Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Málna fagyi
  2018-12-25 20:34:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Frissítő - Hűsítő 1.  
Csokoládé
  2018-12-25 20:27:11, kedd
 
  A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása

A csokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitívan befolyásolhatják egészséget. Nem, nem a magas cukor és alacsony kakaótartalmú, olcsó, csokinak látszó tárgyak. A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztásának léteznek egészségügyi előnyei. Tehát, ha csokoládét vásárol, mindig válassza a magas kakaótartalmú sötét csokoládét!.

Nagyon tápláló

Remek ásványi-anyag és rostforrás. 100 gramm jó minőségű étcsokoládé (70-85%-os) 11 gramm rostot tartalmaz. Ezen kívül remek vas, magnézium, mangán, kálium, cink és szelén forrás is egyben. Persze napi 100 gramm, az naponta elég nagy mennyiség, nem feltétlenül ebből érdemes pótolni napi rost és ásványi anyag szükségletet. Fogyassza mértékkel!A kakaó zsírsav-profilja is kiváló. Telített, egyszeresen telítetlen, és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Tartalmaz némi koffeint is, bár olyan kis mennyiségben, hogy nem valószínű, hogy valaki éjszaka ébren marad tőle. A kakaó koffein tartalma a kávéhoz képest nagyon kicsi.

Erőteljes antioxidáns forrás

Az antioxidánsok képesek semlegesíteni a szervezetben a sejtkárosító szabad gyököket. Számtalan orvos is javasolja már, hogy a mai táplálkozást ki kell egészíteni magas antioxidáns tartalmú élelmiszerekkel, vagy ezekből készült kiváló minőségű táplálék-kiegészítővel. A sötét csokoládéban található biológiailag aktív vegyületek antioxidánsként működnek Egy tanulmány kimutatta, hogy a kakaó és a sötét csokoládé több antioxidáns aktivitással, rendelkezett, mint más ismert antioxidáns gyümölcs.

Javíthatja a véráramlást és csökkentheti a vérnyomást

A kakaó biológiai hatásait az utóbbi években elég sokat vizsgálták. Kiderült, hogy szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek igen előnyös a fogyasztása. A kakaóban lévő bioaktív vegyületek javíthatják az artériák véráramlását, és csökkenthetik a vérnyomást.

Csökkenti a koleszterinszintet

Az ét csoki fogyasztása javíthatja a szívbetegség számos fontos kockázati tényezőjét. Egy kontrollvizsgálat azt is kimutatta, hogy a kakaó a férfiaknál jelentősen csökkentette az LDL (más néven "rossz" koleszterin) koleszterinszintet és ezzel egy időben pedig növelte a HDL-t (a "jó" koleszterint). Az étcsokoládé csökkentheti az inzulinrezisztenciát is, amely egy másik gyakori kockázati tényezője a szívbetegségnek és a cukorbetegségnek.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Egy 470 idősödő férfit vizsgáló tanulmányban úgy találták, hogy a kakaó a 15 éves vizsgált időszak alatt 50% -kal csökkentette a szívbetegségekkel járó halálozások kockázatát. Egy másik tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy a minimum heti kettő csokoládé fogyasztás 32%- al csökkentette az artériákban a meszes lepedék kialakulását. Ennél ritkább csokoládéfogyasztással nem értek el hasonló eredményt.

. Megvédi a bőrt a naptól

A sötét csokoládéban lévő bioaktív vegyületek a bőr számára is hasznosnak bizonyulnak. A flavonoidok védelmet nyújtanak a napsugárzás káros hatásai ellen, javíthatják a bőr véráramlását, növelhetik a bundefinedőr sűrűségét és hidratáltságát. Mielőtt tengerparti nyaralást tervez, fogyasszon ét csokit, az azt megelőző hetekben.

Javíthatja az agyi funkciókat

A jó híreknek még nincs vége. Az ét csoki, illetve a kakaó javíthatja az agy működését is. Egészséges önkénteseket vizsgáltak ahol az önkéntesek magas flavonoid tartalmú kakaót fogyasztottak öt napon keresztül, és azt találták, hogy javította az agy véráramlását.A kakaó ezen kívül jelentősen javíthatja a mentálisan károsodott idősebb emberek kognitív funkcióit is. A kakaó olyan stimuláló anyagokat is tartalmaz, mint a koffein és a teobromin (a koffeinhez hasonló vegyület). Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhető főleg, hogy rövid távon javíthatja az agyi működését.

Elég sok bizonyíték van rá, hogy a kakaó jelentős egészségügyi előnyökkel jár, különösen a szívbetegségekkel szemben.Mindazonáltal érdemes figyelni rá, hogy túlzásba ne essünk. A piacon kapható legtöbb csokoládé nem egészséges.

Válasszon minőségi étcsokoládét 70% -os, vagy magasabb kakaótartalommal. A legtöbb ét csoki, még mindig tartalmaz cukrot, bár jóval kevesebbet, mint tejcsokis társaik. Manapság egyre népszerűbbek a természetes édesítőszerekkel, mint például a sztíviával vagy eritrittel édesített csokoládék.





 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Családi nyaralás
  2018-12-25 20:26:12, kedd
 
  Szeretem, hogy figyelsz rám, beszélgetünk, jössz velem az úton,
de mindenekfelett azt szeretem, amit eközben érzek.

James Norbury





 
 
0 komment , kategória:  Nyár  
Csokoládé rózsa
  2018-12-25 20:20:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 7.  
Finom süti
  2018-12-25 20:16:33, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 7.  
Melyiket válasszam
  2018-12-25 20:13:08, kedd
 
  8 fantasztikus zsírgyilkos

Könnyen felcsúszhat 1-2 kiló... Ettől a többlettől azonban diéta nélkül is könnyen megszabadulhatunk. A lényeg: egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozás. A zsírégetéshez ugyanis vitaminok, nyomelemek kellenek...

A tenger gyümölcsei

Slankít és fitté tesz
Rák, kagyló, homár - a legjobb fehérje- és cinkforrás.
Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás...
Tipp: Fogyasszunk hetente 2-3 alkalommal 10 dekányi natúr rákot vagy kagylót citromlével. A bevásárlóközpontokban kaphatunk fagyasztottat és frisset is. És kagylóból is nagy a választék.

Alma

Elveszi az étvágyat
A világon úgy 3000 fajtája létezik. Nálunk a legnépszerűbbek a jonagold, az idared, a starking és a golden.
Hatása: Az almában lévő gyümölcscukor stabilizálja a vércukorszintet, kontroll alatt tartva így a hízásért felelős hormont, az inzulint. Pektinje pedig leköti a gyomorban lévő zsírokat és koleszterint, így azoktól könnyen megszabadulhatunk. De a pektin azért is fontos, mert fokozza az emésztést.
Tipp: Naponta együnk meg 2-3 szem szép almát.

Hal

Fokozza a zsírégetést
Ha gyakran eszünk halat, rengeteget teszünk az egészségéért. A halolaj erősíti az idegeket, szépíti a bőrt. Tisztítja a véredényeket, megvéd a szívinfartkustól.
Hatása: A halhús nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettő nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Ha a pajzsmirigy alulműködik, zavar keletkezik az anyagcserében, a szervezet ,,elfelejti" elégetni a zsírokat.
Tipp: Együnk legalább kétszer hetente tengeri halat. Kevés zsírral készítsük el - grillezve vagy fóliában.

Kovászos ital

Tisztítja a gyomrot, csökkenti a puffadást
Tejsavakban gazdag ital, amely készülhet rozs, búza vagy zabkenyérből is. Enyhén cukros és sós vízbe rakjunk kovásszal készült kenyeret, kaprot, és érleljük meg a napon. A jóidő beköszöntéig kiváló a készen vett kovászos uborka leve is.
Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.
Tipp: Igyunk naponta 1-2 pohárkával - lehetőleg hidegen.

Bogyós kedvencek

Energiát adnak
Eper, málna, szeder, áfonya - ki ne szeretné ezeket?! És a fagyasztott változat egész évben kapható...
Hatása: Tápanyagokban gazdag, kalóriában szegény. Annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk... Energiát adó C-vitaminja ugyanis fokozza a zsírégetést. Flavonoidja megsokszorozza a C-vitamin hatását, miközben segíti a méregtelenítést, karban tartja a vízháztartást és a kötőszöveteket (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!).
Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!

Zabpehely

Elindítja a zsírok lebontását
Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátáját.
Hatása: A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80-90 mg-ot tartalmaz.

Illatos teák

Nem kívánjuk majd az édességet
A gyümölcsteákban nem tea van, hanem gyümölcs- vagy héjdarabok. Tehát ne aromával ízesített fekete teát vegyünk, hanem igazi gyümölcsteát! Már ezekből is nagy a választék.
Hatása: A forráskor kioldódnak a gyümölcs illóolajai, amelyek megédesítik a finom italt. Ha tehát édesre vágynánk, kortyoljunk el egy kis csészényit belőle. A gyümölcsteában szemernyi kalória sincs, így naponta akár 2 literrel is ihatunk belőle. A málna vagy a szeder-tea még azért is egészséges, mert segít a víztelenítésben. Az áfonya szabályozza az emésztést, a hibiszkusz pedig felfrissít.
Tipp: Forrázzuk le a gyümölcsteát, és hagyjuk 5 percig állni.

Articsóka

Méregtelenít
Nemcsak az emésztést segíti, hanem karban tartja a véredényeket is. Fogyasztásával elejét vehetjük az érelmeszesedésnek.
Hatása: Jótékony a máj és a vese működésére, így segíti a méregtelenítést és a vizeletkiválasztást. Fokozza az epeműködést is, amely szintén szükséges a zsírok emésztéséhez és égetéséhez. Csökkenti a magas koleszterinszintet.
Tipp: Leghatékonyabb, ha aperitifként isszuk az articsókalevet (bioboltokban kapható).





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Fekete szeder torta
  2018-12-25 20:11:57, kedd
 
  Hozzávalók

15 dkg szeder,
3 doboz natúr joghurt,
2,5 dl tejszín,
2 evőkanál triple sec,
1 db citromlé,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor

A natúr joghurtot elkeverjük a porcukorral, a triple sec-kel,
a vaníliás cukorral, a citromlével. A tejszínt kemény habbá
verjük fel.
Az egészet óvatosan összekeverjük a fagyasztott szederrel.
Pudingformába, vagy őzgerincformába töltjük, kifagyasztjuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tejszínes eper
  2018-12-25 20:09:04, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Forró csoki
  2018-12-25 20:07:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Praliné
  2018-12-25 20:06:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 567 db bejegyzés
e év: 5306 db bejegyzés
Összes: 34503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 224
  • e Hét: 3036
  • e Hónap: 19717
  • e Év: 128361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.