Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Férfi kézilabda V.B. 2019
  2019-01-17 22:58:56, csütörtök
 
  ...... ........


További mérkőzések a Magyar csapatnak:
KÖZÉPDÖNTŐ
2019.01.19.Magyarország - Dánia
2019.01.20.Magyarország - Tunézia
2019.01.23.Magyarország - Norvégia

*
- Elvesztette veretlenségét, csoport második a magyar válogatott a kézi-vb-n 6 ponttal.
Háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a magyar válogatott az utolsó, Svédország elleni vb-csoportmeccsén, így másodikként jutott a német-dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjébe. Eredmény, csoportkör, 5. (utolsó) forduló, D csoport:
Svédország-Magyarország 33-30 (16-15)
Koppenhága, 9000 néző, v.: Raluy López, Sabroso Remírez (spanyolok)
lövések/gólok: 50/33, illetve 48/30
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/3
- Hiába a jó kapusteljesítmény, a nagyszerű küzdés, nem sikerült pontot szerezni a svédek ellen. A csapat kapitánya Csoknyai István azonban már előre tekint, bár tudja, a dánok elleni középdöntő még ennél is nehezebb lesz. -

További mérkőzések:
2019.01.11 Magyarország - Argentína 25:25
2019.01.13.Magyarország - Angola 34:24
2019.01.14.Magyarország - Katar 32:26
2019.01.16.Magyarország - Egyiptom 30:30
2019.01.17.Magyarország - Svédország 30:33
*
A csoport végeredménye:
1. Svédország 10 pont,
2. Magyarország 6,
3. Egyiptom 5,
NEM jutottak tovább a középdöntőbe.
4. Katar 4, 5. Argentína 3, 6. Angola 2
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Mókus ebédel ...
  2019-01-17 12:50:39, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Az Olasz Szuperkupát a Juventus nyerte
  2019-01-17 12:43:21, csütörtök
 
  Cr. Ronaldo a Juventus csapatával nyert kupát.
Szerdán este a Juventus Cristiano Ronaldo második félidőben szerzett fejesgóljával 1-0-ra legyőzte az AC Milant a Szaúd-arábiai Dzsiddában megrendezett Olasz Szuperkupa-mérkőzésen.
.....


Az 59. percben Cristiano Ronaldo először villant. Az ötszörös aranylabdás balról betört a tizenhatoson belülre, majd egy kemény lövést megeresztett, de Gianluigi Donnarumma kibokszolta a labdát.
Miralem Pjanic mélységi indítására Ronaldo tökéletes ütemben robbant be, és közelről a hálóba fejelt.
A Juventus 14. alkalommal játszott az olasz Szuperkupáért - sorozatban hetedszer -, és nyolcadszor nyerte meg a trófeát, a nyáron igazolt Cristiano Ronaldo pedig megszerezte első trófeáját Torinóban.

Olasz Szuperkupa, döntő
Juventus FC-AC Milan 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (61.)
Kiállítva: Kessie (74.)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
1. évközi hét csütörtök 01.17
  2019-01-17 12:18:19, csütörtök
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Buzdítsátok egymást Isten iránti hűségre!
Testvéreim!
Ezt mondja a Szentlélek:
Bárcsak hallgatnátok ma az Úr szavára: ,,Ne legyetek kemény szívűek, mint Meribánál, Massza napján a pusztában, ahol atyáitok megkísértettek engem, és próbára tettek, bár látták számos csodámat.
Negyven évig terhemre volt ez a nemzedék, azt mondtam: Ez a nép tévelygő szívű.
Nem ismerték meg utaimat, ezért haragomban kimondtam eskümet: Nyugalmam helyére nem juthatnak el!"
Vigyázzatok, testvéreim, hogy ne legyen hitetlenségre hajló, gonosz a szívetek! Senki közületek el ne szakadjon az élő Istentől! Inkább buzdítsátok egymást mindennap, amíg az a ,,ma" tart, hogy senkit meg ne keményítsen a csalárd bűn! Mert Krisztus életében részesedtünk; de csak úgy maradhatunk meg őbenne, ha hitünkben kezdettől fogva mindvégig állhatatosan kitartunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 3,7-14

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus egy beteget meggyógyít leprájából.
...... .....


Abban az időben egy leprás jött Jézushoz. Térdre borult előtte, és így kérlelte: ,,Ha akarod, te megtisztíthatsz engem!" Jézusnak megesett rajta a szíve. Kinyújtotta kezét, megérintette, és azt mondta neki: ,,Akarom! Tisztulj meg!" Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. Jézus szigorúan ráparancsolt, azonnal elküldte, és így szólt hozzá: ,,Nézd, senkinek se szólj erről, hanem menj, mutasd meg magadat a papnak, és tisztulásodért ajánld fel a Mózes által rendelt áldozatot, bizonyságul nekik."
Ő azonban, alighogy elment, mindenfelé hirdetni és híresztelni kezdte a dolgot. Emiatt Jézus nem mehetett többé nyilvánosan a városba, inkább távolabbi, elhagyatott helyeken tartózkodott. Mégis, mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,40-45

Imádság
Uram, Istenem! Jól tudom, hogy te minden ember szívében elültetted a szeretetet, az én szívembe is. Taníts engem a helyes szeretetre, az önfeláldozó szeretetre, az önzetlen szeretetre. A szeretet hassa át életem és minden cselekedetem! A szeretet mindennapi gyakorlásában találjam meg életem értelmét! A szeretet törvénye érintsen meg engem isteni kegyelemként!

*
Szent Antal apát
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A gonosz szellem támadásait lelki fegyverekkel kell visszaverni.
Testvéreim!
Erősödjetek meg az Úrban az ő hatalmas ereje által! Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok a sátán támadásaival szemben! Nem emberi gyengeségeink ellen kell ugyanis küzdenünk, hanem a gonosz szellem túlvilági hatalmasságai és erői ellen, amelyek a sötétség hatalmába akarják hajtani a világot.
Öltsétek tehát magatokra Isten teljes fegyverzetét, hogy a Gonosz támadása idején ellenállhassatok, és minden tekintetben helytálljatok!
Szüntelenül esedezzetek bensőséges könyörgéssel és imával a Szentlélekben! Legyetek éberek és állhatatosak az összes testvérekért mondott imádságban!
Ez az Isten igéje. Ef 6,10-13.18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ha tökéletes akarsz lenni menj, add el, amid van; aztán jöjj, kövess engem.
Egy alkalommal Jézushoz járult egy gazdag ifjú, és megkérdezte: ,,Mester, mi jót kell tennem, hogy eljussak az örök életre?"
Jézus így válaszolt neki: ,,Miért kérdezel engem a jóról? Csak egyedül Isten a jó. Ha pedig el akarsz jutni az életre, tartsd meg a parancsokat!" Az ifjú tovább kérdezte: ,,Melyeket?" Jézus felsorolta: ,,Ne ölj, ne paráználkodjál, ne lopj, hamisan ne tanúskodjál,atyádat és anyádat tiszteld, és szeresd felebarátodat úgy, mint önmagadat!"
Az ifjú erre kijelentette: ,,Ezt mind megtartottam. Mit kell még tennem?" Jézus így felelt: ,,Ha tökéletes akarsz lenni, menj, add el mindenedet, és árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. Azután jöjj, és kövess engem!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 19,16-21
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Seregély István: Útravaló – 2019. január 17.
  2019-01-17 11:59:51, csütörtök
 
  Aki olvasta az Ószövetségi Szentírást, az emlékszik a Meriba és Massza vizénél történt lázadásra. Arra, amikor az Egyiptomból megszabadult nép Isten ellen lázongó tagjainak keménynyakúsága miatt nem juthatott be az ígéret földjére. Negyven év bolyongása után már egy új nemzedék léphetett be oda. Előkép ez a földi zarándokútját járó emberiség számára. Isten ellen sokszor lázadozunk hitünkben, s emiatt elveszíthetjük a Jézus Krisztus által nekünk szerzett örök nyugalmat és boldogságot, az üdvösséget. Ma Remete Szent Antalnak, a remeték egyik nagy szentjének emléknapja is van.
Itt olvasható Link
Ez a világtól futó remete, aki egyre nagyobb magányra törekedett, indította el a monasztikus élet hatalmas mozgalmát, amely a külső és belső támadások dacára máig töretlenül fennmaradt.
...... ........... ........... ......



*
Remete Szent Antal visszavonult a hétköznapi élettől, és teljesen a vallásos gyakorlatoknak adta át magát, elsősorban a zsoltárimádkozásnak. Kezdetben még a falu közelében lakott, később a Líbiai-sivatagban egy sziklasírban, majd egy omladozó kastély romjai között húzta meg magát.
Ősi keleti elképzelések szerint a sírok és az elhagyott helyek, mindenekelőtt pedig a sivatagok a démonok hazája voltak. Antal ebbe a birodalomba hatolt be, és ott épített magának szállást. A démonok pedig támadást indítottak ellene. Antal ,,Isten teljes fegyverzetét" öltötte magára, hogy ,,a sátán cselvetéseinek ellenállhasson" (Ef 6,11). Így ő lett a győztes.
Amikor pedig húsz év után ismét az emberek közé ment, úgy jelent meg előttük mint bölcs férfi, aki ,,ismeri a mélységes titkokat, és telve van Istennel" (Antal élete). A szigorú önsanyargatások ellenére nem tört meg a teste. Arcán azoknak a hatalmas tapasztalatoknak fénye tükröződött, amelyek bensőleg átalakították. Az ördög feletti győzelmei és csodái miatt a középkor egyik legnépszerűbb szentje volt.. Mivel Szent Antal az anyarozs okozta gyulladás ellen hathatós közbenjárónak bizonyult, magát a bajt ,,Szent Antal tüzének" nevezték. Antalt a tizennégy segítőszent között is tisztelték.
- Orbánc, bőrkiütések, skorbut, pestis, járványok, kelések, fejfájás esetén hívják segítségül. A cukrászok, harangozók, haszonbérlők, hentesek, kesztyűsök, kosárfonók, mészárosok, munkások, porcelánkészítők, posztósok, sertéskereskedők, sírásók, takácsok patrónusa.
Kérjük pártfogását, hogy amíg ennek a világnak sok veszélyt jelentő sivatagában járunk, megmaradjunk hitünk állhatatosságában. (Mk 1,40-45)
Istenünk, kegyelmed ajándékából Szent Antal apát csodálatosan szép remeteélettel szolgált neked a sivatagban. Közbenjárására segíts, hogy önmagunkat megtagadva, mindennél jobban szeressünk téged. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Ferenc Pápa: A teremtót atyának hívhatjuk
  2019-01-17 11:48:56, csütörtök
 
  Az evangéliumok megőrizték az eredeti arámi szót, amivel Jézus az Istenhez fordult: Abba! Az apostoli tanúságtétel szerint Jézus kérésére, a Lélek erejében mi is a keresztény imádság radikális újdonságával fordulunk a Teremtő Isten felé, nem is egyszerűen Atyának szólítva őt, hanem Jézussal együtt ,,apának" becézve. Mindehhez egy kisgyermek szíve és feltételen bizalma is szükséges - hangsúlyozta Ferenc pápa a szerda délelőtti általános kihallgatás során tartott katekézisében.
Ferenc Pápa katekézise: Az evangélium újdonsága A teremtót atyának hívhatjuk.
- A Miatyánkot imádkozni azt jelenti, hogy egy gyermek bizalmával mondjuk az Apa szót
Katekézise záró részében Ferenc pápa összefoglalta a tanítását: a Miatyánkot imádkozni azt jelenti, hogy egy gyermek bizalmával mondjuk az Apa szót. Ez a szó különösen akkor segít, amikor tékozló fiúként távol járunk az atyai háztól és a bűntudat megterhel bennünket. Ezekben a pillanatokban erőt tudunk meríteni ebből a szóból: Abba, Atyánk!
- Úgy imádkozzunk, mint egy gyermek az apja, a papája, az apukája karjában
Nem csak egy jelkép használatáról van szó, mint ebben az esetben az Atya alakjáról, melyet az Isten misztériumához kell kapcsolni, hanem úgymond Jézus egész világáról, mely a szívében rejlik. Ha megtesszük ezt az összekapcsolást, akkor teljes igazsággal imádkozhatjuk a ,,Miatyánkot". Abbát mondani sokkal többet jelent, mintha az eredeti arámi kifejezést egyszerűen csak Atyával fordítanánk le. Ferenc pápa utalt egy fordítási javaslatra, mely szerint a legjobb lenne az ,,apa" szóval visszaadni az eredetit, vagy a Miatyánk helyett azt mondanánk, hogy ,,Miapánk". Továbbra is mondjuk csak Miatyánk megszólítást - tette hozzá szabadon a pápa -, de a szívünkkel ,,apánknak" nevezhetjük. Éppen úgy, ahogy egy kisgyermek nem ,,atyának" szólítja az apját, hanem ,,apának". Ezek a kifejezések egyféle érzést és annak melegét idézik fel, ami visszavisz bennünket a gyermekkorunkba, amikor az apa karja teljesen átkarolta a gyermekét, végtelen gyengédséggel iránta. Éppen ezért kell nekünk egy gyermek szíve. Nem egy öntelt szív, mert azzal nem lehet jól imádkozni. Hanem úgy, mint egy gyermek az apja karjában.
...... ..........


- Isten nem csak egy atya, hanem egy anya
A példabeszédbeli atya lelkülete nagyon emlékeztet bennünket egy anya lelkületére. Hiszen az anyák azok, akik megbocsátanak a fiaiknak, akik betakarják őket. Empátiájukkal nem szakítják félbe őket, továbbra is szeretettel vannak irántuk. Elegendő felidézni ezt a szót, Abba, Atya , hogy kifejlődjön a keresztény imádság. Szent Pál követi ezt az utat az Abba név említésével, mert ez a Jézus által követett út. Ebben a megszólításban olyan erő van, mely magával ragadja az ima többi részét. Isten keres téged, ha te nem is keresed őt. Szeret akkor is, ha te elfejtetted őt. Isten nem csak egy atya, hanem egy anya is, aki meg nem szűnően szereti teremtényeit. Másfelől pedig folyamatban van egyfajta ,,várandóság ", mely mindörökké tart, tovább mint kilenc hónap.

- Isten egyedül csak a szeretetet ismeri
De bizonyára az evangéliumok jobban bevezetnek minket a szó értelmébe - folytatta a pápa a katekézisét. A ,,Miatyánk" érthetőbb és színesebb lesz, ha például elolvassuk a tékozló fiú történetét a Lukács evangélium 15. fejezetében. Elképzelhetjük a tékozló fiú imádságát, miután megtapasztalta atyja ölelő karjainak a szeretetét! Mert az atyja nem emlékezik a fia sértő szavaira, hanem csak azt az egyet érteti meg vele, hogy nagyon hiányzott neki. Ekkor értjük meg a Miatyánk imádság szavait és megkérdezzük: Hogyan lehetséges az, Istenem, hogy te csak a szeretetet ismered? Te nem ismered a gyűlöletet? - kérdezzük, mire ő azt válaszolja: Én csak egyedül a szeretetet ismerem.

- Az Újszövetség megőrizte Jézus sajátos nyelvezetét
Kétszer is visszatér ugyanaz a megszólítás, mely magába sűríti az Újszövetség teljes újdonságát. A keresztény ember, miután megismerte Jézust és meghallgatta tanítását, Istent többé már nem tekinti olyan kényúrnak, akitől félnie kell, hanem a szívében kivirágzik a bizalom iránta. Istennel ezentúl úgy beszélgethet, hogy Atyának hívja őt. Maga a kifejezés olyannyira fontos volt az első keresztények számára, hogy megőrizték azt eredeti formájában: Abba! Ritka eset az Újszövetségben, amikor az eredeti arámi kifejezést nem fordították le görög nyelvre. Azt kell elképzelnünk, hogy ezzel az arámi szóval mintegy regisztrálták, lejegyezték magának Jézusnak a szavát és ezzel is tiszteletben tartották sajátos nyelvhasználatát. A Miatyánk első szavában rögtön megtaláljuk a keresztény imádság gyökeres újdonságát - emelte ki a pápa.

- Ferenc pápa január 16-án szerdán a VI. Pál aulában tartott kihallgatáson folytatta az Úr imádságáról, a Miatyánkról megkezdett katekézis sorozatát. Mostani ötödik alkalommal csak az ,,Abba, Atya" kezdő szót elemezte. Az Újszövetségben ez az imádság a lényegre akar tapintani és egyetlen szóra összpontosít: Abba, Atya! - kezdte beszédét a pápa. A kihallgatás elején a Rómaiakhoz írt levélből felolvasott szentpáli tanítást idézte: ,,Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét félelemben éljetek, hanem a fogadott fiúság Lelkét nyertétek el, általa kiáltjuk: Abba, Atya!" (Róm 8,15), mely a Galtákhoz írt levéllel együtt épp az Abba szó lényegét emeli ki: ,,Mivel az Isten fiai vagytok, a Fia Lelkét árasztotta szívünkbe az Isten, aki kiáltja: Abba, Atya!" (Gal 4,6).
(P. Vértesaljai László SJ - Vatikán)
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent Gábriel Irodalmi Klub - Farsangi program
  2019-01-17 11:40:04, csütörtök
 
  A Szent Gábriel Irodalmi Klub
2019.február 10-én vasárnap 16 órakor tartja vidám FARSANGI rendezvényét a plébániai közösségi házban. (1112 Budapest, Gazdagréti út 14.)
Megünnepeljük a klub 8. születésnapját ,,Rímhányó Romhányival" azaz Romhányi József verseivel. Felolvasásra jelentkezni legkésőbb február 3-ig lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.