Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A megvásárolhatatlan ajándék
  2018-12-24 09:25:44, hétfő
 
  A megvásárolhatatlan ajándék

,,Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent." (Apostolok Cselekedetei 17,24-25)

Isten nem akarja, hogy úgy szolgálják Őt, mintha a szükségleteit elégítenénk ki, támogatnánk Őt vagy felajánlanának neki valamit, ami amúgy is jog szerint az Övé. ,,Vagy ki előlegezett neki, hogy vissza kellene fizetnie?" (Róm 11,35) ,,Ha éhezném, nem szólnék neked, mert enyém a világ és ami betölti." (Zsolt 50,12)
Következésképpen mi egyszerűen nem alkudozhatunk Istennel. Nem rendelkezünk semmilyen értékkel, ami eleve ne Őt illetné meg. Nem tudjuk karbantartani Őt. Az Ő autója soha nem romlik el, soha nem fogy el belőle az üzemanyag, soha nem lesz piszkos. Ő soha nem fárad el. Soha nem lesz depressziós. Soha nem kerül forgalmi dugóba, hogy ne tudjon eljutni oda, ahová szeretne. Soha nem lesz magányos. Soha nem éhezik meg.
Más szóval, bármennyire is vágyunk arra, amit Jézus adhat, nem tudjuk megvásárolni. Nem kaphatjuk meg valakitől cserébe. Nem dolgozhatunk meg érte. Minden pénzünk, minden tulajdonunk, már eleve az Övé. Azért tudunk dolgozni, mert életet adott, leheletet, mindent. Nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk fantasztikus ajánlatát, hogy a szolgánk legyen.
Ez az elfogadás vagy alávetettség a hit - hagyjuk, hogy Ő Isten legyen. Bízzunk benne, hogy Ő a Gondoskodó, a Megerősítő, a Tanácsadó, a Vezető, a Megváltó. És legyünk elégedettek - elégedettek mindazzal, amit Jézusban Isten jelent számunkra. Ez a hit. Keresztyénnek lenni azt jelenti, hogy ilyen hitünk van.
A karácsony jelentése: a végtelenül önálló Isten nem azért jött el, hogy segítsünk neki, hanem azért, hogy örvendezzünk neki.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Újjászületés
  2018-12-24 07:50:07, hétfő
 
  ,,Az angyal így válaszolt: A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékol be téged, azért a születendőt is szentnek hívják, az Isten Fiának." (Lk 1,35)

Hagyjuk el végre a hamis vallásosság hazug játékát, és ne a jászolbölcsőben mosolygó kisdedre tekintsünk ezen a napon. Ne a gyermekszületés testi öröme legyen a karácsonyi öröm, hanem Jézus Krisztus születésekor gondoljunk arra a felfoghatatlan csodára, amely az újjászületés által adatott nekünk. Az új élet úgy fogan és úgy születik, amiként Jézus született.
E nélkül a második születés nélkül nincs örök élet. Aki csak testtől született, kétszer hal meg. A testtől született ember az újszülöttkor minden bája ellenére csak a rothadás és a kárhozat ígéreteit hordozza. Csak ami Lélektők születik, az nyeri meg a romolhatatlanság és az örök élet ígéretét. Csak akit a Magasságos ereje árnyékoz be, és nem a test akaratából, se nem a férfi indulatából, hanem Istentől született, az az újjászületett ember. Ez pedig úgy tud megvalósulni, hogy egy romolhatatlan mag hull az ember szívébe. Isten igéje a szívedben új életet fogan. Az új élet megfoganása nyomán nyugtalanság támad benned, majd elkövetkezik a vajúdás ideje, amely olyan, mint a szülő asszony kínja, és egyszer csak csodálatos módon kiábrázolódik, láthatóvá válik az új élet, amely az eljövendő dicsőség hordozója. A megszületettet szentnek hívják, Isten Fiának.

MAGOT HOZ A SZÉL * A Csendes-óceán déli részét korallszigetek tarkítják. A korallok mészhéjű állatok, amelyek a sekély tenger fenekén élnek. Amikor a mészhéjból kihal az élet, új korallréteg rakódik rá, mígnem lassanként korallzátonyok alakulnak ki, és kiemelkednek a tengerből. A kivetett korallok porladni kezdenek, és a porladás nyomán élettelen termőtalaj képződik. Ha azonban valahonnan az ismeretlenből magot hoz a szél, és a mag belehull a talajba, a kopár szigeten élet támad.

* Meglátogatott minket a felkelő nap a magasságból - Lk 1,67-80

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 699 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.