Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jerikó rózsa
  2018-12-21 21:34:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kéktobozú fenyő
  2018-12-21 21:20:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
2000 éves fa
  2018-12-21 21:19:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Téli napforduló 2018 december 21
  2018-12-21 21:12:48, péntek
 
 



Különleges energiával rendelkezik a Fény születésének napja. Ahogyan a fény, úgy mi is újjászülethetünk.

December 21-én van a legrövidebb nap és a leghosszabb éjszaka is. A téli napfordulón a legrövidebb a nappal és leghosszabb éjszaka, azaz december 22-től úgy megyünk befelé a télbe, hogy egyben kifelé is megyünk belőle, hiszen napról napra több lesz a világosság körülöttünk.

A csillagászati tél december 21-én kezdődik

Ez az év legrövidebb napja. A Nap - a mi földrajzi szélességünkön - délkeleten kél, délnyugaton nyugszik, és a Baktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre.

A téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én) van, az idén december 21-én, 22:23:51-kor következik be.

Érdekesség, hogy a legkorábbi napnyugta már a hónap első felében bekövetkezik, és másodperces eltéréssel, napokon keresztül (12.06.- 12.16.) azonos időpontban nyugszik a Nap. A legkésőbbi napkelte időpontja azonban az év legvégére, illetve az új év első napjaira esik.

Téli napfordulókor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja.
Ezen a napon a legkevesebb a napsütéses órák száma. Az Északi-sarkkörön például egyáltalán nem kel fel a Nap.
Ez az időszak a hosszú árnyékok ideje. Most, hogy a Nap ismételten alacsonyabb ívben halad fejünk felett, megünnepelhetjük elénk-mögénk vetülő, sötét árnyéktükrünk nyúlánk hosszát.

Téli napforduló és spiritualitás

December 21-ét spirituális értelemben a Lélek Sötét Éjszakájának is nevezik- írja az nlcafe. A Föld északi sarkpontján ilyenkor teljes a sötétség, hat hónapon át föl sem kel a fel a Nap. A mérsékelt övben, ahová Magyarország is tartozik, mindössze 8 és fél órás a nappal. Ugyanakkor különleges energiával is rendelkezik a Fény születésének napja. Ne lepődj meg, ha érzékenyebb a lelked, ha meghatódsz olyasmin is, amelyeken általában nem szoktál. A téli napfordulón átélt meditáció segíthet megérteni, mi zajlik a lélekben, de arra is lehetőséget ad, hogy új, eddig ismeretlen szinteket tapasztalj meg magadban. Az energiát szinte azonnal érezheted, amint lehunyod a szemed.

A mélyen elrejtett vagy elfojtott érzések könnyebben törhetnek felszínre, az örömet és a bánatot is intenzívebben élheted meg ezen a különleges napon. Ahogyan a fény, te is újjászülethetsz. Kitalálhatod a céljaidat, elindulhatsz egy új úton, energiát adhatsz mindannak, amire a lelked mélyén vágyakozol. Próbálj meg ezen a napon lassítani - már amennyire lehetséges.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
A fahéjolajról
  2018-12-21 21:04:33, péntek
 
 



Hogyan és mire használjuk a fahéjolajat?
1. Javítja az agyi funkciókat:
A fahéj olaj kiválóan hat az agyra, mivel nem csak az agyi funkciókat javítja, de növeli az agyi aktivitást is, ezen kívül segít a stressz, szorongás és memóriavesztés legyűrésében.

A tanulmányok alapján a fahéj kivonat serkenti az agyi aktivitást. Azok az emberek, akik belélegzik az olaj illatát, jobb kognitív funkciókkal rendelkeznek és jobban is képesek figyelni, valamint javul a virtuális felismerés memóriájuk és a vizuális-motorikus válaszadás sebessége.

2. Serkenti a vérkeringést:
A fahéj serkenti a vérkeringést, mivel vérhígító vegyületeket tartalmaz. Ha jobb a vérkeringés, akkor kevesebb fájdalmat fog érezni, viszont a szervezet oxigénellátása javulni fog. Emiatt az olaj jó hatással van az artériás problémákra és meggátolja a szívroham kialakulását. A szívroham megelőzéséhez fogyasszon 3 ml fahéj olajat naponta.

3. Gyulladásgátló:
A fahéj erős gyulladásgátló anyag, amely csökkenti az izmok és ízületek merevségét. Ha enyhíteni szeretné tehát az ízületi gyulladást és más gyulladásos problémákat, fogyasszon fahéj olajat.

4. Antioxidáns:
A fahéj olaj erős antioxidáns hatású, ezért kiválóan kezelhetőek vele a bőrproblémák, a pattanások, és még az olyan betegség is, mint a rák. Az antioxidánsok ugyanis elpusztítják a rákos sejteket és a károkért felelős szabadgyököket.

5. Fertőzések:
Mivel erős gombaölő, baktériumölő, vírusölő és fertőtlenítő hatású, a fahéj olaj hatékonyan szünteti meg a belső és külső fertőzéseket. Egy 2002-es tanulmány szerint az olyan növényi olajok, mint például a fahéj olaj erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

6. Légzési problémák:
A fahéj olaj felszakítja a slejmet, ezért segít megszüntetni a megfázás, influenza és torokfájás tüneteit. Már egy kis adag fahéj olaj belélegzésével is enyhítheti a légzési problémák tüneteit. Ezen kívül az olaj hatékony gombaölő, ezért segít elpusztítani a nyelőcsőben megtelepedett gombákat, amely miatt más betegségek is kialakulhatnak.

7. Szívproblémák:
A fahéj olaj nagy mennyiségben kalciumot és rostot tartalmaz, amelyek védenek a szívproblémák és más komplikációk kialakulásával szemben. A rost az emésztést is serkenti, míg a kalcium hozzájárul ahhoz, hogy a csontok egészségesek maradjanak. Egyszóval a fahéj olaj fogyasztásával megakadályozhatja, hogy szívkoszorúér-probléma vagy magas vérnyomás alakuljon ki.

8. Cukorbetegség:
A fahéj olajjal szabályozható a vércukor, ezért az olajjal hatékonyan kezelhetőek a cukorbetegek. Az olaj a kettes típusú cukorbetegekre van a legjobb hatással, mivel szabályozza az inzulinszintet. A fahéj egy kevéssé ismert, vízben oldódó polifenolt tartalmaz, amely jó hatással van az inzulinra és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

9. Felfrissíti a szájat:
A fahéj olaj megtalálható rágógumikban és más leheletfrissítő termékekben is. Nem csak biztosítja, hogy a fogak egészségesek maradjanak, de megszünteti a rossz leheletet is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 5872
  • e Hónap: 37358
  • e Év: 242059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.