Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
A leghatásosabb technika
  2018-08-31 12:32:39, péntek
 
  "Egyszer egy fiatal "Bika" bejött az edzőtermembe, és az utcai cipőjével rálépett a tatamira. Nagyon negatívnak látszott. Jóformán követelőzve, hangosan így szólt: "Szeretném ha megmutatná nekem a leghatékonyabb technikáját!"

El volt telve magával, én pedig azon kezdtem el gondolkozni, hogyan is kellene ezen a szegény eltévedt erős fizikumú srácon segíteni. "Örömmel megmutatom Uram, de csak abban az esetben, hogy ha megígéri nekem, hogy ezt a technikát mindennap alkalmazni fogja!" Tudtam, hogy ebben a pillanatban mindent megígérne nekem, csak hogy lássa a technikát. Vett egy nagy levegőt és hangosan azt válaszolta: "Na ja, megígérem!"

"Kérem feküdjön ide elém, az oldalára, és készüljön fel a leckére."
Ledobta magát elém, és látszott rajta, hogy készen áll a harcra, a keze ökölbe szorítva, remegett a félelemtől, és azt várta, hogy most vagy megütöm, vagy megrúgom. Néztem, amint szenved előttem. "Biztos, hogy meg akarod látni?"

Kérdeztem a bikától, aki készen állt, hogyha kell, végez velem. "Biztos!"

Erre lenyújtottam a kezemet, és mutattam neki, hogy fogja meg. Lassan felemeltem. Rettentően meglepődött, mivel mindenre számított, csak erre nem.

"Fiam, a leghatásosabb technika, az amivel felemelsz egy másik embert. És most, amint megígérted nekem, menj, és emelj fel mindennap valakit!"

Csak állt, könnycsepp szökött a szemébe, majd összeszedte magát, rátette a kezeit a vállamra, belenézett a szemembe, és így szólt: "Köszönöm a leckét, betartom az ígéretemet!"

Ez a harcászat." -Dr. Harnos Imre stílusalapító




 
 
1 komment , kategória:  Zen bu kan kempo  
Otthon lenni Isten szeretetében
  2018-08-30 14:12:46, csütörtök
 
  ,,Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben!" (János 15:9)

Amikor valaki azt mondja neked: ,,érezd otthon magad nálam", az azt jelenti, hogy szívesen lát és elfogad.


Ezt fejezte ki Jézus is, amikor azt mondta: ,,Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben!"

Soha senki nem szeretett annyira és nem fog annyira szeretni, mint ahogy Isten szeret.

Ezt azért annyira nehéz felfognunk, mert semmihez sem tudjuk hasonlítani az ő szeretetét.

Semmit sem tehetünk azért, hogy Isten jobban szeressen, mint ahogy szeret, és semmi nem veheti rá arra sem, hogy kevésbé szeressen. Ironikus, hogy egész életünket azzal töltjük, hogy kiérdemeljük szeretetét, pedig az csak hit által lehet a miénk.

János azt mondja: ,,Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt." (1János 3:1).

Lehet, hogy olyan szüleid voltak, akik nem szerettek, vagy nem tudták kimutatni szeretetüket.

Isten nem ilyen. A Szentírásban végig azt mondja: ,,Szeretlek. Szeretlek. Szeretlek!"

C. S. Lewis írta: ,,Isten azért teremtett minket, hogy szeretetének tárgyai legyünk!

Cselekedeteink néha nem éppen szeretetreméltók, Isten mégsem szűnik meg szeretni minket. Mivel pedig Isten szeret minket, ezért értékesek vagyunk. Ezt az értéket senki sem veheti el. Istennek a Golgotán kinyilatkoztatott szeretete hozzánk, gyarló teremtményekhez köti magát, és számunkra felfoghatatlan okból felbecsülhetetlenül értékesnek tart.

Ez a szeretet megmagyarázhatatlan. Ilyen szeretettel szeret minket Isten."

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Megérteni Isten akaratát (3)
  2018-08-28 18:29:13, kedd
 
  ,,A Szentlélek városról városra bizonyságot tesz, hogy fogság és nyomorúság vár rám." (ApCsel 20:23)

Napjainkban a hívők 75%-a él fejlődő országokban, gyakran keresztyénellenes környezetben. Hszü Junghaj is egy közülük. Azon igyekezett, hogy legalizáltassa Kínában a házi gyülekezeteket. Ezért bebörtönözték, két évet kellett eltöltenie egy 2,5x2,5 méteres cellában egy pekingi börtönben. Nem volt benne WC vagy mosdó, csak egy cső a sarokban, amiből víz csordogált a betonpadlóra.

,,A cellám volt az utolsó állomás a halálraítélteknek - emlékszik vissza. - Volt idő, amikor három fogoly is szorongott ebben a nyirkos cellában a kivégzése napjára várva." Junghaj imádsággal, elmélkedéssel és írással élte túl ezt az időszakot.

Egy darab szappant használva írt cellája falára, így írta meg egy Istenről szóló könyv vázlatát. Amikor befejezte, fejből megtanulta az egészet, és szabadulása után börtönjegyzeteiből megírta a God the Creator [Isten a teremtő] című könyvet.

A nehézségek és megpróbáltatások gyakran inkább megerősítik, hogy Isten akaratában vagy, mintsem megkérdőjeleznék azt. Pál azt írta: ,,Hogy mi ér ott engem, nem tudom, csak azt, hogy a Szentlélek városról városra bizonyságot tesz, hogy fogság és nyomorúság vár rám.

De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról." (ApCsel 20:22-24).

Figyeld meg, még itt is a kegyelemről beszél. Nem számít, milyen nehéz Isten akarata, teljesíteni tudod, ha minden nap az ő kegyelmének korlátlan forrásából merítesz.

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Németh Sándor - A szeretet iránytű a szolgálathoz
  2018-08-27 22:32:58, hétfő
 
  "Számos kisegyházi felekezetben látni, hogy az emberek egy fanyar, arrogáns lenézéssel viszonyulnak a saját nemzetük felé, így viszont nem lehet hatékonyan szolgálni.

Senki sem tud olyan emberek felé szolgálni, akiket nem szeret.

A legtöbb nemzet történelmében lehet találni sötét pillanatokat, de ha mindig csak ezeket olvassuk rájuk, akkor nem fognak megtérni. Ha sikeresen akarunk feléjük szolgálni, akkor el kell fogadni a nemzetet, mint akikhez Isten küldött, hogy az ő irgalmát és evangéliumát megjelenítsük számukra.

Ezt Isten is meg fogja áldani."

Hitre Hangolva - Keresztény blog, online magazin
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Megérteni Isten akaratát (2)
  2018-08-27 22:23:10, hétfő
 
  ,,Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem!" (Zsoltárok 143:10)

Ha visszatekintesz eddigi életedre, a legnagyobb örömet az fogja nyújtani, hogy tudod: Isten akaratát teljesítetted. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, ahhoz igazán akarnod kell Isten akaratát cselekedni.

Jézus azt mondta: ,,Ha valaki kész cselekedni az ő akaratát, felismeri erről a tanításról, hogy vajon Istentől való-e, vagy én magamtól szólok" (János 7:17). Figyeld meg: ,,kész cselekedni az ő akaratát".

Jobban kell vágynod arra, hogy Isten akaratát cselekedd, mint bármi másra az életben, jobban, mint amennyire szeretnél lediplomázni, megházasodni, vagy kifizetni a házad utolsó törlesztőrészletét.

Chuck Swindoll írja: ,,Voltak idők, amikor azt mondtam, hogy szeretném tenni Isten akaratát, de valójában nem akartam. Nehéz ezt megvallani, de amikor úgy tekintettem vissza, hogy semmi nem akadályozta látásomat, felismertem, hogy időnként ellenálltam Isten akaratának. És megtanultam, hogy az önző ellenállást komoly következmények követik.

"Pál azt írja: ,,... engedelmeskedjetek... tiszta szívvel... Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből, jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek, mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól..." (Efezus 6:5-8).

Figyeld meg: ,,cselekedjétek Isten akaratát: lélekből" - vagyis lényünk legmélyéből. Jobban, mint amennyire emberek kedvében akarunk járni, jobban, mint amennyire fizikai kényelemre vagy státuszra vágyunk, jobban, mint amennyire biztonságérzetet szeretnénk - a legfőbb vágyunk az legyen, hogy Istennek tetszően éljünk.

A zsoltáros így imádkozott: ,,Abban telik kedvem, Istenem, hogy akaratodat teljesítsem, törvényed szívemben van" (Zsoltárok 40:9). Neked is így kellene imádkoznod: ,,Istenem, mindenben, amit ma teszek, arra vágyom, hogy tetszésedre legyek, és akaratodat teljesítsem."

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ha ezen a földön bármi ér
  2018-08-26 21:15:27, vasárnap
 
 
Ha ezen a földön bármi ér - Jézus neve, Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2018-08-26 21:22:05
feltöltő: dandej
nézettség: 541
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Dicséretek, Hit, gyülekezet,
kategória: család
leírás: Ha ezen a földön bármi ér - Jézus neve, Jézus ereje, Jézus vére Öröm Gyerek dicséret.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Ha ezen a földön bármi ér,
Ne csüggedj el,
Jézus aki mindig megsegít
A küzdelmedben.
Bátor, erős harcos légy, ne félj,
Ne lankadj el,
Tudjad, hogy a győzelem tiéd
Az ellenségen!

Refr:
Jézus neve, Jézus ereje,
Jézus vére, ő a te győzelmed! 2x

Ha ellenség vesz körül és sötétség:
Ne rémülj meg!
Jézus nevét hívd segítségül,
És nem szégyenülsz meg.
Bízzál benne teljes szívedből,
És ő lesz oltalmad,
Ne támaszkodjál a te elmédre,
Mert megtántorodhatsz.

Refr: ...

Felettébb győzől azáltal,
Aki diadalra vezet,
Mindenre van erőd Jézusban,
Aki megerősít téged.
Szívvel hiszel igazságában,
És szájjal vallod meg,
Hogy Krisztus lakik hit által
A te szívedben.
Refr : ...

Ha ezen a földön bármi ér
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Jézus az igazi szőlőtő
  2018-08-26 11:43:19, vasárnap
 
 
János 15,1-8 - 5.rész Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2018-08-26 11:34:40
feltöltő: dandej
nézettség: 590
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szőlőtőke, szőlővessző, szőlő, Jézus, Krisztus,
kategória: család
leírás: Süveges Ernő lelkipásztor prédikációja a János Evangéliuma 15.rész 1-8. versei alapján a torontói magyar Baptista gyülekezetben.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Süveges Ernő pásztor  
Szilárd alap
  2018-08-24 13:34:10, péntek
 
  ,,... nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva." (Máté 7:25)

Jézus azt mondta: ,,Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és nekirontottak annak a háznak, de nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva." (Máté 7:24-25).

Amikor az élet viharai jönnek - és jönni fognak -, már túl késő szilárd alapok lerakásához. Ilyenkor derül ki, hogy mire alapul az életed. Ezért ne csapd be magad azzal, hogy rossz minőségű anyagot használsz, vagy egyszerűbb utakat keresel. Légy kész elismerni gyengeségeidet, és igyekezz javulni!

Azoknak is, akiket erős embereknek tartasz, az életük egy pontján segítségre volt szükségük, hogy legyőzzék gyengeségeiket. Egy megagyülekezet lelkipásztora így emlékezik vissza a kezdeti időszakra, amikor azért imádkozott, hogy Isten növelje meg a gyülekezetét: ,,Több napnyi hallgatás után az Úr így válaszolt: Te azzal foglalkozol, hogy a gyülekezetet akarod növelni, én az embereket akarom építeni. Jaj annak az embernek, akinek a gyülekezete nagyobbra nő a saját egyéni fejlettségi szintjénél!

Azóta azzal foglalkozom, hogy többet imádkozzak a lelkészért, mint a gyülekezetért. Még mindig elcsodálkozom azon, kivé válhatok, ha életemet naponta Isten kezébe teszem. Ő formál engem - és még nem fejezte be munkáját. Még sok a dolga velem. Minden nap egyre több éretlenséget veszek észre magamban.

De milyen éles ellentét van aközött, aki voltam, és aki most vagyok... és ma jobban bízom Istenben, mint valaha." Számodra is az Istennel való kapcsolat ápolása legyen a legfontosabb! Isten Igéjének igazsága legyen életed alapja, így ha jönnek a viharok, állva tudsz maradni.

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Türelem, szeretet és biztatás
  2018-08-23 19:28:26, csütörtök
 
  ,,Lábam majdnem megcsúszott, kis híján elestem jártomban." (Zsoltárok 73:2)

Hallottál már Ászáfról? Ő írta a zsoltárok egy részét. Bizonyára azt gondolnád róla, hogy a világon semmi gondja nem volt. Nos, tévedsz.

,,De az én lábam majdnem megcsúszott, kis híján elestem jártomban" - írja zsoltára elején.

A végén azonban száznyolcvan fokos fordulatot láthatsz: ,,Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké!" (26. vers). Gondjai ellenére úgy döntött, hogy bátorító szavakat fog mondani.

Ha lehetőséged van mások biztatására, tedd meg! Nem tudhatod, min megy át éppen az a másik ember - akár palotában, akár kunyhóban él is. Íme, egy fontos alapelv, amit érdemes észben tartani: az emberek általában olyanná válnak, amilyennek a számukra legfontosabb ember tartja őket!

Ezért feltételezd a másikról a legjobbat, hidd a legjobbat, és fejezd ki felé a legjobbat!

Azt mondod, hogy ideje lenne már, hogy felhagyjanak az ostoba hibáikkal? A változás lassan jön el, nem azonnal. Még ha egyszerűnek tűnik is, ritkán könnyű. A régi szokások megtörésének egyetlen módja az új szokások kialakítása, ehhez pedig idő és gyakorlás kell - méghozzá jó sok.

Ne számíts arra, hogy az emberek egyetlen szólásra megértik, mit mondasz; újra meg újra hallaniuk kell, mire igazodni tudnak hozzá. Az, hogy hogyan mondod, dönthet arról, hogy lefagynak a félelemtől, vagy felülemelkednek az akadályokon.

Légy kitartó! Soha ne add fel, hogy segíteni próbálsz a másik embernek a fejlődésben. Ismerd el a legkisebb lépést is, amit megtettek. Tartós eredményt csak türelemmel, szeretettel és biztatással érhetsz el.

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Aki mindvégig kitart, az üdvözül
  2018-08-22 13:53:10, szerda
 
  Jelenések 3:5 A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből...

Sokan nyugtatják magukat, hogy mivel egyszer már átadták életüket az Örökkévalónak, még ha bűnben élnek is, már biztosítva van a helyük a Mennybe, hiszen a nevük fel lett írva az Élet könyvébe.

De ha jobban megnézzük ezt az Igét (másokkal is összevetve), akkor azt olvassuk, hogy "aki győz, annak a neve nem lesz kitörölve az Élet Könyvéből.

Ebből logikusan következik, hogy aki nem győz, annak viszont kitörlik a nevét.

Nem írja sehol a Biblia, hogy akinek a neve az Élet Könyvébe kerül, az örökké kitörölhetetlenné válik.

Ellenkezőleg, pont azt mondja, hogy opcionális a kitörlés, aki győz, annak nem lesz kitörölve, de nem csak győztesek lesznek. Ehhez lehet még olyan Igéket venni, mint pl. "aki mindvégig kitart, az üdvözül", vagyis aki nem tart ki végig, az nem, és még sorolhatnánk.

Ne legyünk megtévesztett állapotban, hogy úgyis örök életem van, inkább törekedjünk az Úrral való személyes és jó kapcsolatra, álljunk ellen a bűnnek, ha kell rendezzük a Vele kapcsolatot, mert ha eljön az idő, már soha többet nem tudsz változtatni azon, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot.

John Bevere könyve alapján.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3524
  • e Hónap: 14577
  • e Év: 75878
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.