Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Három egyszerű kívánság - Ancsutól kaptam
  2018-08-04 18:04:48, szombat
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Porciunkula-búcsút ünnepeltek Csíksomlyón
  2018-08-04 18:01:10, szombat
 
  2018. augusztus 3. péntek 17:46
A Porciunkula- vagy eredeti nevén az Angyalos Boldogasszony-kápolna felszentelésének emléknapján, augusztus 2-án búcsút ünnepeltek a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban.
A búcsú előestéjén érkeztett Csíksomlyóra a Ferences Ifjúsági Zarándoklaton résztvevő hetven fiatal és ferences kísérőik, hogy együtt ünnepeljenek.
A búcsúi szentmise szónoka Urbán Erik OFM, a kegyhely igazgatója volt, aki homíliájában felhívta a figyelmet egy tavaly megjelent Szent Ferenc-életrajzra, majd rátért az Assisiben található Porciunkula-kápolna történetére.
Bővebben Link

Szent mise végén körmenet volt
...... ........... ..........



...... ........... ........... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Dobszay Péter karmester a Balatonnál nyaral
  2018-08-04 17:55:06, szombat
 
  Videó Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Három „magyar” futam, három győzelem 200 pillang
  2018-08-04 17:40:41, szombat
 
  Noha Cseh László, Kenderesi Tamás és Milák Kristóf is megnyerte szombati előfutamát 200 pillangón, csak a utóbbi kettő jutott a délutáni elődöntőbe a glasgow-i Európa-bajnokságon, a szám címvédője, Cseh László és Biczó Bence kiesett. De miért? Mert az azonos országbeliek számát korlátozó szabály miatt lemaradt az ötödik legjobb időt úszó Cseh László és az előfutamokban harmadikként végző Biczó Bence.
Facebook oldali Videó az úszásról Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Ünnepélyes Mária-köszöntő 2018.08.04
  2018-08-04 17:21:39, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Emberek közé csapott a villám a Balatonon
  2018-08-04 10:18:39, szombat
 
  Három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek péntek délután, miután a gyenesdiási strandon belecsapott a villám egy fába, amely alatt álltak.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy közvetlenül a villámcsapás miatt három embert kellett ellátni, a negyedik sérült elesés, könnyebb fejsérülés miatt került végül kórházba a strandról.
A pénteken kora délután történt eset miatt három mentőautó és két helikopter érkezett a gyenesdiási strandra. A legsúlyosabb állapotban egy középkorú nő volt, akit hosszas beavatkozással sikerült újraéleszteni, majd életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel vitték a szombathelyi kórházba.
A további sérülteket a keszthelyi kórház látja el, köztük azt a 20 év körüli nőt, aki elesésekor a fején sérült meg könnyebben. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: egy középkorú férfit az intenzív osztályra, egy fiatal magyar és egy német nőt a sürgősségi osztályra vittek.
A Keszthelyen kezelt sérültek közül az intenzívre került férfi állapota kielégítő. A testén áthaladó villám látható nyomokat hagyott, de az első labor- és CT-vizsgálatok alapján belső elváltozásokat nem találtak. A sérültet mesterséges altatásban tartják.
A sürgősségi osztályra került mindkét nő állapota kielégítő. Egyiküknél már elvégezték a vizsgálatokat, de a villámcsapás okozta külsérelmi nyomokon kívül belső sérüléseket nem találtak. A másik nőnél további vizsgálatokra van még szükség, de a laboreredmények nála is kielégítőek - jelezte a főigazgató.
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Soha többé nem áll színpadra Kulka János
  2018-08-04 10:16:05, szombat
 
  A Fókusznak adta első televíziós interjúját Kulka János azután, hogy 2016 áprilisában sztrókot kapott és életmentő műtéten esett át. Jobb karja lebénult, megszólalni nem tudott. Terapeutájával együtt elmesélik, hogyan tanult meg újra mozogni és beszélni.
A kérdésre, miszerint vállal-e még színházi szerepeket, ezt válaszolta: Soha többet
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Vianney Szent János Mária áldozópap
  2018-08-04 10:06:45, szombat
 
  Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
A lelkipásztor Isten akaratából őrálló a nép fölött, felelős minden lélekért.
Az Úr szózatot intézett hozzám: ,,Emberfia, őrállónak rendeltelek Izrael háza fölé. Amikor hallod a szót ajkamról, figyelmeztesd őket a nevemben. Ha azt mondom a gonosznak: Meghalsz, s te nem figyelmezteted őt, s nem beszélsz neki, hogy megtérjen gonosz útjáról, és így életben maradjon: a gonosz meghal a bűne miatt, de vérét tőled kérem számon. Ha azonban figyelmezteted a gonoszt, és mégsem szakít gonoszságával és gonosz útjával, akkor meghal a bűne miatt, te ellenben megmented életedet. Ha az igaz eltér az igazságtól és gonoszságot művel, akkor én megbüntetem és ő meghal a bűne miatt - az igazság, amelyet tettekre váltott, nem számít be neki -, a vérét viszont, mivel nem figyelmeztetted őt, tőled kérem számon. Ha azonban figyelmezteted az igazat, hogy ne vétkezzék és nem is vétkezik, akkor életben marad, mert figyelmeztetted, s te is megmented életedet."
Ez az Isten igéje. Ez 3,16-21

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az aratnivaló sok, de a munkás kevés.
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek.
Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!" Majd odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget.
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,35-10,1

- Magyar kurír oldalon Link
A plébánosok védőszentje.
Az eucharisztikus Jézus volt életének középpontja. Hetvenhárom évesen halt meg, 1859. augusztus 4-én. Akik látták a holttestét, egyhangúan tanúsították, hogy az erőnek utolsó cseppje is eltávozott belőle.
Vianney Szent János elsősorban azzal fo­gott meg, hogy a szegényes emberi eszközökön keresztül működő kegyelem erejére mutatott rá. Különösen megrázott hősies gyóntatói szolgálata. Ez az alázatos pap napi 18 órát töltött gyóntatószékben, rendkívül szerényen táplálkozott, pihenni is csak néhány órára vonult vissza. [...] Személyét megismerve meggyőződésemmé vált, hogy a lelkipásztor küldetésének jelentős részét éppen a gyóntatáson keresztül valósítja meg, vállalva a gyóntatószék önkéntes rabságát."
Szent II. János Pál pápa


Dolgozzunk, gyermekeim, dolgozzunk! Eljön a nap, amikor úgy találjuk, hogy semmi sem volt túl sok a mennyországért."
A kereszt ajándék, amelyet Isten barátainak készít.- Sohasem kell nézni, honnan jön a kereszt. Istentől jön. Mindig Isten adja..."
Ha tudtam volna, mit jelent papnak lenni, gyorsan trappista kolostorba vonultam volna a szeminárium helyett!"
Vianney Szent János

Vianney Szent János felajánló imája
Jézusom, neked szentelem szívemet, zárd a tiédbe! Szívedben akarok lakni, szíveddel akarok szeretni, szívedben akarok élni. Szívedből akarom meríteni az igazi szeretetet, mely felemészti szívemet: benne erőt, világosságot, kedvet és igazi vigasztalást fogok találni. Jézusom, szívem a te szíved szeretetének oltára legyen, oltár, amelyen magamat neked áldozom. Szemem mindenkor szent sebeidre tekintsen, elmém mindig irgalmadra gondoljon. Ámen
Mindenható és irgalmas Istenünk, te Vianney Szent János áldozópapot csodálatos lelkipásztori buzgósággal tüntetted ki. Add, hogy közbenjárására és példája nyomán szeretetünkkel megnyerjük testvéreinket Krisztusnak, és velük együtt eljussunk az örök dicsőségbe. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen

- Katolikus rádió oldalon Link

- 2. Magyar kurír oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
17. évközi hét szombat 08.04
  2018-08-04 09:56:29, szombat
 
  Amikor Heródes Antipász, a negyedes fejedelem meghallotta a Jézusról szóló híreket, azt mondta szolgáinak: ,,Ez Keresztelő János: ő támadt fel a halálból, azért van ilyen csodatevő ereje." Heródes ugyanis annak idején elfogatta Jánost, bilincsbe verette és börtönbe vetette Heródiás miatt, aki fivérének, Fülöpnek a felesége volt. János ugyanis figyelmeztette: ,,Nem szabad őt feleségül venned!" Heródes emiatt ki akarta végeztetni Jánost, de félt a néptől, mert prófétának tartották őt.
Amikor Heródesnek születésnapja volt, Heródiás leánya a vendégek előtt táncolt. Ez nagyon megtetszett Heródesnek, ezért esküvel ígérte, hogy bármit is kér, megadja neki. A leány, mivel anyja már előre kioktatta, így szólt: ,,Add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" Erre a király elszomorodott, de esküje és a jelenlevő vendégek miatt megparancsolta, hogy adják oda neki (Keresztelő János fejét). Erre elküldvén lefejeztette Jánost a börtönben. Fejét elhozták egy tálon, és odaadták a leánynak; ő meg elvitte anyjának. Akkor János tanítványai eljöttek, elvitték a holttestet, és eltemették. Majd felkeresték Jézust, és mindezt hírül adták neki.
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,1-12
.........



OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Az Úr nem hagyja el a bajban azt, aki hűségesen jár el küldetésében.
A választott nép papjai és álprófétái így szóltak a főemberekhez és az egész néphez: ,,Ez az ember, Jeremiás halált érdemel; fületek hallatára ugyanis Jeruzsálem ellen jövendölt."
Erre Jeremiás próféta így szólt a főemberek és a nép előtt: ,,Az Úr küldött engem, hogy jövendöljek háza ellen és a város ellen is, hogy elmondjam az ő igéit, amelyeket hallottatok. Változtassátok meg életmódotokat és tetteiteket!
Hallgassatok Uratok, Istenetek szavára, és akkor ő visszavonja sújtó kezét rólatok.
Én most a ti kezetekben vagyok: tegyétek velem azt, amit jónak és helyesnek láttok!
De fontoljátok meg, hogyha itt most megöltök engem, ártatlan vér száll a fejetekre és erre a városra meg lakóira.
Mert valóban az Úr küldött engem hozzátok, hogy mindezt elmondjam fületek hallatára."
A főemberek és a nép így szóltak a papokhoz és az álprófétákhoz: ,,Ezt az embert nem ítélhetjük halálra, mert ő a Úrnak, a mi Istenünknek igéit mondta el nekünk."
Áhikám, Sáfán fia is pártját fogta Jeremiásnak, és így nem került a nép kezére, hogy megöljék őt.
Ez az Isten igéje. Jer 26,11-16.24

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tisztán látjuk, hogy korunkban milyen nagy szükség van evangéliumod jó magjára, amely termést hozhat az emberi szívekben. Támogass és lelkesíts bennünket, hogy ne féljünk tanúságot tenni a te tanításodról és a te személyedről, hiszen benned mindenki felismerheti az Igazságot. Segítsd munkánkat és szolgálatunkat, hiszen minden növekedés egyedül neked köszönhető!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A közös, csendes imádság ereje
  2018-08-04 09:50:59, szombat
 
  Német László püspök a ministránsok római zarándoklatáról
2018. augusztus 3. péntek 14:45
A legmeghatóbb pillanat a ministránsok csendes imádsága volt - mondta el Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök, a Nemzetközi Ministránsszövetség elnöke augusztus 2-án a Vatikáni Rádiónak adott interjúban, melyben beszámolt a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat tapasztalatairól.
...... .....


A nagybecskereki püspök az interjúban beszámolt arról, hogy a szövetség előkészítő csoportja két éven át dolgozott a zarándoklat megszervezésén. A Ferenc pápával való találkozás központi szerepet kapott a programban.
A zarándoklaton 61 ezer ministráns vett részt, akik számára a rendkívüli meleg ellenére csodálatos élmény volt a Szent Péter téren a közös imádság Ferenc pápával. A Szentatya karizmatikus erővel rendelkezik, mintha ilyenkor dupla életerőt kapna és egyszerűen felvirul, még a 38 fokos melegben is. A ministránsok hihetetlen lelkesedéssel fogadták, és egészen el voltak bűvölve tőle - idézte fel a püspök.
A legmélyebb pillanat számomra a közös imádság volt, amikor a befejező könyörgés után Ferenc pápa arra kérte a jelenlévőket, hogy egy percig maradjanak csendben és így imádkozzanak. A sok ezer fiatal pedig úgy elhallgatott, hogy síri csönd borult a térre, és ebben a csöndben érezni lehetett a meghatódottságot."
A zarándoklat résztvevői 23 országból érkeztek, a Nemzetközi Ministránsszövetség bejegyzett tagországaiból. A tagság elnyeréséhez püspöki ajánlás kell, az egyes püspöki konferenciákat erről időben értesítették. A szövetség élén mindig egy püspök áll, akinek munkáját egy öttagú választott bizottság segíti. A római zarándoklat két részből áll: van egy közös, központi magja és ehhez kapcsolódik az egyes országok saját, önálló programja.
Idén 61 ezer regisztrált ministráns érkezett, de a téren még ennél is többen voltak, körülbelül 90 ezren. A legnagyobb csoport Németországból érkezett, 45 ezer ministráns, de Ausztriából is 3500 fiatal jött Rómába. A harmadik legnagyobb létszámú csoport a magyar nyelvű volt: Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről és természetesen az anyaországból is érkeztek ministránsok, összesen 1800 fiú és lány. A magyar csoport nagy létszáma miatt a Szent Péter téren a közös imádság során magyar fohászok is elhangzottak.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2742
  • e Hét: 4923
  • e Hónap: 38077
  • e Év: 271824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.