Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Az induló online rádió célja: segítsen megtalálni .....
  2018-11-23 21:36:20, péntek
 
  Az induló online rádió célja: segítsen megtalálni a közös hangot Istennel és egymással. Ezért a mottója: Pe jekh shib, vagyis: egy nyelven.
Krisztus Király ünnepének előestéjén indul a Romano Maria Radio
2018. november 23. péntek 19:58
November 23-án sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke, hogy a Krisztus Király ünnepét megelőző szombattól, november 24-től kezdi meg működését a Romano Maria Radio online cigány rádió, ami a Link címen érhető el.
A budapesti Frei Café Nordic Light kávézóban tartott sajtótájékoztatón megjelent Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigány pasztorációs Bizottságának vezetője, a Mária Rádió védnöke is.
A rendezvényen a Khamoro Budapest Band zenélt a megjelenteknek, színesítve a cigányságról alkotott képet. Számaik részben a cigányság ősi zenei világába vezették be a jelenlévőket, a romákat, nem romákat egyaránt érintő mindennapokról muzsikáltak, táncoltak.
A főpásztor az induló rádió kapcsán mondott köszöntőjét egy cigánygyerek történetének elmesélésével kezdte, aki a papjához lépve azt kérdezte, vajon mit vétett, hogy Isten cigánynak teremtette őt és családját. Székely János püspök szerint a válasz, amit a pap e kérdésre adott a Romano Maria Radio küldetése: mindenkinek jelezheti, de különösen a cigányoknak, hogy a cigányság nem átok, hanem áldás. Mindegy, kinek, milyen a bőre színe, az anyanyelve - mindannyian Isten teremtményei vagyunk.
- Székely János beszélt a cigányok felemelkedéséről is, melynek három fő oszlopa van. Az oktatás, a munkahely teremtés és a szív. A Mária Rádió a ez utóbbit szeretné megcélozni. Ha valakinek a szívébe beköltözik az Isten iránti szeretet, akkor az a szív megtelik energiával, örömmel, távlattal. A püspök felidézte az egykori családügyi miniszter, Harrach Péter mondását: a magyarságnak két nagy sorskérdése van. Az egyik a demográfia, hiszen fogy a nemzet, a másik a cigány testvéreinkkel való kapcsolatunk. Nem képzelhető el a békés jövő egymás tiszteletben tartása nélkül, melyet segíthet az elsősorban cigányoknak, de nem csak nekik szóló Romano Maria Radio. A cigányság legfőbb esélye Krisztus. Ha mindenki befogadja őt, akkor lesz közös, élhető jövőnk. Köszöntője végén Székely János püspök reményének adott hangot, hogy a Mária Rádión keresztül minél több cigány és nem cigány emberhez eljut Krisztus.

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Christus vincit - Krisztus győz, Krisztus uralkodik, ....
  2018-11-23 21:19:23, péntek
 
  - Leányfalusi Vilmos: Christus vincit Videó Link

- GGB WÜ 795: Christus vincit, Christus regnat, Christus, Christus imperat videó Link

- Christus Vincit. Christus Regnat. Christus Impera videó Link

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat keresztény trikolon, ,,röpima" [1], amely az 1925-ben bevezetett katolikus Krisztus Király ünnepén (az advent előtti vasárnapon) mindig elhangzik.
Más alkalmakkor évszázadok óta használják, katolikus miséken győzelmi himnuszra emlékeztető énekelt formában is. Jelentése: "Krisztus győz, Krisztus uralkodik, Krisztus parancsol". Gyakran Jézus és Pilátus párbeszédével kapcsolatban említik, amikor a kérdésre Jézus azt mondja: Az én országom nem e világról való. A trikolón arra emlékezteti a keresztényeket, hogy Krisztus királysága a leghatalmasabb és eljön akkor is, ha az emberek hatalma, az elnyomás és a szenvedés legyőzhetetlennek látszik.
Ünnepélyes alkalmakkor, a szentmisén általában a Credo után, az egyetemes könyörgés helyén éneklik együtt a szólista és hívek, illetve éneklik bármely vallásos összejövetel kezdetén, vagy végén.
Feliratként nagyon sok helyen felbukkan. Szerepel például a római Szent Péter-bazilika előtti téren álló obeliszken.
Egyike a katolikusok gyakran használt benedikcióinak. Már a középkorban gyakori amulettszöveg volt

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat Magyarul - Krisztus győz, Krisztus uralkodik, Krisztus kormányoz
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Bagi Betlehemes játék
  2018-11-23 21:13:07, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Pócsi Karácsony – Betlehemes pásztorjáték
  2018-11-23 21:10:39, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Messze zsong a hálaének
  2018-11-23 21:03:21, péntek
 
  A Lautitia Kóruscsalád Adventi Koncertje.
Közreműködik a Szivárvány Gyermekkar, az Estel Kamarazenekar, illetve Both Miklós és zenekara.
Művészeti vezető Nemes József karnagy.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Bud Spencer ismeretlen arca
  2018-11-23 18:11:04, péntek
 
  Portréfilmet mutat be az M5 kulturális csatorna
2018. november 22. csütörtök 18:11
,,Piedone nyomában" címmel mutatja be november 23-án, pénteken a Bud Spencer filmszínész életéről szóló portréfilmet az M5 kulturális csatorna. Az olasz filmszínész nemcsak a mozivásznon kiosztott hatalmas pofonjaival tűnt ki, hanem mély hitével is.
...... ......


Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli (Nápoly, 1929. október 31. - Róma, 2016. június 27.) olasz úszó, vízilabdázó és színész, aki leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel közös filmjeivel vált ismertté. Pályáját sikeres sportolóként kezdte: ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belüli eredményt ért el.
A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott alkotás amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A filmben egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről - olvasható az MTVA Sajtó Osztályának közleményében.
pénteken 21 óra 55 perctől lesz látható az M5 kulturális csatornán. Az élő adás a Link címen lesz elérhető.

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Jó cselekedetekbe öltözködni.
  2018-11-23 17:54:43, péntek
 
  Szent Erzsébet napját ünnepelték a sárospataki görögkatolikusok
2018. november 23. péntek 14:18
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg november 10-25. között a sárospataki Szent Erzsébet-napokat. A programsorozatban egy görög katolikus nap is szerepelt november 16-án.
A szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezette. ,,Nemcsak a püspök és a diakónusok feladata a szolgálatokban való kitartás, hűség, hanem minden egyes keresztény embernek, akinek hivatása van, így a jelenlevőknek is - emelte ki a főpásztor. - Sok zarándok érkezik ezekben a napokban Sárospatakra, hogy megemlékezzenek Szent Erzsébetről, még nyolc évszázaddal halála után is. Erzsébet volt az, aki egész életében a jó cselekedetekbe öltözködött, és nemcsak a rózsák csodájában, hanem egész életében tanúságot tett a szolgáló szeretetről, mindenütt, ahová őt Istenünk helyezte." ,,Feladat mindannyiunknak ennek a jó példának a befogadása, hogy a mai szeretetszolgálatokon belül és az ott szolgálók életében is a jó cselekedetekkel tudjunk ékeskedni. Feladatunk, hogy imádkozzunk, hogy szolgálatunkhoz legyen elég bátorságunk, kitartásunk, türelmünk" - hangsúlyozta Orosz Atanáz.
A Szent Liturgia végén Pál Miklós parókus megáldotta és kiosztotta a Szent Erzsébet-kenyereket, amelyeket agapé keretében fogyaszthattak el a jelenlévők.
...... ......



Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Égszín kék tenger
  2018-11-23 17:48:10, péntek
 
  ...... ........... ........... ...........


Kép linkje Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Ősz a télben
  2018-11-23 17:45:33, péntek
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Őszi esték
  2018-11-23 17:43:35, péntek
 
  ......



.......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 7603
  • e Hónap: 28286
  • e Év: 231199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.