Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Útra készen
  2018-09-28 22:11:34, péntek
 
  Útra készen

Mikor a virágzó nyár már hervadásra vár,
útra kerekedik minden gólyapár,
s csak szállnak-szállnak egyre távolabb,
miközben piros csőrükre könnyeik hullnak.

Mert a gólya is olyan akárcsak az ember,
megtelik a szeme fájdalomkönnyekkel,
mikor eljön az-az idő, hogy útra készen áll,
s érzi, hogy vissza már sohasem talál.

Tudom egyszer én is messze költözöm,
s akkor könnycseppekbe fullad élet-örömöm,
de majd magammal viszem azt az emlékképet,
hogy tavasszal a gólyák mindig visszatérnek.

Kun Magdolna



 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
Zajlanak a harcok
  2018-09-28 21:51:42, péntek
 
  ORSZÁGSZERTE ZAJLANAK A FIDESZES BELHARCOK
Rövid időn belül két olyan hír is megjelent a sajtóban, ami fideszes belharcokról szól. Egerben és Barcson is egymásnak feszülnek a kormánypártiak, utóbbi helyen az egyik fideszes kirúgta volna a másikat, de a többi ezt titkos szavazáson megakadályozta.

Egerben magasabb szintekig jutott el az ellentét, egyenesen Nyitrai Zsolt parlamenti képviselőig: a városi közgyűlés csütörtöki ülésén kiderült, hogy két önkormányzati intézmény élén is személycserék lesznek, és a helyiek szerint ez politikai indíttatású ügy.

Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a napokban kérte munkaviszonya közös megegyezéssel való megszüntetését.

Ennek kapcsán erős a gyanú, hogy valójában a Nyitraival való ellentétéről van szó, miután a műgyűjtő politikus több konfliktusba is keveredett az igazgatóval. A Magyar Hang például egyenesen azt írja, a fideszes képviselő köre olyan nyomást helyezett az igazgatóra, ami lehetetlenné tette számára a munkát. A vezető körül előbb egyre több, a Nyitrai-körbe tartozó ember jelent meg, majd kapott egy önkormányzati biztost, valamint egy tanácsadót is, akik ,,gyámkodtak felette".

A lap szerint Berecz Mátyás egyik bűne az lehet, hogy a nyilvánosság előtt tengelyt akasztott a várügyekben túlbuzgó Nyitraival. A politikus tavaly a hatáskörét túllépve a parlamentben kijelentette: országos gyűjtőkörűvé válhat a vármúzeum, amire az igazgató közleményben reagált, rámutatva, hogy ennek a feltételei nem adottak.

A csütörtöki közgyűlésen a múzeumigazgató lemondása miatt az ellenzéki képviselők megsorozták Habis László fideszes polgármestert, ő pedig elismerte, hogy a közte és Nyitrai között lévő viták néha személyi kérdésekben is kicsúcsosodnak. Köztudomású ugyanakkor, hogy a polgármester elismeri az igazgató munkáját, tehát nem rajta múlott a felmentése.

Eközben az egriugyek.hu azt írja, hogy egy másik önkormányzati cég, a Média Eger ügyvezetőjének is búcsút kellett mondania. A csütörtöki közgyűlésen kiderült, hogy Antal Anett maga kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését, de a két távozást helyben hasonló, politikai okokra vezetik vissza.

BARCSON A FIDESZESEK MEGÁLLÍTOTTÁK SAJÁT POLGÁRMESTERÜKET
A barcsihirek.hu egy másik kormánypárti belharcról számolt be, cikkük szerint rendkívüli ülésen szavazott az alpolgármester tisztségéről Barcs képviselő-testülete. Karvalics Ottó fideszes polgármester terjesztette elő a napirendet, amely szerint

a bizalom megingása miatt nem tud tovább együtt dolgozni Szalai Balázs szintén fideszes alpolgármesterrel.

Az alpolgármester megbízatásának visszavonásához minősített többségre, azaz 7 igen szavazatra lett volna szükség. A testületi tagok a titkos szavazáshoz bizottságot választottak.

A lap szerint a 12 megjelent képviselő közül 4 érvénytelen szavazatot adott le, hárman támogatták a polgármester kezdeményezését és öten ellene szavaztak, így az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget, a fideszesek tehát megállították saját polgármesterüket.

A sajtóban is egyre több a belharc, legutóbb a fideszes botrányhős Jeszenszky Zsoltba a 888.hu pártlap szállt bele.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 195 db bejegyzés
Összes: 8997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1080
  • e Hét: 5712
  • e Hónap: 8806
  • e Év: 76571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.