|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018-12-07 15:52:14, péntek
|
|
|
Sokan vélik úgy, hogy a méltán népszerű ginszeng javíthatja a gondolkodási képességet és megelőzheti vagy akár kezelheti a demenciát. Valóban, a ginszeng kedvező hatással van a megismerésre, a viselkedésre és az életminőségre. A ginszeng rendszeres fogyasztása széleskörű fizikai és szellemi előnyökkel jár, beleértve a kognitív javulást és az életkorral összefüggő szellemi hanyatlás megelőzését.
Egyes vizsgálatok kimutatták a ginszeng többhetes fogyasztását követően a kognitív funkciókra kifejtett pozitív hatását. A vizsgálatban részt vevő személyek javulást mutattak a munkamemóriában. Ugyanebben a vizsgálatban azt is észrevették, hogy a ginszeng nyugalmat biztosított a vizsgálatban részt vevők számára.
A kínai orvoslás egyik kiemelkedő gyógynövénye a ginszeng, amelyet kiegyensúlyozó tonikként használnak. Ennek a gyógynövénynek ugyanis egyedülálló képessége van az idegrendszer stimulálására és még a relaxálást is elősegíti. Kínában úgy gondolják, hogy a ginszeng hosszú életet, erőt és bölcsességet kölcsönöz a gyógynövény fogyasztóinak.
A ginszeng egy adaptogén gyógynövény, és mint ilyen, a kortizol hormon csökkenését idézi elő, miközben erősíti a mellékveséket és csökkenti a fizikai, a mentális és a környezeti stressz okozta kellemetlen tüneteket. A mellékvese-funkció támogatásával az adaptogének megnyugtatnak és növelhetik az energiát anélkül, hogy túlzott stimulációt jelentenének. A ginszeng a gyomrot is megvédheti a stressz okozta fekélyektől.
A ginszeng rendszeres fogyasztása javítja az általános jólétet és energiát biztosít a szervezet számára. Elősegíti a pihentető alvást, a jobb szexuális teljesítményt és a személyes megelégedettség érzését is elősegíti.
A ginszeng hasznos lehet azok számára, akik növelni szeretnék a sportteljesítményüket és fáradtsággal küzdenek. Nemhiába a krónikusfáradtság-szindróma egyik gyógynövénye.
A ginszeng egészségesen tartja a bőrt, a hajat és még a ráncok megjelenését is késleltetni tudja.
A ginszeng javítja a mentális teljesítményt és a koncentrációs képességet. Segít megelőzni a korral összefüggő memóriahanyatlást. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a ginszeng 12 héten át tartó fogyasztása segíti az Alzheimer-kóros betegek mentális teljesítményét. emellett a memóriát is javítja stroke-os betegeknél. Mind a Ginkgo biloba, mind a ginszeng az agy egészségét megtámogató nagyon jó természetes kiegészítő, hiszen szinergikus hatást fejtenek ki, javítják a rövid távú memóriát és minimalizálják az ADHD tüneteit.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
2018-12-07 15:46:19, péntek
|
|
|
Az emberek sokszor figyelmen kívül hagyják a természet gyógyító erejét. Egyszerűbbnek tűnhet még a legkisebb problémára is gyógyszert bevenni, mint a természet patikájához fordulni.
A lime egy kesernyés déli gyümölcs, amely nemcsak nagyon finom, de nagyon egészséges is, ráadásul kiemelkedő a C-vitamin-tartalma. Már egyetlen gyümölccsel fedezhetjük C-vitamin-szükségletünk 32 százalékát. A lime olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, vas, réz, nátrium, magnézium és foszfor, van még benne A-, E- és K-vitamin, illetve folsav is.
A lime-ban található limonin és az oldható rostok karbantartják a vérnyomást, ami segít csökkenteni az erek gyulladását, így akadályozva meg a szívbetegségeket. Emellett a kálium és a magnézium javítja a vérkeringést és fokozza a szív egészségét.
A gyümölcsben lévő C-vitamin csökkenti a stroke kialakulásának a kockázatát. Segít a szívkoszorúér-betegségek, például az ateroszklerózis progressziójának lassításában.
A benne lévő heparin és flavonoidok csökkentik az LDL-koleszterin szintjét és a trigliceridszintet.
A lime-ban lévő anyagok megkötik a szabad gyököket, ami csökkenti az oxidatív stresszt. Az antioxidáns flavonok, flavonoidok és limonoidok hatékony rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Megakadályozzák a vastagbélben, a mellben, a prosztatában, a hasnyálmirigyben, a gyomorban, a tüdőben és a vesékben a rákos sejtek növekedését.
A lime erősíti a szervezet védelmi vonalát, segít megelőzni a fertőzéseket és a betegségeket, például a hasmenést és a tüdőgyulladást.
A gyümölcsben lévő citromsav segít a vesekövek eltávolításában és azok újbóli kialakulását is segít megelőzni.
A lime-ban lévő C-vitamin és flavonoidok segítenek megakadályozni az ínyvérzést, amely további betegségek kialakulásához vezethet.
A lime-ban lévő savak segítenek szervezetünk megtisztításban. A lime rosttartalma segítséget nyújt a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában. Ez pedig hatással van a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére.
A lime ugyan savat tartalmaz, mégis lúgosítja a szervezetet, amely hatás stimulálja a szájüregi és a peptikus fekélyek gyógyulását.
A lime illatának belélegzése azonnal hat, ha valakinek hányingere van. A gyümölcsben lévő C-vitamin pedig megakadályozza a légszennyezettség miatt kialakult asztmát is.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
2018-12-07 15:39:59, péntek
|
|
|
Bár nem látjuk és nem érezzük a jelenlétüket, a környezeti toxinok és szennyező anyagok komoly veszélyt jelenthetnek az egészségünkre és a jólétünkre. Még egy egyszerű családi grillezés is megnövelheti a rák kialakulásának kockázatait. Hogyan tudja méregteleníti a szervezetét? A válasz meglepő, de a tudósok úgy vélik, hogy a brokkoliban megtalálható természetes vegyületek megnövelhetik a sejtek azon képességét, amelyek segítenek alkalmazkodni nekik ezekhez a környezeti toxinokhoz, hogy könnyedén túlélhessék azokat.
A brokkoli méregtelenítő tulajdonságai kiemelkedők. Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy azoknál a nőknél nőtt meg leginkább a mellrák kialakulásának a kockázata, akik nagy mennyiségű grillezett és füstölt húst fogyasztottak. A brokkoli azonban jelentősen lecsökkenti ezeknek a mérgező anyagoknak a szintjét az emberi szervezetben.
A brokkoli nemcsak a grillezett húsok miatt kialakult rákkeltő anyagokkal, hanem a légszennyező anyagokkal szemben is védelmet nyújthat. A levegőben lévő szennyezett anyagok összefüggésben állnak a csökkent tüdőfunkcióval, a szívroham gyakoribb kialakulásával, az asztma fokozott előfordulásával és a tüdő- és szívbetegségek egyéb típusainak megnövekedett kockázatával.
Egy kutatásban 300 embert vontak be, akik Sanghajtól északra, Kína egyik legfejlettebb iparosodott régiójában éltek. A vizsgálat előtt vizelet- és vérmintákat használtak a belélegzett szennyező anyagok szintjének meghatározására. A csoportot két részre osztották. Az egyik csoport tagjai csak ananász- és limeitalt kaptak. A másik csoportnak is ugyanezen italokat kellett fogyasztani, de ők emellett brokkoliport is kaptak kiegészítésként. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a brokkoliport kapó csoport tagjainál jobb eredmények születtek és ez a brokkoli méregtelenítő hatásának volt köszönhető. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a brokkoli valószínűleg hasonló hatást gyakorol az élelmiszer és a vízszennyező anyagok kockázatainak csökkentésére is.
A brokkoli erős és pozitív hatással van a szervezet méregtelenítő rendszerére. A brokkoliban lévő fitonutriensek különösen hasznos méregtelenítő anyagnak számítanak. A brokkolitól a brokkolicsíra még sokkal egészségesebb, mivel akár ötvenszerese is lehet a teljesen kifejlett brokkoli antioxidáns szintjének.
A méregtelenítő előnyök mellett a brokkolinak egyéb pozitív hatása is ismeretes. Megtámogatja az emésztést, csökkenti a gyulladást, elősegíti a szív- és érrendszer egészséges működését, biztosítja a szürkehályog elleni védelmet, javítja a hormonális egyensúlyt, csökkenti a magas vérnyomás tüneteit és nagy mennyiségű antioxidánst biztosít a rák kockázatának csökkentése és az egészség elősegítése érdekében.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
161 db bejegyzés |
e év: |
1532 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4775
- e Hét: 13557
- e Hónap: 45043
- e Év: 249744
|
|
|