|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:40, szombat
|
|
|
Sajttal töltött padlizsánbatyu
Hozzávalók
2 db padlizsán
230 g mozzarella
16 db bazsalikomlevél
2 db nagy paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
Mártás:
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:28, szombat
|
|
|
Gyors joghurtos fánk
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg natúr joghurt
3 db tojás
2 ek cukor
2 vaníliás cukor
20 csapott ek liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 ek pálinka
A sütéshez:
6 dl étolaj
A tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
lekvár ízlés szerint
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Házi baracklekvárral fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
A mai ebéddesszertünk,gyorsan elkészül, pille könnyű és nagyon finom.
ditti56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:17, szombat
|
|
|
Mustáros-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók
4 db egész csirkecomb
só
bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt
Elkészítés
A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, rátesszük a reszelt sajtot, majd 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Roppant egyszerű, roppant finom!
A konyha ördöge
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:06, szombat
|
|
|
Aranyló húsleves
Hozzávalók:
kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó szelet
10 dkg karalábé szelet
10 dkg kelkáposzta cikk
1 nagy vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (csípős)
1 paradicsom
kb. 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
petrezselyem és zellerzöld
1 evőkanál feketebors (teatojásba zárva)
só
csipet cukor
Valamint:
25 dkg száraz levestészta
Elkészítés: A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.
A zöldségeket megtisztítom, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre, a kelkáposztát egészben, a vöröshagymának csak a külső barna héját veszem le és behasítom, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve teszem a levesbe.
Gyöngyöző, nagyon lassú forralással (épp csak mozogjon a teteje) főzöm 4 órát, a vége felé ici-pici cukorral lágyítom az ízeket.
Kicsit pihentetem, közben a karalábét, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a zöld leveleket eltávolítom belőle. A feleslegesnek tartott zsiradékot a leves tetejéről evőkanállal leszedegetem.
Egy másik nagyobb fazékba sűrű szűrőn lassan átszűröm a levest, a visszamaradt zöldségeket, a tyúkhúsdarabokkal átteszem, a marha és a sertéshúst a csontról leszedem, csont nélkül teszem a leveshez.
A levestésztát bő, sós, ételízesítős vízben kifőzöm, leöblítem, leszűröm, kb. 1 evőkanál leszedett zsiradékkal összeforgatom.
Tálalásnál a tányérokba helyezek a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszek bele és rámerem a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálok hozzá.
A maradék főtt húst ecetes tormával, mustárral fogyaszthatjuk el, vagy második fogásként főtt burgonyát, gyümölcs- vagy zöldségmártást kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
A levesbe főzhetünk egy szem burgonyát is, én nem szoktam belefőzni, mert homályos lesz a leves a keményítőtől.
Kicsit macerás, de nagyon finom leves készül a kevert húsból.
gaby53
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 23:51:12, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:36:21, szombat
|
|
|
Sajtgolyó villámgyorsan
Hozzávalók
2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 tk só
20 dkg liszt
10 dkg sajt (cheddar)
10 dkg sajt (emmentáli)
3 db tojás
A tetejére:
1 db tojás
Elkészítés
A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindet. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:33:38, szombat
|
|
|
A legfinomabb nutellás tiramisu
Hozzávalók
2 bögre hab tejszín
2 bögre mascarpone
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 ek cukor
4 ek Nutella
2/3 bögre tej
12 db babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tejet felmelegítjük, és hozzáadunk 1 ek Nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről, és belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy tál alját kirakjuk a nutellás babapiskótával.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a habtej színt és a vaníliarúd kikapart belsejét, és robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy lapáttal összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk.
A nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, hozzáadunk 3 ek Nutellát, egy habverővel elkeverjük, majd a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet, és a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt megszórjuk a kakaóval.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:29:59, szombat
|
|
|
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
Hozzávalók
1 db sertéscsülök (főtt, füstölt)
9 db burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
2 db paradicsom
2 ek sertészsír
só
bors (fekete, őrölt)
majoránna (morzsolt)
fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
1 dl sör
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.
180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből.
Pihentetés után tálaljuk.
Megjegyzés
Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:23:43, szombat
|
|
|
Klasszikus grízgaluska leves
Hozzávalók
2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó
só
frissen őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 1,2 liter forró vízzel. Közepes lángon hagyjuk felforrni. Csak ezután sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon főzzük tovább.
A tojásokat egy csipet sóval villával felhabosítjuk. Hozzákeverjük a búzadarát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és a szódabikarbónát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.
Megjegyzés
Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
84 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 822
- e Hét: 3036
- e Hónap: 16941
- e Év: 146648
|
|
|