Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Lesz ez meg jobb romantikus film 2015
  2018-10-09 23:44:29, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-10-09 23:23:28, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-10-09 23:06:35, kedd
 
 



Ősi Magyar Himnusz!

Nagyon ajánlom ezt a kúltur kincsünket,mindenkinek meg kell ismerni,

Ugye hogy hasonlít a Miatyánk-hoz? Így már talán kitalálható, hogy kiknek volt érdekük titokban tartani a 410-ben keletkezet imádságot, mint ahogy őseink származását,nyelvét, hitét és Kárpát-medencei ősiségünket is.


URUNK ISTENÜNK!



Kr.u.410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva: a Kijevi Nemzeti Múzeumban van. A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen lévő rovásírásos ima gyönyörű. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szövegmegfejtésére Magyar rovásírás szakértőt-nyelvészt kértek fel!!! Előlünk, mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.

Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani!!

Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén KIJEVBEN ((amiről ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja, Álmos őse, ÜGYEK fejedelem, alapította, építette szabír-magyar-várost, híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák. Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergamenpapírt tökéletes állapotban!!!!

A kutató régész Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk a megfejtésében illetékesek!!! Őt száműzték Szibériába!! A 9000 darab pergament pedig szőrén, szálán eltűnt!!! Mai napig semmit nem tudni róla!!

A finnugristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fűben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány, kinek, illetve kiknek állt az érdekében???? Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal, hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre.

A HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből. S még mennyi minden van, amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek előlünk.

Visszatérve az imához: gyönyörű!!! Nemhiába, mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták- hunok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!



URUNK ISTENÜNK

BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.

ELŐTTÜNK SZENT NEVED,

TÖRVÉNY AKARATOD.

MINDEN NAPUNK GONDJÁT,

MAGADON VISELED.

BŰNEINKET, MINT MÁSNAK,

NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED VEZET

KÍSÉRTÉSEKEN ÁT, S

LEFEJTED RÓLUNK

GONOSZ JÁRMÁT.

TIÉD A NAGYVILÁG

ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,

MINDÖRÖKTŐL KEZDVE,

LEGYEN MINDÖRÖKRE





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 22:41:31, kedd
 
  "Aki a lényében rejlő Őstudást önmaga számára meghódította, mindent elért."
Weöres Sándor

Az őshaza. Hol voltunk 35ezer éve?





Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 22:33:02, kedd
 
  Hosszú ideje mindent elkövetnek a magyarországi hivatalos tudományban, hogy az emberekbe beszéljék azt, hogy mi finnugorok vagyunk. Ez úgy, ahogy van hazugság!


A finnugor elmélet valójában politikai okból jött létre, melynek hátterében a Habsburgok álltak. Az 1848-as szabadságharc leverése és megtorlása után az egyik legjobb megoldásnak tűnt a finnugor elmélet létrehozása és terjesztése.

Idézet egy korabeli jegyzékből, amelyet miniszteri utasításra Haynau adott írásba:
"A magyaroktól örökre el kell venni a szittya büszkeséget, hogy elfelejtsék végre a lázadozást és megtanulják, hol a helyük."

A Habsburgok jól tudták, hogy egy nép tönkretétele, rabszolgasorba vetése és megsemmisítése nem a háború útján érhető el leghatékonyabban, hanem a múltjától (történelmétől, hagyományaitól, népszokásaitól, eszméitől, hitétől, értékrendjétől) kell megfosztani. A Habsburgok elvették az eredeti múltunk tanításait, s ezzel megkezdődött az a törekvés, ami a 20. században is jellemző volt azokra a diktatúrákra, amelyek érintették Magyarországot - gyökerestől kitépni, eltörölni a magyarok múltját, ellehetetleníteni a jelenét, hogy még véletlenül se legyen jövője. (Ezzel már István király is próbálkozott 1000-ben.)


"A múltat végképp eltörölni"...


Országunk népét minden megszálló hatalom rabszolgának tekintette, így nyilvánvaló, hogy a hódító célú háborúikban a magyarokat (is) állították az első sorba, hiszen nem kár értük, ha pusztulnak:
,,Rabszolga-had indulj velünk!" Hosszan lehetne elemezni a Magyarországot sújtó csapásokat pl. tatárjárás, török uralom, Dózsa féle felkelés, Rákóczi szabadságharc, mindkét világháború, 1956-os forradalom, a szovjethatalom és persze a jelenlegi Európai Unió is.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 22:15:16, kedd
 
  Manapság a tót népnév hallatán valamiféle mögöttes, rendszerint pejoratív tartalomra gondolunk. Pedig korántsem volt ez mindig így: a 20. század elején egyes szlovák sajtóorgánumok például nehezményezték, ha nem tótnak szólítják a szlovákságot. Ugyanakkor a magyar köznyelv - irodalmi segítséggel - megtalálta a módját, hogy őket gunyoros szó-összetételekkel jellemezze. Kis szótörténeti körkép következik.

A tótoktól a szlovákokig
A szlovák etnikum és nép megnevezésére a magyar nyelv két szót ismer: a szlovákot és a tótot. Az értelmezés szempontjából az előbbi egyáltalán nem problematikus, hiszen a szlovák átvett szónak számít, a kifejezés a reformkor időszakában, 1828-ban bukkant fel először: ,,A Vendek ... megértik a' Slowák' (Szlowin) beszédjét is". A szlovák szó a régebbi a szlávra utaló szlovenin alakból eredeztethető, és a fogalom a magyar nyelvben egyértelmű jelentéssel bír. Főnévként a nyugati szláv nyelvet beszélő, főként Szlovákiában élő nép tagja, melléknévként a szlávokkal kapcsolatos, rájuk vonatkozó, tőlük származó. Ugyanakkor Heltai Gáspár (1510-1574) Magyar krónika című művében hasonló alakot használt: ,,számtalan sok várasok, mezővárasok, várak, faluk és erősségek vadnak Magyarországban, Tótországban, Sklovákországban, Horvátországban, Rácországban, Szilágyban, Maramarosban és egész Erdélyben".

A Heltainál felbukkanó sklovák-nak azonban a szlovák népnévvel való kapcsolata nem tisztázható egyértelműen. A reformkori és a 16. századi említés között teljes adathiány figyelhető meg, ráadásul a szövegkörnyezet alapján Sklovákország földrajzi meghatározása is bizonytalan. A szlovák szó igazából az első világháború után terjedt el, de csak a második világháborút követően váltotta fel maradéktalanul a korábbi kifejezést. Ezt a gyakorlat is elősegítette, ugyanis a tót szót azokban a régebbi magyar irodalmi szövegekben is átírták, amelyek szerzői a szlovák szót még nem is ismerhették.

A tót szót a szlovák nyelvi környezet gyakran pejoratív kifejezésként érzékeli. A kifejezés születésére és etimológiájára sokfajta magyarázat született. Az egyik legvitriolosabb Vladimir Mináč (1922-1996), szlovák próza- és esszéíró tollából származik. ,,Amikor a magyarok bejöttek Pannóniába, az egyik magyar megbotlott egy tehénlepényben, ebből egyszeriben kiugrott egy bocskoros tót, aki így kiáltott: tot'." A magyarul nehezen visszaadható szójáték szerint a tot' (ejtsd: toty) többek között ,,íme" kifejezéssel kapcsolható össze. A jelenleg hatályos szlovák-magyar szótárak nem is foglalkoznak sokat a szóval, a magyar-cseh szótár a szlovákkal azonosítja, megjegyezve, hogy elavult.

A 2007-ben napvilágot látott Értelmező szótár magyarázatában némi eufémizmus figyelhető meg. ,,Ma a nép és a nyelv hivatalos elnevezése a szlovák, a köznyelvben is csak ezt használjuk közömbös hangulatú szóként. A régi magyar tót szó irodalmi, történeti munkákban fordul elő, ezenkívül szólásokban, valamint a gyakori Tóth családnévben." Az időben visszafelé haladva azonban nagy érdekes adalékokkal találkozhatunk. František Brábek 1910-ben megjelent magyar-cseh szótára a következő kifejezéseket mellékelte. 1. tót (Slovák); 2. drótostót (dráteník); 3. pejoratív tartalmú melléknévként: slovácký (szlovák, morvaszlovák). Szerepel még Tótország (Slovácko, Slovensko), és az ugyancsak pejoratívként értelmezett tótos (azaz szlovákosan, szlovák módra) jelző. Ezek már rávilágítanak a köznyelvben élő, korántsem pozitív értelmű kifejezésekre.

A tót szó valójában egy, a népet és az országot jelentő jövevényszó, közvetlen forrása nem határozható meg. A genezis első láncszeme az óperzsa tuath, majd a gót fiuda, az ónémet diot, az óporosz tauto, a germán törzset jelentő latin teuton, a régi olasz nyelvben a németek megnevezésére alkalmazott todesco s az ólitván és ólett tauta következik. A német nyelv Deutsch szava is voltaképpen ehhez a kifejezéshez kötődik. Első adatunk az 1121-ben kiállított almádi monostor alapítóleveléből való, ahol helynévként (a villa Tout) fordult elő. 1138-ban a dömösi prépostság összeírásában Ecsér falu kenyeret szolgáltató lakosai között találunk Totti nevűt (vagy nevűeket). Az 1405-körül szerkesztett Schlagli-szójegyzékben thot a ,,sclauus" (szláv) megfeleltetéseként szerepel. Tehát az indoeurópai eredetű szót a magyarok a szlovákok, szlovének, horvátok és szerbek elődeinek megnevezésére használták, ugyanakkor az átvétel ideje bizonytalan, a magyar nyelvbe a honfoglalás előtt is bekerülhetett.


Ha megnézzük ezeket a szólásokat, többnyire valós élethelyzeteket, sztorikat rögzítettek, igaz, néhánynak nem ismeretes a mögöttes tartalma. Az egyik legtöbb változatban az Adj szállást a tótnak, kiver a házadból maradt meg. (Ha a' Tótnak szállást adsz, még ő mutat utat; Adj szállást a' tótnak, majd határt mutat; Fogadd be a tótot, kiver a házadból stb.) A tanulság igen szomorú: nem érdemes jót tenni senkivel, mert még ő jár rosszul. Bármilyen sürgő-forgó valaki, ha nagy baj éri, lecsendesedik szituációra utal A tót is megnyugszik, mikor leesik a fáról. Pikírten fogalmazta meg az ostobaságot A tót keresi a lovát s rajta ül mondás, a történetben szereplő minden bizonnyal nem ismerte fel a lovat, mert nem szokott lovagolni. A hegyes, erdős vidékeken nem teremhet jó gyümölcs tényt rögzítette A tótnak vadalma a fügéje. Ennek a mögöttes tartalma: aki nem ismeri a jót, annak a rossz is megteszi.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 22:03:27, kedd
 
  HONNAN TUDOD, HOGY MAGYAR VAGY? INNEN!

Külön Istened van: a magyarok Istene

Úgy tudsz káromkodni tíz percig, egy levegővel, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer, sőt, még rokon értelmű szavakat se

Büszke vagy rá, hogy a magyar lányok a legszebbek, dacára annak, hogy még soha egyetlen Miss World-öt se nyertek

Már minden, a környéken őshonos gyümölcsből és zöldségből főztél pálinkát

Naponta hálát adsz a teremtőnek, hogy a magyar lóra termett, és nem termetre ló

A mindennapi életben is alkalmazod a régi bölcs népi megfigyeléseket, például, ha Medárd napján esik az euró árfolyama, akkor nem veszel, mert utána negyven napig esik

Együtt két végén nem jössz, mint az angol vagy a német, hanem elmész

Tudod folytatni ezt: váp, váp, vápsuváp, váp, váp, suváppáp...

Csodálkozol, ha kisgyermeked frusztrált/szadista, amikor kizárólag olyan mesékkel traktálod esténként, amelyekben a kislányt megeszik, a farkast leforrázzák vagy felkoncolják, a malackákat megzabálják, az albínó csajt megmérgezik satöbbi, továbbá olyan dalocskákkal, melyekben a csigának lángol a háza, a bocit valaki durván megcsonkította, a gólyának véres a futóműve, a varjúcskának kivájták a szemecskéjét, és fagyhalál végez a bárányokkal a kertek alatt

Magyarul válaszolsz az angolul útbaigazítást kérő külföldinek, de lassabban és hangosabban beszélsz, hogy értse

Amikor anyád felhív, az első kérdése, hogy ,,ettél?"

Nem tudsy írni angol billentzűyeten, mert fel van rajta cserélve ay z és a y

Soha nem kapkodsz el semmit; letojod, hogy Kossuth Lajos azt üzente: elfogyott a regimentje! Majd, ha még egyszer üzeni, akkor esetleg méltóztatsz lépni valamit

Olyasmiket tudsz, amiket más nemzetek fiai nem, például, hogy mindenki másképp csinálja, nehéz a boldogságtól búcsút venni, mindenkinek van egy álma, citromízű banán nincs a banánfán, és sajtból van a hold. Valamint azt is, hogy milyen színű a kislány a zongoránál

Úton-útfélen hangoztatod, hogy a magyar a leggyönyörűbb nyelv a világon, bazmeg!

Augusztus tizedike után már nem eszel dinnyét, mert Lőrinc belepisilt

Vacsoravendégeidet addig tömöd, amíg már mozdulni se bírnak

Nagyanyád azzal ijesztgetett, hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz, és a szüleid az orrod puhaságából állapították meg, hogy igazat mondtál-e

Sírva vigadsz és gyalázva tisztelsz

Két hét amerikai tartózkodás után három hónapig akcentussal beszéled az anyanyelvedet

Kiskorodban beadták neked, hogy a sok muroktól jobban tudsz majd fütyülni

Ha valaki nem tud téged az asztal alá inni, az nem is ember

Vasárnap nem veszel be gyógyszert, mert úgyse hat

A vegetarianizmust betegségnek tartod, és teát csak olyankor iszol, amikor beteg vagy

Nem érdekel különösebben, ha lisztérzékeny vagy, mert még mindig hallgathatsz Bartókot vagy Kodályt

Nem három, hanem négy nagy ünneped van: karácsony, húsvét, pünkösd, disznóölés

A világon bárkinél jobban tudsz mindent

Neked nem csak főbűnből, szűk esztendőből és törpéből jutott hét, hanem vezérből is

A húslevest kenyérrel eszed, a pizzát tejföllel, a töltött káposztát pedig előételnek

Tisztában vagy vele, hogy félig berúgni kidobott pénz, és nem étterembe jársz vacsorázni, mint a hülye franciák, hanem a konyhába

Már az elemiben beléd verik, hogy a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez, mit rákentek a századok, lemossuk a gyalázatot... Épp csak azt felejtik el közölni, hogy hol, mikor és mivel

Számodra a piálás nem alkoholizálás, hanem életstílus

Kacagva viszel be a szervezetedbe annyi koleszterint, például disznóvágás alkalmával, amennyinek a tíz százalékától egy távol-keleti vagy nyugat-európai nyámnyila rögvest infarktust kapna

A jelenre tudsz koncentrálni, mivel megbünhődted már a múltat s jövendőt egyaránt

És végül: meggyőződésed, hogy minden feltaláló, Nobel-díjas tudós és hollywoodi sztár vagy magyar származású, vagy csak szimplán magyar!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 21:52:44, kedd
 
 





Magyarok ősi szabadszellemű életéről,hadi tudományáról,cselekedeteiről, identitásáról.Krónikások, sámánok, varázslók, jövendőmondók és regések tesznek tanúbizonyságot e nép mélyen gyökeredző eredetéről, kultúrájának sokszínűségéről, és arról, hogy méltán foglalja el helyét, az akkori, és máig élő európai nemzetek színes palettáján



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-10-09 21:15:34, kedd
 
  Ma biztos elmarad a négyezres nézettség de az igazság mindent megér!

Az köztudott tény a magyarokról, hogy igen nagy létszámban szoktak részt venni különböző internetes szavazásokon, ahol hazai érdekelt van, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy a kormánykritikus paródiavideók kategóriájában is az élen vagyunk. Egyáltalán nem volt könnyű feladat összegyűjteni 5, számomra kiváló Fidesz-ellenes nótát, tekintve, hogy a műfajban meglepően sok együttes és egyéni szerző is képviselteti magát. Kinek nagyobb, kinek kisebb népszerűsége van, de egy közös bennük: "a maguk magyaros módján" felvették a harcot Orbánékkal szemben.





Link

A magát közepesen szar humoristának tartó Pataki Balázs az interneten tért vissza stand-upos visszavonulása után, az Apa Zenél művésznévvel pedig első dala, a Baszódjál meg KDNP akkora siker lett, hogy egyből fel is kellett lépnie vele. Az egymilliós hallgatottságú remekmű után több dala is készült, volt viszont egy különösen fontos, bár kicsit komolyabb hangvételű nóta a WNTS nevű, szintén kormánykritikus bandával közösen: a Magyar vagyok egy meglepően érett és a legtársadalomkritikusabb száma, ami tűpontossággal gúnyolja ki a "Szíriuszról jött magyarok" mesében hívő embereket, akik magyar nemzetiségük által felhatalmazva azt gondolják, hogy a világ trónján ülnek, és ők határozzák meg, ki az árja nép.




Link
A Köszmédia az a szám, amire a teljesen részeg, magukról sem tudó Fidelitasosok is simán buliznának, annyira cool és lendületes stílusa. De nemcsak ennyiből áll a WNTS dala, baromi hatásos szövegeket nyomnak megállás nélkül, alig tudtam kiválasztani egyet. Elég nehéz lehetett bemutatni az M1 összes kínos bakiját három percben, de a WNTS tökéletesen megoldotta: van itt ugráló képernyő, Timi, akit bár a műsorvezető hall, a közönség nem, illetve az időjós, aki szerint éjszaka is napsütés várható. Hiánypótló alkotás!




Link

z Erzsébet brutalvány elég régóta szerves részét képezi a magyar politikai remixeknek, ezúttal pedig Simicska, Áder, Kövér és Orbán nagy barátságát mutatja be ez a másfél perces videó, az Omega után szabadon. Bár maga a dalszöveg nem annyira erős és vicces, mint az előzőek, de a grafika és a profizmus itt minden eddigit überel. Látunk itt szintis Kövér Lászlót, focizó Simicskát és gitározó Lázárt. Már ezért megérte.








Link

Néhány napos dalról van szó, az internet népe viszont egyből felkapta és lassan eléri a nyolcvanezer megtekintést is. Maga a klip láttán egyszerre éreztem azt, hogy ez valami irdatlan nagy hülyeség és egyszerre azt, hogy lehengerlő királyság. Talán a kettő között van valahol. Az elborultságáról meg annyit, hogy feltűnik benne Marty McFly, Doki, a fiatal, szakállas Orbán és egy furcsa narancsos rezesbanda is.



Link



Link



Link





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-10-09 09:34:56, kedd
 
 



2019. júliusában a Google bezárja közösségi platformját, a pluszt! Ezzel értelemszerűen e közösség is eltűnik, amiért igen nagy kár lenne! Ezért kérlek benneteket, a fennmaradó időben vigyétek hírét közösségünknek és annak, miszerint a Facebook hálózatán továbbra is elérhetőek vagyunk!
Köszönöm nektek az ide feltöltött rengeteg gyönyörű verset, gondolatot, ha kedvetek és lehetőségetek van rá, csatlakozzatok odaát! Az "Információ a közösségről" oldalsó menüben megtaláljátok az ottani elérhetőségi linket!
Most búcsúzom, a mielőbbi viszontlátás reményében!

Vers Baráti üdvözlettel:

Mikó Zsolt
Író / Költő

Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója szerint nem fragmentációról lesz szó, hanem hogy lesz egy Kína által vezetett, illetve egy USA által vezetett net. Schmidt szerint Kína internetalapú gazdaság, rengeteg befolyásos és innovatív szolgáltatással, de megjegyezte, hogy az ország dominanciájának árnyoldalai is vannak, hiszen azok felett hatást gyakorol a rezsim, a cenzúra.

Magától értetődő hát az aggodalom, hogy ez rosszat tesz a társadalomnak, a szabad és nyitott internetnek. A globális összeköttetés az internet alapvető értéke. Világszerte bárki bárhonnan kommunikálhat másokkal, vásárolhat termékeket online webshopokból, nézhet élő közvetítéseket más országokból. Egy szegmentált internet korlátozná az információkhoz való hozzáférést. Ráadásul, ha Kínában ez megvalósítható, hasonló gondolatok vetődhetnek fel Oroszországban, Törökországban, Iránban, Egyiptomban, ami láncreakciót indíthat el, és

sok-sok alternatív internet jöhet létre. Olyanok, amelyek a hatalom érdekeit szolgálnák, nem a felhasználókét.

A másik oldalon viszont ott van az, hogy a lokalizált kormányzati felügyelet egyben nagyobb átláthatóságot jelentene, és erősebb védelmet a felhasználóknak, ám kérdés, hogy ezt milyen áron.



Saját apja is megveti már
Az internet jelenlegi helyzetét aggasztónak tartja maga Sir Tim Berners-Lee, a világháló atyja is. Tőle indult minden: az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnél (CERN) dolgozó szakember 1991-ben mutatta be kollégáinak NeXT számítógépre kifejlesztett első böngészőprogramját, a WorldWideWebet, amely akkor az egyedüli eszköz volt a weboldalakon való keresésre. 1993. április 30-án a CERN a forráskódot és a világhálót közkinccsé, mindenki számára szabadon és ingyen hozzáférhetővé tette, hozzá fűződik az első böngésző, a http protokoll és az url cím is.




idézet tőle
"Mindig is abban hittem, hogy a web mindenkié. Ezért küzdök én is másokkal azért, hogy ezt megvédjem. A változások, amiket hoztunk, egy jobb és összekapcsoltabb világot hoztak el. De minden jó mellett, amit elértünk, a web egyenlőtlenség és megosztottság hajtómotorja is lett"

De mi is lenne ez gyakorlatilag?
A Solid fő célkitűzése egy decentralizált net megépítése, hogy az adataikkal adja vissza a hatalmat az egyéneknek egy olyan platformon keresztül, ami a már létező web alapjaira épül. Lehetőséget biztosítana arra a felhasználóknak technikailag, hogy maguk kezeljék adataikat, minden egyes szolgáltatás esetén: ők dönthessenek arról, hol tárolódjanak, hogy csak meghatározott csoportok és személyek férhessenek hozzájuk, ahogy azon információkhoz is, milyen appokat használnak.


És vajon kelleni fog ez nekünk?

Olyan alkalmazásokat, amik segítenek nekik elvégezni azt, amit szeretnének- anélkül, hogy kémkednének utánunk.



A cikk írója

Ez gusztustalan,emberek elől információt elzárni, totális diktatórikus, a szabadság korlátozása. A teljes homályba, tudatlanságba terelés. A világháló, pont azért az ami, hogy bármi amit tudni szeretnék, bárhonnan elérhető legyen. Ebben az a szörnyű, hogy egy csomó ország át fogja venni, ezt a fajta alternatív nettet. Köztük előbb-utóbb Orbánék is. Ezt nem nevezném fejlődésnek. Persze a pénz... az üzlet, a haszon. Kit érdekel itt a demokrácia?


Szeretem a fejlődést. De el kell ismernem, nem haladunk jó irányba...Ha elfogadod az itteni szabályokat, hogy ez itt egy anyagi világ, máris csapdában és korlátok között találod magad.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 341 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1376
  • e Hét: 4452
  • e Hónap: 7794
  • e Év: 60502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.