Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Demenciacsökkentő táplálékok
  2018-10-05 14:13:16, péntek
 
 



Ahogy idősödünk, úgy olyan kognitív károsodások következhetnek be, amelyek az évek múlásával demenciához vagy Alzheimer-kórhoz vezethetnek. A kutatások azt igazolják, hogy a tápanyaghiány és az egészségtelen táplálkozás jelentős szerepet játszik ezeknek a betegségeknek a kialakulásában. Szakértők szerint a nem megfelelő étrend akár még a dohányzás okozta káros hatásokat is elérheti, illetve meghaladhatja. Azonban a megfelelő táplálkozás megakadályozhatja mind a demencia, mind az Alzheimer-kór kialakulását.

A polifenolokban gazdag étrend csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A polifenolok az agy egészséges táplálékainak számítanak. A leghatékonyabb táplálékok az Alzheimer-kór megelőzésére a sötétzöld leveles zöldségek, az egyszeresen telítetlen zsírok és halak, valamint az egyszerű cukrok és a telített zsírok alacsony bevitele.

A halak, különösen a hidegvízi fajok nagy mennyiségben tartalmazzák az EPA és a DHA omega-3 zsírsavakat, amelyek csökkentik a gyulladást és elősegítik a sejtek közötti hatékony jelátvitelt. Ezeknek a táplálékoknak a rendszeres fogyasztása jobb agyi funkciót képesek biztosítani.

A zöld leveles zöldségek gazdagok K-vitaminban, amely egy szintén fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül ezek a zöldségek gazdagok folsavban és béta-karotinban, amelyek csökkenteni képesek a kognitív hanyatlás mértékét. Magas magnéziumszinttel is rendelkeznek, ami az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében játszhat kiemelkedő szerepet.

A többi zöldség is hasznos lehet az emberi szervezet számára, hiszen fontos tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szintén javíthatják a kognitív funkciókat. Például a kelbimbó K-vitaminban gazdag, a karfiolban sok kolin van. Ezek javítani képesek a memóriát, elősegítik a jobb érvelést és a logikus gondolkodást.

A bogyós gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok. A flavonoidok, a kvercetin és a resveratrol hozzájárulnak az agyi neuronok közötti kapcsolat számának növeléséhez, miközben megakadályozzák az amiloid plakkok kialakulását, amely az Alzheimer-kórban szenvedő betegek agyára oly jellemző. Az áfonya, a málna, a szamóca is javítja a kognitív teljesítményt és védelmet nyújt az időskori szenilitás ellen.

A diófélék és a magvak egyszeresen telítetlen zsírokban és E-vitaminban gazdagok, amelyek megakadályozzák az oxidatív károsodást.

A rostokban gazdag hüvelyesek B-komplex-vitaminokban gazdagok, amelyek szintén részt vesznek az idegrendszer egészségének megőrzésében. A teljes kiőrlésű gabonatermékek pedig az agy vérellátását növelik, miközben a szív egészségét is védik.

Az olívaolaj a gyulladás és az oxidatív stressz ellen nyújt védelmet, és így a kognitív hanyatlást előzhetjük meg általa.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok is hasznosak lehetnek az agyat érintő betegségek kialakulása ellen. A B12-vitamin az agysejteket védi. A D-vitamin csökkenti a gyulladást, erős antioxidáns, amely az idegek számára fontos vitamin. A melatonin védelmet nyújt a kognitív károsodással szemben és csökkenti az oxidatív stresszt az agyban. A koenzim-Q10 pedig segítséget nyújt az amiloid plakkok kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az egyik legjobb gyógyító: mezei zsurló
  2018-10-05 13:34:45, péntek
 
 



Régebben nem nagyon alkalmazták a mezei zsurlót gyógyításra, csak edények súrolására és régészeti tárgyak tisztítására. Majd felfedezték ennek a csodálatos gyógynövénynek az áldásos hatásait. Ettől kezdve nemcsak egyes betegségeket kezdtek el gyógyítani a segítségével, de a szépség megőrzésében is nagy hasznát vették.

A mezei zsurló szilíciumot, mangánt, kalciumot, vasat, flavonoidokat, fitoszterolokat, fenolsavakat és glikozidokat tartalmaz. Ez a gyógynövény elősegíti a csontszövet megújulását. Egy tanulmány arról számolt be, hogy azoknak a csontritkulásban szenvedő nőknek, akik egy éven át fogyasztották ezt a gyógynövényt, nagymértékben javult a csontsűrűségük. Más tanulmányok szerint a mezei zsurlóban található szilíciumvegyületek segítenek a kalcium felszívódásában, így javítva a csont rugalmasságát és a csonttörések gyógyulását. Gyulladáscsökkentő hatása miatt rheumatoid arthritis ellen is alkalmazható. Ebben az esetben legalább napi egy csészényi gyógyteát kell belőle elfogyasztani egy éven keresztül. Hatására a reuma és a köszvény okozta fájdalom is megszűnik.

Ez a gyógynövény a húgyutak egészségének megőrzésében is a segítségünkre lehet. Segít a gyulladás csökkenésében, de be lehet vetni vérzések, ciszták és fertőzések esetén is. Persze csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett. Vesekövesség esetén is alkalmazható. De nagy segítségünkre lehet fogyás esetén, illetve a narancsbőr elleni küzdelemben is.

A mezei zsurló hasznos lehet még hasmenés, lassan gyógyuló sebek, fagyási sérülések és kötőhártya-gyulladás esetén is. A mezei zsurlónak gyulladáscsökkentő hatása van, de a menstruációs során fellépő kellemetlen tünetek esetén is bátran bevethető.

A hozzáértők szerint sok más esetben is használható a mezei zsurló. Például emlékezetkiesés, aranyér, változókor, fogínygyulladás, aranyér, légúti fertőzések, cukorbetegség, hólyag-, vese- és prosztataproblémák esetén.

A mezei zsurló szépíti és megfiatalítja a bőrt, meggyógyítja a makacs bőrviszketést és erősíti a körmöket. Ez az egyik legismertebb gyógynövény a haj és a körmök megszépítésére. Erősíti a hajgyökereket, megszünteti a korpát, elősegíti a haj növekedését és hajhullás esetén is nyugodt szívvel fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez. Külső hajápoláshoz keverjen össze 4-5 csepp mezei zsurló tinktúrát két evőkanál olívaolajjal, és masszírozza ezzel az eleggyel a fejbőrét legalább tíz percig. Majd alaposan mosson hajat. Ismételje meg a procedúrát hetente legalább három alkalommal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alma bizonyított jótékony hatásai
  2018-10-05 10:34:05, péntek
 
 



1. Az alma kiváló forrása a rostoknak

Már egy alma csodálatos, megmosott héja biztosítja az ön számára az élelmi rost ajánlott napi bevitelének 17%-át. A rost félelmetesen jót tesz az emésztése egészségnek, segíti a bélmozgások rendszerességét és aktiválja az emésztési és gyomornedveket, amik segítik lebontani az ételt, hogy aztán a tápanyag azokból felszívódhasson. Emellett segít tisztítani a vastagbeket, eltüntetni a felgyülemlett zsírt és koleszterint és lerakódott maradványokat, ezzel önnek ajándékozva a boldogság, egészség és a teljsem megújulás érzésést kívül és belül.

2. Támogatják a fogak egészsége érdekében tett erőfeszítést

Mind az alma húsa, mind a héja nagyon jót tesz a fogak számára, mivel ezek együttműködve megtisztítják azt a baktériumtól, plakkoktól és savas lerakódásoktól. Egy almaszelet elrágcsálása stimulálja a nyál kiválasztását, ami lúgosítja a szájat és nem hagy semmilyen lehetőséget a baktériumok számára. Egy nap egy alma, a fogorvost távol tartja!

3. Az alma megvédi az szív és érrendszert

Az alma telis tele van rostokkal, antioxidánsokkal, flavonoidokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik mind együtt működnek annak érdekében, hogy az ön szive erős és egészséges maradjon. Gazdag forrása a könnyen felszívódó rostnak, amit pektinnek neveznek, ami bizonyítottan segít lejebb vinni a rossz koleszterin ( LDL) szintet a szervezetben, ezzel artériáit tisztán és erősen hagyva maga után. Az alma húsa tartalmaz olyan erőteljes antioxidánsokat, amik segítenek csökkenteni a zsírok oxidációját és semlegesítij a nyomást a vérerekben. Az alma héja tartalmaz kvercetint, ami egy vezető flavondoid ami enyhíti a gyulladást a szív és érrendszerben. Minden oka meg van arra, hogy az almát válassza, ha egészséges és erős szívre vágyik.

4. Segít a fogyásban

Kutatások feltárták, hogy az alma remek anyagcserebeindító, ami azt jelenti, hogy ön bármit fogyaszt, azt a szervezete sokkal gyorsabban fogja elégetni és nem fogja elraktározni az ételt. Egy alma kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz, de rengeteg rostot és természetes cukrot, ami azt jelenti, hogy ön tovább érzi majd magát jóllakottan és az édes száját is lekenyerezheti ezzel. Az alma héja pedig tartalmaz egy egyeti anyagot, amit ursolic savnak neveznek ami bizonyítottan csökkenti az elhízás kockázatát azzal, hogy stimulálja a barna zsír és az izmok növekedését. Az alma minden bizonnyal löketet ad a kalóriaégetésnek önt vékonyabban és egészségesebben hagyva a háta mögött.

5. Javítják a tüdőfunkciót és csökkentik az asztmát

A kutatások az alma utánozhatatlan tulajdonságáról az asztma tüneteinek és súlyosságának csökkentésében még mindig csak úton vannak, de ami biztos, az az, hogy tényleg segítenek azoknak, akik légzési nehézségekkel küzdenek. Már sokan rámutattak ennek az erős flavonoidnak, a kvercetinnek a gyógyító hatására, ami minden alma héjában megtalálható és összefüggésbe hozható azzal, hogy a tüdő működését kiemelkedően javítja. Az alma emellett csodálatos és erőteljes gyulladáscsökkentő anyagokat is tasrtalmaz, amik segítenek abban, hogy könnyedén lélegezzen és a tüdeje pedig jól érezze magát. Számos asztmás beteg kezdte el a gyógyulását almával támogatni és beszámolóik alapján drámai enyhülést éltek át.

6. Növelik a koncentrációs időtartamot

Számtalan kutatás mutatta már ki, hogy egy alma reggeli elfogyasztása jobban fel kelti az embert, mint egy bögre kávé ami az alma hatásának köszönhető az agyban. Az alma nemcsak eltávolítja a veszélyes szabad gyököket a szervezetből, ami által ön fiatalabbnak és erősebbnek érezheti magát, de emellett erős antioxidánsokat és fitotápanyagokat is biztosítanak, amik hatalmasat dobnak az agy erején. Egy bizonyos kémiai anyag az agyban, amit acetilkolinnak neveznek és azért felelős, hogy biztosítsa a megfelelő koncentrációszintet, az emlékezőképesség megtartását és a probléma megoldás képességét, ezt pedig az alma természetesen stimulálja. Az alma még gyakoribb fogyasztása szintén összefüggésbe hozható az Alzheimer és Parkinson-kór kialakulásának kockázatának csökkentésével.

7. Megtámadják a megfázást

Egy alma biztosítja a szervezete számára az ajánlott C-vitamin afag 15%-át, ami egy remek immunrendszererősítővé teszi és elengedhetetlenné teszi a megfázás elleni harcban. A kvercetin és az antioxidánsok, amik megtalálhatóak az alma héjában és húsában megerősítik a test legerősebb katonáit és nem hagynak a bacilusoknak semmi esélyt arra, hogy önt ágynak döntsék. 500 mililter almalé csak az ajánlott napi C-vitamin bevitel 6 %-át biztosítja, ami azt jelenti, hogy a nyers, friss alma a legjobb a megfázás legyőzéséhez vagy ha szeretne immunrendszerének egy kis lökést adni.

8. Segítenek kiegyensúlyozni a vércukorszintet

Bár az almának az íze édes, de ez ne tévesszen meg senkit, mivel az alma remek forrása a véregyensúlyozó tápanyagoknak, még a cukorbetegek számára is. Tartalmaznak polifenolokat, amik olyan anyagok, amik csökkentik a glükóz felszívódását és növelik a szénhidrátok minőségét, amik felszívódnak a vastagbélben. Emellett stimulálják az inzulin receptorokat a szervezet minden sejtjében, ami segít a cukrot elküldeni az éltető szerveknek, amiknek a leginkább szüksége van a cukorra, ahelyett, hogy az csak vándorolna a vérben. A nagy mennyiségű élelmi rost megelőzi a vércukor bomlását, együtt dolgozva a szénhidrátokkal és tápanyagokkal biztosítva ezzel szervezetének az optimális táplálékellátást mindenféle mellékhatások nélkül.

9. Erőt ad, ha gyengének érzi magát

Az alma felfrissítő támogatást ad a leggyengébb betegeknek is, talán ez az , amiért sok kórház beleilleszti az étrendjébe az alma szeleteket. Az erőteljes antioxidánsok a megtisztító vízzel kombinálva megtalálhatók az almában, amik segítenek méregteleníteni az egész szervezetet emellett pedig felszabadító érzetet biztosítanak az ajkaktól a lábujjakig. Az alma emellett lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy bacilusok, baktériumok, de még rákos sejtek se lesznek képesek megmaradni, emellett pedig a szervezet számára energiát, vitalitást és életerőt biztosítanak a gyorsabb felgyógyulás érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A legjobb lúgosító italok
  2018-10-05 10:28:37, péntek
 
  Az alábbi felsorolásban megtalálható lúgosító ételek több csoportja, amik visszaállíthatják a szervezett természetes, egészséges pH értékét.
Egyes csoport: Bogyósgyümölcsök, banán, avokádó,zeller,datolya, ribiszkefélék és fokhagyma

Az ebben a csoportban található ételek pH értéke 8 körül van, ezért alkalmasak arra, hogy reagáljanak és emeljék az olyan ételek pH értékét, amik 5.0 körül vannak, ezzel lúgosító hatást biztosítanak. Emellett nagyon jót tesznek az egészségnek, hiszen magas az antioxidáns tartalmuk, ami segít a szervezetnek természetes módon méregteleníteni.

Kettes csoport: Sárgabarack, alma, takarmánylucerna csíra

Ez a csoport szintén 8 körüli pH értékkel rendelkezik, emellett pedig értékelhető mennyiségű rostot tartalmaz, ami nemcsak kitszítja a szervezetet, de segít az emésztésben is , sőt még a fogyást is elősegítheti. Emellett ezek a magas rost tartalmú ételek összefüggésbe hozhatók a vastagbélrák kockázatának csökkenésével.

Hármas csoport: Szőlő,körte, ananász,passiógyümölcs, umeboshi szilva

A hármascsoportban található ételek minden eddiginél jobban lúgosítanak és az általános pH értékük kb. 8.5. Emellett képesek csökkenteni a sav szintet a véráramban és magas az olyan tápanyag tartalmuk, mint például az A-vitamin, a B és a C-vitamin, az antioxidánsok és olyan összetevőkben is gazdag, mint például az L-carnitin, ami segít felgyorsítani az anyagcserét és segít a fogyásba is.

Négyes csoport: Orvosi vizitorma, spárga és tengeri moszat

A négyes csoport is 8.5 körüli pH értékkel rendelkezik és nagyon hatékony a vér lúgosításában. Emellett pedig nagyon gazdag ásványanyag tartalommal rendelkezik, a tengeri moszat például remek forrása a jódnak, ami segít stimulálni a lomha pajzsmirigyet és egyensúlyba hozni annak hormonjait.

Ötös csoport: Citrom

A citrom, aminek pH értéke 9, az legjobb lúgosítóként ismert. Annak ellenére, hogy nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, magas az ásványianyag tartlama és hatékonyan emeli meg a vér pH értékét is. Emellet remek forrása a az A és C-vitaminnak és az antioxidánsoknak.

Fontolja meg a fentebbi élelmiszerek mindennapi étrendbe való iktatását, ezzel biztosítva szervezetének a lúgosító ételeket, amik segítenek megteremteni a kiegyensúlyozott pH értéket és elűzik a rákot és a krónikus gyulladásos betegségeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Megfázás ellen
  2018-10-05 10:12:06, péntek
 
  Állandó köhögés, orrfolyás, fejfájás, ez csak néhány a megfázás rengeteg kellemetlen tünete közül, amely betegség esetén megkeseríti a mindennapokat. A patikákban kapható gyógyszerek helyett miért nem próbálja ki inkább a felsorolt természetes gyógymódokat?

1.) D- vitamin
A betegség megelőzésében és gyógyításában is fontos szerepe van, napi fogyasztása ajánlott.2000IU/nap dózisban, ha mellékpajzsmirigy betegsége nincsen.

2.) Almaecet
Vírusos megbetegedésekkor a szervezet elsavasodik, ilyenkor nehezebben küzd az immunrendszer a kórokozók ellen, ezért nagyon fontos a megfelelő lúgosítás. Néhány evőkanálnyi almaecetet keverjen el meleg vízben, mézzel és citrommal, és fogyassza naponta többször. A hígítás aránya 1:10-hez.

3.) C- vitamin
Immunerősítő hatása miatt a megfázás megelőzésében és gyógyításában is fontos szerepe van. Betegség esetén napi 1000 mg szedése ajánlott.

4.) Méz
Nyugtató és gyógyító hatása mellett antioxidáns, antibakteriális és vírusölő tulajdonsága is ismert.

5.) Gyömbér
Nyugtató, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású növény. A megfázáskor gyakori gyomorbántalmakra és emésztési problémákra is gyógyír. Melegítő hatása miatt javítja a vérkeringést, és segít a méreganyagok eltávolításában. Egy teáskanálnyi lereszelve és mézben elkeverve vagy teában kitűnő hatású.

6.) Cink
Gyógyítja a köhögést, tüsszentést, és szipogást. Immunerősítő, és az emésztőrendszert is egészségesen tartja.

7.) Echinacea
Egy 2007-es connecticuti egyetemi kutatás bizonyítja, hogy szedésével 50%-kal csökkenthető a megfázás valószínűsége, valamint betegség esetében napokkal csökkenti a gyógyulási időt.

8.) Neti pot
Ha eldugult orrtól szenved, ez a leghatékonyabb gyógymód. Töltse fel az edényt meleg vízzel és keverjen el benne egy evőkanál tengeri sót, majd öntse be egyik orrlyukán. Nem csak az orrüreget tisztítja meg, de a baktériumokat is eltávolítja.

9.) Oregano olaj
Sebgyógyulást és immunrendszert erősítő olaj, meggátolja a vírusok elszaporodását. Gyulladáscsökkentő, és a káros patogének ellen is hatékonyan küzd.

10.) Kókuszolaj
A legerősebb természetes vírusölő, a vírus belülről, a vírussejtbe hatolva pusztítja el. Napi két evőkanállal fogyassza, így meggátolhatja a betegség kialakulását.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 11041
  • e Hónap: 24790
  • e Év: 229491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.