Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Stressz űzök
  2018-10-23 21:35:14, kedd
 
 



Manapság egyre több alkalommal kúszik be a stressz az életünkbe, persze csak akkor, ha hagyjuk. Néhány táplálék azonban nagyon hatékony nemcsak a stressz oldásában, de szorongás és depresszió ellen is.

Az édesburgonya sok magnéziumot tartalmaz, amely már csak azért is egy nagyon fontos ásványi anyag, mivel anti-stresszhatásokkal rendelkezik. Mindemellett magas a C-, D- és B6-vitamin-tartalma, illetve sok kálium és vas is van benne, amelyek nagyon hasznosak az általános egészségi állapot és az egészséges immunrendszer fenntartásához.

A diófélék magas E-vitamin- és cinktartalommal rendelkeznek. Mindkettő fontos szerepet tölt be az immunrendszer megerősítésében. A bennük lévő B-vitaminok segítenek a szorongás és a stressz kezelésében. Naponta egy maréknyi dió javítja a hangulatot és elősegíti az agy megfelelő működését.

A leveles zöldségek, mint a spenót és a kelkáposzta fontos tápanyagokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek eredményesen képesek a stresszt oldani. Mindemellett szabályozzák a hangulatot, javítják az agy működését és növelik az energiaszintet.

A magvak - mint például a tökmag vagy a napraforgómag - nagyon fontosak az idegrendszer számára és sok más egészségmegőrző képességgel is rendelkeznek.

Elalvás előtt egy pohárnyi langyos vagy meleg tej elősegíti az elalvást, mivel D- és B-vitaminokat is tartalmaz, amelyek jó hatással vannak az idegrendszerre. A tej gondoskodik a nyugodt és pihentető alvásról.

Az antioxidánsokban gazdag áfonya is nagyon hatékonyan képes oldani a stresszt és a szorongást. Ez az ízletes gyümölcs vitaminokkal és ásványi anyagokkal van feltöltve, amelyek rendkívül jó hatással vannak az emberi egészségre.

A kamillatea csökkenti az izomgörcsöket és segít lecsillapítani, pihentetni az idegeket. Ez a gyógynövényben található glicinnek köszönhető, amely hatékonyan képes a stresszt lecsökkenteni.

Az omega-3 zsírsavakban gazdag halak - lazac, szardínia, tonhal - mérsékelni képesek a szervezet adrenalinszintjét, amely elősegíti, hogy minél hamarabb megnyugodjunk.

Az étcsokoládé segít a stresszhormonok csökkentésében, illetve segít felszabadítani a hangulatnövelő szerotonint.

Az avokádó fitokemikáliákban gazdag, például karotinoidokban és fenolokban, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. Ezek nemcsak a betegségek, hanem a szabad gyökök által okozott károsodások csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszanak. Emellett az oxidatív stresszt és a vérnyomást is csökkenteni tudják.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Cukorbetegeknek
  2018-10-23 21:31:18, kedd
 
 



Egyre több ember szenved cukorbetegségben. Nemcsak hazánkban, hanem szerte az egész világon. Azonban a megfelelő táplálék kiválasztásával a betegség nemcsak megelőzhető, hanem kezelhető és akár még visszafordíthatóvá is válhat.

Az ájurvédikus gyógyítók már régóta használnak gyógynövényeket és fűszereket különböző betegségek kezelésére, beleértve a cukorbetegséget is. Az indiaiak már ősidők óta használják a konyhában és gyógyító célokra is a kurkumát, amely bizonyos védelmet is nyújt a cukorbetegség kialakulása ellen. A kurkuma azonban nemcsak a cukorbetegség ellen jelenthet védelmet, hanem a máj megtisztítását is elősegíti. Emellett természetes gyulladásgátló hatóanyagokat is tartalmaz. Védelmet élvezhetünk két rettegett daganatos betegség, a mellrák és a prosztatarák ellen, persze csak akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ez az aranysárga fűszer a depresszió tüneteit is csökkenteni tudja, illetve még az Alzheimer-kór előrehaladását is lassíthatja. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amelyről Indiában azt képzelik, hogy a legnagyobb gyógyító erővel rendelkezik.

Egy másik indiai csodaszer a görögszéna, amely szintén védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. Emellett fokozza a májműködést és a koleszterinszintet is csökkenti.

Egy másik tanulmány szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag halak fogyasztása szintén védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz a makréla, a lazac, a pisztráng, a hering és a tonhal.

Egy 2014-es tanulmány szerint az étcsokoládé csökkenti az inzulinrezisztencia kockázatát. De csak akkor nyújt védelmet, ha nyers, feldolgozatlan kakaóval és finomított cukrok hozzáadása nélkül készült. A kakaópor, így a csokoládé is flavonoidokat tartalmaz, amelyek felelősek a csokoládé pozitív egészségügyi hatásaiért.

A vörös szőlőben és a vörösborban található természetes vegyi anyagok, vagyis a polifenolok segíthetnek szabályozni a szervezetnek a glükózszintet, megakadályozva a vércukorszint hirtelen megemelkedését, majd zuhanását. Mérsékelt fogyasztása elősegítheti a cukorbetegség kialakulásának megelőzését. Aki már ezzel a betegséggel küzd, mindenképpen vegye figyelembe a bor kalóriatartalmát.

Kutatók megállapították, hogy az antociánok is védelmet jelenthetnek a cukorbetegség kialakulásával szemben. Antociánban gazdag a cseresznye, a vörös szőlő és az áfonya.

A bab is segíthet szabályozni a vércukorszintet és az inzulinszintet. Védelmet jelenthet a cukorbetegség ellen, de a tüneteket is csökkenti, ha már kialakult a betegség. Segít továbbá a koleszterinszint csökkentésében és kitűnő antioxidáns hatással rendelkezik, különösen a vörös és a fekete bab.

A mandula és a dió a vércukorszint szabályozásával akadályozhatja meg a cukorbetegség kialakulását. Ezeknek az étkezés előtti fogyasztása segít szabályozni a vércukorszintet. Ezek a táplálékok a vér lipidkémiai szerepét is megváltoztatják, így csökkentve a szívkoszorúér-betegség és a szívroham kockázatát.

A fahéj is javítja a vércukorszintet a glükóz metabolizmusának jelentős növekedésével. Ezen kívül inzulinszerű hatásai vannak a szervezetben. A fahéjban található egy bioflavonoid, amely megváltoztatja a zsírsejtek inzulinjelző aktivitását.

A zöld tea szabályozza a szervezet glükózszintjét, így segíthet megakadályozni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulását.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Menekülés az erdőben
  2018-10-23 21:20:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Romantikus lilaruha
  2018-10-23 21:19:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Fehérruhás hölgy
  2018-10-23 21:17:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.