Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Erdő őszi színekben
  2018-11-06 12:42:55, kedd
 
  ...... .......



...... .......



...... .......



...... .......



...... ........



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Nyári naplemente....
  2018-11-06 12:36:20, kedd
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Novemberi őszi napsütés
  2018-11-06 12:32:39, kedd
 
  ...... .........



...... .........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Kertben termett rózsa
  2018-11-06 12:28:51, kedd
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Őszi rózsa ...
  2018-11-06 12:26:25, kedd
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Csendélet - virág és gyümölcsök
  2018-11-06 12:24:27, kedd
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Jézust követve önzetlenül, ingyenesen tegyük a jót
  2018-11-06 12:21:49, kedd
 
  A béke építését a családban, a plébánián, az intézményekben, a munkahelyen kell kezdeni, mindig az egyetértésre törekedve, nem a saját érdekeinket előtérbe helyezve.
Ferenc pápa: Jézust követve önzetlenül, ingyenesen tegyük a jót
2018. november 5. hétfő 19:22
Ferenc pápa november 5-én, hétfőn a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában arra buzdított: a keresztény ember hagyjon el mindenféle versengést. Csak tegye a jót, és kövesse Jézus példáját, vagyis cselekedjék ingyenesen.
Jézus egyik példabeszédét mondja el, ami az önzetlenség és az alázat fontosságát hangsúlyozza (Lk 14,12-14).
Jézus világosan szól arról, hogy ne érdekből cselekedjünk, ne önző okokból alakítsuk ki a barátságainkat. A megtérülés, a haszon reményében cselekedni ugyanis ,,önzés, kirekesztés és számítgatás". Jézus ezzel szemben azt hirdeti, hogy az ,,ingyenesség kitágítja az életet, kiszélesíti a horizontot, mert egyetemes". A ,,szelektálók", a válogatósak viszont megosztást teremtenek, és egyáltalán nem szolgálják az egyetértést, melyről Szent Pál apostol beszél a napi olvasmányban: ,,Ha ér valamit a Krisztusban adott buzdítás, a szeretetből fakadó intelem, a lelki közösség, a bensőség és együttérzés, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy egyetértetek, ugyanúgy szerettek, és egy lélekként ugyanarra törekedtek. Semmit se tegyetek vetélkedésből vagy hiú dicsőségvágyból! Inkább mindenki alázatosan a másikat tartsa magánál kiválóbbnak. Senki ne keresse csak a maga javát, hanem a másét is" (Fil 2,1-4).
Ferenc pápa kitért a pletykálás, a kibeszélés veszélyeire is, mert ez is a versengésből ered. Ezt azok az emberek teszik - mondta a Szentatya -, akik, mivel nem tudnak növekedni, lekicsinylik a másikat pletykálkodással, hogy a másik fölé kerekedjenek. Ez a másik ember lerombolása, rivalizálás! Pál azt mondja: a közösségben ne vetélkedjünk, ne cselekedjünk hiú dicsőségvágyból! A versengés harc, ami eltiporja a másikat. Ez rossz dolog, amit lehet nyíltan űzni, vagy titokban, ,,fehér kesztyűkkel", de mindig a másik megsemmisítése a cél, és önös érdekek vezérlik - emelte ki a pápa.
Ferenc pápa kitért a pletykálás, a kibeszélés veszélyeire is, mert ez is a versengésből ered. Ezt azok az emberek teszik - mondta a Szentatya -, akik, mivel nem tudnak növekedni, lekicsinylik a másikat pletykálkodással, hogy a másik fölé kerekedjenek. Ez a másik ember lerombolása, rivalizálás! Pál azt mondja: a közösségben ne vetélkedjünk, ne cselekedjünk hiú dicsőségvágyból! A versengés harc, ami eltiporja a másikat. Ez rossz dolog, amit lehet nyíltan űzni, vagy titokban, ,,fehér kesztyűkkel", de mindig a másik megsemmisítése a cél, és önös érdekek vezérlik - emelte ki a pápa.
Az öntelt, a magamat mások fölé helyező magatartást káros, mert szétrombolja a közösséget, még a családot is. ,,Gondoljatok csak a testvérek közötti versengésre az apai örökség miatt, ami szinte mindennapos" - tette hozzá Ferenc pápa. A keresztény ember kövesse Jézus példáját, vagyis cselekedjék ingyenesen. ,,Csak tegye a jót, és egyáltalán ne foglalkozzon azzal, hogy a többiek hasonlóképpen cselekednek-e. Vesse el az egyetértés magvait, elhagyva mindenféle versengést és önteltséget! Építse a békét kis gesztusokkal!
A hírekben hallunk távoli háborúkról, de a háború az otthonainkban, intézményeinkben is jelen van a versengés által. A háború ugyanis itt kezdődik, éppen ezért a béke építését is itt kell kezdeni: a családban, a plébánián, az intézményekben, a munkahelyen, mindig az egyetértésre törekedve, nem pedig a saját érdekeinket előtérbe helyezve!" - zárta hétfő reggeli homíliáját Ferenc pápa
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Boldog, aki asztalhoz ülhet Isten országában
  2018-11-06 11:40:55, kedd
 
  Boldog, aki asztalhoz ülhet Isten országában
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten országában mindenki asztalhoz ülhet, aki a meghívást készséggel elfogadja.
Jézus egyszer egy előkelő farizeus házában ebédelt. A vendégek közül megszólalt valaki: ,,Boldog, aki asztalhoz ülhet Isten országában". Jézus a következő példabeszéddel válaszolt: ,,Egy ember nagy lakomát rendezett. Sokakat meghívott. Amikor eljött a lakoma ideje, elküldte szolgáját, és ezt üzente a meghívottaknak: ,,Jöjjetek! Minden készen van." De azok sorra mentegetőzni kezdtek. Az első azt üzente: ,,Földet vettem. El kell mennem, hogy megnézzem. Kérlek, ments ki engem!" A másik azt mondta: ,,Öt iga ökröt vettem, ki kell próbálnom. Kérlek, ments ki engem!" Egy további így szólt: ,,Most nősültem, nem mehetek." A szolga hazatért, jelentette mindezt urának. A házigazda haragra lobbant. Meghagyta szolgájának: ,,Menj ki azonnal a város tereire és utcáira, és vezesd be ide a szegényeket, bénákat, vakokat, sántákat!" A szolga jelentette: ,,Uram, parancsodat teljesítettem, de még mindig van hely." Az úr akkor megparancsolta a szolgának: Menj ki az országutakra és a sövények mentére, és kényszeríts be mindenkit, hogy megteljék a házam! Mondom nektek: Senki sem ízleli meg lakomámat azok közül, akik hivatalosak voltak.
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,15-24

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Krisztus engedelmességből vállalta értünk a kereszthalált; Isten ezért felmagasztalta.
Testvéreim!
Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. Ő, mint Isten, az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez feltétlenül ragaszkodnia kell, hanem szolgai alakot öltött, kiüresítette önmagát, és hasonló lett az emberekhez. Megalázta magát, és engedelmes lett a halálig, mégpedig a kereszthalálig.
Ezért Isten felmagasztalta őt, és olyan nevet adott neki, amely felette áll minden névnek, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr.
Ez az Isten igéje. Fil 2,5-11

Imádság
Mennyei Atyánk! Jézus feltámadása nyújtja nekünk a reményt, hogy mi is feltámadunk az örök életre. A halál könyörtelen tényével szembesülve könnyen azt gondolhatom, hogy az életnek ezzel vége. Te új életet adtál Fiadnak, Jézusnak, akit húsvétvasárnap hajnalra feltámasztottál. Hisszük, hogy új életet adsz majd nekünk is, amikor feltámasztasz minket az örök életre. A feltámadást követően találkozhatunk veled, az örök szeretettel. Uram, hiszek a feltámadásban, hiszek az örök életben. Neked ajánlom az életem, hogy veled élhessek majd örökké a mennyei boldogságban.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egyedülálló kiállítás nyílt a budai várban
  2018-11-06 11:35:16, kedd
 
  Egyedülálló kiállítás nyílt a budai várban, melyen a Vatikáni Könyvtár egy ritkaságát is bemutatják
2018. november 5. hétfő 22:36
Új szempontból vizsgálja Mátyás király legendás könyvgyűjteményét az Országos Széchényi Könyvtár november 5-én megnyílt kiállítása. ,,A Corvina könyvtár budai műhelye" című tárlat a Budán készült kódexek történetét mutatja be. A megnyitón jelen volt Michael August Blume apostoli nuncius is.
A számos interaktív elemmel is ellátott kiállítás 2019. február 9-ig lesz látható, a tárlathoz kapcsolódva az OSZK számos kísérőprogrammal is várja a látogatókat.
.......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
A szeretet törvénye
  2018-11-06 11:17:02, kedd
 
  A Szentírásban számos példa mutatja, hogy Jézus hűségesen ragaszkodott Isten törvényéhez. Lk 2:49 versében például a szavaiból arra következtethetünk, hogy pontosan tudta, ki is Ő valójában, de amikor földi édesanyja kifejezésre juttatta, mennyire megbántotta, mivel elszakadt a családtól, mégis alázattal hazatért a szüleivel, „és engedelmes vala nékik” (Lk 2:51). Amikor pedig Sátán megkísértette a pusztában, nem volt hajlandó meghajolni előtte, hiszen tudta, hogy egyedül Isten méltó az imádatra (Lk 4:8). A szombatünneplését is több eset tanúsítja (lásd pl. Lk 4:16). Pál szavaiból kiderül, hogy Jézus egész életét az Isten akaratának való engedelmesség határozta meg (Fil 2:5-11). Megint másutt azt olvashatjuk, hogy ugyan érték kísértések, de soha nem követett el bűnt (Zsid 4:15). Ezért is mondhatta utolsó órái közeledtével, hogy „én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében” (Jn 15:10).
Mire gondolt Jézus, amikor „új” parancsolatot említett (Jn 13:34-35)?
Jézus tisztán látta, hogy a parancsolatok megtartása és a szeretet egymáshoz kapcsolódik. Általában nem szoktunk beszélni a szeretet „törvényeiről”, bizonyos értelemben azonban mondhatjuk, hogy e törvények a Tízparancsolat rendelkezései. Azt vázolják fel, hogy mit vár tőlünk Isten, hogyan mutassuk ki a szeretetünket iránta és a többi ember iránt.
„Az Isten szeretet” (1Jn 4:16), amikor tehát a tanítványai elé tárta parancsolatait (Jn 13:34-35), Jézus egyszerűen megerősítette az Atyától eredő szeretet törvényét (Jn 3:16). Ezek szerint nem csupán úgy kell szeretnünk egymást, mint önmagunkat, hanem úgy, ahogyan Jézus szeret!

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha. Máté evangéliuma 19, 19.
„Akkor, amikor e szavak elhangzottak, a tanítványok nem értették meg azokat, de miután szemtanúi voltak Krisztus szenvedésének, keresztre feszítésének, feltámadásának és mennybemenetelének; miután pünkösdkor a Szentlélek megnyugodott rajtuk, világosan megértették Isten szeretetét és a szeretet természetét, amellyel egymást kell szeretniük” (Ellen G. White: Az apostolok története. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 360. o.).
A mai tanulmányra gondolva olvassuk el 1Jn 3:16 versét! Hogyan töltheti be a mi életünket is ez a szeretet? Hogyan lehetünk képesek meghalni az énünknek, ami ahhoz kell, hogy ilyen szeretettel tudjunk az emberek felé fordulni?


A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. Máté evangéliuma 19, 19.



Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.
Máté evangéliuma 6, 19-21

Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük
Lukács evangéliuma 6, 30-31.

- A szeretet himnusza.
1. Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.
2. Legyen bár prófétáló tehetségem,
Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,
Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem érek.
3. Osszam el bár egész vagyonom a szegényeknek
S vessem oda testem, hogy elégessenek,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem használ nekem.
4. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
5. Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
6. Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
7. Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
8. A szeretet soha el nem múlik.
A prófétálás megszűnik,
A nyelvek elhallgatnak,
A tudomány elenyészik.
9.Tudásunk csak töredékes,
Töredékes a prófétálásunk is.
10. Mikor azonban eljön a beteljesedés,
Ami töredékes, véget ér.
11. Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek,
Úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy itéltem, mint a gyermek.
De mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.
12. Ma még csak tükörben, homályosan látunk,
Akkor majd színről-színre.
Most csak töredékes a tudásom,
Akkor majd úgy ismerek,
Ahogy én is ismert vagyok.
13. Most megmarad a hit, remény, szeretet,
Ez a három,
De köztük a legnagyobb a szeretet.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2742
  • e Hét: 4923
  • e Hónap: 38077
  • e Év: 271824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.