|
1/37 oldal
|
Bejegyzések száma: 363
|
|
|
|
2018-03-31 23:58:31, szombat
|
|
|
Uborkás-sonkás sajttekercs
Hozzávalók
30 dkg sajt (edami)
12 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 ek mustár
2 ek majonéz
2 db tojás
4 db savanyú uborka (kisebb)
1/2 csokor petrezselyemzöld
15 dkg sonka
Elkészítés
A sajtot gőz fölött felolvasztjuk 1 ek vajjal, majd vékonyan alufóliára kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a maradék puha vajat simára keverjük a krémsajttal, a mustárral és a majonézzel. A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és felaprítjuk őket. Ezután a töltelékhez keverjük az apróra vágott uborkával, petrezselyemmel és sonkával együtt.
A keveréket a sajtra kenjük, szorosan feltekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:56:51, szombat
|
|
|
Sárga túró húsvétra
Hozzávalók
10 db tojás
1 liter tej
1 csipet só
7 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
1 csomag bourbon vaníliás cukor
4 dkg mazsola (elhagyható)
Elkészítés
A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba tesszük, és lazán összekeverjük. (Nem kell kihabosítani!)
A tejet tegyük egy nagyobb fazékba öntjük, és egy csipet sóval, cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral felmelegítjük.
A tojásokat a tejhez öntjük, és lassú tűzön, óvatosan, de folyamatosan kevergetve, addig főzzük,míg a tejsavó kicsapódik. (Ez kb. 40-45 perc, alacsony hőfokon).
Ha már túrós állagú, egy szűrőbe fektetett, tiszta konyharuhába merjük. Kb. fél órán át hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges nedvesség, és kihűljön a sárga túrónk.
Ha már langyos, szorosan összecsavarjuk a textilt, és a kezünkkel préselünk rajta egyet. 3-4 órára hűvös helyre akasztva teljesen kihűtjük, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a tejsavó. Ha lecsepegett fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A textilből kibontva ujjnyi vastagra szeleteljük, és a húsvéti asztalra tálaljuk, a sonka és a kalács mellé fogyasztjuk.

Megjegyzés
Fotó: Tóth András
Recept és styling: Filep Kata
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:56:10, szombat
|
|
|
Mogyorós banánkenyér
Hozzávalók
15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
2 db tojás
2 db érett banán
1,25 dl tej
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
10 dkg darált vagy durvára aprított mogyoró
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
Elkészítés
Keverőtálban a margarint alaposan összedolgozzuk a cukorral, a tojásokkal, a villával szétnyomkodott banánokkal, a tejjel, a fahéjjal, a sóval, a mogyoróval és a vaníliás cukorral.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd apránként a banános masszához adjuk. Ha túl híg, még egy pici lisztet adunk hozzá.
A tésztát margarinnal kikent pástétomformába töltjük és elsimítjuk, majd a 175 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.

FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:55:17, szombat
|
|
|
Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült fokhagymával
Hozzávalók:
1,2 kg báránygerinc
20 dkg kukoricadara
6 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula
6 dkg parmezán
2 fej fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
3 szelet toast kenyér
1 ág rozmaring
3 ág kakukkfû
Elkészítés: A bárányt megtisztítjuk, a koronáját szép fehérre kaparjuk késsel (vagyis a csontot letisztítjuk), besózzuk, borsozzuk, 2 gerezd tört fokhagymával bedörzsöljük. Kakukkfüvet és rozmaringágat simítunk rá, és konyharuhába tekerve 1-2 napot érleljük hűtőben.
A mustárkéreghez a toastkenyeret megszárítjuk és ledaráljuk, összekeverjük a sóval, a parmezánnal és a dijoni mustárral, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával. A masszát fóliára nyomkodjuk, majd egy másik réteg fóliával lefedjük, és 1 cm vastagra nyomkodjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
A húst 2-3 evőkanál forró olívaolajon elősütjük mindkét oldalán, 3-5 percet pihentetjük. Rárakjuk a mustárkérget: az egyik fóliát lehúzzuk, felvágjuk akkorára, amekkora a hús felülete, ráborítjuk, majd a másik fóliát is lehúzzuk, rányomkodjuk. Tepsibe tesszük, 1 fej fokhagymát gerezdjeire szedve, de pucolás nélkül mellétesszük. 150 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük.
A polentához a tejet felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és habverővel kevergetve egyszer felforraljuk, majd a legkisebb takarékra vesszük, és 30 perc alatt megfőzzük, néha megkeverve.

Őszi Balázs
Zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát. A bárány mellől kiszedjük a fokhagymát, kinyomkodjuk a héjból. Amikor a polenta megfőtt, akkor a vajjal és a pirított mandulával összeforgatjuk, és a megsült báránnyal, valamint a sült fokhagymával tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu

|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:53:11, szombat
|
|
|
Csorba medvehagymás húsgombóccal
Hozzávalók
25 dkg sertéscomb (darált)
2 evőkanál zabpehely
20 dkg zöldbab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1/2 darab karalábé (lehetőleg zsenge)
3 gerezd brokkoli
zöld lestyán
petrezselyemzöld
medvehagyma (ízlés szerint)
1 db paradicsom
1 db paprika
1 evőkanál póréhagyma (felkarikázva)
só
bors
1 csipet kurkuma
1 darab csípős paprika (kicsi darab)
1 ek olívaolaj
2 darab tojás
3 evőkanál fehérliszt
1 ek rozsliszt
Bors magic por (helyettesíthető: savanyú káposztalével vagy citrommal)
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát, megsózzuk. Dinszteljük a zöldségeket, majd forró vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a leveshez a megpucolt zöldbabot (vagy mirelitet), paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, hozzáadjuk a lestyánt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott medvehagymát és a petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőlük és nedves tányérra rajuk.
Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a gombócokat. Elkészítjük a galuskát: felverjük a tojásokat, belekeverjük a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint az apróra vágott medvehagymát és csomómentesre keverjük.
Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsákat és beleszaggatjuk a fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint, ami helyettesíthető savanyú káposztalével vagy citromlével). Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.

Megjegyzés
Az első tavaszi zöldségünk a medvehagyma. Írhatnám azt is , hogy kora tavaszi csorbát készítettem, a húsgombócba a korábban bevált zabpelyhet tettem, és természetesen rengeteg zöld fűszert adtam hozzá. A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény, amely gátolja állítólag vérrögképződést, csökkenti a koleszterin szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani :-). Ha elnyeri tetszéseteket, próbáljátok ki ezt a finom és tartalmas levest!
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:49:50, szombat
|
|
|
Balassi Bálint: Adj már csendességet
(részlet)
5
Jóvoltod változást, gazdagságod fogyást
ereszthet-é?
Éngem, te szolgádat, mint régen sokakat,
ébreszthet-é?
6
Nem kell kételkednem, sőt jót reménlenem
igéd szerint,
Megadod kedvesen, mit ígérsz kegyesen
hitem szerint...
Link
Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Advent,Karácsony, Újév, Húsvét |
|
|
|
|
|
1/37 oldal
|
Bejegyzések száma: 363
|
|
|
|
2018. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
363 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 339
- e Hét: 1908
- e Hónap: 9311
- e Év: 22505
|
|
|