Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Quinoasaláta
  2018-08-27 23:32:12, hétfő
 
  Quinoasaláta

Hozzávalók

1 bögre quinoa
10 db koktél paradicsom
1 db avokádó
1 db kígyóuborka
1,5 csokor petrezselyem
1 tk só
olívaolaj
frissen őrölt bors
csilipehely

Elkészítés

A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk.
A quinoát ellenőrizzük: akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és a konyhai papírtörlőre tett szűrőben szikkadni hagyjuk.
A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, a sóval és egy löket olívaolajjal. Ízlés szerint borssal és csilipehellyel fűszerezzük, majd alaposan átforgatjuk. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kakaós csiga burgonyás tésztából
  2018-08-27 23:26:40, hétfő
 
  Kakaós csiga burgonyás tésztából

Hozzávalók

1 kg liszt
35 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
5 dkg élesztő
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
60 dkg burgonya

A töltelékhez:
4 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukrozott kakaópor
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint porcukor

Elkészítés

A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük. Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes-mustáros csirkecomb
  2018-08-27 23:24:14, hétfő
 
  Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók

6 db csirkecomb
2-3 ek ketchup
1 ek étolaj
1 tk gulyáskrém
chili
szárnyas fűszerkeverék vagy grill fűszerkeverék

bors


Elkészítés

A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréket. Ebbe a szószba beletesszük a húst, és a hűtőben állni hagyjuk (legjobb, ha egy éjszakán át).
Másnap egy hőálló tálba tesszük a bepácolt combokat, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

A méz mennyiségét ízlés szerint csökkenthetjük, de így sem lesz túl édes. Teflonban, fedő alatt, vagy sütőben egyaránt elkészíthető.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mákleves eperrel
  2018-08-27 23:15:01, hétfő
 
  Mákleves eperrel

Hozzávalók

5 dkg mák
4 dl tej
2 dl tejszín
2 ek méz
2 csomag vaníliás cukor
2 tk vaníliás pudingpor
1/2 db citrom reszelt héja
diónyi vaj
csipet só
friss eper ízlés szerint


Elkészítés

Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.





Megjegyzés

Eper helyett kínálhatjuk pl. meggyel, málnával...., de megszórhatjuk pörkölt mandulával is.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kellemes hetet!
  2018-08-27 01:06:48, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Fűszeres török lencse
  2018-08-27 00:58:44, hétfő
 
  Fűszeres török lencse

Hozzávalók:
30 dkg zöld lencse
4 evőkanál olívaolaj
1 hagyma vékony cikkekre vágva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál koriandermag
1 marék friss zsálya vagy 1 evőkanál szárított
2 kávéskanál cukor
4 sárga répa felkockázva
2 evőkanál paradicsompüré

bors


Elkészítés: 1. A lencsét megmossuk, feltesszük főni, kis lángon forraljuk 10 percig. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.

2. Egy lábasban az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát a fokhagymával, a korianderrel, a zsályával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és 5 perceg pároljuk kevergetve.

3. Ezután hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, belekeverjük a paradicsom pürét, és fedő alatt 20 percig főzzük.

4. Friss kenyérrel tálaljuk. Ha valaki szereti, adhat mellé tejfölt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Morzsás süti áfonyával
  2018-08-27 00:55:57, hétfő
 
  Morzsás süti áfonyával

Hozzávalók

30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1,5 dl tej
1/2 tk só
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
6 dkg vaj (+ 1 ek a formához)
A töltelékhez:
40 dkg áfonya
2 ek liszt
A morzsához:
5 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg liszt

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk másfél teáskanál cukrot és ráöntünk 0,7 deciliter langyos tejet. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkevert áfonyát. Összemorzsoljuk a hideg vajat a kétféle cukorral és a liszttel, majd az áfonyára szórjuk, és 15 percig pihentetjük.
180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd 160 fokon további 15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni,végül felszeletelve tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Palacsinta gombás-csirkemájas raguval
  2018-08-27 00:52:56, hétfő
 
  Palacsinta gombás-csirkemájas raguval

Hozzávalók

20 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
1 mk só
2-3 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
Gombás-csirkemájas ragu hozzávalói:
25 dkg gomba
5 db csirkemáj
1 db lila hagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj

őrölt színes bors
majoránna
csipet szerecsendió
Kapormártás hozzávalói:
1 csokor kapor
1/2 citrom leve
1 tk cukor
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 púpozott tk liszt
3-4 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors


Elkészítés

A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, hozzákeverünk 2 dl szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tartjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lila hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval és majoránnával, majd résnyire lefedve kb. 10 percig pároljuk.
Amikor a gomba megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájat, és pár percig sütjük, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és pár percig pároljuk. (Én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem, és úgy pároltam.) Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjunk a citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik a mártás. (Közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána.)
Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.





Megjegyzés

A sós, gombás-csirkemájas raguval töltött palacsintához remekül illik a kapormártás. Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vargányaleves vajgaluskával
  2018-08-27 00:49:17, hétfő
 
  Vargányaleves vajgaluskával

Hozzávalók:
20 dkg szeletelt vargányagomba (fagyasztott)
25 dkg sárga répa és fehér répa vegyesen
1 kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 3 evőkanál olaj
kakukkfű
őrölt fekete bors
pirospaprika
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
A vajgaluskához:
1 kis tojás
2 dkg puha vaj
liszt - amennyit felvesz



Elkészítés: A zöldségeket kis kockákra, a hagymákat finomra aprítom.

Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró levessel előbb kikeverve hozzáöntöm a leveshez, és együtt forralom lassan.

A galuskatésztát összekeverem, és a forró levesbe mártott kiskanállal kis galuskákat szaggatok a levesbe, majd petrezselyemmel meghintem, együtt rövid idegig lassan forralom, és rövid pihentetés után forrón tálalom.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 9757
  • e Hónap: 23662
  • e Év: 153369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.