Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Táncol a világ
  2018-08-21 16:15:47, kedd
 
 
















TÁNCOL A VILÁG


XXV. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja.

Idén immár 25. alkalommal - 18 ország részvételével!

A szélsőséges időjárás miatt meghiúsult ugyan a Summerfest hagyományos, hivatalos fesztiválkezdetének számító nyitóceremónia, de az ünnepélyes zászlófelvonásra és az azt követő menettáncra a megszokott tömeg látogatott ki a Rendezvényközpont parkolójába Százhalombattán, augusztus 14-én. A jubileumi, 25. nyitóceremóniát a kedd esti szélvihar és felhőszakadás miatt másnapra, augusztus 15-ére halasztották a szervezők.

Afrika és Ausztrália kivételével minden világrészről, az Amerikai Egyesült Államok Idaho államából, Bolíviából, Észak-Ciprusról, Dél-Koreából, Észtországból, Franciaországból, Jakutföldről, Kirgizisztánból, Oroszországból, Tatárországból, Mexikóból, Panamából, Paraguay-ból, Tahitiről, Tajvanból, Thaiföldről, Törökországból érkeztek együttesek az idei Summerfestre.

A zászlófelvonás a résztvevő együttesek bevonulásával vette kezdetét. A fesztivál nagy kedvence lehet az - európai szemnek minden bizonnyal - egzotikus népviseletet és táncot bemutató tajvani és tahiti együttes.

Vezér Mihály polgármester a ceremónia elején megtartott ünnepi beszédében közel húsz ország képviselőjét köszöntötte és felejthetetlen élményeket kívánt valamennyi résztvevő táncosnak, zenésznek, továbbá a városlakóknak "az öröm és találkozások hetére". Kiemelte, öröm és megtiszteltetés, hogy városunk ad otthont Európa egyik legnagyobb folklórfesztiváljának.

Ünnepélyesen átadták a fesztiválozóknak a város kulcsát, majd felvonták a CIOFF, vagyis a Nemzetközi Folklórfesztivál Szervezők Világszövetségének zászlaját. Mindezek után indultak el az együttesek a menettáncra, amit a hirtelen kialakult vihar és szakadó eső miatt félbeszakítottak. A külföldi együttesek az ítéletidő idejére a Tescoban és a környező üzletekben, magánházakban, a Fesztiválsátorban, a BKK-ban, a Rendezvényközpontban kaptak menedéket. Akik tehették, zenével, tánccal, bulizással töltötték az időt a vihar végéig.


Kéz a kézben, Summerfest Nyitóceremónia /A videó egy korábbi - 2010-es - felvétel/

Link



FORRÁS legényes a Summerfest fogadó gálán
/A házigazda Forrás Néptáncegyüttes bemutatója a külföldi együtteseknek./

Link



Baskíria - Bashkortostan - A sátornál 2017

Link



KÉPGALÉRIA

A képek jobb klikkel képernyő méretben is láthatók!



I. HÍVOGATÓ - ZENÉS, TÁNCOS FELVONULÁS



































































































































































Megjött a vihar - A zenés, táncos felvonulás itt sajnos félbeszakadt!




















II. A SZERETET NAPJA

Az ökumenikus imádságon a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban a résztvevők népviseletben vettek részt, és minden zenekar rövid koncertet adott a béke, a barátság és a szeretet jegyében vallástól, felekezettől, világnézettől függetlenül.

A szeretet asztalát a Fesztiválsátorban állították föl, ahol a város lakói az általuk készített ételekkel, finomságokkal vendégelték meg a külföldi táncosokat.

Köszönjük tagjainknak, hogy a Szeretet asztalára letettétek Ti is “tányérnyi" ajándékaitokat és ezzel mi is hozzájárultunk a külföldiek megvendégeléséhez.

Az ökomenikus szertartás után a korábbi Rendezvényközpont helyett a Fesztivál sátorba érkező külföldiek ezúttal is tágra nyílt szemmel és szívvel fogadták a helybeliek által elkészített ételtől és szeretettől roskadozó asztalt. Felemelő pillanatok voltak























































































































































































 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 11708
  • e Hónap: 51529
  • e Év: 229404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.