Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Három magyar úszó kapott meghívást a FINA új ......
  2019-01-19 22:31:28, szombat
 
  Három magyar úszó kapott meghívást a FINA új versenysorozatára
Bajnokok Sorozata néven három versenyből álló szériát indít a Nemzetközi Úszószövetség, amelynek második állomása Budapesten lesz a Duna Arénában május 11-12-én - közölte a Magyar Időkkel Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki Szántó Dáviddal, a szövetség nemzetközi sportigazgatójával járt Lausanne-ban, a FINA székhelyén Julio Maglione, a szervezet elnöke meghívására.
A lap szombati száma szerint az 50 méteres medencében rendezendő sorozatra 45 férfi és 37 női úszót hívtak meg, a költségek fedezése mellett.
A pénzdíj összesen 3,9 millió dollár, az első helyezettek 10 ezer, a győztes váltók 16 ezer dollárt kapnak, egy világcsúcs tarifája 20 ezer dollár.
- Magyarországot a FINA meghívása alapján Hosszú Katinka, Cseh László és Milák Kristóf képviselheti.

A sorozat első állomása a kínai Kvangcsu (április 27-28.), a harmadik pedig Indianapolis (május 31.-június 1.) lesz.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Isten - Teremtő, alkotó, mindmáig munkálkodó!
  2019-01-19 15:00:09, szombat
 
  ,,Atyám mindmáig munkálkodik, azért én is munkálkodom." Jn 5,17
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csoma Irén: Elhagyatva -- vallásos vers
  2019-01-19 14:49:03, szombat
 
  Ha életed útján elhagyott mindenki,
Ha fájó könnyeid nem törli le senki,

Ha már nincsen társad ezen a világon,
ha már nincsen ember, aki melléd álljon,
mikor már úgy érzed, mindent elvesztettél,
eltűnt minden célod, amit úgy kerestél.

Ha már nincsen aki, mosolyra fakasszon,
ha már nem találod, a mi nyugtot adjon,
s lelkednek nincs csendje, csak nagy zűr zavarja,
arcod a fájdalom éles könnye marja.

Ha már szíved húrját, a zúgó szél rázza,
s lelkedet a bánat sötét óceánja.

Ha már úgy érzed, hogy tested összeroppan,
szíved a sebektől, tán utolsót dobban.

Ne dobd el reményed, míg utadat járod,
még mindig marad egy, igaz hű Barátod.

Ha majd Ő áll melléd, a hullámok szűnnek,
s egedről a felhők, gyorsan elrepülnek.

Eltűnik a szélvész, vihar orgonája,
s megpihen a gálya, tépett vitorlája.

Utolsó könnycseppek, némán legördülnek,
lelked fájdalmai, lassan csendesülnek.

Zilált életednek, már ismét van célja,
van aki szívedet féltse, hazahívja.
Van, Ki simogasson, van, Aki szeressen,
van, Ki kézen fogva, menny felé vezessen.

Ha azt hiszed, itt lent, mindent elvesztettél,
ha előre mentek, akiket szerettél.

Ha tán azt gondolod, most már egyedül vagy,
van még egy Valaki, aki árván nem hagy.
Van még egy Valaki, kihez odafuthatsz,
van még egy Valaki, Akit átkarolhatsz.
Van még egy valaki, Akit megölelhetsz,

Akitől igazi békességet nyerhetsz.
Tudod testvér ki az? Ki a te Barátod?
Menj a Golgotára, ott majd megtalálod!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ferenc pápa az ökumenikus imán:
  2019-01-19 14:07:27, szombat
 
  Súlyos bűn lekicsinyelni más keresztények ajándékait!
2019. január 18. péntek, 22:15
Január 18-án a Szentatya esti dicséretet vezetett a Szent Pál-bazilikában. A közös liturgián a Rómában élő többi keresztény felekezet képviselői is jelen voltak. A vesperás végén Ferenc pápa két másik egyházi vezetővel közösen áldotta meg a hívőket. Ma kezdődik a keresztény egységért folytatott ima hete, amikor mindannyiunknak az a feladata, hogy kérjük Istentől ezt a nagy ajándékot. A keresztények egysége Isten kegyelmének a gyümölcse, nekünk pedig késznek kell lennünk arra, hogy nagylelkűen és nyitott szívvel fogadjuk.
Ferenc pápa homíliájának teljes fordítását közöljük Link

Magyarországon idén január 20. és 27. között rendezik meg az imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Az országos nyitó istentisztelet január 20-án, vasárnap 18 órakor lesz a Deák téri evangélikus templomban. Igét hirdet Szabó István református püspök, szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.
...... .........


Az idei ökumenikus imahét mottója: ,,Az igazságra és csakis az igazságra törekedj..." (MTörv/5Móz 16,18-20). Segédanyagát az indonéz testvérek állították össze, akik azt kérték a közösségektől, hogy az istentiszteletek, imádságok során két kartont/cédulát készítsenek elő minden résztvevő számára. A liturgiák alatt a résztvevők gondolkodjanak el azon, hogyan köteleződhetnek el az igazságosság, az irgalom és az egység egy konkrét cselekedete mellett. Majd írják le mindkét kartonra a saját konkrét vállalásukat. Az egyik lapocskát mindenki az ingére tűzi; a másikat összegyűjtik a felajánlás alatt, és a kereszt alá helyezik. Az istentisztelet végén ezeket szétosztják a távozók között, hogy mindenki imádkozhasson egy - valaki más által vállalt - feladatért.
- Magyar Katolikus Egyház honlapján keresztül, pdf-formátumban. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
1. évközi hét szombat 01.19
  2019-01-19 14:05:05, szombat
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Járuljunk bizalommal a kegyelmet adó Istenhez!
Testvéreim!
Az Isten szava eleven, átható, és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és a szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit. Semmilyen teremtett dolog nem marad előtte rejtve. Minden fel van fedve és nyitva van az előtt, akinek számadással tartozunk.
Mivel olyan kiváló főpapunk van, aki áthatolt az egeken: Jézus, az Isten Fia, azért legyünk állhatatosak a hitvallásban. A mi főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban mentes maradt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 4,12-16

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus azért jött a földre, hogy a bűnösöket bűnbánatra hívja.
......


Miután Jézus meggyógyított egy bénát, kiment a Tibériás-tó partjára. Nagy sokaság tódult hozzá, ő pedig tanította őket.
Amint Jézus elhaladt a vám mellett, észrevette, hogy ott ül Lévi, aki Alfeus fia volt. Odaszólt neki: ,,Kövess engem!" Lévi (akit Máténak is hívtak) felállt, és követte.
Később Jézus elment vendégségbe Lévi házába. Ott Jézussal és tanítványaival együtt sok vámos és nyilvános bűnös is asztalhoz telepedett, mert sokan oda is elkísérték. Amikor a farizeusok közül való írástudók látták, hogy Jézus együtt eszik a nyilvános bűnösökkel és a vámosokkal, ezzel a kérdéssel fordultak a tanítványokhoz: ,,Miért eszik és iszik a ti Mesteretek együtt a vámosokkal és a nyilvános bűnösökkel?"
Ennek hallatára Jézus ezt válaszolta nekik: ,,Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Én nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket."
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,13-17

Imádság
Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközeiül gyarló embereket választván, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Seregély István: Útravaló – 2019. január 19.
  2019-01-19 14:02:01, szombat
 
  Minden időben, s napjainkban még inkább szükség van arra, hogy meg ne feledkezzünk Jézus szavairól. Az apostolok közé hívott vámos, Máté vendégül látta Jézust és tanítványait. Sok más, nyilvánosan bűnösnek tartott ember is jelen volt akkor. A farizeusok ezért méltatlankodtak a tanítványoknál. ,,Miért eszik Mesteretek bűnösökkel?" Jézus válasza a mi vigasztalásunk: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket a bűnbánatra. Mi is, mindnyájan, azok vagyunk. Nincs bűntelen ember a Szűzanyán kívül. Isten azonban a megtérés és a bűnbánat által mégis mindenkinek üdvösséget ad. Nekünk is.
(Mk 2,13-17)
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Szívmelengető találkozás Törőcsik Marival
  2019-01-19 13:18:40, szombat
 
  Boldog perceket tölthettem ma legendás színészünk, Törőcsik Mari társaságában, akit a mai napon otthonában látogattam meg, hogy személyesen adjam át számára a Budapesti Újévi Koncert Gáladíját. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészünk az újévi gálakoncerten személyesen nem tudta átvenni a Hungarikumként elismert, a Magyar Örökség, és az Európai Kulturális Örökség részeként tisztelt Herendi Porcelánmanufaktúra termékével és az egymillió forinttal járó díjat, ezért magam vittem el a legendás színészünknek, aki nagy örömmel fogadott velemi otthonában. A művésznő megköszönve az elismerést, azt mondta, ez azért különleges és fontos számára, mert ahogy fogalmazott ,,ezt az őszinte, tiszta szeretet adta". Sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetett ott a gálaesten, mert mindig örömmel hallgatja a hegedűjátékomat. Törőcsik Mari szerint egy színésznek is nagy elismerés, ha 13 ezer emberrel együtt ünnepelhet, és szerencsésnek tartja magát, mert a Nemzet Színészeivel együtt már köszönthette a közönséget az újévi gálámon. Ígéretet tett arra, hogy a 2020-at köszöntő következő újévi koncerten, már ott lesz a színpadon, és együtt fogunk koccintani.
Nagy öröm volt látni, hogy az egyik legjobban szeretett színművészünk újra energikus, életvidám, és tervezi a jövőt. Több éve már csak nagyon kivételes esetben fogad vendéget, és évek óta nem adott interjút, de mint mondta, az irántam érzetet szeretete, tisztelete és barátsága most mindent felülírt, ezért nem csak engem, hanem a televíziós stábot is beengedte lakásába, hogy megörökítsék a mindkettőnk számára nagyon fontos és örömteli találkozást, amelynek alkalmából még egy pohár Unicummal is koccintottunk, majd eljátszottam neki kedvenc dalát, a Körhinta című filmből.
Törőcsik Mari azt mondta, hiányzik neki a közönség, és már alig várja, hogy újra színpadra álljon. A rajongóinak és egész Magyarországnak azt üzente, soha el nem múló szeretettel gondoljanak rá és egymásra, hogy a béke és a szeretet országaként őrizzük a kultúránkat és egymást, és egyben boldog új évet kívánt az egész országnak.
...... .........



...... ........... ............



...... ........... ...........



...... .........




Forrás: facebook oldal.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3620
  • e Hét: 5801
  • e Hónap: 38955
  • e Év: 272702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.