2018-11-12 12:07:07, hétfő
|
|
|
Ál-tiramisu
Különösen nyáron, amikor nagyon meleg a konyha, akkor ajánlatos ez a sütemény, mivel nem kell sütni, csak hidegen összeállítani, s a hűtőben másnapra megpuhul benne a babapiskóta, s már szeletelhető, s ehető is...
hozzávalók / 8 adag
20 dkg babapiskóta
1.2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
10 ek cukor
20 dkg darált dió
2 ek cukor (a dióhoz hozzákeverni)
5 dkg mazsola
1 ek cukrozatlan kakaópor (egy része a locsoláshoz, többi a szóráshoz)
1.5 dl tej (locsoláshoz)
elkészítés
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral, és a felét rászórjuk a babapiskótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra.
A 3 csomag vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzzük, és a felét ráöntjük erre.
Ezután a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vaníliapudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
4-5 órára vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelhető.
Különösen nagy melegben kedvező desszert, mert nem kell bemelegíteni a konyhát.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|