Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Gyógynövények az idegrendszerre
  2018-10-10 20:07:19, szerda
 
 



Gyógynövények, amelyek meggyógyítják az idegrendszert:

A gyógynövények - mint ahogyan a nevük is mutatja - csodálatosak, hiszen képesek a gyógyításra. Egyes gyógynövények nemcsak testi, hanem érzelmi és mentális problémákat is képesek orvosolni. Idegrendszeri megbetegedést sok minden okozhat. Ennek oka lehet a nem megfelelő, vagyis az egészségtelen táplálkozás, a környezeti toxinok és az életmódbeli szokások.

A gyógyszeripar szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy az átlagos orvosok kicsit közelebbről is megismerjék és megszeressék a gyógynövényeket. Pedig nagyon sok gyógynövény alkalmas arra, hogy általuk megelőzzük a szívbetegségeket, a rákos megbetegedéseket, de a segítségükkel stresszt is képesek vagyunk csökkenteni és egyes gyógynövények az alvási nehézségeken is segíteni tudnak. Például a fokhagyma nagy szerepet játszik az immunrendszer fellendítésében, a Ginkgo biloba javítja az agyi keringést, a ginszeng pedig egy adaptogén gyógynövény, amely segít a stressz leküzdésében.

A gyógynövények fokozni tudják a fizikai és a lelki teljesítőképességet. A sportolók például az adaptogén gyógynövények fogyasztásával növelhetik a teljesítményüket. A rózsás varjúháj csökkenti az oxidatív stressz által okozott izomkárosodást. A rózsás varjúhájat a Himalájában élők is használják az oxigénhiány miatt kialakult károsodások kivédésére. Ez a gyógynövény segíti a szervezetben növelni az oxigénszintet is.

A gotu kola javítja az agyműködést még pedig a véráramlás és a memória javításával, de az idegrendszert és az agyat is segít megfiatalítani.

A gyógynövények sok minden másban is a segítségünkre lehetnek. Egyesek képesek megszüntetni a krónikus fáradtságot, mások a stressz csökkentésében lehetnek a segítségünkre, megint mások az immunitás erősítésében vesznek aktívan részt.

A gyógynövények segíthetnek egyes idegrendszeri rendellenességek kezelésében. Ha meggyógyítani nem is fognak, sok kellemetlen tünettől szabadíthatnak meg bennünket.

A kava kava például fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A kínai hernyógombáról pedig azt gondolják, hogy hatékonyan képes a szklerózis multipex nevű betegség tünetei csökkenteni, enyhíteni. Lobéliával kezelhetünk epilepsziát egyes feltételezések szerint, hiszen részt vesz a központi idegrendszer szabályozásában és nyugtató hatást képes kifejteni. A Ginkgo bilobának és a kínai hernyógombának a migrén kezelésében lehet nagy szerepe.

Az idegrendszer egy összetett rendszer, amely szabályozza a test funkcióit. Ha valamilyen baj van az idegrendszerrel, az súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a vérnyomást, a szívproblémákat, a légzési nehézséget, a nyelési zavarokat, a motoros működési zavarokat.

A szklerózis multiplex egy olyan idegrendszeri rendelleneség, amely többek között okozhat fájdalmat, hangulatzavarokat és zsibbadást, illetve bizsergést a végtagokban. Ennek a betegségnek a kezelésében hasznos lehet a kínai hernyógomba, a Ginkgo biloba és a rózsás varjúháj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A szilvalé jótékony hatásairól
  2018-10-10 19:44:40, szerda
 
 



A szilvalének sokan csak egyetlenegy pozitívumot tulajdonítanak, mégpedig azt, hogy segít a székrekedés leküzdésében, pedig ennél jóval több egészségügyi előnye létezik. A szilva tele van hasznos tápanyagokkal, antioxidánsokkal, fitokemikáliákkal, amelyek mind az emberi egészséget szolgálják. Ha természetes módon kívánja megtámogatni az emésztést, a csontnövekedést, a vastagbélfunkciót, a szív egészségét, akkor mindenképpen fogyassza rendszeresen ezt a gyümölcsöt, illetve a belőle préselt levet.

A szilvában és így a szilvalében is sok hasznos és szervezetünk számára fontos tápanyag megtalálható. Vannak benne bőségesen vitaminok, ásványi anyagok és polifenolok. Van benne B2- és C-vitamin, illetve kálium, vas és magnézium. Héjának élelmirost-tartalma jelentős, inulintartalma is kiemelkedő, amely prebiotikumként táplálja a hasznos probiotikus bélbaktériumokat. Ezáltal olyan környezetet teremt a bélben, amely elősegíti a kalcium felszívódását. Antocián színanyagokat és flavonoidokat, rutint és kvercetint is tartalmaz nagyobb mennyiségben. Ezeknek a hasznos tápanyagoknak köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét és védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben. Antioxidáns fenoljai semlegesítik a káros szabad gyököket és védelmet nyújtanak a sejtfalak számára.

A szilva tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat, illetve gazdag egy szorbitol nevű vegyületben, amely a székrekedés ellen nagyon hatásos, mivel székletlágyító hatással rendelkezik. A szilvalé a vastagbél egészségét is elősegíti, mivel a vastagbél sejtjeinek működésére fejt ki pozitív hatást.

A csontritkulás elég nagy probléma szerte a világon. Sokan nem is tudják, hogy ebben a betegségben szenvednek, csak egy-egy csonttörés hívja fel rá a figyelmet. A szilva rendszerszeres fogyasztásával megőrizhetjük csontjaink egészségét, hiszen tartalmaz kalciumot, magnéziumot, bórt és K-vitamint is.

A szilvalé pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, a vérnyomást és megakadályozza a plakkok kialakulását az artériás falakon, így a szív- és érrendszer egészségét tudja biztosítani. Természetesen ebben a K-vitamin és káliumtartalma, illetve az antioxidánsok is szerepet játszanak.

A szilvalé felpörgeti az anyagcserét, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Mindemellett a vércukorszintet is karbantartja.

A szilva egyes tápanyagai a normális májműködést is biztosítani tudják. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válhatnak a májhoz kapcsolódó egészségügyi problémák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ősz
  2018-10-10 16:00:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Kék tulipánok
  2018-10-10 15:54:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Érdekesség a vércsoportokról - és a betegségekről
  2018-10-10 13:52:56, szerda
 
 


( Megjegyzés : MANAPSÁG MÁR CSAK CSOPORTAZONOS VÉRT ADNAK ! (CzI) )


Kiderült a vércsoport titok! Mutatjuk, melyik vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen!

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.
Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata és döntő szerepet játszhat több egészségügyi kérdésben is a vércsoport, a termékenységi problémáknál, az Alzheimer-kór kialakulásában, vagy akár a ráknál.

Kevesen tudják, hogy a vércsoportokat a vérben található cukor és fehérje kombinációk alapján különböztetik meg. Ez alapján 4 fő csoport létezik: A, B, AB, és 0. A britek 44 százaléka 0-s vércsoportú, 42 százaléka A, 10 százaléka B, és csupán 4 százaléka AB.
Egy friss tanulmány szerint a 0 vércsoportú férfiaknál négyszer kisebb az impotencia esélye, mint más vércsoporttal rendelkezőknél.
Szintén érdekes, hogy a Torontói Egyetem korábbi kutatásai szerint a 0 vércsoportúak szervezete ellenállóbb a maláriával szemben. Szerintük ez azért van így, mert az emberi immunsejtek könnyebben felismerik a fertőzött 0-s típusú vérsejteket, így gyorsabban tudnak reagálni. Az immunitás viszont csak egy része a történetnek.
A vércsoport a nők termékenységére is hatással lehet, úgy gondolják, hogy az A-s vérű nők lényegesen termékenyebbek, mint a 0-sok. A Yale Egyetem 2011-es tanulmánya szerint az 560, 30-as évei közepén járó, meddőség elleni kezelés résztvevőinek vizsgálata közben azt vették észre, hogy a 0-s típusú nőknél kétszer akkora a meddőség kialakulásának kockázata. Viszont a 0-s vércsoportú nők esetén kisebb az esélye annak, hogy terhesség alatt magas vérnyomás alakuljon ki.


A 0-s vércsoport másik nagy előnye, hogy úgy tűnik, kisebb eséllyel alakul ki agyi betegség, mint például az Alzheimer-kór. A Sheffield Egyetemen agyi képalkotás segítségével felfedezték, hogy a 0-s vérűeknek nagyobb a szürkeállománya (az agy ezen része dolgozza fel az információkat), ami kulcsfontosságú terület a beszéd, a koordináció és az egyensúly esetében.
Úgy gondoljuk, hogy a szürkeállomány szintje összefügg olyan genetikai tényezőkkel, amelyek meghatározzák az egyén vércsoportját is"
- mondta Annalena Venneri klinikai neuropszichológus professzor. Azt is megállapították, hogy a 0-s típusúaknál kisebb a kognitív károsodás kockázata, ugyanakkor az oktatás, az étrend és a testmozgás is védi a szürkeállomány veszteségét, amivel más vércsoportúak is csökkenthetik a kockázatot.

A megelőző intézkedések nagyon fontosak: ösztönzőbb agyi tevékenységet kell folytatni, az egészséges táplálkozás és a testmozgás pedig szintén sokat segíthet"
- mondta a professzor. Hasonló a helyzet a vérrögök képződésénél is. Dán és svéd tudósok 1,5 millió ember vérének vizsgálata közben azt találták, hogy a 0-s típusúaknál 30 százalékkal alacsonyabb a vérrög-képződés kockázata, így a trombózisé és a tüdőembóliáé is. További kutatások azt mutatták, hogy a B vércsoportúaknál sokkal valószínűbb a vérrög okozta érelzáródás, mint más vércsoportúaknál, bár ennek az oka még nem tisztázott.
A 0-s vércsoport, úgy tűnik, hogy védelmet nyújt bizonyos rákos megbetegedések kialakulása ellen is, például a gyomor-, vagy a májrákkal szemben. A vércsoport-diéta valójában nem a súlyvesztést célozza, hanem segít az embereknek abban, hogy jobban működjön a szervezetük. A Torontói Egyetem 2014-es kutatása alatt 1400 embert vizsgáltak vércsoport-diéta közben. Úgy találták, hogy az általános egészségügyi helyeztük meglehetősen javult a diéta során.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 11041
  • e Hónap: 24790
  • e Év: 229491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.