Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szív és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése
  2018-10-26 20:52:03, péntek
 
  A kardiovaszkuláris betegség egy félelmetes ellenség, amely kialakulhat a magas vérnyomástól, a dohányzástól, az ülő életmódtól, a helytelen táplálkozástól és az elhízás is okozhatja a létrejöttét. Évente nagyon sok ember hal meg szív- és érrendszeri betegségben. Ma a vezető halálokok egyike.

A legújabb kutatások arra mutatnak rá, hogy két tápanyag akár 50 százalékkal is csökkentheti a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Svéd kutatók felfedezték, hogy a koenzim-Q10 és a szelén kombinációja drámai módon csökkentheti a szívbetegségek okozta halálesetek számát. Egy vizsgálatba 500, 70 és 80 év közötti egészséges embert vontak be. A résztvevőket két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjai placebót, míg a másik csoport tagjai naponta 200 mg koenzim-Q10-et, illetve 200 mikrogramm szelént kapott. Az eredmények meglepőek voltak. A placebós csoportnak 12,6 százaléka halt meg a vizsgálati idő - 5 év - alatt valamilyen szívbetegségben, addig a másik csoportban a halálozási arány mindössze 4,9 százalékos volt. A vizsgálat során nemcsak arra derült fény, hogy ezek a kiegészítők majdnem a harmadára csökkentették a szívbetegség halálozási kockázatát, hanem azt is kimutatta, hogy a koenzim-Q10 és a szelén kombinációja javítja a szívműködést.

A kutatás legmegdöbbentőbb momentuma az volt, hogy a szelén és a koenzim-Q10 védőhatása még jóval a vizsgálati időszak után is megmutatkozott, ugyanis egy utókövetéses vizsgálat során fény derült arra, hogy az idős emberek közül még mindig sokan élnek és nemcsak élnek, hanem még jó egészségnek is örvendenek.

A koenzim-Q10 egy erős antioxidáns, amely segít kezelni és felhasználni a sejteknek az energiát, hatékonyabbá téve azokat az energiamolekulák felszabadításában. A szelén egy fontos ásványi anyag, amely a szabad gyökök káros hatásait képes kivédeni.

Mind a koenzim-Q10, mind a szelén védelmet jelent az oxidatív stresszel szemben, amely felgyorsítja az öregedést és elősegíti a krónikus betegségek kialakulását. A koenzim-Q10 nemcsak a sejtmitokondriumokat védi a károsodások minimalizálásával, hanem újakat is előállíthat.

A koenzim-Q10 megtalálható a halakban, például a lazacban vagy a tonhalban. Szelénben gazdag a búzacsíra, a máj, a hal, a kagyló, a teljes kiőrlésű gabonák, a napraforgó, a brazil dió.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A selymes bőr és a dús, fényes haj titkai
  2018-10-26 20:49:09, péntek
 
  A selymes bőr és a dús, fényes haj titka: biotin

A biotin, vagy más néven B5-vitamin részt vesz a zsíranyagcserében, a szénhidrát-anyagcserében, a vércukorszint szabályozásában, de az agy és izomsejtek számára is szükség van biotinra.

Ahhoz, hogy bőrünk sokáig selymes és szép maradjon, a körmünk ne legyen töredezett, illetve a hajunk dús és fényes maradjon, biotinra van szükségünk. Ehhez azonban alapfeltétel, hogy a belekben elegendő biotin termelődjön. Ebből következik, hogy az emberi szervezet is képes ezt a vitamint előállítani, de ehhez megfelelő táplálékokat kell magunkhoz venni, mint például sörélesztőt, tojássárgáját, májat, paradicsomot. A bélflóránk egészségére nagyon vigyáznunk kell, mert, ha olyan ételt vagy italt veszünk magunkhoz, amelyet a szervezetünk nem nagyon tolerál, már akkor gondok lehetnek, és így a biotintermelés sem lesz zavartalan. Ha valakinek nem egészséges a bélflórája, vagyis nem működik megfelelően, akkor emésztési zavarokkal, puffadással kell számolnia, de életét megkeserítheti a hajhullás, a bőrszárazság, sőt a kellemetlen lehelet is erre utalhat.

Amennyiben nincs elegendő biotin a szervezetünkben, akkor a fent említett panaszokon és tüneteken kívül ingerültséggel, idegességgel és fáradtsággal is számolnunk kell. Emellett izomfájdalmak is jelentkezhetnek, de egyesek depressziós tünetekről is beszámoltak. A biotinhiány legszembetűnőbb jelei, hogy a haj kórosan és látványosan hullani kezd, a körmök töredeznek, beszakadoznak, a fejbőr elkezd korpásodni és a faggyúmirigyek is kórosan kezdenek el működni.

A biotinnak kitüntetett szerepe van a glikogén felépítésében is. Fontos, hogy a szervezetünkben ne ingadozzon a vércukorszint, mert különben ingerlékenységgel, idegességgel kell számolnunk. A nők kevesebb glükózt képesek tárolni, ezért sokkal hamarabb lesznek feszültek és ingerültek, mint a férfiak. De ennek az is lehet az oka, ha depressziótól vagy alvászavaroktól szenvednek.

Milyen táplálékokkal vehetünk magunkhoz biotint? Májjal, szardíniával, tojássárgájával, dióval, földimogyoróval, mandulával, gombával, sárgarépával, paradicsommal, parajjal.

Nagyon lényeges tehát, hogy a bélrendszerünk egészségesen működjön, vagyis gondot fordítsunk az egészséges táplálkozásra, ne vigyük túlzásba az alkoholfogyasztást és abbahagyjuk a dohányzást, hiszen ebben az esetben szervezetünk nem képes elegendő biotint termelni. Viszont ha nem hagyunk fel káros szokásainkkal, mindenképpen pótolnunk szükséges a biotint.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Alma- a szívbarát gyümölcs
  2018-10-26 20:46:01, péntek
 
 



Az alma táplálkozási előnye magába foglalja az emésztés javítását, köszönhető ez a rosttartalmának. Ez a gyümölcs gyulladáscsökkentő, amellyel sok betegség kialakulását megelőzhetjük, mindemellett javítja a szív egészségét és a súlycsökkenést is megtámogatja.

Az almahéjban van a legtöbb tápanyag, amelyek összefüggésbe hozhatók a rák, az elhízás, a szív- és érrendszeri betegség, az asztma, az Alzheimer-kór, sőt a cukorbetegség kockázatainak csökkentésével.

Az alma nagyon erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik, gátolja a ráksejtek poliferációját, csökkenti a lipidoxidációt és csökkenti a koleszterinszintet.

Az alma nemcsak antioxidánsokban bővelkedik, hanem egy kitűnő flavonoidforrás is. Ezért az alma aktívan részt vesz a szabad gyök elleni küzdelemben. A benne található kvercetinről az bizonyosodott be, hogy segíthet megelőzni a prosztatarák kialakulását. A héjban található fitokémiai anyagok pedig gátolhatják a rákos sejtek reprodukcióját a vastagbélben.

Az alma mindenképpen része kell, hogy legyen a gyógyító étrendnek, mivel az oxidáció és a szabad gyökök káros hatásainak kivédésével hathatós védelmet nyújthat a daganatos megbetegedések, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

A színes gyümölcsökben - mint az almában is - megtalálható fenolok, flavonoidok és karotinoidok számos krónikus betegség kialakulását csökkenthetik. A magas antioxidáns-tartalmú táplálékok, mint például az alma, segíthetnek megelőzni a kognitív hanyatlást, a cukorbetegséget és akár még a csontok egészségét is megőrizhetjük is általa, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Az alma rostokban gazdag, amely segíti a bélrendszer méregtelenítését, az emésztőrendszer megtisztítását. A gyümölcsben lévő pektin pedig szabályozza a szervezet cukor- és koleszterinhasználatát.

A magasabb gyümölcsbevitel összefüggésbe hozható a jobb általános emésztési egészséggel. Az almában lévő fitonutriensek segítenek megvédeni az emésztőrendszert az oxidatív stressztől, mindemellett lúgosítják a testet és segítenek kiegyensúlyozni a pH-értékeket.

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az alma sok C-vitamint is tartalmaz, amely erős antioxidánsnak számít és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a szem, a bőr, az agy és az immunrendszer egészségét. A C-vitamin is harcol a szabad gyökök okozta károsodások ellen és segít megvédeni a DNS-t és a sejteket a mutációktól és a rendellenességektől.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Lila nyugalom
  2018-10-26 20:39:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Elegáns kék- hosszúruhás hölgy
  2018-10-26 20:38:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.