Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Őszi csendélet gyümivel
  2018-09-27 21:55:38, csütörtök
 
  ...... ..........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Mai nap aranyos képe
  2018-09-27 21:53:09, csütörtök
 
  ...... ........... ........



Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Páli Szent Vince – az irgalmasság Szentje - dokumentum
  2018-09-27 21:23:12, csütörtök
 
  Videó Link Lejátszási idő: 1 óra

- Maurice Cloche: Páli Szent Vince - Az irgalmasság szentje.
2016. október 15. szombat 15:00
A film kezdetén 1617-et írunk. A harminchat éves Páli Vince lemond a gazdag Gondi családnál betöltött papi és nevelői szolgálatáról, mert kötelességének érzi, hogy a legszegényebbeknek szentelje életét. A biztonságos központból, Párizsból a perifériára, egy kis faluba, Chatillonba kerül plébánosnak.

Bővebben a Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Páli Szent Vince áldozópap 09.27
  2018-09-27 21:09:18, csütörtök
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten azt választotta ki, ami a világ szemében gyönge.
Testvéreim!
Gondoljatok csak meghívástokra! Nem sokan vannak köztetek, akik a világ szerint bölcsek, és nem sok a hatalmas, nem sok az előkelő. Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket; s ami a világ szemében gyönge, azt választotta ki, hogy megszégyenítse az erőseket. Ami a világ előtt alacsonyrendű és megvetendő, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik látszanak valaminek. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt.
Általa van nektek is életetek Krisztus Jézusban, aki Istentől bölcsességünkké, megigazulásunkká, megszentelődésünkké és megváltásunkká lett. Így teljesül az írás szava: ,,Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék!"
Ez az Isten igéje. 1Kor 1,26-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az aratnivaló sok, de a munkás kevés.
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek.
Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,35-38


- Magyar kurír oldalon
Páli Szent Vince áldozópap
2018. szeptember 27. csütörtök 08:00
Szeptember 27-én Páli Szent Vincére, ,,a szegények atyjára", a Missziós társaság alapítójára emlékezik Egyházunk. A lazaristák néven is ismert szerzetesrend célja a falusi nép oktatása és a papság mélyreható képzése volt.
Vince 1581. április 24-én született Dél-Franciaországban, az 1823 óta Saint-Vincent-de-Paulnak nevezett településen. Szülei szegény földművesek voltak. Taníttatását egy jótevőjük vállalta. Dax városban, a ferencesekhez járt, később egyházjogot és teológiát tanult a spanyol Zaragozában, majd Toulouse egyetemén. Tizenkilenc éves korában szentelték pappá 1600 szeptemberében.
Egy hajóúton török kalózok fogságába esett, akik Tuniszban eladták rabszolgának. Egy hitehagyott egykori ferences szerzetes vette meg, akit aztán sikerült visszatérítenie a keresztény hitre. Közösen szöktek vissza Franciaországba.
1610-ben IV. Henrik király első felesége, Valois Margit házi káplánja lett. Nem sokkal később megismerkedett Pierre de Bérulle-lel, aki hamarosan megalapította az oratoriánusok francia ágát, és aki Vince lelki vezetője lett. Hatására Vince lassanként feladta e világi céljait. Amikor lopással vádolták, hősies türelemmel viselte a megaláztatást. Ez az eset elvezetett végleges megtéréséhez. 1612-től a Párizs közelében található Clichy plébánosa lett. Megismerte a vidéki lakosság vallási tudatlanságát és elhagyatottságát, és kiváló lelkipásztornak bizonyult, apostoli buzgósággal egészen hívei szolgálatának szentelte magát.
A következő év őszén Bérulle kérésére nevelői állást vállalt Philippe-Emmanuel de Gondi gróf családjában, aki a királyi gályák parancsnoka volt. A család szerette Vincét, ő 1617-ben mégis lemondott nevelői munkájáról, és elvállalta a lyoni egyházmegyében lévő Chatillon-les-Dombes nevű plébánia vezetését. Itt alapította az első ,,szeretettestvérületet", amelynek feladata a szegény betegek gondozása lett.
...... ........... ........... .........


1625-ben aztán szerzetesrendet alapított, mely a szegény falusi nép oktatását tűzte ki célul népmissziók indításával, valamint a papság mélyreható képzését. A társaság anyaháza a párizsi Szent Lázár-kolostor lett. Innen származik a társaság népies elnevezése: lazaristák.
1643-tól külföldön is egymás után alakultak a házaik: Algírban, Tuniszban és Madagaszkárban is sikerült Vincének missziós állomásokat szerveznie. A női közösség alapításában, szintén 1643-ban, Marillac Szent Lujza segítette őt. A rend a Szeretet Leányai nevet kapta (ismertebb nevük: irgalmas nővérek).
A szerzetesrendek körül további intézmények is létrejöttek, melyek felkarolták a szegényeket, az elhagyatottakat és a betegeket, és foglalkoztak a gályarabokkal és az árva gyermekekkel is. Ez utóbbi tevékenység különösen is fontos volt a harmincéves háború (1618-48) idején.
Vincét emellett a nép és a papság lelki problémái is foglalkoztatták. Szentelési lelkigyakorlatokat tartott teológusoknak, és megszervezte a papi rekollekciókat.
Nagy munkabírás jellemezte, prédikált, írt - csupán leveleinek száma 30 ezerre tehető -, a legmagasabb politikai körök tanácsadója volt, imádkozott, virrasztott, és már életében szentként tisztelték. Páli Szent Vince 1660. szeptember 27-én halt meg Párizsban, rendje központi templomában nyugszik. 1729-ben boldoggá, 1737-ben pedig szentté avatták. 1885-ben XIII. Leó pápa az egész világ minden karitászegyesületének pártfogójává nyilvánította.
- Páli Szent Vince mondásaiból
Nem kell kapkodással megelőzni a Gondviselést, de amint utat nyit előttünk, az ember már nem lépkedhet, hanem futnia kell!" Szeressük Istent, de a két kezünk munkája és arcunk verítéke árán!"
Én soha nem gondoltam, hogy nagy dolgokat viszek végbe, hanem egyszerűen tettem, amit tennem kellett." Előbb szívünket kell önmagunktól megtisztítani, majd ezután Isten tölti azt be. Akkor maga Isten költözik be és cselekszik. Az alázat az, ami önmagunktól megszabadít, a szent alázat."-
Istenünk, te a szegények gondozására és a papság képzésére apostoli erényekkel töltötted el Páli Szent Vince áldozópapot. Adj nekünk is lelki buzgóságot, hogy szeressük, amit szeretett, és tettekre váltsuk, amit tanított. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
...... ........... ..........


Páli Szent Vince 1660. szeptember 27-én halt meg Párizsban, rendje központi templomában nyugszik. 1729-ben boldoggá, 1737-ben pedig szentté avatták. 1885-ben XIII. Leó pápa az egész világ minden karitászegyesületének pártfogójává nyilvánította.
Istenünk,
Te Szent Vincét a szegények szolgálatára és papság képzésére apostoli erényekkel felruháztad, add kérünk, hogy akik példáját követjük, igyekezzünk Szent Fiad küldetését töretlen szeretettel megvalósítani a földön.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Készüljünk együtt VI. Pál pápa szentté avatására!
  2018-09-27 21:06:17, csütörtök
 
  ........


2018. szeptember 27. csütörtök 17:53
Már előrendelhető az Új Ember Kiadványok következő két kötete, melyek VI. Pál életét és tanítását mutatják be. Rino Fisichella érsek visszaemlékezései és ,,A helyes Mária-tiszteletről - VI. Pál pápa Marialis cultus kezdetű apostoli buzdítása" című könyv várhatóan október 12-én fog megjelenni.
Ferenc pápa ezekkel a szavakkal zárta 2014. október 19-én a VI. Pál pápa boldoggá avatása alkalmából mondott homíliáját: ,,VI. Pál képes volt arra, hogy valóban megadja Istennek azt, ami az Istené. Egész életét annak a szent, ünnepélyes és komoly feladatnak szentelte, hogy Krisztus küldetését folytassa az időben és a földön. Szerette az Egyházat, és vezette az Egyházat, hogy az egyszerre legyen minden ember szeretetteljes anyja és az üdvösség kiosztója." A pápa október 14-én szentté fogja avatni VI. Pál pápát. Ebből az alkalomból a Magyar Kurír gondozásában megjelenő Új Ember Kiadványok sorozatban szeretnénk közreadni két olyan kötetet, mely közelebb hozhatja hozzánk VI. Pál pápa alakját és tanítását.
Rino Fisichella Találkoztam VI. Pállal - A pápa életszentsége a tanúságok tükrében (ára: 2590 Ft) és A helyes Mária-tiszteletről - VI. Pál pápa Marialis cultus kezdetű apostoli buzdítása Kovács Zoltán magyarázataival (ára: 1590 Ft) című kötet most 20% kedvezménnyel előrendelhető az Új Ember könyvesbolt telefonszámán (06 1 266-0845) és a konyvesbolt@ujember.hu e-mail-címen.
- A könyvek várható megjelenése október 12.

Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
25. évközi hét csütörtök 09.27
  2018-09-27 21:01:56, csütörtök
 
  OLVASMÁNY a Prédikátor könyvéből
Istenen kívül minden csak semmiség.
Minden hiábavalóság, mondja a Prédikátor, csupa hiábavalóság!
Minden csak hiábavalóság!
Mi haszna az embernek minden vesződségéből, amellyel bajlódik a nap alatt?
Az egyik nemzedék megy, a másik nemzedék jön, a föld azonban megmarad.
A Nap felkel és lenyugszik, a helyére siet, s ott újra felkel; A szél dél felé fúj, majd északra fordul; körbejár, megfordul, visszatér - így ismétli járását.
Minden folyó a tengerbe ömlik, és a tenger mégsem telik meg; a folyók egyre folytatják útjukat céljuk felé.
Minden fáraszt! Nem mondhatja senki, hogy szeme eleget látott, Vagy, hogy füle eleget hallott. Mi az, ami eddig volt? - Csak az, mint ami ezután is történik.
Mi az, ami ezután lesz? - Csak az, mint ami azelőtt is volt.
Nincs semmi új a nap alatt!
Senki sem mondhatja: ,,Íme, ez új!"
Mert megvolt az már azokban az időkben is, amelyek előttünk elmúltak.
Az emberek már nem gondolnak az elmúltakra, és a jövendőre sem gondolnak majd azok, akik még később lesznek.
Ez az Isten igéje. Préd 1,2-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Heródes Antipászt - aki megölette Keresztelő Jánost - nyugtalanítják a Jézusról kapott hírek.
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett.
Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: János támadt fel a halálból." Mások szerint: ,,Illés jelent meg újra." Voltak, akik azt állították: ,,A régi próféták közül kelt életre valamelyik."
Heródes így töprengett: ,,Jánost lefejeztettem... Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?" És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,7-9
.........



Imádság
Uram, ne engedd, hogy azt higgyem, a jóság, a barátságos magatartás csak afféle kis erény! Ellenkezőleg, igen nagy erény, mivel önuralmat, önzetlenséget, az igazság buzgó keresését, a testvéri szeretet ragyogó kifejezését jelenti: kegyelmeddel, ó, Jézus, az emberi és az isteni tökéletesség találkozik bennem.
Szent XXIII. János pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.