Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Romy és Alain
  2019-01-14 07:22:33, hétfő
 
  Fia halála után eltűnt az élet a szeméből - 82 éves lenne Romy Schneider
Azt szerette, aki bántotta, és azokat hanyagolta, akik vágyakoztak arra, hogy velük legyen. Nem igazán szerette az általa megformált Sisi karakterét, az pedig a sors kegyetlen játéka, hogy a császárnéhoz hasonlóan ő is elvesztette imádott fiát. Ma lenne 82 éves Romy Schneider.

Ha azt mondom, hogy Rosemarie Magdalena Albach, akkor nem sok ember kapja fel a fejét, de ha azt mondom, hogy Romy Schneider, akkor már a legtöbben tudják, hogy a bécsi születésű színésznőről van szó, akinek legismertebb munkája Sisi megformálása volt, legismertebb szerelme pedig Alain Delon. Bár kétszer volt házas, de egyszer sem Delon volt a férje. Ám ne ugorjunk ennyire előre.

Depressziós kamaszból sikeres színésznő
Nem volt egyszerű gyermekkora a színész felmenőkkel megáldott lánynak. Szülei nem sokáig nevelték, helyette anyai nagyszülei vették gondozásukba az öccsével együtt. Tizenkét évesen került be egy egyházi leányiskolába és internátusba, és több interjúban is elhangzott, hogy itt ,,nevelték bele" azt a bizonyos erős önfegyelmet, ami végigkísérte az életében. Miután imádott nagymamája meghalt, az ekkor már híres édesanyja olykor-olykor meglátogatta az iskolában, de apja soha nem kereste. ,,Akkoriban látható volt rajta a magány és a depresszió. Csak akkor volt boldog, ha a színjátszókörben szerepelt" - mondta egyik iskolatársa egy róla készült dokumentumfilmben. Az anyja egyébként Hitler kedvenc színésznője volt, és Romy szerint viszonyt is folytattak. A mama hatására akart színész lenni, és 15 évesen el is utazott Berlinbe, hogy együtt szerepeljenek egy filmben. A kamasz Romyt agyondicsérték a kritikákban. Apja nevét leadva, anyja családnevével kezdett saját karrierbe. Még nem töltötte be a tizennyolcat, amikor 1955-ben bemutatták a Sisi első részét. Ennek a sikere pedig hamar a legnagyobb sztárok közé emelte. Ám amit a közönség imádott, az hamar terhessé vált a fiatal színésznő számára, aki ezernyi szerepben szerette volna kipróbálni magát, és minden vágya volt, hogy levetkőzze magáról a tiarás királyné karakterét. Ennek köszönhető, hogy bár a készítők akartak egy utolsó, negyedik epizódot is a Sisi-filmekből, ő ettől kategorikusan elzárkózott.

Elhagyva, összetörve
Helyette Párizsba utazott, hogy ott megkezdje a Christine című mozi munkálatait. Franciaország azonban nemcsak egy új filmet hozott az életébe és a Sisi-korszak lezárását, hanem egy francia férfi szerelmét is. Ő volt Alain Delon. A forgatások alatt egyre közelebb kerültek egymáshoz, az akkor húszéves Romy maga mögött hagyta Németországot és azonnal Párizsba költözött, hogy a férfival legyen. Néhány hónappal később pedig az eljegyzést is megtartották. Romy ujjára jegygyűrű került, az életrajza pedig egyre csak szaporodott a szerepekkel. Mégsem volt teljesen konfliktusmentes a külvilág számára édenkertinek tűnő boldogságuk. Delon állítólag fizikailag is bántalmazta őt, majd 1963-ban egy levélben szakított, majd egy szempillantás alatt feleségül vette a fotómodell Nathalie-t.

Romy 1966-ban hozzáment első férjéhez, a német színész-rendező Harry Meyenhez, akivel közös gyermekük, David még abban az évben megszületett. Ám ez a kapcsolat sem bizonyult véglegesnek, a házaspár válását 1975-ben mondták ki. Romy szinte azonnal feleségül ment Daniel Biasini üzletemberhez, akivel közös lányuk két évvel később jött a világra, ám nem sokkal később ők is különváltak.

Hogy szerette-e valamelyik férjét? Csak ő tudhatta igazán, ám az életével foglalkozó szinte valamennyi cikk és könyv szerint is egyetlen igaz szerelme volt: Alain Delon, aki újra megjelent az életében, amikor Nathalie elhagyta. Levelekkel, hívásokkal kezdte bombázni Németországban élő exét, és különböző filmszerepekkel Franciaországba csábította. A nő pedig családját hátrahagyva rohant Párizsba Delonhoz. ,,Romy képtelen volt Németországban élni, mert úgy érezte, hogy a német sajtó üldözi és megöli őt. Egyik hazug címlap követte a másikat. Hát ezért menekült mindig Franciaországba" - mondta a 90-es években a második férje.

A legnagyobb trauma, ami egy anyát érhet

Romy Schneider sokat mondta, hogy életében az anyaságra készült legjobban, ám mégsem volt teljes az élete a színészet és Delon nélkül. Valahogy nem sikerült megtalálni az összhangot a munka és a család között. ,,Ha nem filmezhetek, akkor megőrülök" - mondta egyszer. Mintha folyamatos vihar tombolt volna benne, de vonásai kisimultak, szeme pedig felragyogott, amikor gyermekei körében volt. Fia, David volt a szeme fénye, ő a filmbemutatókra is elkísérte. Romy talán százszor jobban próbálta óvni fiát és annak lelkét, amikor a gyermek apja, Harry Meyen 1979-ben megölte magát. Az utolsó közös fotó 1981. január 31-én készült a színésznőről és gyermekéről egy premieren. Alig öt hónappal később a tizennégy éves gyereket baleset érte. Ekkoriban a színésznő párja Laurent Pétin volt, akivel a kamasz nem jött ki jól. David ezért nem az anyjával és a húgával élt, hanem a mostohaapja szüleinek házában. Egyik délután valamiért megpróbált átmászni a villához tartozó hatalmas vaskerítésen, de egy szerencsétlen lépés után megcsúszott, és testét átszúrták a vaskapu lándzsái. A gyermek életét nem tudták megmenteni az orvosok.

Romy összeomlott, vigasztalhatatlan lett, és állítólag az italba menekült. ,,Gyászoltam a fiamat, de a fotósok ott ácsingóztak a ház előtt, ahol meghalt. Fényképezték a gyilkos kerítést, de még a holttestét is le akarták fotózni... Én pedig arra gondoltam, hol van az erkölcs, hol van a tisztesség?" - mondta egy interjúban Schneider, aki ekkor még úgy fogalmazott, hogy szeretne nagymama lenni, egy vidéki házban megöregedni és kertészkedni. De ez az álomkép kevés erőt adott számára. Nem talált vigaszt sem a lányában, sem a munkában. Még egy filmet leforgatott, ám majdnem egy évvel a fia halála után, 1982. május 29-én az akkor 42 éves színésznőt holtan találták a párizsi lakásán. Sokáig pletykáltak öngyilkosságról, feltételezték, hogy túl sokat ivott aznap, és túl sok vényköteles tablettát vett be mellé, de a boncolás során megállapították, hogy halálát szívelégtelenség okozta. Franciaországban helyezték örök nyugalomra, ám amikor kiderült, hogy akkori élettársa nagy mennyiségű, értékes ékszert helyezett el a koporsóban, a színésznő sírját kirabolták, így a családnak gondoskodnia kellett az újratemetéséről.

Lánya, Sarah ma már 42 esztendős. Alig kezdte el az óvodát, amikor anyja meghalt. Ritkán szerepel a sajtóban, de akkor nem rejti véka alá a véleményét, amikor hazugságokkal találkozik a lapok hasábjain. Úgy véli, anyja nem volt alkoholfüggő, ezt pedig a legtöbb kollégája alátámasztotta neki. Bár Sarah külsőre kiköpött az anyja, a személyisége nem sokban hasonlít rá. Nyugodt, analitikus gondolkodású ember. Két évvel ezelőtt hozta világra kislányát, akinek az Anna nevet adta. Ő Romy Schneider egyetlen unokája.





 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Vízfolyás
  2019-01-14 07:20:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vizes képek 2.  
Zöld pillangók
  2019-01-14 07:18:58, hétfő
 
  A spontán, tiszta bizalom alappillére egy kapcsolatnak. A társam cselekedje azt,
amit megígér, nyújtson hiteles kiszámíthatóságot, legyen az és olyan, akinek vallja
magát, minden tette, megnyilvánulása bizonyítsa azt, hogy a jóakaróm, bízhatok
benne. Nincs más eszközünk mint az egymásba vetett bizalom. Törékenyek a
fontos emberi kapcsolatok, törékeny a szív. Törékeny a bizalom, ezért ne tékozoljuk
el, óvatosan kezeljük, vigyázzunk rá. Mindenkinek szüksége van egy olyan kötelékre,
ahol nem kell félnie, hogy megbántják. Két összeillő ember nem egyszerűen passzol
egymáshoz, hanem egymás közelében biztonságot, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot
élnek meg, hazaérkeznek egymásban, otthon vannak. Ez az otthonosság érzése.
Az otthon nem házat, vagy falakat jelent, hanem fontos emberi kapcsolatokat,
szeretetkapcsolatokat, ahol úgy nyilvánulsz meg és az lehetsz, aki valójában vagy.
Az otthonosság érzése meghitt, őszinte, bizalmas kapcsolódás két ember között,
ahol a másik ember örömét leli az egyéniségedben, a küllemedben, az élethez való
hozzáállásodban, és örül neked: így lesztek társak.

KirályEszter





 
 
0 komment , kategória:  Léleksimogató  
Feketében
  2019-01-14 07:16:21, hétfő
 
  Winston Oden

Állj meg óra, hallgass telefon,
kutya ne örvendj ízes csontokon!
Csendet most zongora, s puffogó dobok!
Hozzák a koporsót, jöjjetek gyászolók!
Szálljon az égre a hír, ő halott!
Fehér galambnyakat gyászszalag övezzen.
A rendőr is fekete kesztyűt viseljen.
Ő volt észak, dél, kelet és nyugat,
A dolgos munkahét, pihentető vasárnap.
Éjjelem, nappalom, szavam és énekem.
Hittem örök a szerelem, tévedtem.
Nem kell mára csillag, kinek ragyog?
Oltsátok ki a Holdat, takarjátok el a Napot
Kiszáradhat az óceán, elpusztulhat az erdő,
Úgysem hoz más jót a jövendő!





 
 
0 komment , kategória:  Gyász 1.  
Levelek között
  2019-01-14 07:14:45, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cukiságok 2.  
Gyümölcsös
  2019-01-14 07:04:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 2.  
Esernyő alatt
  2019-01-14 06:15:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Grafika-Rajz 1.  
Nasi
  2019-01-14 05:46:54, hétfő
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
Szemüveges
  2019-01-14 05:36:43, hétfő
 
  Önarckép

Barátom, ki azt mondod, ismersz engem,
nézd meg szobámat: nincsenek benne díszek,
miket magam választottam; nyisd szekrényemet:
benn semmi jellemzőt sem találsz.

Kedvesem és kutyám ismeri simogatásom,
de engem egyik sem ismer. Ócska hangszerem
rég megszokta kezem dombját - völgyét,
de ő sem tud mesélni rólam.

Pedig nem rejtőzöm - csak igazában nem vagyok.
Cselekszem és szenvedek, mint a többi,
de legbenső mivoltom maga a nemlét.

Barátom, nincs semmi titkom.
Átlátszó vagyok, mint az üveg - épp ezért
miként képzelheted, hogy te látsz engem?

Weöres Sándor





 
 
0 komment , kategória:  Férfiak 2.  
Fehér liliom
  2019-01-14 05:35:33, hétfő
 
  Az élet egyikünk számára sem könnyű.
De nincs semmi baj, ha az embernek van
kitartása és némi önbizalma. Hinnünk kell,
hogy tehetségesek vagyunk valamiben. És
ezt a valamit mindenáron meg kell találnunk.





 
 
0 komment , kategória:  Életről 1.  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 941 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 10397
  • e Hónap: 32664
  • e Év: 165218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.