Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ünnepi műsoraink: templomunkban
  2018-12-25 23:59:05, kedd
 
  December 26. Karácsony második napja
Az ünnepi szentmisét délelőtt tíz órától láthatják. Este héttől Dícsérjük az Urat! címmel karácsonyi műsort vetítünk.

December 31.
Délután négytől imaszándék-fogadást, majd rózsafüzért, öttől év végi hálaadó szentmisét közvetítünk.
Este héttől Dobszay Péter orgonaművész és Petrus Bölöni Áron csellista hálaadó kamarakoncertjét mutatjuk be, melyet a libanoni Sancta Maria Choir koncertje követ.

2019. Január 1.
Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órától lesz látható, este héttől pedig a Három Kórus koncertjét láthatják.

Áldott Karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Legyen áldott mindenki karácsonya!
  2018-12-25 23:55:59, kedd
 
  "Dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a földön a jóakaratú embereknek!"
Legyen áldott mindenki karácsonya! - Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Ezzel a néhány évvel ezelőtti karácsonyi felvétellel kívánok
  2018-12-25 23:52:49, kedd
 
  Ezzel a néhány évvel ezelőtti karácsonyi felvétellel kívánok mindenkinek békés készülődést, majd szép és áldott Szentestét. Dobszay Péter
. Vaughan Williams - Fantasia on Christmas Carols Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Ferenc pápa: éjféli misén
  2018-12-25 23:34:46, kedd
 
  ........


Vatikánváros - Jézus új életszemléletet mutatott fel a világban, amely birtoklás helyett a másokkal való megosztást helyezte középpontba - mondta Ferenc pápa szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén. Az egyházfő olaszul mondott homíliájában kijelentette: az emberiség történetét “kielégíthetetlen telhetetlenség" kíséri, annyira, hogy a mai világban az élet értelmét majdnem kizárólag a birtoklás adja, az emberek tárgyakkal igyekeznek megtölteni életüket, ami azonban nem “táplálja" a szíveket.
“Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincsen kenyerük" - jelentette ki Ferenc pápa.
Hozzátette, a Betlehemben született gyermek volt az, aki nem mástól vett el, hanem önmagát adta az emberekért. Jézus új életszemléletet mutatott fel, amely a birtoklás helyett a másokkal való megosztást, a másoknak való adományozást helyezte középpontba.
“Nem szabad elmerülni a világiasság és a fogyasztás divatjának szakadékaiban" - jelentette ki Ferenc pápa. Azt kérdezte: hányan állnak készen, hogy kenyerüket megtörjék azokkal, akiknek nem jutott.
Megjegyezte, az életet nem “követelésekkel" kell leélni, “a díványon várakozva" Istenre mintha “már célba értünk volna, és nem lenne szükségünk semmire". A karácsony üzenetét csak akkor érthetjük meg ha Isten és embertársaink elébe megyünk - mondta Ferenc pápa.
A fényárban úszó Szent Péter-bazilikában bemutatott mise kezdetén Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika főbejáratától a főoltárig vonult. Itt felcsendült a latin nyelvű Kalenda-éneke. Ezután az egyházfő levette azt a kendőt, amely az oltárnál elhelyezett Gyermek Jézus szobrát fedte.
Népviseletbe öltözött gyerekek virágot vittek a szoborhoz Olaszország, Kína, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Panama, Románia és Japán képviseletében.
Utóbbi három országba az egyházfő a következő hónapokban készül látogatásra.
Ferenc pápával 40 bíboros és 375 püspök és pap koncelebrált. Mintegy ötezren tudtak bejutni a bazilikába, hívők és a karácsonyi ünnepeket Rómában töltő turisták, többségükben külföldiek. Már hétfő délután óta tömött sorban álltak a Szent Péter-térnél, hogy bejuthassanak a misére: akik nem váltottak előre ingyenes jegyet, azok a Szent Péter-téren kivetítőkön követték a szertartást. Szemmel láthatóan többen voltak, mint tavaly karácsonykor a Rómában rendkívül jó időjárásnak is köszönhetően.
A misén kínaiul imádkoztak a pápáért, angolul a kormányzókért és a nemzetközi intézmények felelőseiért, hogy a népek szolgálatában, a közös jóért és az igazságos világért cselekedjenek, arabul a gyermekekért, franciául a papságért, oroszul a szegényekért és a szenvedőkért. Nem véletlen, hogy az első fohász kínaiul szólt: Vatikán Állam és Peking éppen most egyeztet a kínai katolikus püspökök kinevezését érintő megállapodásról
.........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: birtoklás helyett ....
  2018-12-25 23:27:42, kedd
 
  Ferenc pápa: birtoklás helyett a másokkal való megosztás vezesse az életünket.
.........


Jézus új életszemléletet mutatott fel a világban, amely birtoklás helyett a másokkal való megosztást helyezte középpontba - mondta Ferenc pápa szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.
Az egyházfő olaszul mondott homíliájában kijelentette: az emberiség történetét "kielégíthetetlen telhetetlenség" kíséri, annyira, hogy a mai világban az élet értelmét majdnem kizárólag a birtoklás adja, az emberek tárgyakkal igyekeznek megtölteni életüket, ami azonban nem "táplálja" a szíveket. "Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincsen kenyerük" - jelentette ki Ferenc pápa.
Hozzátette, a Betlehemben született gyermek volt az, aki nem mástól vett el, hanem önmagát adta az emberekért. Jézus új életszemléletet mutatott fel, amely a birtoklás helyett a másokkal való megosztást, a másoknak való adományozást helyezte középpontba. "Nem szabad elmerülni a világiasság és a fogyasztás divatjának szakadékaiban" - jelentette ki Ferenc pápa. Azt kérdezte: hányan állnak készen, hogy kenyerüket megtörjék azokkal, akiknek nem jutott. Megjegyezte, az életet nem "követelésekkel" kell leélni, "a díványon várakozva" Istenre mintha "már célba értünk volna, és nem lenne szükségünk semmire". A karácsony üzenetét csak akkor érthetjük meg, ha Isten és embertársaink elébe megyünk - mondta Ferenc pápa.
A fényárban úszó Szent Péter-bazilikában bemutatott mise kezdetén Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika főbejáratától a főoltárig vonult. Itt felcsendült a latin nyelvű Kalenda-éneke. Ezután az egyházfő levette azt a kendőt, amely az oltárnál elhelyezett Gyermek Jézus szobrát fedte. Népviseletbe öltözött gyerekek virágot vittek a szoborhoz Olaszország, Kína, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Panama, Románia és Japán képviseletében. Utóbbi három országba az egyházfő a következő hónapokban készül látogatásra.
Ferenc pápával 40 bíboros és 375 püspök és pap koncelebrált. Mintegy ötezren tudtak bejutni a bazilikába hívők és a karácsonyi ünnepeket Rómában töltő turisták, többségükben külföldiek. Már hétfő délután óta tömött sorban álltak a Szent Péter-térnél, hogy bejuthassanak a misére: akik nem váltottak előre ingyenes jegyet, azok a Szent Péter-téren kivetítőkön követték a szertartást. Szemmel láthatóan többen voltak, mint tavaly karácsonykor a Rómában rendkívül jó időjárásnak is köszönhetően.
A misén kínaiul imádkoztak a pápáért, angolul a kormányzókért és a nemzetközi intézmények felelőseiért, hogy a népek szolgálatában, a közös jóért és az igazságos világért cselekedjenek, arabul a gyermekekért, franciául a papságért, oroszul a szegényekért és a szenvedőkért. Nem véletlen, hogy az első fohász kínaiul szólt: Vatikán Állam és Peking éppen most egyeztet a kínai katolikus püspökök kinevezését érintő megállapodásról.
A Vatikán bejelentése szerint Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár Irakba utazott és Bagdadban mutatja be az éjféli misét. Innen a kurd Erbil városába utazik tovább. Ez az első alkalom, hogy a Vatikán ennyire magas rangú képviselője Irakba utazott.
Ferenc pápa hétfőn videó-üzenetben üdvözölte az olasz fegyveres erők külföldön szolgáló katonáit.

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2018-12-25 Ünnepi karácsonyi szentmise
  2018-12-25 23:12:35, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe
  2018-12-25 23:07:18, kedd
 
  Szigligeten vízbe került a Balaton karácsonyfája.
Karácsonykor strandra menni? Természetesen, hiszen Szigligeten a Balaton vízébe is állítottak fenyőt! Megmutatjuk, milyen lett a Balaton karácsonyfája!
Nem esett a hó, nincs befagyva a Balaton, mára 5 fokot jósoltak a meteorológusok, mondhatjuk azt, hogy strandidő fogadta a karácsonyfa állításra érkezőket Szigligeten. Amíg a bátrabbak nekivetkőztek, mi forralt boroztunk és teáztunk a jégpálya mellett, a gyerekek pedig korcsolyáztak. Ilyet is ritkán látni, fürdőzők és korizók egy időben a strandon. A Balatonnál ez sem lehetetlen!
Én most inkább szaunáznék a lubickolás helyett, már attól hősnek érzem magam, hogy belenyúlok a vízbe, de lelkesen szurkolok a partról. A víz 2 fokos. Legalább nem jeges.
Idén már hetedik alkalommal állítanak karácsonyfát a Balaton vizébe a szigligeti strandon. A hagyomány ötletgazdája Balassa Balázs polgármester, aki az újévi csobbanás beharangozására találta ki, hogy legyen karácsonyfa állítás is, így van miért beúszni január első napján a fürdőzőknek. Ahogy mondja, Szigligeten van a Balaton vára és a Balaton karácsonyfája is.
Valóban különleges, hogy egy feldíszített fa nem a városközpontban, vagy a parton pompázik, hanem a vízben, ráadásul Szenteste napján maga polgármester és fia, Dániel viszik be a Balatonba.
...... ............


Fel lehet készülni egy ilyen csobbanásra?
- Nincs különösebb titok. Egy egészséges embernél lélekben dől el, hogy bele tud-e menni a vízbe. Most szerencsénk van, nincs befagyva Balaton, nem is jéghártyás, ideális a fürdőzésre-nevet a polgármester úr. - Persze, az a százezernyi gombostű, ami ilyenkor szúrja a bőrünket, nem hiányzik minden nap. De nem veszünk fel neoprén ruhát, nincs szükség különösebb rákészülésre sem. Fürdés előtt néhány percig már szoktatjuk magunkat a hideghez, nekivetkőzünk, és lehűl a testünk. A vízben mozgásban vagyunk, nem fázunk meg. Sőt, azt vallom, aki megmártózik majd újév napján velünk a Balatonban, az egész évben egészséges marad, mert a szervezete erősödik, és ellenáll a megfázásnak. - Már korábban levertük a tartócölöpöt, amibe a fa kerül, így a hullámok nem sodorják el, és egészen újév napjáig a helyén marad a karácsonyfánk. Ekkor az Újévi csobbanás leggyorsabb versenyzői hozhatják majd partra.
...... ..........



- Nézzük, hogy került a vízbe a feldíszített fa: Videó Link
Videó 2 Link
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Karácsonyi képek a templomunkról
  2018-12-25 22:46:25, kedd
 
  Apostol TV -ről a kép
........


Saját fotózás
Kávézóban
........



........


Templom térben
........


Nagyobb kép Link
........


Pio atya kápolnában
........



........



........



........



........


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
szentmise közvetítés Urunk születése: Karácsony Déváról,
  2018-12-25 19:28:50, kedd
 
  szentmise közvetítés Urunk születése: Karácsony Déváról, délben

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Három király Jézushoz tartanak
  2018-12-25 18:23:43, kedd
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5829
  • e Hét: 11630
  • e Hónap: 44784
  • e Év: 278531
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.