erényesnek lenni, nem pedig csábítónak. Imádságaid és barátságod többet érhet el, mintsem el tudnád képzelni."

-Joshua Harris-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bujaság
  2018-08-20 17:57:01, hétfő
 
  ,,Mivel többnyire mi jelentjük egymás számára a kísértés forrását, meggyőződésem, hogy a férfiak és a nők sokat segíthetnek egymásnak a szentségre való közös törekvésünket illetően.
Nem arra gondolok, hogy férfiak és nők adjanak számot egymásnak bujaságukról. Sőt, erősen ellenezném, hogy egy férfi és egy nő a bujaságról beszélgessen, kivéve ha eljegyezték egymást, vagy házasok. A szívünk csalárd, és gyakran kísértéshez vezethet, ha ilyesmiről beszélünk a másik nem egy tagjával. A férfiak tehát férfiaknak adjanak számot, a nők pedig nőknek.
Mindezek ellenére nagyon sokat tehetünk egymás segítéséért. A másik nem tagjaival való kapcsolatunk megerősítheti őket abban az elhatározásukban, hogy kerülik a kísértést. A 2Timótheus 2:22-ben azt olvassuk: 'Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld! Törekedj viszont az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békességre azokkal együtt, akik tiszta szívből hívják segítségül az Urat.' Pál azt mondta Timóteusnak, hogy más keresztyénekkel együtt törekedjen az istenfélelemre. Keresztyén férfiakként és nőkként ez kell, hogy legyen a célunk."

-Joshua Harris-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Őszintesség
  2018-08-20 17:55:18, hétfő
 
  ,,A keresztyéneknek azt kell mondaniuk, amit gondolnak, és azt kell gondolniuk, amit mondanak."

-John Stott-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Eskü
  2018-08-20 17:54:14, hétfő
 
  ,,A sok emberi hazugság hívja életre az esküt."

-A. M. Hunter-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Eskü
  2018-08-20 17:52:06, hétfő
 
  ,,Az eskü nem más, mint saját tisztességtelenségünk patetikus megvallása."

-John Stott-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 773 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.