Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ancus - téli kép
  2018-12-03 10:42:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Adventi kalendárium 12.03
  2018-12-03 10:39:27, hétfő
 
  Nyugalom tölt el, és semmilyen lárma, szó vagy esemény nem zavarja meg ezt az adventi várakozás csendjét.. Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.
,,Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok." (Jak 4,8)
Amint az édesanya érzi méhében gyermekének növekedését és nem éri váratlanul annak megszületése, hanem örömmel fogadja várva-várt gyermekét, ugyanúgy Jézus is, akit megismertem a várakozás idején, lassan és biztosan megszületik életemben.
Nyugalom, kiegyensúlyozottság, öröm, gyengédség jellemzik jelenlegi állapotomat. Nyugalom tölt el, és semmilyen lárma, szó vagy esemény nem zavarja meg ezt a csendet. Kegyelemekben gazdag idő ez, és közel érzem magamhoz az Istent.
(Henri J. M. Nouwen)

Urunk és Istenünk, segíts minket, hogy buzgó várakozással készüljünk Fiadnak, Krisztusnak jövetelére. Amikor pedig eljön és kopogtat, ébren találjon minket, akik imádsággal virrasztunk, és ujjongva zenjük dicséretét. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Xavéri Szent Ferenc áldozópap 12.03
  2018-12-03 10:23:47, hétfő
 
  ...... .......


Xavéri Szent Ferenc spanyol származású jezsuita áldozópap, minden idők egyik legnagyobb keresztény hittérítője, 1552. december 3-án halt meg Szan-csao (ma Szent János) szigetén.

...... ........... ........... .............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Jaj nekem, ha nem hirdetem az evangéliumot!
Testvéreim!
Hogy az evangéliumot hirdetem, azzal nem dicsekedhetem, hiszen ez kényszerű kötelességem. Jaj nekem ugyanis, ha nem hirdetem az evangéliumot!
Ha önszántamból teszem, jutalmam lesz, ha nem önszántamból, csak megbízott hivatalnok vagyok. Mi tehát a jutalmam? Az, hogy mint az evangélium hirdetője, ingyen nyújtsam az evangéliumot, és ne éljek az evangéliumban gyökerező jogommal.
Bár mindenkitől független voltam, mégis mindenkinek szolgája lettem, hogy minél több embert megnyerjek. A gyöngék közt gyönge lettem, hogy megnyerjem a gyöngéket. Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvösségre vezessek. Mindezt az evangéliumért teszem, hogy nekem is részem legyen benne.
Ez az Isten igéje. 1Kor 9,16-19.22-23

Jézus mondja: Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet! Én veletek vagyok a világ végéig. Mt 28,19a.20b
EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot!
Abban az időben: Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk:
,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak."
Az Úr Jézus, miután ezeket elmondta nekik, felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján. Ők pedig elmentek, és mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr együtt munkálkodott velük, és az igehirdetést megerősítette a jelek által, amelyek kísérték őket.
Ezek az evangélium igéi. Mk 16,15-20

- Jezsuiták oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
1. adventi hét hétfő 12.03
  2018-12-03 10:11:00, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Eljövendő országába minden népet összegyűjt az Úr. Hegyen álló temploma - az Egyház - az egész világ fényessége és menedéke lesz.
Izajásnak, Ámosz fiának látomása Júdáról és Jeruzsálemről:
Az utolsó időkben az Úr házának hegye szilárdan áll majd a hegyek tetején, és magasabb lesz a halmoknál. Odaözönlenek mind a nemzetek, feléje tart számos nép, és így szól:
,,Rajta, menjünk fel az Úr hegyére, Jákob Istenének házához, hogy tanítson meg útjaira, és így ösvényein járhassunk. Mert a Sionról jön a törvény, és Jeruzsálemből az Úr tanítása."
Ő ítéletet tart majd a nemzetek fölött, és igazságot szolgáltat számtalan népnek. Ők meg beolvasztják ekevasnak kardjukat és sarlóknak lándzsáikat. Nemzet nem emel kardot nemzet ellen, és nem tanul többé hadviselést.
Jákob háza, gyertek, járjunk az Úr világosságában! Ez az Isten igéje.

,,A" évben a következőt olvashatjuk az előbbi Olvasmány helyett
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Megtisztulnak és örvendeznek mindazok, akik Isten védőszárnyai alatt élnek. A nagy ítélet nem árthat nekik.
Azon a napon az Úr sarjadéka ékes lesz és dicsőséges, és a föld gyümölcse díszére és dicsőségére lesz azoknak, akik Izraelből megmaradnak. Aki Sionból megmenekül és Jeruzsálemből életben marad, azt mind szentnek hívják majd, és följegyzik Jeruzsálemben az élők közé.
Amikor majd az Úr lemossa Sión leányáról a szennyet, és megtisztítja Jeruzsálemet a vérbűntől az ítélet lelkével és a tűz lelkével, akkor az Úr majd felhőt teremt nappal és füstöt meg lobogó tüzet éjszaka Sión hegyének egész vidéke fölött, és azok fölött, akik oda gyülekeztek. Mert az Úr dicsősége lesz mindenek felett mint tető és sátor a nappali forróság ellen, és mint védelem és menedék a vihar és az eső ellen.
Ez az Isten igéje. Iz 2,1-5 v. Iz 4,2-6
Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról a mennyek országába.
Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt: ,,Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: ,,Megyek és meggyógyítom." A százados ezt válaszolta: ,,Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: Menj! - elmegy; a másiknak: Jöjj ide! akkor hozzám jön; és szolgámnak: Tedd ezt! - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: ,,Bizony mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában."
Ezek az evangélium igéi. Mt 8,5-11
......



Imádság
Urunk, te, aki közelebb vagy hozzánk, mint mi önmagunkhoz, erősítsd szívünkben az irántad való bizalmat és az üdvösség reményét! Urunk, aki az életszentség forrása vagy, őrizz meg minket, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk eljöveteled napjára!.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni
  2018-12-03 10:05:05, hétfő
 
  Forrás: Laudetur Kiadó


Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni
Megkezdjük a karácsonyba torkolló adventi időszak útját. Az advent arra szolgál, hogy befogadjuk a hozzánk érkező Urat, de arra is, hogy megvizsgáljuk Istenre irányuló vágyakozásunkat, előretekintsünk, és felkészüljünk Krisztus visszatérésére. Ő visszatér hozzánk karácsony ünnepekor, belénk költözik, valahányszor készek vagyunk befogadni őt, és az idők végén ismét eljön majd ,,ítélni élőket és holtakat". Ezért mindig ébernek kell lennünk, és azzal a reménnyel kell várnunk az Urat, hogy találkozunk vele.
Jézus arra biztat, hogy vigyázzunk és virrasszunk, hogy készek legyünk őt fogadni, amikor visszatér. Azt mondja nekünk: ,,Vigyázzatok, virrasszatok, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő. [...] Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik" (Mk 13,33-36).
- Az az ember elővigyázatos, aki a zajos világban nem engedi, hogy a szétszórtság vagy a felszínesség úrrá legyen rajta, hanem teljes és tudatos életet él, aggódása pedig főképp másokra irányul. Ezzel a magatartással észrevesszük felebarátunk könnyeit és szükségleteit, és felismerhetjük emberi és lelki képességeit, jó tulajdonságait is. A figyelmes ember a világ felé is nyitott, igyekszik szembeszállni a benne uralkodó közönnyel és kegyetlenséggel, de tud örülni a szépségeknek és értékeknek, amelyek szintén fellelhetők benne, és óvni is kell őket.
- Az a virrasztó ember, aki elfogadja a felszólítást az ébrenlétre, vagyis aki nem engedi, hogy elnyomja a csüggedés, a reménytelenség, a csalódás álma; ugyanakkor elutasítja a világot elborító rengeteg hiábavalóság csábítását, amelyek érdekében nem egyszer feláldozzuk személyes és családi életünk idejét és boldogságát.
Az Úr megmutatja nekünk a helyes utat, a hit útját, a szeretet útját, mi viszont máshol keressük boldogságunkat.
- Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni: ez az előfeltétele annak, hogy tovább ,,ne tévelyegjünk messze az Úr útjaitól", elveszve bűneinkben és hűtlenségeinkben. Ez az előfeltétele annak, hogy meg tudjuk engedni Istennek, hogy betörjön életünkbe, jósággal és gyengédséggel teli jelenlétével pedig visszaadja létünk értelmét és értékét.
A Boldogságos Szűz Mária, az Istenre való várakozás mintaképe és a virrasztás ikonja, vezessen minket a fiával, Jézussal való találkozáshoz, és lobbantsa lángra szeretetünket iránta!

Ferenc pápa
Twitter oldali üzenete: Az adventi idő arra szolgál, hogy üdvözöljük az Urat, aki eljön hozzánk, valamint hogy várakozással tekintsünk előre és felkészüljünk Krisztus második eljövetelére.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.