Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szent István és Szűz Mária érmek
  2018-08-29 19:17:40, szerda
 
  ...... .....


Megrendelhető Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Brenner József volt a szónok a heiligenkreuzi apátság Szent
  2018-08-29 19:06:26, szerda
 
  Brenner József volt a szónok a heiligenkreuzi apátság Szent Bernát-napi ünnepén.
2018. augusztus 29. szerda 12:50
Augusztus 20-án az ausztriai Heiligenkreuzban a rendalapító Clairvaux-i Szent Bernát főünnepe zajlott. A káptalani mise szónoka Brenner József nagyprépost, spirituális volt, akit Maximilian Heim ciszterci apát hívott meg.
Brenner József prédikációjában a családjuk és a ciszterci rend közti kapcsolatról szólt; elmesélte, hogyan lett Boldog Brenner János Anasztáz ciszterci rendi tag Zircen. Az első ciszterci élmények Pécsett érték őket, miután a család az 1940-es években Szombathelyről Pécsre költözött az édesapa hivatali áthelyezése miatt. Előbb a legidősebb fiú, László tanult a ciszterci gimnáziumban, aki a rendbelépésekor a Tóbiás nevet kapta. Az igazgató, Kühn Szaniszló is egy szombathelyi családból származott, ismerte a Brenner famíliát. A második Brenner fiú, János, aztán József is ebben a gimnáziumban tanult. Egyre több atyával tartottak baráti kapcsolatot. József atya visszaemlékezésében érzékeltette a ciszterci gimnázium atmoszféráját, az egyes rendtagokkal való kapcsolatukat.
.......


A háború vége felé a család először Ausztriába került, majd ismét vissza Pécsre; szemináriumi tanulmányaikat végül mindhárman Győrben fejezték be. 1946-ban visszakerültek Szombathelyre, a család ősi fészkébe. A rá következő évek további egyházüldözést, a katolikus iskolák bezárását, a szemináriumok és szerzetesrendek feloszlatását hozták. Testvérei, Tóbiás és Anasztáz kitartottak, követték és élték elköteleződésük ideálját.
Többször idézett Brenner József János testvére naplójából, ezek a részletek mindenben igazolták rendíthetetlen elhatározását és kitartását, életfelfogását. Vértanúságában a hősies fokon gyakorolt istenszeretet, az Eucharisztia élete árán való védelme és a tiszta papi élet példáját adta.
Heiligenkreuzban a ciszterci rend szentjeként tisztelik Brenner Jánost, és kiemelt érdeklődéssel kísérték figyelemmel oltárra emelését is, a május 1-jei ünnepségen többen személyesen is részt vettek.
.........


Még egy ünnepi esemény részesei voltak a szombathelyi vendégek előző napon, augusztus 19-én, vasárnap: négy diakónust szentelt fel Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott főapát. A Pannonhalmi Főapátság és a ciszterciek között hagyományosan jó a kapcsolat.
A Bécsi-erdőben (Wienerwald) fekvő Heiligenkreuz az egyik legrégebbi ciszterci kolostor, mely 1133-ban történt megalapítása óta folyamatosan működik. A ciszterci szerzetesrend akkoriban a bencés szerzetesség új és életerős reformmozgalmaként jött létre. Maga a ,,ciszterci" név az 1098-ban Dijon mellett alapított első kolostor, ,,Cistercium", franciául ,,Citeaux" nevéből ered. A ciszterciek Szent Benedeket (547) és Szent Bernátot (1153) lelki atyjukként tisztelik. A heiligenkreuzi apátság manapság a világ egyik legnagyobb középkori kolostori épületegyüttesének számít. A gregorián énekkincs ápolása ma is kiemelt feladatuk az itt élő szerzeteseknek.
A heiligenkreuzi apátság létrejötte óta számos kolostort alapított. A Szombathelyi Egyházmegye vonatkozásában érdekes, hogy a III. Béla király által 1183-ban alapított szentgotthárdi ciszterci apátságot is közel három évszázad után a ciszterci rend visszaszerezte. E tényről VI. (III.) Károly német-római császár, magyar és cseh király 1734-es adománylevele tanúskodik: a szentgotthárdi ciszterci apátság visszaállításáról, illetve a heiligenkreuzi ciszterci apátsággal történő egyesítéséről. A szentgotthárdi apátot a heiligenkreuzi apátság konventje választotta meg, és a két apátság együtt is gazdálkodott. A jelenlegi apát, Maximilian Heim is megemlítette ezt a történelmi kapcsolatot, és bemutatta az adománylevél német, angol és szlovén nyelvre lefordított díszes kiadású kötetét, mely 2016-ban jelent meg Szentgotthárd Város Önkormányzatával együttműködésben.

Szöveg és fotó: Dr. Pácz Miklós/Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Közel kétmillió eurós magyar adományból .......
  2018-08-29 19:00:01, szerda
 
  2018. augusztus 28. kedd 18:07
Közel kétmillió eurós magyar adományból újítottak fel Irakban egy Iszlám Állam által lerombolt keresztény települést. A helybeliek köszönetük jeléül átkeresztelték városukat: úgy nevezik, Tell-Aszkuf - Magyarország leánya.
A lapnak adott interjúban Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára elmondta: az elmúlt másfél évben összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak az üldözött keresztények megsegítésére annak érdekében, hogy ne kényszerüljenek migrációra. A programok közül kiemelkedőnek nevezte Tell-Aszkuf teljes újjáépítését.
A Ninivei-fennsíkon található települést 2014-ben rohanta le és foglalta el az Iszlám Állam, majd elüldözte az ott élő 1300 keresztény családot. A harcok következtében 900 épület sérült meg. A települést közel kétmillió eurós magyar adományból teljesen felújították, és ezer család már vissza is tért lakóhelyére.
A helyettes államtitkár rámutatott: a kereszténység napjainkban a világ legüldözöttebb vallása, a keresztényeknek több mint nyolcvan országban hátrányos megkülönböztetésben van részük, ami széles skálán nyilvánul meg, a vallási jogok megtagadásától egészen a népirtásig. Úgy vélte, Európa jelenlegi állapotát jól mutatja a keresztényüldözésre adott válasza, egészen pontosan annak a hiánya. Nyugat-Európában ugyanis e tragikus jelenség tudatos letagadásával viszonyulnak a keresztényüldözés problémájához - hangsúlyozta.
A lap kérdésére Azbej Tristan elmondta: azok a politikai és egyházi szereplők, akik Európában nem közönyösek az üldözött keresztények sorsa iránt, elismerik a Magyarország által indított programot, amelyben a kormány az átláthatatlan nemzetközi szervezetek vagy más köztes szereplők helyett közvetlenül a fenyegetett közösségekhez juttatja el a támogatást.

Forrás: MTI
Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A fatimai kegyszobor jelen lesz a panamai ifjúsági ......
  2018-08-29 18:54:43, szerda
 
  2000 óta most először indul újra útra a fatimai kegyszobor. A kegyhely igazgatósága ugyanis úgy döntött, hogy a Szűzanya szobra maradjon a fatimai kegyhelyen, miután korábban a világ 64 országába elzarándokolt. Kivételt a jövő évi panamai ifjúsági világtalálkozó jelent.
A fatimai kegyszobor jelen lesz a panamai ifjúsági világtalálkozón
2018. augusztus 29. szerda
A fatimai Szűzanya első és eredeti kegyszobra, melyet a látnok Lúcia nővér beszámolója nyomán készítettek, és amelyet 1947-ben Évora érseke megkoronázott, jelen lesz a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozón, melyet jövő január 22. és 29. között tartanak.
A hírt augusztus 27-én tette közzé José Domingo Ulloa Mendieta panamai érsek. 2000 óta most először indul újra útra a fatimai kegyszobor. A kegyhely igazgatósága ugyanis úgy döntött, hogy a Szűzanya szobra maradjon a fatimai kegyhelyen, miután korábban a világ 64 országába elzarándokolt. Kivételt a jövő évi panamai ifjúsági világtalálkozó jelent.
A panamai sajtótájékoztatón bemutattak egy videót, melyen a fatimai kegyhely igazgatója, Carlos Cabecinhas elmondja, hogy a döntést a panamai találkozó világméretű jellege miatt hozták, főként Szent II. János Pál pápa emlékére, aki megálmodta az ifjúsági világtalálkozót és aki különleges tiszteletet tanúsított a fatimai Szűzanya iránt, hiszen az 1981. május 13-án, éppen a Fatimai Szűzanya napján ellene elkövetett merénylet az életét is összekapcsolta Fatimával. Mendieta panamai érsek végül azt is kiemelte, hogy a panamai hívek is nagyon nagy tisztelettel övezik a Fatimai Boldogasszonyt. Az esemény bejelentésére a panamai sajtókonferencia helyszínére érkezett Fatimából a kegyhely küldöttsége, élén Marco Daniel Duarte atyával, aki a kegyhely múzeumának igazgatója.
A fatimai Szűzanya szobra 2019. január 21-én érkezik Panamába, és január 29-ig marad ott. Ott-tartózkodása idején először a Lourdes-i Boldogasszony-plébánián őrzik, majd átviszik a Megbocsátás Parkjában fekvő szentségi kápolnába, ahol Teréz anya nővérei őrzik. A parkban zajlik majd a világtalálkozó több eseménye, kezdve a január 23-i, szerdai nyitó szentmisével. Szombaton és vasárnap pedig jelen lesz a szobor a rózsafüzér imádsággal kísért virrasztáson, valamint a január 27-i vasárnapi záró szentmisén is - tájékoztatott a SIR olasz katolikus hírügynökség augusztus 28-án, kedden.
...... .........




Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Jézus - A hiányzó 40 nap vallásos film
  2018-08-29 18:29:39, szerda
 
  színes, magyarul beszélő dokumentumfilm, 2011, 86 perc.
Az Újszövetség a kereszténység alapköve. A Biblia szerint Jézus Krisztus 40 napot töltött a Földön a Feltámadástól a Mennybemenetelig.
A legnagyobb bibliai csoda az egyik legnagyobb kérdőjel is. Mi történt abban a 40 napban? Hit és tudomány fog össze, hogy fény derüljön arra a negyven napra, amelyből a keresztény hit gyökerezik. A végeredmény felemelő lesz.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Isten szegénykéje: Assisi Szent Ferenc - vallásos film
  2018-08-29 18:25:14, szerda
 
  Videó első rész Link

Videó második rész Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
ERDŐ PÉTER bíboros atya szentbeszéde Brenner János .....
  2018-08-29 18:20:52, szerda
 
  ERDŐ PÉTER bíboros atya szentbeszéde Brenner János boldoggá avatásán.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
General Audience 2018-08-29
  2018-08-29 18:17:14, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Prédikáció 2018. augusztus 26. Tihanyi Bencés Apátság.
  2018-08-29 18:15:12, szerda
 
  Prédikál: Dr. Korzenszky Richárd OSB. emeritus perjel.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
A Szent Mónika közösség napi imája - ünnepe 09.01 lesz
  2018-08-29 11:05:05, szerda
 
  Mennyei Atyánk, minden ajándék és öröm osztogatója, aki nekem az édesanyai hivatást adtad, hálát adok neked és áldom szent Nevedet. Úr Jézus! Kérlek, növeld hitemet, erősítsd reményemet és tökéletesítsd szeretetemet, hogy jó keresztény édesanya lehessek. Szentlélek Úristen, erősíts engem, hogy életem minden nehézsége közepette se szűnjek meg gyermekeink hitéért imádkozni.

Minden könyörgés előtt mondjuk: Segíts minket, Urunk...
...hogy gyermekeinket életünk példájával vezessük Tefeléd!
...hogy amikor gyermekeinkkel foglalkozunk, jóságos higgadtság, tekintély és szeretet áradjon belőlünk!
...hogy figyelemmel kövessük gyermekeink jellembeli fejlődését, és meg tudjuk óvni őket a rossz környezeti befolyásoktól!
...hogy keresztény életünk oly vonzó legyen gyermekeink számára, hogy azt kövessék, és másokra és átsugározzák!
...hogy gyermekeink tiszteljék Szentatyánkat, ragaszkodjanak az Egyházhoz, és együttműködjenek lelkipásztorainkkal!
...hogy ha gyermekeink közül valamelyik meghívást kapna a papi vagy szerzetesi életre, azt hálásan elfogadjuk és támogassuk!
...hogy gyermekeink életük csalódásai, veszélyhelyzetei vagy testi megpróbáltatásai közepette is megtapasztalják gondoskodó szeretetedet!
..hogy ha az élet útvesztőiben egyik vagy másik gyermekünk megrendülne hitében, és letérne a helyes útról, őt akkor is szeretetünkkel, türelmünkkel is imánkkal segítsük, hogy visszataláljon hozzád!
...hogy férjeink megértsék, milyen fontos feladat gyermekeink jellemének és hitének erősítése, és szívből segítsék őket imáikkal is!
...hogy gyermekeink családjában a Te békéd és szereteted uralkodjon, és unokáink is erősödjenek hitükben!
...hogy amikor más édesanyákkal találkozunk, fel tudjuk ébreszteni bennük a közösségünkhöz való tartozás vágyát!
... különösen könyörgök a mai napon .... gyermekért, ....

Könyörögjünk! Szűz Mária, égi Édesanyánk, eszközöld ki számunkra is azt az örömet, amiben Szent Mónikának volt része, amikor láthatta fia életében a hit diadalát. Úr Jézus, kérünk, add meg nekünk, szülőknek és gyermekeidnek azt a nagy kegyelmet, hogy majd együtt örvendezhessünk a Te dicsőségedben az egész örökkévalóságon át. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.