Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film PANCHO-MILLIONAIRE DOG | HU
  2018-11-08 20:26:10, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-11-08 20:06:42, csütörtök
 
 



Link





Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-11-08 19:18:51, csütörtök
 
  "Kíváncsi vagyok, létezhet-e hűség másként, mint magától értetődően. A hűség soha nem kényszer vagy elhatározás kérdése. Hűséget soha nem lehet ígérni. Vagy van, vagy nincs."
(Ingmar Bergman)

"Némelyik ember akárhány iskolát jár is, akárhány könyvet olvas is, az értelme homályos. Tud szavakat, könyvcímeket, dátumokat, de ha a véleményét kérdezzük, elámulunk az ostobaságán. Másik ember, ha analfabéta is, világos értelmű, jó érzésű. Áldás azoknak, akik vele, mellette élnek."
(Gárdonyi Géza)







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-08 19:09:48, csütörtök
 
  "Jön a víz, forog a kerék, mint az órában, hogy porrá őrölje az időt. Az összetört perceket aztán újra összerakja, és kitelik belőlük az egész élet."
(Fekete István)

"Annak, aki valaha is örült egy hűséges és tanulékony kutya kedvességének, aligha kell sokat magyaráznom, hogy ebből milyen természetű és milyen mély öröm származik. Az állat önzetlen és önfeláldozó. Szeretetében van valami, ami szíven ragadja azt, akinek gyakran van alkalma az ember könnyelmű barátságával és nyomorúságos hűségével találkozni."
(Edgar Allan Poe)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-08 19:03:44, csütörtök
 
  Keresd az ember igazi arcát, s élj te is úgy, hogy az igazi arcodat lássák.
(F. M. Dosztojevszkij)

"Különös hely az út. Felnézek, és ott jössz felém a fűben azon az augusztusi napon. visszatekintve elkerülhetetlennek látom - nem is történhetett volna másképp. Ezt nevezem a valószínűtlen valószínűségének. "



Robert James Waller



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-08 18:52:46, csütörtök
 
  "A tudós azt keresi, ami igaz, a művész azt, ami szép, mindenki más azt, ami neki hasznos."
(Gárdonyi Géza)

"Az ember nem szeretheti se azt, akitől fél, se azt, aki tőle fél."
(M. T. Cicero)




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-08 18:43:07, csütörtök
 
  "Elbambulni az emlékeken, ezerszer elképzelni a gyönyörűséges, boldogságos, sose lesz találkozást - és közben pontosan tudja az ember, hogy hazugság az egész. Borzasztó úgy élni, hogy még hazudni sem tud az ember magának valami kicsike, talpalatnyi mennyországot."
(Fekete Gyula)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mai gondolatok!
  2018-11-08 18:29:48, csütörtök
 
  15-29 éves korosztályról, hogy"Elfogadják ugyan a fennálló helyzetet, de ki is vonják magukat belőle, nem szerveződnek, nem szólnak bele, és nem hiszik el, hogy beleszólhatnak." Valóban ők lennének a "csendes generáció"?
- A társadalmi kérdésekre tényleg sokkal passzívabb ez a nemzedék. Mindenki csak a maga érdekeit tartja szem előtt, sokkal önzőbb lett a társadalom, és az össztársadalmi jólétre már nem figyel oda. A mostani fiatalok sokkal önérvényesítőbbek, mint a régebbiek, a saját érdekeiket jobban tudják képviselni, kevésbé gátoltak, viszont a társadalmi, nagyobb színtéren már nem, ezeket már nem érzik olyan fontosnak."Ha itt nem jó, akkor kimegyek külföldre."



Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-11-08 18:16:40, csütörtök
 
  Mi a tipikusan magyar?

November 2-án reklámfilmmel indult a Magyar Telekom új márkakampánya,

A kampány fő üzenete, hogy a Most Generációnak mindenki tagja, a pesszimista gondolkodás megváltoztatásához ma adottak a lehetőségek, amihez a Telekom biztosítja a digitális eszközöket.
"Ezúttal az eddigiektől eltérő, merész vállalást tett a Magyar Telekom azzal, hogy felteszi a kérdést, mi a "tipikusan magyar". ,,Egy meghatározó, felelős vállalat feladata az is, hogy merjen társadalmi kérdésekben véleményt formálni, újat mutatni, párbeszédet, vitát indítani. A film eleje a sztereotípiákat mutatja be, majd a sikeres magyarok innovációi, eredményei nyújtanak pozitív példát arra, hogy a jelenben mire legyünk büszkék" - mondta el Szabó Béla Attila, a Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója.
A kampányarcok azok a sikeres magyarok, akik országhatárokon átnyúló elismerést szereztek, rájuk legyünk büszkék és őket nevezzük ,,tipikusan magyarnak", magunk mögött hagyva a negatív képzettársításokat.

Lévay György mesterséges intelligencia kutató is feltűnik a Telekom filmjében, aki 2010-ben vesztette el karját, ma pedig saját robotkezének fejlesztése révén nyújt merőben új megoldást sorstársainak fogyatékosságuk leküzdéséhez. A színtévesztés korrigálására szolgáló szemüveg kifejlesztésével Dr. Wenzel Klára alkotott kiemelkedőt és segít a színtévesztéssel élőknek. Axente Vanessa, a jelenleg legsikeresebb magyar szupermodell, aki a világ legnagyobb divatmárkáival dolgozik, most először vállalt hazai reklámfilmben megjelenést. A példamutatók közt világhírű sportoló, fizikus és feltaláló is szerepel, többek között Keszthelyi Vivien, a világ legfiatalabb háromszoros túraautó-bajnok pilótája.


Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-08 09:23:26, csütörtök
 
 










Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - Gárdonyi Géza a virágokról

avagy a virágok kedvelése általában gyengéd, jóságos lelkületre utal


"Micsoda gondolatból alkothatta Isten a virágot? Hiszen ha csak bezöldíteni akarta a földet, csupa fűvel is bezöldíthette volna. De mennyi szép virágot vegyített a fű közé! A pirinkó nefelejcstől mind a rózsáig mennyi ezer és ezerféle alakú és színű virág nyílik mindenütt, ahol emberi láb nem tapossa el! A rózsa talán mégis a legszebb. De a liliom meg csupa rejtelem. Honnan veszi a liliom azt a csodás tisztaságú fehérségét? A földből? A föld fekete. És miért szeret elrejtőzötten élni? Ha útfélre ültetik, soványka marad, fejletlen. Ha félreültetik a kert zugába, nemes, szép formában magasra növekedik. Levele szélesebb, zöldebb, virága nagyobb. Miért? És nappal zárva van az illata. Mintha titkolná a keble kincseit. Közel kell hajolni hozzá, közeles-közel, hogy valamit érezhessünk a leheletéből. Ám éjjel, sötétben, a csillagok csöndességében ébren van az az egy virág. A fehérsége szinte fénylik a sötétben, és édes-finom illattal árasztja el a kertet. Mért titkolódzik nappal? Miért illatozik éjjelen? Mért fehérebb? illatosabb más virágoknál?"

Gárdonyi Géza

Az arc ajándék

Az arc ajándék, a belső gyötrelem Don Quijotéja, reménytelen érzés és küzdelem egy másik arcot megőrizni, közeledni hozzá anélkül, hogy a mi arcunk ne változna. Az arcok hatnak egymásra, olyan felület, amelyen képesek vagyunk a nem verbális hatást is felismerni és érzékelni. Az arc keresztút és körforgalom egyszerre. Nem lehet kijönni belőle, lásd Mona Lisa mosolyát, vagy Munch Sikolyát. Egyiket látjuk, a másikat halljuk. De mi van akkor, ha Mona Lisa mosolyát halljuk és a Sikolyt nézzük? Az arcot nem az idő, hanem a megélt és meg nem élt érzések, gondolatok, remények és csalódások teszik olyanná, amilyen.


És melyik a mi igazi arcunk? Mármint nekünk, magyaroknak? Mert könnyű egy idegen országon, annak ismeretlen kultúráján és idegen vallásán szörnyülködni, de vajon mi a véleményünk saját magunkról? Ismerjük egyáltalán magunkat, tudunk magunkról reális képet rajzolni?
Szóval: milyenek vagyunk, mi magyarok?

Vendégszerető, életvidám, dolgos, a bajban egymásra találó, büszke nemzet, vagy pedig megalázott, kifosztott, kilátástalanságban vergődő, folyton kesergő nép vagyunk, akik saját magukat sem ismerik? Talán mi magunk is szenvedünk elmúlt évtizedeinktől, miközben nem hagytak bennünket, hogy megtaláljuk, "megszüljük" önmagunkat, lezárjuk a múltunkat és elképzeljük a jövőnket. Pedig ránk férne.

Remélem, a közeljövőben rátalálunk önmagunkra. Igazán ránk férne.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 9559
  • e Év: 51504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.