Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ginzeng és a memória
  2018-12-07 15:52:14, péntek
 
 



Sokan vélik úgy, hogy a méltán népszerű ginszeng javíthatja a gondolkodási képességet és megelőzheti vagy akár kezelheti a demenciát. Valóban, a ginszeng kedvező hatással van a megismerésre, a viselkedésre és az életminőségre. A ginszeng rendszeres fogyasztása széleskörű fizikai és szellemi előnyökkel jár, beleértve a kognitív javulást és az életkorral összefüggő szellemi hanyatlás megelőzését.

Egyes vizsgálatok kimutatták a ginszeng többhetes fogyasztását követően a kognitív funkciókra kifejtett pozitív hatását. A vizsgálatban részt vevő személyek javulást mutattak a munkamemóriában. Ugyanebben a vizsgálatban azt is észrevették, hogy a ginszeng nyugalmat biztosított a vizsgálatban részt vevők számára.

A kínai orvoslás egyik kiemelkedő gyógynövénye a ginszeng, amelyet kiegyensúlyozó tonikként használnak. Ennek a gyógynövénynek ugyanis egyedülálló képessége van az idegrendszer stimulálására és még a relaxálást is elősegíti. Kínában úgy gondolják, hogy a ginszeng hosszú életet, erőt és bölcsességet kölcsönöz a gyógynövény fogyasztóinak.

A ginszeng egy adaptogén gyógynövény, és mint ilyen, a kortizol hormon csökkenését idézi elő, miközben erősíti a mellékveséket és csökkenti a fizikai, a mentális és a környezeti stressz okozta kellemetlen tüneteket. A mellékvese-funkció támogatásával az adaptogének megnyugtatnak és növelhetik az energiát anélkül, hogy túlzott stimulációt jelentenének. A ginszeng a gyomrot is megvédheti a stressz okozta fekélyektől.

A ginszeng rendszeres fogyasztása javítja az általános jólétet és energiát biztosít a szervezet számára. Elősegíti a pihentető alvást, a jobb szexuális teljesítményt és a személyes megelégedettség érzését is elősegíti.

A ginszeng hasznos lehet azok számára, akik növelni szeretnék a sportteljesítményüket és fáradtsággal küzdenek. Nemhiába a krónikusfáradtság-szindróma egyik gyógynövénye.

A ginszeng egészségesen tartja a bőrt, a hajat és még a ráncok megjelenését is késleltetni tudja.

A ginszeng javítja a mentális teljesítményt és a koncentrációs képességet. Segít megelőzni a korral összefüggő memóriahanyatlást. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a ginszeng 12 héten át tartó fogyasztása segíti az Alzheimer-kóros betegek mentális teljesítményét. emellett a memóriát is javítja stroke-os betegeknél. Mind a Ginkgo biloba, mind a ginszeng az agy egészségét megtámogató nagyon jó természetes kiegészítő, hiszen szinergikus hatást fejtenek ki, javítják a rövid távú memóriát és minimalizálják az ADHD tüneteit.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A lime gyógyhatásairól
  2018-12-07 15:46:19, péntek
 
 



Az emberek sokszor figyelmen kívül hagyják a természet gyógyító erejét. Egyszerűbbnek tűnhet még a legkisebb problémára is gyógyszert bevenni, mint a természet patikájához fordulni.

A lime egy kesernyés déli gyümölcs, amely nemcsak nagyon finom, de nagyon egészséges is, ráadásul kiemelkedő a C-vitamin-tartalma. Már egyetlen gyümölccsel fedezhetjük C-vitamin-szükségletünk 32 százalékát. A lime olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, vas, réz, nátrium, magnézium és foszfor, van még benne A-, E- és K-vitamin, illetve folsav is.

A lime-ban található limonin és az oldható rostok karbantartják a vérnyomást, ami segít csökkenteni az erek gyulladását, így akadályozva meg a szívbetegségeket. Emellett a kálium és a magnézium javítja a vérkeringést és fokozza a szív egészségét.

A gyümölcsben lévő C-vitamin csökkenti a stroke kialakulásának a kockázatát. Segít a szívkoszorúér-betegségek, például az ateroszklerózis progressziójának lassításában.

A benne lévő heparin és flavonoidok csökkentik az LDL-koleszterin szintjét és a trigliceridszintet.

A lime-ban lévő anyagok megkötik a szabad gyököket, ami csökkenti az oxidatív stresszt. Az antioxidáns flavonok, flavonoidok és limonoidok hatékony rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Megakadályozzák a vastagbélben, a mellben, a prosztatában, a hasnyálmirigyben, a gyomorban, a tüdőben és a vesékben a rákos sejtek növekedését.

A lime erősíti a szervezet védelmi vonalát, segít megelőzni a fertőzéseket és a betegségeket, például a hasmenést és a tüdőgyulladást.

A gyümölcsben lévő citromsav segít a vesekövek eltávolításában és azok újbóli kialakulását is segít megelőzni.

A lime-ban lévő C-vitamin és flavonoidok segítenek megakadályozni az ínyvérzést, amely további betegségek kialakulásához vezethet.

A lime-ban lévő savak segítenek szervezetünk megtisztításban. A lime rosttartalma segítséget nyújt a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában. Ez pedig hatással van a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére.

A lime ugyan savat tartalmaz, mégis lúgosítja a szervezetet, amely hatás stimulálja a szájüregi és a peptikus fekélyek gyógyulását.

A lime illatának belélegzése azonnal hat, ha valakinek hányingere van. A gyümölcsben lévő C-vitamin pedig megakadályozza a légszennyezettség miatt kialakult asztmát is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Brokkoli és a méregtelenítés
  2018-12-07 15:39:59, péntek
 
 



Bár nem látjuk és nem érezzük a jelenlétüket, a környezeti toxinok és szennyező anyagok komoly veszélyt jelenthetnek az egészségünkre és a jólétünkre. Még egy egyszerű családi grillezés is megnövelheti a rák kialakulásának kockázatait. Hogyan tudja méregteleníti a szervezetét? A válasz meglepő, de a tudósok úgy vélik, hogy a brokkoliban megtalálható természetes vegyületek megnövelhetik a sejtek azon képességét, amelyek segítenek alkalmazkodni nekik ezekhez a környezeti toxinokhoz, hogy könnyedén túlélhessék azokat.

A brokkoli méregtelenítő tulajdonságai kiemelkedők. Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy azoknál a nőknél nőtt meg leginkább a mellrák kialakulásának a kockázata, akik nagy mennyiségű grillezett és füstölt húst fogyasztottak. A brokkoli azonban jelentősen lecsökkenti ezeknek a mérgező anyagoknak a szintjét az emberi szervezetben.

A brokkoli nemcsak a grillezett húsok miatt kialakult rákkeltő anyagokkal, hanem a légszennyező anyagokkal szemben is védelmet nyújthat. A levegőben lévő szennyezett anyagok összefüggésben állnak a csökkent tüdőfunkcióval, a szívroham gyakoribb kialakulásával, az asztma fokozott előfordulásával és a tüdő- és szívbetegségek egyéb típusainak megnövekedett kockázatával.

Egy kutatásban 300 embert vontak be, akik Sanghajtól északra, Kína egyik legfejlettebb iparosodott régiójában éltek. A vizsgálat előtt vizelet- és vérmintákat használtak a belélegzett szennyező anyagok szintjének meghatározására. A csoportot két részre osztották. Az egyik csoport tagjai csak ananász- és limeitalt kaptak. A másik csoportnak is ugyanezen italokat kellett fogyasztani, de ők emellett brokkoliport is kaptak kiegészítésként. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a brokkoliport kapó csoport tagjainál jobb eredmények születtek és ez a brokkoli méregtelenítő hatásának volt köszönhető. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a brokkoli valószínűleg hasonló hatást gyakorol az élelmiszer és a vízszennyező anyagok kockázatainak csökkentésére is.

A brokkoli erős és pozitív hatással van a szervezet méregtelenítő rendszerére. A brokkoliban lévő fitonutriensek különösen hasznos méregtelenítő anyagnak számítanak. A brokkolitól a brokkolicsíra még sokkal egészségesebb, mivel akár ötvenszerese is lehet a teljesen kifejlett brokkoli antioxidáns szintjének.

A méregtelenítő előnyök mellett a brokkolinak egyéb pozitív hatása is ismeretes. Megtámogatja az emésztést, csökkenti a gyulladást, elősegíti a szív- és érrendszer egészséges működését, biztosítja a szürkehályog elleni védelmet, javítja a hormonális egyensúlyt, csökkenti a magas vérnyomás tüneteit és nagy mennyiségű antioxidánst biztosít a rák kockázatának csökkentése és az egészség elősegítése érdekében.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.