Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kárhozat - lépcső
  2018-08-06 10:44:00, hétfő
 
  Kárhozat - lépcső

Először a bűn
a céltvesztett távolodás...
Azután a vád,
a gyilkos alázuhanás.

Először völgyek,
majd beláthatatlan mélységek...
S legvégül könnyek,
kiáltó gyászos remegések.

Venyercsán László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megnyitott füllel
  2018-08-06 10:37:51, hétfő
 
  ,,Az én Uram, az Úr megnyitotta fülemet, én pedig nem voltam engedetlen, nem hátráltam meg." (Ézs 50,5)

Az ember fülét csak Isten különös kegyelme nyithatja meg az ige iránt. Ezt a kegyelmet Jézusban éljük át. Isten önmagunkra nézve nyitja meg a fülünket.
Sok embernek nyílik alkalma hétről hétre, napról napra az evangéliumot hallgatni. Azonban hiába hallják, ha nem az Isten iránt való engedelmesség lelkével hallgatják. A drága örömüzenet így hiába prédikáltatik! Pedig ha bűntudatra és bűnbánatra ébredve kérnék Istentől az engedelmesség lelkét, akkor megtalálnák az üdvösséget.
Boldog ember az, aki gyermeki módon tud engedelmeskedni az igének! Nem önmagára, saját életére, hátrahagyott, mihaszna dolgaira tekint, hanem az Atya Egyszülöttjére, aki mindenben engedelmeskedett az Atyának, és őt követi.
Azok, akiknek az Úr Isten megnyitotta a fülét, akik a hallott örömüzenettel szemben nem voltak engedetlenek és nem hátráltak meg, az emberiség kisebbik csoportjába tartoznak. Sokkal nagyobb csoportot alkotnak azok, akik jóllehet megnyitott füllel hallhatták az igét, hátratekintgetésük miatt nem érhetnek célba. Te melyik csoportba tartozol?

MEGNYITOTT FÜLLEL * Férj és feleség bibliaórán vettek részt. Isten megnyitotta a férj fülét az ige meghallására. Hazaérve azt mondta a feleségének: ,,A mai naptól kezdve úgy oszd be a fizetésemet, hogy tüzelő vásárlására is jusson. Többet nem fogom a munkahelyemről lopni a fát."

* Az engedetlenség következménye - 1Kir 13

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megbánhatatlan!
  2018-08-06 09:58:48, hétfő
 
  Megbánhatatlan!

"... mert megbánhatatlan... az Úr elhívása." Róma 11,29

Amikor Isten Izraelt kiválasztotta, nem a nép valamely erénye vagy jellemvonása miatt tette. Szeretete volt annak az alapja. Az egyetlen alap. Ezért nem vetette el népét, ha az csalódást okozott neki. Isten számolt ennek lehetőségével, előre tudta azt, s mégis szövetségre lépett velük. Mégis szerette, kiválasztotta őket, és e kapcsolatot nem szakítja meg. Izrael megteheti azt, az Úr azonban nem változtat viszonyulásán. Ez megmutatkozott már a fogság idején is, akkor Izrael jogosan elítéltetett. Mindenki számára magától értetődő lett volna, ha akkor az Úr azt mondja: szakítok ezzel a néppel, többé nem népem. De az Úr nem teszi azt. Sőt, ehelyett újra meglátogatja őket, Isten könyörül rajtuk. Visszatérhetnek a fogságból, Isten visszahozza őket hazájukba. Mert az Úr kegyelmi ajándékai és elhívása megbánhatatlan, ezért nincs még vége Izraelnek. Még mindig választott nép, mindannak ellenére, ami történt, amit elkövetett. Isten hű, végzése visszavonhatatlan, vagy ahogy a Bibliában olvassuk, megbánhatatlan. Ha Isten nem volna hű, akkor egyetlen ember sem tartatna meg. Te megértetted-e már ezt?

P. den Butter
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Csöppnyi imádságok
  2018-08-06 07:57:38, hétfő
 
  Csöppnyi imádságok

Köszönöm én Uram,
hogy hű Pásztorom vagy,
segítesz mindenben,
mert jóságod oly nagy.

Szeretnék hát én is
hű kis juhod lenni,
hálás szívvel mindent
a kedvedre tenni.

Siklós József
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ez is Bábel
  2018-08-06 07:55:04, hétfő
 
  Ez is Bábel

Édes anyanyelvünkön beszélünk...
Szavaink mégis, mint a mákgubók,
rejtenek tüskés mákszem-titkokat:
dolgokat ó hányszor félreértünk!

Vagy egy-egy szón nem értjük ugyanazt,
pedig sokszor a csúcsokon járunk...
csak nézünk egymásra idegenként,
nem gyógyít a szó már, csak kifáraszt.

És már a képek sem érnek semmit,
válogathatunk ezer szó közül,
s mondhatunk bármi példabeszédet:
valami homály ül nyelvünk körül.

Venyercsán László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Így megszentségtelenítik
  2018-08-06 07:48:59, hétfő
 
  Így megszentségtelenítik

,,Azért büntetlek meg titeket minden gonoszságotokért..." Ámós 3,2

A kiválasztás sohasem engedhet tág teret a gondatlanságnak, amivel viszont többször is találkozhatunk Israel történetében. Ilyenkor azt gondolták: Mi vagyunk a kiválasztottak; Isten kapcsolatban van velünk; Isten népe vagyunk; mi rossz történhet velünk? Mindig jól megy a sorunk. Nem ezt ígérte Isten?
Isten Ámós által valóban azt mondta: ,,Csak titeket választottalak magamnak e föld minden nemzetségei közül". Izrael tehát azt gondolja, igen, így igaz, és mivel így van, Isten meg fog áldani bennünket. Nem tévedés ez? Isten valóban azt ígérte, hogy meg fogja őket áldani?
Isten viszont azt is kijelentette: ,,azért büntetlek meg titeket minden gonoszságotokért". Áldás helyett büntetésről szólt. A nemesség ugyanis kötelez, és ha a kiváltságos nép nem fogadja el ezt, és nem tiszteli az Urat, akkor Isten csapásokkal látogatja meg őket. Nem szakítja meg a kapcsolatot, említést sem tesz erről. A kapcsolat megmaradt tehát, a választott nép viszont meg fogja tapasztalni, hogy Isten nem nézi el a bűnöket. Ha megszentségtelenítik azt, amit nekik parancsolt, reszkethetnek büntetésétől.
Ha kiválasztottak vagyunk, ne gondoljuk, hogy most már nyugodtan tehetünk bármit kényünk-kedvünk szerint, hogy szabadon vétkezhetünk, ez ugyanis sohasem maradhat büntetlenül, régebben sem és most sem. Sok kiváltságot kaptunk ajándékba, de ennek komoly kihatásai lesznek, ha vétkezünk az Úr ellen.

P. den Butter
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten ajándékai és az ő elhívása
  2018-08-06 07:33:17, hétfő
 
  "Mert Isten ajándékai és az ő elhívása visszavonhatatlanok." (Róm 11,29)

Amit Isten ajándékba adott neked az Úr Jézus Krisztusban, nem vonja vissza tőled, akármilyen gonoszul bánsz is vele, akármilyen méltatlan vagy hozzá - ezt hirdeti golgotai kereszt. Amit egyszer Isten neked adott, azt szívesen adta. Visszahívhatta volna Fiát a földről, amikor látta, hogyan bánunk vele, de nem tette, hanem keresztre küldte értünk. Nem bánta meg soha, hogy drágaságát ránk pazarolta, mert Isten ajándékai visszavonhatatlanok.
Amit Isten neked adott ebben a földi életben az Úr Jézus Krisztusban, az mindenestől a tied. Az üdvösség is a tied. Elhívott rá. Ne nyugtalankodj hát, amikor bukdácsolsz, amikor rád nehezednek bűneid, és az ördög el akarja hitetni veled, hogy méltatlan vagy az üdvösségre. Hiába suttogja a füledbe, hogy nem vagy már Isten gyermeke. Ez azt jelentené, hogy Isten visszavette az ő ajándékait, megbánta, hogy adta őket. Nehogy elhidd! Soha nem voltál méltó az üdvösségre. Kiválasztásod, üdvösséged Jézusban van, és nem benned. Jézus ma is a bűnösök barátja.

TOLATÓ VONAT * Benn ültem a vasúti kocsiban, amelynek az oldalára rá volt írva, hogy Budapestre megy. Nem volt okom kétségbe vonni, hogy jó vonatra ültem. Egyszer csak a vonat elindult, de éppen az ellenkező irányba, mint amerre mennie kellett volna. Ez most tolat - jöttem rá a magyarázatra. Hiszen az nem lehet, hogy ha Budapest van ráírva, ne oda menjen!
Ha rajtad van Jézus vére, hiába hogy úgy érzed, nem haladsz előre, vagy éppenséggel hátrafelé tartasz, akkor is célba érkezel az örök üdvösségbe.

* Isten leleplez és befedez - Ézs 6

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 773 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2037
  • e Hét: 10749
  • e Hónap: 22624
  • e Év: 210426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.