Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mai evangélium – 2018. október 27
  2018-10-27 23:08:05, szombat
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Tartsunk mindnyájan bűnbánatot, mert így mentjük meg lelkünket!
Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre."
Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette. Erre Jézus megjegyezte: ,,Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, mivel így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan."
Aztán egy példabeszédet mondott. ,,Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre. Ha mégsem, akkor kivághatod.
...... .........


Ezek az evangélium igéi. Lk 13,1-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Krisztus az Egyházfeje; általa növekszik szeretetben az Egyház.
Testvéreim!
Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült kegyelemben. Ezért mondja az írás:
Fölment a magasba, magával vitte a foglyokat, s osztott az embereknek ajándékokat.
Az pedig, hogy fölment, mi mást jelent, mint hogy előbb le is szállt a lenti földi tájakra? Aki leszállt, az emelkedett minden ég fölé, hogy betöltse a mindenséget. Ő némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat evangélistává, pásztorrá és tanítóvá tett, hogy szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és fölépítsék Krisztus testét, amíg mindnyájan el nem jutunk a hitben és az Isten Fia megismerésében az egységre, és meglett emberré nem leszünk, elérve Krisztus teljes életkorának mértékére.
Akkor majd nem leszünk többé kiskorú gyermekek, akiket mindenféle megtévesztő emberi tanítás és tévedésbe ejtő álnokság megingat és magával sodor. Az igazság útján járva szeretetben fogunk élni, hogy egyre inkább összeforrjunk a Fővel: Krisztussal. Ő az, aki az egész testet, (az Egyházat) egybekapcsolja és összetartja a különböző ízületek segítségével és minden tag arányos együttműködésével. Így növekszik Krisztus teste, (az Egyház), és építi fel magát a szeretetben.
Ez az Isten igéje. Ef 4,7-16

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te azt kérted egykor tanítványaidtól és azt kéred követőidtől most is, hogy tőled, a te példádból tanuljuk meg a szelídséget és az alázatot. Segíts minket, hogy követni tudjuk példádat! Te meghívsz minket a veled való szeretetközösségbe, az öröm asztalához. Boldogok vagyunk, hogy vendégeid lehetünk. Boldogok vagyunk, hogy leülhetünk ünnepi asztalodhoz. Boldogok vagyunk, hogy hívásodra szeretettel válaszolhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Miről is szól a „csönddel való összeesküvés”?
  2018-10-27 22:47:31, szombat
 
  Amikor egy vatikanista - akiről II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápa is elismeréssel szól(t), tisztába tesz egy kérdést. A Viganò-ügy harmadik felvonása és önellentmondásai - Miről is szól a ,,csönddel való összeesküvés"?
2018. október 27. szombat 19:48
Az olasz vatikanista, Andrea Tornielli (La Stampa, Vatican Insider) elemző írását adjuk közre teljes terjedelmében, magyar nyelven. Az olasz újságíró írásában az ex-nuncius és támogatói által szervezett politikai-médiabeli művelet harmadik üteme gyenge pontjait elemzi, önellentmondásaira világít rá.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Óraátállítás: vasárnap kezdődik a téli időszámítás 10.28 haj
  2018-10-27 22:42:06, szombat
 
  Idén október 28-án kezdődik a téli időszámítás: szombatról vasárnapra virradóra hajnali 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára. A téli időszámítás kezdete mindig október utolsó vasárnapjára esik.
.........Link
A téli időszámításra való átállás jótékony hatása, hogy szombatról vasárnapra egy órával többet aludhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Sírkert látogatásom vidéken
  2018-10-27 22:34:59, szombat
 
  Tiszteletemet tettem az elhunyt szüleim és a rokonaim sírjánál.
Készítettem pár képet temetőben.
Temető kerítése mellett
.......


Temető szép kerítése
.......


Hősök emlékműve örök mécsessel
.......


A hívők emlék szobra
...... ........... ........



...... ..............


 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Káváson kirándultam a mai napon.
  2018-10-27 22:22:45, szombat
 
  Gyönyörű virágok a ház előtti kertben
Saját fotózás
...... .........



.......



...... .........


 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Kincsek Mátyás király korából
  2018-10-27 22:10:12, szombat
 
  Dr. Székely János előadása Videó Link

Mátyás király mindennap szentmisén vett részt, esténként vesperáson; a böjtöt szigorúan megtartotta. Szerette és támogatta a szerzeteseket: cisztereket, pálosokat, obszerváns ferenceseket.
Tárlat a szombathelyi püspöki palotában
2018. október 28. vasárnap 13:42
Október 25-én új tárlat nyílt Szombathelyen, a püspöki palota Sala Terrena termében. A december 20-ig megtekinthető kiállításon az egyházmegyei gyűjteményekben fellelhető, Mátyás királyhoz köthető, illetve korabeli értékes kiadványokat, tárgyakat, emlékeket ismerhetnek meg az érdeklődők.
...... ........


A kiállítás megnyitóján Székely János megyéspüspök kiemelte, hogy a püspöki palota Sala Terrena terme méltó környezetet ad a kiállításnak, hiszen azok között a kövek között sétálhatnak a látogatók, amelyek közül hármat Mátyás király korában, a 15. században fedeztek fel Szombathelyen. Ez volt a reneszánsz korszaka, amikor nagy érdeklődéssel fordultak újra az antikvitás felé az emberek, tudósok - emlékeztetett a főpásztor.
Hozzáfűzte: Mátyás olyan korban élt, amely mélységesen keresztény volt, és ez a királyi udvaron is látszott. Mátyás király mindennap misén vett részt, esténként vesperáson; a böjtöt szigorúan megtartotta. Mátyás szerette és támogatta a szerzeteseket: cisztereket, pálosokat, obszerváns ferenceseket. A pénzeire Szent László király és a Szűzanya képét verette. Olyan korban élt, amikor az egész társadalmat áthatotta a kereszténység, az evangélium fénye: a tudományokat, a mindennapi életet, a kultúrát. Mátyás küzdött azért, hogy országát naggyá, erőssé tegye; és ebben a küzdelemben az Egyház támogatására is számíthatott - zárta beszédét Székely János püspök.
...... ......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Fairplay kávézó megnyitása. dr Székely János köszöntője
  2018-10-27 22:07:47, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.