Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Aki mindvégig kitart, az üdvözül
  2018-08-22 13:53:10, szerda
 
  Jelenések 3:5 A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből...

Sokan nyugtatják magukat, hogy mivel egyszer már átadták életüket az Örökkévalónak, még ha bűnben élnek is, már biztosítva van a helyük a Mennybe, hiszen a nevük fel lett írva az Élet könyvébe.

De ha jobban megnézzük ezt az Igét (másokkal is összevetve), akkor azt olvassuk, hogy "aki győz, annak a neve nem lesz kitörölve az Élet Könyvéből.

Ebből logikusan következik, hogy aki nem győz, annak viszont kitörlik a nevét.

Nem írja sehol a Biblia, hogy akinek a neve az Élet Könyvébe kerül, az örökké kitörölhetetlenné válik.

Ellenkezőleg, pont azt mondja, hogy opcionális a kitörlés, aki győz, annak nem lesz kitörölve, de nem csak győztesek lesznek. Ehhez lehet még olyan Igéket venni, mint pl. "aki mindvégig kitart, az üdvözül", vagyis aki nem tart ki végig, az nem, és még sorolhatnánk.

Ne legyünk megtévesztett állapotban, hogy úgyis örök életem van, inkább törekedjünk az Úrral való személyes és jó kapcsolatra, álljunk ellen a bűnnek, ha kell rendezzük a Vele kapcsolatot, mert ha eljön az idő, már soha többet nem tudsz változtatni azon, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot.

John Bevere könyve alapján.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Élethivatás
  2018-08-22 13:43:29, szerda
 
  ,,... még az életem sem drága, csak elvégezhessem a feladatot, amit az Úr rám bízott" (ApCsel 20:24 NLT)

Ha nem találod meg az élethivatásodat, akkor nem tudod elvégezni azt a feladatot, amiért Isten ide helyezett a földre. Isten megajándékozott tehetséggel, és elhívott, ezt komolyan kell venned. A kérdés nem az, hogy mi elől menekülsz, hanem, hogy mi felé haladsz? Ha sikert akarsz elérni, tudnod kell, mi Isten akarata, és annak betöltésére kell összpontosítanod. Ha pontosan tudod, hogy miért, akkor meg fogod találni azt is, hogyan. A rendelkezésedre álló legfontosabb eszköz nem a pénz vagy a tehetség, hanem a céltudatosság. A következő három kérdés segíthet felfedezni, mi az élethivatásod:

1) Milyen a vérmérsékleted, és mihez van tehetséged? Charles Garfield pszichológus és előadó mondta: ,,Azok az emberek teljesítenek kiválóan, akik elkötelezik magukat egy kényszerítő erejű küldetés mellett. Világosan látszik, hogy szeretik, amit csinálnak, minden fáradozásuk, erejük és lelkesedésük visszavezethető erre a bizonyos küldetésre."

2) Miért csinálod, amit csinálsz? Nagy különbség van aközött, hogy azért csinálsz-e valamit, mert Isten hívott el rá, vagy azért, mert a szüleid, a barátaid ezt várják tőled, vagy éppen az egód követeli.

3) Mi az, amihez nem értesz? Az élethivatás felismerése gyakran azzal kezdődik, hogy felfedezed, mire nem vagy hivatva. Ha elfogadod a korlátaidat, jó úton vagy afelé, hogy megértsd, mi a megbízatásod ebben az életben. Ha valaki olyannak tetteted magad, aki nem vagy, akkor állandóan alkalmatlannak fogod érezni magad, és frusztrált leszel. Ne élj így! Nézz szembe őszintén önmagaddal, fedezd fel Istentől kapott megbízatásodat, és add bele magad!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 3123
  • e Hónap: 6924
  • e Év: 68225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.