Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Katitól piros 4 égő gyertya
  2018-12-23 23:30:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Legyen „extrovertált”, de ne szétszórt karácsony
  2018-12-23 23:15:59, vasárnap
 
  Ferenc pápa mai Angelusának fordítása teljes terjedelmében!
,,Mária felkelt és sietve útnak indult" -- ,,Felkelt": másokra figyelő, áldozatos gesztus. Otthon is maradhatott volna, hogy készüljön fia születésére, ehelyett előbb másokkal törődik, s így tettekkel bizonyítja, hogy már annak az Úrnak a tanítványa, akit méhében hordoz.
Ferenc pápa: Legyen ,,extrovertált", de ne szétszórt karácsonyunk!
2018. december 23. vasárnap 20:30
December 23-án a Szentatya Szűz Máriára mint a hit és szeretet mintaképére irányította a Szent Péter téren a déli Mária-imára egybegyűlt zarándokok figyelmét. Megemlékezett a szökőár sújtotta indonéziai lakosságról és mindazokról, akik nem ünnepelhetik családjukban, szülőföldjükön a karácsonyt.
- Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Grincsfa - lopakodó keresztényellenesség
  2018-12-23 23:09:56, vasárnap
 
  Bizony nagyon nem mindegy, hogy a vallási tartalmakat milyen szimbólumok fejezik ki, miként az sem, miként próbálják azokat elhalványítani, sőt egyenesen eltörölni. Ha kell, lopakodva.
Ez utóbbira példa egy újsütetű szokás, az úgynevezett grincsfa karácsonyi dekorációként való megjelenése. Ám miről is van szó?
,,A grincsfa az idei évben kezdte fénykorát élni hazánkban. Számos háztartást díszít ez a mutatós, ám az ünnep fényét elhalványító dísz. Az eredtéről, jelentéséről bővebben:
A grincsfa, vagy más néven manófa, mint sok egyéb szokás, Amerikából érkezett hozzánk. A Grincs egy mesebeli zöld, szőrös lény, aki gyermekkorában egy félresikerült ajándék miatt megutálta a karácsonyt, így aztán elhatározta, hogy ellopja a karácsonyt. Bár egy kislány felnyitja a szemét, így happy and lesz a vége, mégis a történet hozadéka e negatív szimbólumokkal teli díszfa lett. A grincsfa alakja olyan, mint egy gúzsba kötött fenyő (a bűn megkötöz); a hegye lelóg (nem felfelé, Istenre mutat, hanem a földre, vagy ránk, vagy egyenesen a pokolra); a zsurló pedig - amiből általában készül -, egy hagyományosan negatív növény, egyes mesékben a negatív szereplők neve is Zsurló. Az a két fajta, amiből hazánkban kötik, mérgező (téli zsurló - súlyosan, óriás zsurló - enyhén mérgező növény). Nincs rajta gyertya, vagy világítás sem.
Az adventi koszorú ezzel szemben kerek formájával az örökkévalóságot, állandóságot, Krisztusba elrejtettséget szimbolizálja, gyertyáival a fényt és az életet, egyre több fényével pedig a közeledő Krisztus teljes világosságára is előremutat. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: 1. hit, 2. remény, 3. öröm, 4. szeretet. Mindezek mérlegelésével, körültekintően készítsük szívünket, családunkat az ünnepre."
Az idézet nem egy katolikus, hanem egy protestáns honlapról való, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségééről. Valóban elképesztő, hogy a keresztényellenesség mennyire elérte a szimbolikát is, éspedig - lopakodva.
Amint tapasztalható, vannak, akik nem ismerve már a karácsony misztériumának mélységes szimbolikáját, felülnek a divatnak, és - amint a Facebookon különösen is tapasztalható - reklámozzák ezt a valóban démonikus dekorációt.

Az írás elolvasható itt. Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Neil Gaiman - karácsonyi ifézet
  2018-12-23 23:06:20, vasárnap
 
  Hó kavarog az égben, hatalmas, szédítően táncoló pelyhekben és csapatokban, fehér pettyek a vas szürke égen, hó, a hideg és a tél íze a nyelveden, habozva lehel csókot az arcodra, mielőtt halálra dermesztene. Harminccentis hó, puha, mint a vattacukor, meseországgá változtatja a világot, minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.

Neil Gaiman
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
B. Radó Lili: Mit üzen az erdő?
  2018-12-23 23:04:17, vasárnap
 
  Víg ünnepre készülődünk,
esteledik már.
Szobánkban a szép fenyőfa
teljes díszben áll.

Zöld ágain kis csomókban
puha vattahó,
tűlevél közt víg aranyszál,
fel-felcsillanó.

Itt is csillog, ott is ragyog,
mint a napsugár,
s csilingelő csöpp csengettyű
édes hangja száll,

akárcsak az erdőben a
dalos kis madár.
Csitt csak! Figyeld mit is suttog
szép fenyőfánk most neked?

-Halló itt az erdő beszél!
Sürgős fontos üzenet:
Kívánunk ma mindenkinek
szép fenyőfa ünnepet!
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Noreen Braman - karácsonyra idézet
  2018-12-23 23:02:28, vasárnap
 
  Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.

Noreen Braman
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Táncoló piros fenyőfák
  2018-12-23 22:59:59, vasárnap
 
  ...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Angyalszó - Mária és Erzsébet; Amit Isten ad; Költözz a ....
  2018-12-23 22:49:36, vasárnap
 
  - Amit Isten ad
Máriát és Erzsébetet váratlanul éri a hír, hogy édesanyák lehetnek, de örömmel fogadják azt, gyorsan felnőnek a feladathoz.
Örömüket egymással osztják meg, amikor Mária látogatást tesz Erzsébetnél. Közös ujjongásuk, örvendezésük és hálaadásuk mögött az húzódik meg, hogy amit Isten ad az embernek az csak jó lehet.
Nincs oka aggodalomra és félelemre, bizonytalanságra és kételkedésre annak, aki szilárdan hiszi, hogy amit Isten ad neki, az csak jó lehet.
Nem láthatom, nem ismerhetem előre a történéseket, de azokat azzal a nyugalommal várom, hogy Isten akaratából és üdvözítő szándékából jót fog hozni számomra.

- Költözz lelkembe!
Urunk, Istenünk, te mindent megtehetsz. Te vagy az élet és az újjászületés ajándékozója.
Üdvözítő terved szerint az idők teljességében Fiadat, Jézust küldted el közénk. Ő mindenben vállalta emberi sorsunkat, mert te, Atyánk úgy akartad, hogy példát mutasson nekünk életével, halálával és feltámadásával.
Egyedül Jézus Krisztus által érthetem meg a te végtelen isteni szeretetedet és jóságodat. Jézusom, nem csak messziről akarlak szemlélni, hanem közel szeretnék
kerülni hozzád! Adj a szívembe örömöt és megnyugvást, amikor veled találkozok. Költözz lelkembe, mert örökké veled akarok élni! Jézusom, te vagy Megváltóm és Üdvözítőm!

- Mária és Erzsébet
...... ........... ........... ......


Az adventi időszak végére remélhetőleg mindannyiunkban tisztázódott már, hogy nem önmagában
karácsony ünnepét, az év egy jeles napját várjuk, hanem az Úr Jézust és a vele való találkozást.
A jelenben történő eljövetele akkor nyeri el valódi értelmét, ha tisztában vagyok azzal, hogy miért
jött el a történelmi múltban és miért fog újra eljönni a történelmi idők végén a jövőben.
Egyrészt tehát visszatekintés számunkra az advent arra a mintegy 2000 évvel ezelőtt történt eseményre, amikor Isten Fia belépett emberi világunkba.
Megelőzte ezt a választott nép több évszázados várakozása, amely nem emberi jóslatra vagy jövőbelátásra, hanem Isten ígéretére alapult.
Az ószövetségi időkben Isten a próféták által újra és újra megerősítette azt az ígéretét, hogy elküldi a Messiást, a Megváltót. Az ígéret bekövetkezésének idejét senki ember nem tudhatta előre, ezért a várakozás izgalmában és feszültségében éltek mindazok, akik komolyan vették a Megváltó jövetelét meghirdető isteni üzenetet.
Másrészt előre is tekintünk, a jövő felé.
Arra az eseményre gondolunk, hogy Krisztus újra el fog majd jönni a világba, ez lesz az ő második eljövetele.
Nem az emberek felett ítéletet mondani és nem a világot megsemmisíteni jön, hanem újjáteremteni mindent. Újjáteremteni a teremtett világot és újjáteremteni benne az embert. Mivel ennek
bekövetkeztét sem tudhatja senki előre, ezért bennünk is ugyanaz a várakozó lelkület, nyugtalanság és éberség él, mint a Messiásra váró nemzedékekben egykoron.
Az evangéliumban két asszonyról olvasunk, akik Isten akaratából különleges szerepet kaptak az üdvösség művében. Az egyikük Erzsébet, aki hamarosan világra hozza Keresztelő Jánost, a Messiás előfutárát.
A másik asszony pedig Mária, aki szintén gyermeket vár, ő lesz az édesanyja Jézusnak.
Mindketten alázatosan és engedelmesen fogadták el azt a szerepet, azt a hivatást, amit Isten rendelet nekik.
E két asszonyban közös vonás, hogy emberi számítás szerint nem lehetne gyermekük.
Erzsébet túlságosan idős, férjével, Zakariással éveken, évtizedeken át várták, kérték a gyermekáldás ajándékát, de ezt csak idős korukban kapták meg Isten csodálatos közbelépésének, az ő irgalmának köszönhetően.
Mária még fiatal, József még nem a férje, hanem csak a jegyese, tisztán élnek, ezért nem lehetne gyermeke, de a Szentlélek erejéből mégis gyermeket fogan méhében. Ő is Istennek ad hálát, akinek irgalma a születendő gyermekben jön el a világba.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Milyen hideg lehet odakint
  2018-12-23 19:43:18, vasárnap
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Kutya sétáltatás esőben
  2018-12-23 19:42:09, vasárnap
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.