Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Madarak koncertje az erdőben
  2018-08-28 22:37:14, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Duet Papageno & Papagena from "Die Zauberflöte
  2018-08-28 22:35:19, kedd
 
  Mozart: Varázsfuvola - Papagena és Papageno kettőse
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Éva verses képe
  2018-08-28 22:19:37, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Junior női kézilabda v.b. 2018
  2018-08-28 21:40:42, kedd
 
  A magyar csapat VILÁGBAJNOK 2018 évben
Női junior kézilabda-vb: Világbajnok Magyarország!
Nagyobb kép Link
...... ............


A magyar válogatott megnyerte a Debrecenben rendezett női kézilabda junior-világbajnokságot, miután a szombat esti döntőben 28-22-re legyőzte Norvégia csapatát a Főnix Csarnokban.
Debrecen, Főnix csarnok; 6500 néző; vezette: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayuiak)
Gólszerzők: Háfra, Klujber 8-8, Lakatos 4, Fodor 3, Pásztor, Szabó K. 2-2, Faluvégi 1, illetve Reistad 7, Jacobsen 4, Gabrielsen, Ellertsen, Fossheim 2-2, Olsen, Hovland, Nestaker, Lund, Syverud 1-1
- Videó a teljes mérkőzésről
92. Norvégia - Magyarország | Hall Fonix Link

- A világbajnok magyar válogatott névsora:
Binó Boglárka, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Giricz Laura, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Hornyák Bernadett, Horváth Laura, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kuti Bettina, Lakatos Rita, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Pénzes Laura, Suba Sára, Szabó Kitti, Tóvizi Petra, szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina
Nagyobb kép Link
...... ........... ........



- A legjobbak csapata:
Jobbszélső: Faluvégi Dorottya
Beálló: Pásztor Noémi
Bal átlövő: Háfra Noémi

Kapus: Polina Kaplina (orosz)
Balszélső: Emilia Cecilie Uhrskov Friis (dán)
Irányító: Henny Ella Reistad(norvég)
Jobbátlövő: Line Ellertsen (norvég)

- A junior világbajnok kézisek edzője szerint most jön a neheze a lányoknak.
Golovin Vlagyimir az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta, tanítványai nagyon sokat tudnak már a kézilabdáról, de még nem kész játékosok. Saját korosztályukban ugyan a világ legjobbjai, de a következő lépés nehezebb lesz, hiszen a felnőtteknél sokkal nagyobb a ,,merítés", több kézis között kell megmutatniuk, hogy mire képesek.
A tréner a nyári tornán elért sikerrel kapcsolatban a csapategységet és a közönség segítségét emelte ki. ,,Nagyon nehezen kezdtünk, de aztán meccsről meccsre jobbak voltunk." A kapitány szerint az első, brazilok elleni találkozó volt a legnehezebb, amelyen a csapat túlságosan is bizonyítani akart, ettől pedig görcsössé vált. ,,A tudásunk húsz százalékát nem is mutattuk meg ezen a mérkőzésen. De a legfontosabb, hogy rossz játékkal is sikerült győzni.
Golovin hozzátette, a győzelem kulcsa az agresszív védekezés volt, a norvégok ugyanis nem tudták játszani a saját játékukat a magyarok ellen, ez pedig a jó kapusteljesítménnyel párosulva elbizonytalanította őket. ,,A kapusteljesítmény és a védekezés volt az alapja annak, hogy ezt a nyolc mérkőzést sikerült így lejátszani." A szakmai stáb azon számítása is sikeresnek bizonyult, hogy Binó Boglárka, Hlogyik Petra és Suba Sára személyében három kapust neveztek a tornára, őket pedig attól függetlenül rotálták, hogy az előző mérkőzésen ki milyen formában védett. Golovin hangsúlyozta a nevelőedzők és a klubedzők szerepét is a világbajnoki cím megszerezésében.
A debreceni vb-n kilenc gólt szerző Kuti Bettina szintén a megemlítette a hazai szurkolók segítségét. ,,Felejthetetlen két hét volt, a szurkolótábor nélkül nem sikerült volna. Nagyon nagy szeretetet kaptunk, ezt igyekeztünk a játékunkkal meghálálni. Úgy gondolom, sikerült is."
A jobbszélső abban is egyetértett a szövetségi edzővel, hogy társaival csapategységben nőttek a legjobban a többi csapat fölé. ,,Együtt nőttünk fel, imádjuk-szeretjük egymást és úgy gondolom, hogy ez a pályán is megmutatkozik. Egymásért küzdünk, ez az életünk, azért csináljuk, mert ezt szeretjük és hittünk magunkban."
- Kuti Bettina a nyáron az MTK-tól az Egerhez szerződött, jelenleg azonban deréksérüléssel bajlódik. ,,Egy rutinműtéten fogok átesni, remélhetőleg minél előbb, az hathetes kihagyátst igényel, utána minél előbb szeretnék visszatérni a pályára."
...... ........... ......



- Riportok videó anyaga itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Szent Ágoston püspök és egyháztanító
  2018-08-28 08:21:09, kedd
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van! Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül.
Szeretteim!
Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki legnagyobb köztetek, legyen a szolgátok.
Abban az időben Jézus így beszélt a tanítványokhoz:
,,Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát felmagasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,8-12

Szent Ágoston
...... ........


- Rákoscsabai plébánia oldalon Link
Aurelius Augustinus 354. november 13-án született az észak-afrikai Tagastéban. Anyja, Szent Mónika keresztény volt, apja, Patricius csak a halálos ágyán keresztelkedett meg. Tagastéban, majd Karthágóban tanult, ahol a városi ifjak szokásos életét élte. Viharos, olykor szertelen és kicsapongó életéről kendőzetlen őszinteséggel számol be Confessiones (Vallomások) című művében. Kortársaival összehasonlítva mégis ki kell jelentünk, hogy Ágoston tisztességes életet élt, hiszen tizenhárom éven át hűségesen kitartott élettársa mellett, akivel házasságra ugyan nem lépett, de született egy fia Adeodatus (372-389), akiről haláláig gondoskodott. Gyermekkora hitétől eltávolodott, anyja hitét ,,vénasszonyos fecsegések gyűjteményének" nevezte.

Szent Ágoston
...... ........




- Tisztalap oldalon Link
Laudetur Jesus Christus!
Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 - 14.)
De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Plébánia Net oldalon Link
430. augusztus 28-án hunyt el Hippóban, járványos betegségben. Hippóból 500 körül a vandál üldözés elől holttestét Szardíniába menekítették. Sírja jelenleg a Milánó melletti Páviában van, az egykori longobárd fővárosban. Ide Luitprand Longobárd király hozatta 740 körül. A kései századok a "kegyelem doktora" címet adományozták neki.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
21. évközi hét kedd 08.29
  2018-08-28 08:06:16, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből
A keresztények hűségesen tartsák meg az apostolok tanítását!
Testvéreim!
Urunk Jézus Krisztus eljövetelét és a vele való egyesülésünket illetően azt kérjük tőletek, hogy ne veszítsétek el rögtön józanságtokat és ne ijesszen meg benneteket sem lelki ,,kinyilatkoztatás", sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél, mintha az Úr napja már a küszöbön állna. Ne engedjétek, hogy bárki félrevezessen titeket!
Folytonos hálával tartozunk értetek Istennek, testvéreim, kedveltjei az Úrnak, mert Isten kezdettől kiválasztott benneteket, hogy a Szentlélek erejéből és az igazságban való hit által megváltást nyerjetek. Isten - evangéliumunk által - arra hívott meg titeket, hogy részetek legyen Urunknak, Jézus Krisztusnak dicsőségében.
Legyetek tehát állhatatosak, és ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket tőlünk élőszóban vagy levélben kaptatok! Urunk, Jézus Krisztus pedig, és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelmével állandó vigasztalást és jó reménységet ajándékozott nekünk, vigasztalja meg szíveteket, és szilárdítson meg benneteket minden jó tettben és szóban!
Ez az Isten igéje. 2Tessz 2,1-3a.14-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A külső vallásgyakorlatok őszinte lelkületből fakadjanak!
Jézus egyszer így korholta az írástudókat és a farizeusokat:
Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhanyagoljátok azt, ami a legfontosabb a törvényben: az igazságosságot, az irgalmat és a hűséget. Ezeket meg kell tenni, de azokat sem szabad elhanyagolni! Vak vezetők! Megszűritek a szúnyogot, de lenyelitek a tevét.
Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül azonban tele vagytok kapzsisággal és tisztátalansággal. Vak farizeus! Tisztítsd meg előbb a pohár belsejét, akkor majd a külseje is tiszta lesz!
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,23-26

Imádság
Add Istenem, hogy szeressük egymást! Add, hogy minden embert szeressünk, még ellenségeinket is; nem azért, mivel testvéreink, hanem hogy azok legyenek! Add, hogy mindig égjen bennünk ez a testvéri szeretet, a testvér mint olyan iránt, és az ellenség iránt, hogy a szeretettől testvér legyen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.