Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kedvenc diós kiflim
  2018-09-02 22:04:08, vasárnap
 
 
Kedvenc( diós) kiflim

Hozzávalók :
38 dkg liszt
15 dgk zsír ( vajjal, margarinnal nem lesz olyan jó)
3 tojás ( a tésztához csak a sárgája, a töltelékhez csak a fehérje)
Kis poharas tejföl
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só

A végén porcukorba forgatáshoz porcukor.

Ízlés szerinti töltelékhez való , pl dió, mák, lekvár, túró stb...


A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd forró zsírral lekenjük, összetekerjük
Hűtőbe rakjuk, legalább fél óráig
Majd : 3 felé osztjuk, kinyújtjuk , a háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.

egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a megmaradt 3 tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk az általunk kedvelt vagy diót, vagy mákot, vagy túrót.

Kisütjük.


Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Cicmojgónak  
A paradicsom jó hatásairól
  2018-09-02 21:45:28, vasárnap
 
 



A paradicsom a világon az egyik legelterjedtebb zöldség, saláták, szendvicsek elengedhetetlen alapanyag. Most azonban japán kutatók találtak egy olyan vegyületet a paradicsomban, mely védelmet nyújthat bizonyos érbetegségekkel szemben.

Ennek a bizonyos vegyületnek a legfontosabb szerepe, hogy segít megakadályozni az ún. diszlipidémiát, mely magas vérzsír és koleszterin értékeket jelent.

A diszlipidémia egy kifejezetten sunyi kórkép, hiszen nem okoz különösebb tüneteket, azonban jelenléte súlyos érbetegségekhez vezethet. Ezeknek a betegségeknek a megelőzése érdekében fontos, hogy megakadályozzuk a zsírok és a koleszterin felgyülemlését az erekben.

A paradicsomban lévő számos vegyületről eddig is tudtuk, hogy pozitív hatást gyakorol az egészségre. A 9-oxo-octadecadienoic sav azonban elősegíti a zsírsav oxidációt és hozzájárul a zsíranyagcsere megfelelő szabályozásához. A kutatások egyértelműen azt mutatták, hogy a vegyületnek anti-diszlipidémiás hatása van, a paradicsom tehát segíthet bizonyos érbetegségek megelőzésében.

Egy olyan vegyület, melynek szerepe van a sokszor elhízás okozta krónikus betegség megelőzésében, különösen nagy jelentőséggel bír.

A kutatás vezetője mindenkinek azt javasolja, hogy a paradicsomot mindenképpen építse be étrendjébe. A kutatások fényében úgy tűnik, a mediterrán paradoxon egyre inkább megszűnik paradoxonnak lenni (a legtöbb paradicsomot a mediterráneumban fogyasztják).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Japánok - a ránctalan bőr titka
  2018-09-02 14:32:43, vasárnap
 
  A japánok ősi titka, amitől 50 éves korunk után is ránctalan marad a bőrünk!

Az emberiség évezredek óta kutatja az örök fiatalság és élet elixírjét. A legtöbben egy méregdrága készítményről ábrándoznak, amelyet ha megisznak, éveket fognak fiatalodni, pedig sokkal egyszerűbb készítmények is léteznek, és szinte semmibe sem kerülnek. A japánok tisztában is vannak ezzel, ezért annyira sima a nők arca, bőre. És ezt nem másnak, mint a rizsnek köszönhetik.





A rizs úgynevezett squalene-t és linolsavat tartalmaz, amelyek köztudottan nagyon erős antioxidánsok, serkentik a kollagén termelődését, amely ugye nagyban elősegíti, hogy az arcbőr feszessége megmaradjon, mindemellett a két erős antioxidáns a káros napsugaraktól is megvéd.

Meg kell említeni még, hogy a rizsben Gamma Oryzanol nevű növényi szterol is van, amely csökkenti a rossz koleszterinszintet, javítja a szívműködést, és E-vitaminban gazdag.

A következő japán csodarecept elkészítésével 50-en túl is sima, ráncmentes maradhat az arcunk.

Hozzávalók:
3 evőkanál rizs
2 teáskanál bió kókuszolaj
1 evőkanál forró tej
1 evőkanál méz

Elkészítés:
Nagyon egyszerű az elkészítés. A rizst főzzük 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, a lét tegyük félre. Ezután adjuk hozzá a rizsszemekhez a forró tejet, a kókuszolajat és a mézet, turmixoljuk össze az egészet.

Mossuk meg az arcunkat, töröljük szárazra, majd tegyük fel a pakolást. Hagyjuk ott, amíg ránk szárad, majd azzal a lével mossuk le, amelyben megfőtt a rizs. Ennek hatására beindul az arcbőr vérkeringése, a keverék hidratálja az arcbőrt, megelőzi a ráncok kialakulást.

Egy héten egyszer tegyük fel a rizses arcmaszkot, pár hónap múlva akár 10 évet is letagadhatunk a korunkból.
Forrás: Link


 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 7649
  • e Hónap: 39135
  • e Év: 243836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.