Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
vonat
  2018-10-27 19:07:13, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mosoly
  2018-10-27 18:53:32, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
sütőtökös kelkáposzta kolbásszal
  2018-10-27 18:38:29, szombat
 
 



30 dkg sütőtök
1 kis db kelkáposzta
20 dkg főzőkolbász
5 dkg kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma

elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóval, friss kakukkfűvel és római köménnyel.
Többször óvatosan megkavarva roppanósra pirítjuk-pároljuk az egészet.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sütőtök tagine marokkóból
  2018-10-27 18:06:12, szombat
 
  SÜTŐTÖK TAGINE MAROKKÓBÓL

A taginhoz
1 ek olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
3 cm gyömbér (friss, reszelt)
55 dkg sütőtök (felkockázva)
1 tk fahéj (őrölt)
1 teáskanál koriander (őrölt)
1 teáskanál római kömény (őrölt)
1 teáskanál harissa paszta
só ízlés szerint
1 ek méz
7 dkg sűrített paradicsom
5 dkg vörösáfonya (aszalt vagy mazsola)
40 dkg vörösbab (konzerv )
20 dkg kuszkusz
1 db citrom (leve és héja, opcionális)
1 csokor petrezselyem (apróra vágott)
4 dl víz

A harissához (60 ml)
35 dkg paprika (sült)
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 tk cayenne bors (vagy fűszerpaprika)
0.5 db chili (friss, vékonyra karikázva, ízlés szerint)
2 ek napraforgó olaj

1. Elkészítjük a harissát: a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a citromlé.)



 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 290
  • e Hét: 2189
  • e Hónap: 6593
  • e Év: 38322
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.