Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
„Mindenki karácsonya” Szombathelyen
  2018-12-22 17:10:49, szombat
 
  2018. december 21. péntek 18:24
Betlehemes műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal várta a rászorulókat a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat december 20-án.
A ,,Mindenki karácsonya" elnevezésű program a vépi plébánia, valamint a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola növendékeinek énekes műsorával, valamint betlehemes előadásával vette kezdetét.
Rövid köszöntőjében Székely János megyéspüspök kiemelte: karácsony nem az ajándékok ünnepe. Nem a fogyasztás, a csillogás ünnepe, és nem is egyszerűen az emberi szeretet ünnepe: Isten szeretetét ünnepeljük karácsonykor. És ezt a szeretetet leginkább talán az egyszerű szívek tudják befogadni, ahogy valaha az egyszerű pásztorok. Nem dúsgazdagok ismerték fel először a Messiást. Az egyszerű szív tudja legjobban felismerni Krisztust: például a gyermekeké vagy a szegény embereké, akiknek élete nincs tele a csillogó dolgokkal. Karácsony ünnepléséhez nyitott szív kell - mondta a megyéspüspök -, mint amilyen gyakran a gyerekeké, a szenvedőké, a szegényeké.
Ősi szokás, hogy karácsony táján megvendégeljük a szegényeket - hangsúlyozta Székely János. Már az első keresztények is fontosnak tartották ennek a jó cselekedetnek a gyakorlását, és legtöbbször a templomokban zajlottak az étkezések, mivel nem volt más helyük. Ezt próbálták tavaly is megtenni: együtt ünnepelni azokkal, akiknek az életben sok nehézség, fájdalom jutott osztályrészül. Ha nem jut hely a templomokban a szegényeknek, a gyöngéknek, akkor nagyon hamar nem lesz hely a templomokban Jézusnak, az Istennek sem - mondta Székely János, aki külön is köszönetet mondott a támogatóknak, a szervező egyházmegyei karitásznak és Kövesi Csabának, az Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat elnökének..
...... .........


A betlehemes játék és Székely János köszöntője megtekinthető Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Fésűs Éva idézete
  2018-12-22 17:05:30, szombat
 
  Álmodik a fenyőfácska
odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
ha az ünnep eljön
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Ara Rauch: Nagy karácsonyt hirdetik.
  2018-12-22 17:04:11, szombat
 
  Szunnyadó tág mező
zöld ruhás kis fenyő
füstködös háztető
hideg fehérbe öltözik

gyertyaláng lengeteg
áradó szív meleg
ámuló gyermeked
füledbe súgja álmait

téli éj csillaga
rézharang dallama
friss kalács illata
nagy karácsonyt hirdetik.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Túrmezei Erzsébet: Legyünk egy kicsit csendben!
  2018-12-22 17:01:38, szombat
 
  Legyünk egy kicsit csendben!
Födje mély csend a szíveket:
mert a sötét, elgyötört földre
Karácsony közeleg.
Jó, ha most lelkünk messze hagyja
a hajsza, lárma mind.
Ne siessünk hangos utakra!
Karácsony lesz megint.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Szabolcska Mihály: Nincs szebb ünnep
  2018-12-22 16:58:38, szombat
 
  Nincs szebb ünnep
Karácsony napjánál.
Karácsonynak
Szép est hajnalánál.
Tele fénylő,
Csodás költészettel,
Mennyei nagy
Édes szeretettel.

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Mária így szólt: - Lelkem magasztalja az Urat
  2018-12-22 16:55:36, szombat
 
  Mária megtanít arra, hogy minden személyes imánk egy nagy-nagy, valóságos ölelés lehet a közösség felé, mindazok felé, akikkel az Úr színe előtt összetartozunk.

Mária így szólt: "Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben,
mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék,
mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve. Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte.
Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el.
Gondjába vette szolgáját, Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért." Lk 1,46-55
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Adventi köznapok - december 22.
  2018-12-22 16:38:34, szombat
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A Szent Szűz énekkel ad hálát megváltósága kegyelmeiért.
...... ........... ......


Erzsébet meglátogatása alkalmával Mária így magasztalta Istent:
,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, szentséges az ő neve! Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre!"
Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért otthonába.
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,46-56

OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Hanna - Szűz Mária előképe - felviszi a gyermek Sámuelt az Úr házába, hogy a szokásos hálaáldozattal együtt bemutassa az Úrnak.
A bírák korában történt:
Amikor Hanna elválasztotta a gyermek Sámuelt, felvitte magával a templomba, egy hároméves marhával, egy efa liszttel és egy tömlő borral egyetemben, és Silóban belépett az Úr templomába. A fiú még nagyon kicsi volt. Amikor a marhát feláldozták, a fiú anyja odament Élihez. Megszólította: ,,Engedd meg, uram! Amint igaz, hogy élsz, uram, az az asszony vagyok, aki itt álltam melletted és imádkoztam az Úrhoz. Ezért a fiúért imádkoztam. S lám az Úr teljesítette kérésemet, amellyel hozzá fordultam. Ezért én is átengedem (fiamat) az Úrnak, egész életére átengedem az Úrnak." És ott leborultak az Úr előtt.
Ez az Isten igéje. 1Sám 1,24-28

Imádság
Istenem, a te irgalmas tekintetedet keresem, amely rám tekint. Nem elítélni és megbüntetni akarsz, hanem megbocsátani. A Te Fiad Jézus eljön a mi bűnös emberi világunkban, hogy irgalmad jelen legyen köztünk. Megbocsátó szavad lelkünkig hatol, átalakít minket, hogy tiszta szívvel várjuk Megváltónkat

Erzsébet a Szentlélekkel eltelve köszönti Máriát, áldottnak nevezve őt és születendő gyermekét. Elmondja, hogy méhében a gyermek is felujjongott. Így köszöntötte János, az előfutár a megváltó Jézust. Erzsébet így fejezi be szavait: ,,Boldog vagy, aki hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked!" (Lk 1,45). Természetesen Máriára vonatkozik ez a kijelentés, aki hitt az isteni üzenetben, hogy szüzessége ellenére is gyermeke fog születni. Ugyanakkor mindazokra is vonatkozik, akik az üdvtörténet során hittel fogadják Isten velük kapcsolatos szándékát, hittel indulnak el Istentől kapott hivatásuk útján és hittel várják Isten ígéreteinek megvalósulását.
E köszöntés után szólal meg Mária, aki valójában nem is Erzsébet köszöntését viszonozza, hanem Istent dicsőíti a megváltásért az egész emberiség nevében. Ezt a dicsőítő imát olvassuk a mai evangéliumban. Mária magasztaló imája ószövetségi idézeteket és utalásokat tartalmaz a Megváltó jövetelét hirdető prófétai jövendölésekből. Az isteni irgalmasság dicséretének és az irgalmasságért hálaadásnak is mondhatjuk ezt az imát. Jézus világrajötte a mennyei Atya végtelen irgalmának jele. Ő ugyanis nem szeretné, ha szeretetből alkotott teremtménye, az ember elvesszen bűnei miatt. Isten megment, megszabadít, megvált minket. Ezért küldi el Fiát, aki feláldozza magát a kereszten az egész emberiség megváltásáért, minden ember üdvösségéért.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az Egyház megtisztulva fog kikerülni ..
  2018-12-22 16:33:53, szombat
 
  Az Egyház megtisztulva fog kikerülni a megpróbáltatásokból! - Ferenc pápa egyik legerősebb beszéde
2018. december 22. szombat 11:17
December 21-én délelőtt a Szentatya a Római Kúria bíborosait és hivatalvezetőit fogadta az Apostoli Palota Kelemen termében a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.
A Szentatya beszédében elmondta, nagy csapást jelentenek a klérus egyes tagjai által elkövetett visszaélések és hűtlenségek, de hinnünk kell, hogy Isten megtisztítja és átvezeti minden megpróbáltatáson az Egyházat. ,,Múlóban az éjszaka, a nappal pedig közel. Vessük le hát a sötétség tetteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit" (Róm 13,12)
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mit csinál az ördög karácsonykor?
  2018-12-22 16:24:55, szombat
 
  Mit csinál az ördög karácsonykor? Válasz Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.