Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az Oltáriszentség a Szeretet Szentsége
  2018-08-07 22:45:36, kedd
 
  2018. augusztus 7. kedd 16:36
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ,,NEKtek-Veletek" címmel összejövetel-sorozattal készül a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). Augusztus 4-én a debreceni Megtestesülés-plébánián tartott második alkalmon az egyházmegye plébániáinak templomi szolgálattevői vettek részt.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések
  2018-08-07 22:24:29, kedd
 
  Slavia Praha (cseh)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-0)
Qarabag (azeri)-BATE Boriszov (fehérorosz) 0-1 (0-1)
Malmö (svéd)-Vidi FC 1-1 (0-0)
Asztana (kazah)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-1)

Később:
Standard Liege (belga)-Ajax Amsterdam (holland) 20.00
Crvena zvezda (szerb)-Spartak Trnava (szlovák) 20.30
Benfica (portugál)-Fenerbahce (török) 21.00
szerdán játsszák:
PAOK (görög)-Szpartak Moszkva (orosz) 19.00
Salzburg (osztrák)-Shkëndija (macedón) 19.00
Celtic Glasgow (skót)-AEK Athén (görög) 20.45
A párharcok visszavágóit a jövő héten rendezik. A továbbjutóknak még egy kört kell sikerrel venniük, hogy a főtáblára kerüljenek.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hosszú Katinka 100 háton negyedik lett, majd félóra .....
  2018-08-07 22:22:05, kedd
 
  Hosszú Katinka 100 háton negyedik lett, majd félóra múlva a második legjobb idővel jutott a 200 vegyes döntőjébe.
Cikk és videók Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Atlétika E.B. Berlin 2018
  2018-08-07 22:12:09, kedd
 
  Halász Bence bronzérmet nyert kalapácsvetésben a berlini atlétikai Európa-bajnokság keddi versenynapján. 77 méter 36 cm -res dobással.
...... ..........


A szombathelyiek junior világbajnok és U23-as Európa-bajnok versenyzője, aki a második legjobb eredménnyel (76,81 m) került fináléba, jól kezdett, 77,15 méterrel az első sorozat után a harmadik helyen állt a két favorit lengyel dobó mögött. A háromszoros világbajnok Pawel Fajdek ugyanis tiszteletet parancsoló 78,69-cel, az olimpiai bronzérmes Wojciech Nowicki pedig 77,19-cel indított. Rajtuk kívül még Nick Miller rendelkezett 80 méter fölötti - Halászénál jobb - idei eredménnyel, a brit atléta azonban a fináléban csak 73,16 méterig jutott.
Facebook oldali videó Link

- Férfi kalapácsvetés, Európa-bajnok
1. Wojciech Nowicki (Lengyelország) 80,12 m
2. Pawel Fajdek (Lengyelország) 78,69
3. HALÁSZ BENCE 77,36

Halász Bence értékelése az m4 sport oldalon lévő videón Link

...... ........



...... .......


- Halász Bence: Jó lenne ezt az izgulást inkább kinőni
A kalapácsvető Halász Bence még meg sem szerezte a bronzérmet az Európa-bajnokságon, máris azon morfondírozott, mit kellett volna másképp csinálnia..
- Hogyan telt a döntő utáni estéje?
- Volt egy kis ünneplés, ami ráadásul dupla volt, mert a bronzérmet összevontuk a pár nappal ezelőtti születésnapommal. De a nagy öröm mellett azért máris előkerültek a további tervek 2018-ra, hiszen lesz még idén négy-öt versenyem, sőt már a következő szezonról is beszéltünk.
- Egyet aludt rá. Mire emlékszik a versenyből?
- Szinte mindenre, amit én csináltam, egy ilyen eseményt nem könnyen felejt el az ember. Sőt, aznap este már azon is morfondíroztam, hogy mit kellett volna másképp csinálnom.
- Azt mondta, néha remegett a lába. Mikor izgult utoljára ennyire egy világverseny előtt?
- Talán a 2016-os junior világbajnoksághoz lehetne hasonlítani a mostani tornát, ott éreztem hasonló stresszt. Bydgoszczban is hasonló nyomás volt rajtam, mert oda esélyesként érkeztem.
- Melyik volt a legnehezebb időszak a berlini döntőben?
- Erre elég jól emlékszem: a harmadik dobás után éreztem először, hogy kezdek fáradni. Még nem annyira, hogy a teljesítményem rovására menjen, de a nagy meleg és az izgalom annyira felpörgette a szervezetemet, hogy akkor éreztem először, ebben bizony alaposan ki lehet készülni.
- És mikor érezte először, hogy meglehet a titkon remélt harmadik hely?
- Nem viccelek, már az első dobás után. Ugyanis a hetvenhét méter feletti kísérletemmel sikerült megnyugodnom, mert biztosan tudtam, hogy a nyolcas döntő azzal már megvan. Ez azért is volt fontos, mert tapasztalatból már pontosan tudom, mi történik ellenkező esetben. A tavaly londoni világbajnokságon nem sikerült az első két dobás, így tisztában vagyok azzal, hogy onnan sokkal nehezebb összeszednie magát az embernek és felállnia.
- Pedig az ellenfelek sem voltak valami meggyőzőek.
- Valóban nem, de a norvég Eivind Henriksentől és a fehérorosz Pavel Barejsától azért tartottam, mert láttam rajtuk, hogy jó formában vannak, és bármikor kijöhet belőlük egy hetvennyolc méter feletti dobás. Szóval helyesebb, ha úgy fogalmazok, hogy az utolsó sorozatig izgultam, hogy meg tudom-e tartani a harmadik helyem.
- A korosztályos győzelmekkel összehasonlítva mekkora önbizalmat ad ez a felnőtt érem?
- Nem is feltétlenül az érem, hanem inkább az a tény, hogy rögtön az első dobásommal képes voltam hetvenhét körüli eredményre, ami egyébként már szintén bronzérmet ért volna. Ez nagyszerű visszajelzés nekem, nekünk, hogy attól függetlenül is képes vagyok rá, mennyire izgulok.
- Valami baja van az izgulással?
- Eddig semmi, de az izgatottság nemcsak ösztönözni tud ám, hanem vissza is tudja fogni a teljesítményemet. Márpedig nem szeretnék idáig eljutni, jó lenne ezt az izgulást inkább kinőni.
- A győztes lengyelekkel, Wojciech Nowickivel és Pawel Fajdekkel beszélt már? Milyen a kapcsolatuk?
- Teljesen korrekt, de azért nem szoktunk együtt programokat szervezni. Most is gratuláltunk egymásnak, ennyi elég is volt.
- Most akkor jöhet a jól megérdemelt pihenés?
- Dehogy. Az Európa-bajnokság végéig maradok Berlinben, ahol először is szurkolok Gyurátz Rékának a női kalapácsvető mezőnyben, másrészt ugyanúgy folytatódnak majd az edzések a német fővárosban is, mint eddig. Még egyáltalán nincs vége a szezonomnak, hiába vagyok a főversenyen túl. Egy bronzérem miatt nem áll meg az élet.
Halász Bence eredményhirdetése Facebook videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Bronzérem Késey Ajna úszó e.b.-én
  2018-08-07 19:37:09, kedd
 
  ...... ......


Bronzérem Késey Ajna 1500 m gyors 16.03.22 idővel
...... .......


Késely Ajna harmadikként csapott célba, így bronzérmet szerzett a női 1500 méteres gyorsúszás döntőjében a glasgow-i Európa-bajnokságon, 8 másodpercet javítva egyéni csúcsán. Ez Késely második érme az Eb-n, korábban 800 méteren lett ezüstérmes.
A 16 éves magyar versenyző, aki gyakorlatilag végig a harmadik helyen tempózott, 16.03.22 perces, hatalmas egyéni csúccsal csapott célba. Eddigi legjobbja 16:11.25 volt.
A számot a 800 méteren is győztes olasz Simona Quadarella nyerte.
A délutáni program a leghosszabb táv női döntőjével rajtolt, s ahogyan arra számítani lehetett, az olasz Simona Quadarella és a német Sarah Köhler diktálta a tempót, Késely pedig nagyjából egy testhosszal mögöttük úszott. A táv felénél a két rivális ellépett, de Késely is magabiztosan őrizte a dobogós helyét, ráadásul ekkor a résztávot tekintve több mint hat másodperccel volt gyorsabb eddigi legjobbjánál. Egyre inkább állandósult a sorrend, az olasz csakhamar messze ellépett német ellenfelétől, aki pedig őrizte a két testhossznyi különbséget a magyar úszóval szemben. A végén már csak az volt kérdés, hogy Késely mennyit farag egyéni legjobbjából, végül több mint nyolc másodperccel jobbat úszott, mint tavaly, a Netanyában rendezett junior Európa-bajnokságon.
Ez sokkal jobban esett, mint tegnap reggel. Próbáltam nem menni az olasszal és a némettel, de belülről végig azt éreztem, mennyire jó lenne tartani velük a lépést. Ugyanakkor tudtam, akkor nem maradna erőm a végére. Nagyon örülök az éremnek, de annak még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni csúcsomon.

- Videók itt nézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
A Szentséges Szűz Mária jelenései
  2018-08-07 18:55:42, kedd
 
  A Szentséges Szűz Mária jelenései Link

.........



. Lengyelországban 1877 Link

- Pellevoisin 1876 Link

- Pontmain 1871 Link

- Lourdes 1858 Link

- Fatimai 1917 Link

- A Knock-i Szűzanya Link

- La Salette 1846 Link

- Ratisbonne Rőma 1842 Link

- Paris 1830 Labore Szent Katalin Link

- Beauraing 1932 Link

- Banneux 1933 Link

- Guadalupe 1531 Link

- Szicília 1953 könnyek Madonnája Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szűzanya
  2018-08-07 18:39:28, kedd
 
  ...... .............


A Szűzanyától kapott "CSODÁS ÉREM"
1830. november 27.-én Párizsban az Irgalmas Nővérek kolostorában a Szűzanya megjelent Labouré Szent Katalin nővérnek, aki akkor még csak növendék volt.Szűz Mária a földgolyón állt a kígyó fejére taposva, körülötte ez a felírat volt látható:"Ó BŰN NÉLKÜL FOGANTATOTT SZŰZ MÁRIA KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK, KIK HOZZÁD MENEKÜLÜNK"
Két kezéből sugarak áradtak a földre. A kép megfordult.Egy M látszott, amelyből egy kereszt emelkedett a magasba.Alatta Jézus Szentséges Szíve töviskoszorúval,. és a Szűz Mária tőrrel átdöfött Szeplőtelen Szíve. a képet 12 csillag keretezte.A Boldogságos Szent Szűz így szólt:
"Csináltassatok érmet az itt megadott minta szerint.
Akik ezt viselik, nagy kegyelmekben részesülnek"
Az érem viselőinek a Szűzanya sokszor csodálatos módon segített. Ezért nevezzük Csodás Éremnek.
Ez az egyetlen olyan érem, amit maga Szűz Mária, Isten Anyja ajándékozott az embereknek, és amelyhez nagyon sok kegyelem kapcsolódik.
Szerezzünk és viseljünk CSODÁS ÉRMET!

Wikiprdia oldalon
A csodás érem (latinul: numisma mirabile; franciául: La médaille miraculeuse, németül: Die Wundertätige Medaille; angolul: Miraculous medal) a szeplőtelen fogantatást ábrázoló kegyérem, története egy Mária-jelenéshez kötődik (lásd: Mária-jelenések).
,,A Szent Szűz félgömbön állt. Hófehér ruhája a hajnalpír színében játszott. Kezében egy kisebb gömböt ajánlott fel Istennek: E gömb jelenti az egész világot, és minden egyes embert. A Szűzanya ujjain ékköves gyűrűk fényt sugároztak a földre: ´Ezek a kegyelmeket jelentik, melyeket azokra árasztok, akik kérik.´ Majd eltűnik a kis gömb. A Szent Szűz anyai szeretettel tárja kezét a föld felé, alakja köré ovális keret képződik a felírással: Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, akik hozzád menekülünk! ´Készíttess érmeket erre a mintára. Akik bizalommal hordják, sok és nagy kegyelemben részesülnek´ - hallom a megbízást, majd megfordul a kép. Nagy M betűt látok kereszttel, alatta a két Szent Szív: Jézusé töviskoszorúval és Máriáé tőrrel átszúrva. Az egészet 12 csillag veszi körül. Amikor arra gondolok, hogy nem kell-e ide is felírás, hallom a feleletet: ´az M és a két szív eleget mond´ - ezzel a jelenés véget ért." "
- Labouré Katalin nővér beszámolója a jelenésről
Használatát és viselését a római katolikus egyház jóváhagyta, sőt a skapuláréval egy rangra emelte és búcsúkkal gazdagította, a Szűzanya megjelenésének napját emlékünneppé rendelte.
A csodás érem előlapjának képe a Boldogságos Szűz földgömbön álló alakja. Kezéből sugarak indulnak ki, lábával egy kígyó fejét tapossa. Körirata: ,,Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekülünk!". A hátlapon 12 csillag közepette a kereszttel koronázott Mária-monogram, alatta Jézusnak töviskoronával körülvett, s Mária tőrrel átdöfött szíve.
Még több írás Link

Katolikus oldalon Link
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A glasgow-i hátúszás - nincs magyar érmes
  2018-08-07 18:15:45, kedd
 
  100 m hátúszás eredménye
...... .............


A szám olimpiai címvédőjének ezúttal nem sikerült úgy a rajtja, mint az olimpián és a fordulónál is csak a hatodik helyen úszott, míg Burján nyolcadikként fordult.
A háromszoros olimpiai bajnok végül 59.64-es eredményével, mindössze három századdal, éppen csak lemaradt a dobogóról, míg Burján a hetedik helyen csapott as célba, ideje 1:00.05.

Eredmények: női 100 méter hát, Európa-bajnok:
1. Anasztaszija Feszikova (Oroszország) 59.19 m
2. Georgia Davies (Nagy-Britannia) 59.3
3. Carlotta Zofkova (Olaszország) 59.6
4. HOSSZÚ KATINKA 59.64
...7. BURIÁN KATALIN 1:00.05

Női 100 méter hátúszás videón Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
A a glasgow-i műugró Európa-bajnokság
  2018-08-07 18:04:15, kedd
 
  A glasgow-i műugró Európa-bajnokság első, hétfői versenynapján.
vegyes páros, Európa-bajnok:
1. Oleg Kologyij, Szofija Liszkun (Ukrajna) 355,90 pont
2. Lou Massenberg, Maria Kurjo (Németország) 352,60
3. Jevgenyij Kuznyecov, Julija Tyimosinyina (Oroszország) 349,55
4. Az Olasz páros, amelyben a nő tag Magyar származású 276.60

Toronyugrás férfi 1 méterről
1. Brit Jak Laugner 414.60
2. Olasz Giovanni Tochi 401.10
3..Svájci James Heatly 391.70

3 méterről férfi egyes
1. Jack Laugher 525.95 pont
2. Zaharov 519.05 pont
3. Kuznyecov 508.05 pont

NŐK szinkronúgrás
1. Eden Cheng, Lois Toulson (Nagy-Britannia) 289.74 pont
2. Jekatyerina Beljajeva, Julija Tyimosinyina (Oroszország) 288.60
3. Maria Kurjo, Elena Wassen (Németország) 284.64
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Ferenc Pápa 2018. augusztusi videóüzenete
  2018-08-07 17:31:25, kedd
 
  Világméretű ima a Pápával.
Videó Link
Az alábbi szöveg olvasható a videón:
A jelenlegi élet ritmusa, a stressz, a munkahelyi nyomás, és az intézményekről tanúsított kevés figyelem veszélybe sodorhatják a családokat.
Nem elegendő csupán beszélni a család fontosságáról, konkrét intézkedésekre van szükség, és ezek szerepét a társadalomban megfelelő családpolitikával fejlesztetni is kell. Imádkozzunk, azért, hogy a nagy gazdasági és politikai döntések védelmezzék a családokat, mint az Emberiség kincsét.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.