Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Francia krémes
  2018-12-23 17:24:47, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Meggyes álom
  2018-12-23 17:23:39, vasárnap
 
  hozzávalók 6 főre

2 ü magozott meggy
2 cs vaníliás puding
1 kk vanília aroma
1 cs babapiskóta
1 l tej
35 dkg búzadara
0,5 l tejszín (Hulala)
cukor ízlés szerint

Egyszerű kis meggyes recept, mindenkinek csak ajánlani tudom.

elkészítés

Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet
vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy
nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük.
A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig).
A sűrű pépet egy nagyobb tepsi aljára terítjük, és még forrón rárakjuk
a piskótát.
Megfőzzük a két csomag pudingot, majd a piskóta tetejére öntjük.
A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a
hűtőbe.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Esernyő alatt
  2018-12-23 17:19:31, vasárnap
 
  Míg apró vágyakkal él az ember,
s nem feszítik az elérhetetlenek,
egy esőcseppben elférhet a tenger,
és egy ébredésből álom is lehet.

(Sárhelyi Erika)





 
 
0 komment , kategória:  Esős 1.  
Mákos pudingos
  2018-12-23 17:16:53, vasárnap
 
  Hozzávalók a tésztához

2db tojás,
20 dkg porcukor ,
1 csipet só ,
1.6 dl tej ,
1.5 dl napraforgó olaj ,
1 csomag vaníliás cukor ,
13 dkg mák ,
20 dkg liszt (+ a szóráshoz a tepsibe),
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj .

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor,
5 ek cukor (kristály) ,
4 dl tej
13 dkg margarin, (+ a kenéshez) .

A tetejéhez :

4 dkg csokoládé (reszelt).

Elkészítés.

A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük
az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás
cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy
tálban elkeverjük. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a
felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk,
kilisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben sütjük,
míg a tűpróbánál nem ragad a tészta. Amíg még sül a tészta,
megcsináljuk a krémet a tetejére. A pudingport a cukorral, a tejjel
felfőzzük, majd ha kész, kihűtjük, és a margarinnal elkeverjük.
Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, és sütőpapírt rakunk
alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész krémet rákenjük, majd a
tetejére díszítésnek csokit reszelünk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Vaníliás túrótorta sütés nélkül
  2018-12-23 17:13:06, vasárnap
 
  Hozzávalók az alaphoz:

25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola

A töltelékhez:

1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel
összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába
tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot
összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot
összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a
kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezt követőn szeletelhetjük is.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Cappuccino krém
  2018-12-23 17:10:16, vasárnap
 
  Hozzávalók:

2 dl tej
2 kanál instant kávé
15 dkg étcsokoládé
2 tojás
1 evőkanál rum
egy kevés fahéj
tejszín a díszítéshez

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, keverjük hozzá a kávét. A forró tejeskávét öntsük
turmixgépbe, adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és keverjük
össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat és addig
keverjük, amíg teljesen sima krémet kapunk. Öntsük tálkákba és
tegyük a hűtőbe - legalább három órára. Tejszínhabbal díszítsük a
tetejét.





 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Rumos gesztenyetorta sütés nélkül
  2018-12-23 17:05:12, vasárnap
 
  Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
15 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
1,5 dl főtt kávé
50 dkg gesztenyemassza
5 cl rum
5 dl tejszín
2 dkg étkezési zselatin

Elkészítés:

A kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét összegyúrjuk,
és egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk.

Lereszeljük a gesztenyemasszát, majd összekeverjük a rummal.
A tejszínt felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a
többit a gesztenyéhez keverjük. A zselatint felfőzzük, és hagyjuk
egy kicsit kihűlni, ezután ezt is a masszához adjuk.
Ezt ráegyengetjük a kekszalapra, 2-3 órára behűtjük.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Édes túrókrém
  2018-12-23 17:00:11, vasárnap
 
  Hozzávalók:

- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1,5 dl habtejszín,
- 25 dkg félzsíros tehéntúró,
- 2 ek kristálycukor,
- 2 ek méz,
- 40 dkg szeder (lehet más gyümölcs is)

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy tálban keverjük
össze a túrót, a vaníliás és a kristálycukorral, végül a tejszínhabbal.

A gyümölcsöt öntsük le a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt
rétegezve - és hűtve - tálaljuk.






Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.





No. 4.
Natúr túrókrém - az egyértelmű álom

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept bevariálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is ismeretes.





No. 3.
Mandulás-mézes krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
ennek negyedének reszelt héjja
csipet só
3 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
2 cs. vaníliáscukor
1-2 evk. méz
2 kisebb banán
2 evk. mandula - szeletelt vagy vágott

Az elkészült és kikevert túrókrémbe utolsóként adjuk hozzá a mézet és a mandulát. A méz belehelyezésekor, előtt, nem árt felmelegíteni a kanalat, mert a hideg túróba érkezve az összerántja a mézet! Fakanállal és robotgéppel is kikeverhető.
Legvégül a karikákra vágott banánokat adjuk hozzá, viszont ezeket, a krémbe helyezés előtt meglocsoljuk külön is kevés citromlével, hogy ne barnuljanak be a krémben.





No. 2.
Pikáns pisztáciás túrókrém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
2 kávéskanál. só
4 evőkanál porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vanilliáscukor
15 dkg nem sózott pisztácia

Családi második helyezettünk egy pikáns édes-sós csoda, a pisztáciás krémtúró lett. A krémtúrót ezúttal só nélkül keverjük ki, lehetőleg jó krémesre, habosra. Sok vaníliát és citromot teszünk bele.
Közben egy kicsi lábasban kevés vizet forralunk két kiskanál sóval, és forráskor beledobjuk az édes pisztáciákat! Ettől a folyamattól a pisztácia megpuhul, egy picike olajat ereszt, és sósabbá válik. Kb. 2 percig főzzük, majd a túrókrémbe dobáljuk pár csöpp kifőtt lével.
Azért nem sima, bolti, sózott pisztáciát használunk, mert az túl sós, és kemény is a krémbe.
A pisztáciás krémtúró érlelési ideje akár 4-6 óra is lehet a hűtőben, de megéri. Pasik igazi kedvence!





No. 1.
Csíkos-erdei krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaniliáscukor
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék, vagy szeder, vagy málna, vagy eper önmagában
Tejszínhab

Ez nem csak finom, hanem látványos édesség is. Kiváló látványos vendégváró, de ehhez időzítened kell! Az alap túrókrémet elkészítjük a fent megadott alapanyagokból. A piros gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nassit. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!
Elő a magas üvegpoharakat, hosszú nyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

Fodor Kata




 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Staccato
  2018-12-23 16:49:33, vasárnap
 
  Baranyi Ferenc

Amíg csupán lopjuk magunknak egymást:
csak lopott holmi lesz, mi rég miénk,
vezekelünk a rég megérdemelt nász
visszaeső kis bűnözőiként,
akié vagy, elvesz naponta tőlem,
s ha néha visszakaplak egy napig:
megint sután, csak félig-ismerősen
puhatolom felejtett titkaid,
heteken át, míg várom folytatását
egy-két lopott órának, meglopok
minden varázst, mit új találkozás ád,
mert úgy kezdjük mi egyre újra, hogy
már messze vagy, mikor megérkezel.
Karomba kaplak s mégsem érlek el.





 
 
0 komment , kategória:  Versek 4.  
Hideg csokimáz
  2018-12-23 16:35:11, vasárnap
 
  Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mindig sikerül!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk
(pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a
forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet
szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz)
és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen,
hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22%
legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és
mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
A margarint egy evőkanál olajjal lehet helyettesíteni,
szép fényes máz lesz.





 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 567 db bejegyzés
e év: 5306 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 356
  • e Hét: 7927
  • e Hónap: 30194
  • e Év: 162748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.