Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.01.20 Bölcsesség, mint a megkülönböztetés ajándéka.
  2019-01-20 20:41:53, vasárnap
 
  Kánai menyegző.
Isten első csodája: vizet borrá változtatja Kánaánba.
A lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől. A harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálás képessége vagy a szellemek elbírálása jut osztályrészül. Más a különféle nyelvek adományát vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul.
Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek. (1Kor 12,4-11)
Menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: ,,Nincs több boruk."
Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: ,,Töltsétek meg a korsókat vízzel!
,Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak." Odavitték.
Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való.
A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták.
,Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort."
Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.
Részlet: (evangélium igéi. Jn 2,1-11)

Videó Link

...... .......



...... ..........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Évközi 2. vasárnap Csíksomlyó 01.20
  2019-01-20 16:39:30, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Évközi 2. vasárnap Déváról 01.20
  2019-01-20 16:37:21, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Jézus él! A megtérők imája
  2019-01-20 16:13:55, vasárnap
 
  Mihályfalvi János videója Link
Előadják: Sinkovits Imre és Kozák András
Videón lévő Ima:
- Uram, Jézus Krisztus! Szükségem van Rád! Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten az én bűneim miatt is. Hiszem, hogy kiontott véred megtisztít minden bűntől.
Kinyitom szívem ajtaját, és befogadlak Téged, mint Uramat és Megváltómat. Te irányítsd életemet.
Tégy olyanná, amilyen Te akarod, hogy legyek.
Megvallom, megbánom és elhagyom minden bűnömet, amit valaha is tettem. Kérlek, bocsásd meg minden bűnömet, és jöjj a szívembe. Köszönöm, hogy megbocsátottad bűneimet, és Szent Szellemed (Lelked) által a szívembe költöztél. Köszönöm, hogy megajándékoztál az örök élettel és egy mennyei hellyel. Szívből megbocsátok mindenkinek, aki megbántott engem. Kérlek, formálj olyanná, amilyenné akarod, hogy legyek, hogy örömed teljék bennem. Kérlek, vezess az üdvösség keskeny útján az örök életre. Köszönöm.
Uram Jézus szükségem van rád.
Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten.
Kinyitom életem kapuját és befogadlak téged, mint uramat, megváltómat.
Te irányítsd életemet. Tégy olyanná, amilyen Te akarod, hogy legyek. Ámen.

...... ........... ........... .......


*
- Megtérők imája Jézus élete c filmből videó Link
*
- Kérd Jézus Krisztust, hogy vegye át életed vezetését! Mondd el, hogy engedelmeskedni akarsz neki! Akaratát megismered a Bibliából. Kérd Őt, mutasson neked utat a mindennapi életben! Keresd naponta a Vele való kapcsolatot a rendszeres bibliaolvasás és imádkozás által! Csatlakozz mielőbb egy Bibliához hű gyülekezethez! A hívő keresztény testvéreiddel való kapcsolatod pedig segít abban, hogy győztes légy a bűn elleni harcban, s hogy növekedj lelki-szellemi életedben, Isten és Jézus Krisztus megismerésében. Ha mindezt őszintén, szívből megtetted, akkor megtapasztalod, hogy az Úr Jézus erőt és bátorságot ad neked is az Ő követésére.
Jézus mondja: "Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valamilyen halálosat isznak, nem árt nekik, betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak." (Márk evangéliuma 16:17-18)
"Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik... mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik kérik tőle." (Lukács evangéliuma 11:9-10,13b)
- Közel van hozzád az Ige, a te szádban és a te szívedben', mégpedig a hit Igéje, amelyet mi hirdetünk. Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülsz." (Róm 10:8-9)

- A Napi Hangzó Biblia nem titkolt célja, hogy minél több ember felhagyjon korábbi, Istentől elfordult életétől és teljesen új életet kezdjen. Jézus Krisztus úgy fogalmazott, amikor megkezdte nyilvános szolgálatát, hogy “forduljatok Istenhez, mert elközelített Isten királysága". Ezzel egy új korszak nyílt meg a világtörténelemben, amely a mai napig tart. Lehetővé vált szó szerint az újjászületés és a tényleges belépés Isten közelségébe Jézus Krisztus személyén keresztül.
Ennek első lépéseként lényeges, hogy az ember felismerje, hogy bűnös emberként él és a bűnei kárhoztatják őt az örök ítéletre. De az Istenhez való odafordulást és a bűnök elhagyását követően Jézus Krisztusban örök életet kap, ráadásul újjászülethet víztől és Szent Szellemtől. Fontos tehát, hogy miután hallottuk a Biblia szerinti evangéliumot (vagyis jó hírt), forduljunk Isten felé. Ha ezt megtesszük, már nem kell a lelkiismeretünket terhelő bűnök miatt elkárhoznunk. Elég, ha megbánjuk azokat és befogadjuk Jézus Krisztust a szívünkbe, mint személyes megváltónkat.
- Lényeges, hogy ezt ne csak csendesen, magunkban tegyük meg, hanem hangosan valljuk is meg. Ezt elmondhatjuk saját szavainkkal is, de valaki után is imádkozhatjuk a megtérés imáját, amely egy olyan mérföldkő az ember életében mint mikor fizikálisan a világra jött.
- A lényeg, hogy valóban hittel és hangosan mondd ki!
Nem utolsó sorban: köszöntünk Jézus Krisztus és Isten családjában a megváltottak között!!! Kívánjuk, hogy az új életedben érett krisztusi tanítvánnyá válj és eljuss a Krisztusban ékeskedő érett kor szintjére!

- A Biblia tanítja:
Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök Eléd. Azt mondod az Igében: ,,Ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz." (Róm. 10,9.)
Hiszem a szívemben, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.
Hiszem, hogy Jézus Krisztus meghalt az én bűneimért.
Hiszem, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halálból, az én megigazulásomért.
Kérlek Jézus Krisztus, legyél az én Uram!
Kérlek Jézus Krisztus, legyél az én Megváltóm!
Kérlek Jézus Krisztus, legyél az én Gyógyítóm!
A Te Igéd szerint: ,,Szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre." (Róm. 10,10.)
Én hiszem a szívemben és most a számmal is vallást teszek a hitemről:
Jézus Krisztus az én Uram!
Jézus Krisztus az én Megváltóm!
Jézus Krisztus az én Gyógyítóm!
Meg vagyok váltva!
Köszönöm Úr Jézus az örök életemet! Ámen."

*

Kedves Megtérő!
Ha szeretnéd életedet Jézus Krisztusra bízni,akkor keresd a Vele való személyes és bensőséges kapcsolatot. Add át szívedet Neki most Ő!!! vár rád ,várja hogy válaszolj a hívására .
Ő él és meghallgatja ,ha hozzá szólsz .Egész nyugodtan beszélhetsz hozzá egyszerű,saját szavakkal. De talán segítségedre lehetnek a következő mondatok :
Úr Jézus Krisztus köszönöm neked,hogy meghaltál értem a Golgota keresztjén,hogy megválts engem.Azt mondtad ."Aki én hozzám jön semmiképpen ki nem vetem".Nos ,én most jövök Hozzád minden vágyammal a védettség után.És minden bűnömmel és vétkemmel állok eléd úgy amint vagyok .Moss tisztára ,vedd át a szívem és egész életem felett a vezetést.Átadom magamat Neked és köszönöm ,hogy elfogadtál.Ezentúl Téged akarlak követni és Veled akarok maradni .Vezess engem a Te utadon a menny felé.Így legyen most és mindörökké.
Szeretlek Uram ,Megváltóm!
Ámen !
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részleteiről
  2019-01-20 08:49:26, vasárnap
 
  2019. január 20. vasárnap, 06:30
Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részletes forgatókönyvéről is beszélt a Maszolnak Potyó Ferenc pápai prelátus, a gyulafehérvári római katolikus érsekség általános helynöke.
- Lehet-e már tudni a pápa csíksomlyói látogatásának részletes programját, forgatókönyvét?
- Június elsején 11 órakor érkezne a pápa helikopterrel, zárt kocsiban viszik a szentmise színhelyére, és előzőleg az úgynevezett pápamobilon, nyitott kocsin körbejár, hogy minél közelebb, minél több hívőhöz kerüljön. A tervek szerint 11 óra 45 perckor kezdődne a latin nyelvű ünnepi szentmise, és annak keretében a pápának a beszéde, amit fordítanának természetesen magyar nyelven. A román szöveg - mivel nyilván kevesebb lesz az érdeklődő, vagy ha más román ajkúak akarják követni - valamilyen mobiltelefonos elérhetőségen lesz követhető.
A szentmise után egy nagyon rövid, szűkkörű ebéd következik, mert a pápának nem az ünnepi asztal vagy az asztali ünnepség a fontos, hanem a hívekkel való találkozás, a lelkipásztori gondoskodásnak ez a formája, hogy köztük van, bátorítja, erősíti őket. Három órakor már megy is tovább, mert délután Iașiban van programja.

Maszolnak Potyó Ferenc pápai prelátus beszéde Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Évközi 2. vasárnap 01.20
  2019-01-20 08:46:18, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr úgy szereti választott népét, mint menyasszonyát a vőlegény. Sion és Jeruzsálem a választott nép jelképe.
Így szól az Úr:
Sion miatt nem hallgathatok, és Jeruzsálem miatt nem nyugszom, amíg föl nem ragyog igazsága, mint a hajnal, és szabadulása, mint a fáklya, nem tündököl.
Meglátják majd a népek igazságodat és a királyok dicsőségedet. Új néven hívnak majd, amellyel az Úr ajka nevez el. A dicsőség koronája leszel az Úr kezében, királyi fejdísz Istened kezében.
Nem hívnak többé ,,Elhagyottnak", sem országodat ,,Pusztaságnak" hanem így neveznek: ,,Gyönyörűségem", és országodat: ,,Menyasszony", mert az Úr örömét találja benned, s országod újra férjhez megy. Mert amint a vőlegény feleségül veszi a leányt, úgy fog frigyre lépni veled, aki téged felépít; és amint a vőlegény örül a menyasszonynak, úgy leli örömét benned Istened.
Ez az Isten igéje. Iz 62,1-5

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Egy és ugyanazon Lélek osztogatja a különböző adományokat tetszése szerint.
Testvéreim!
A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz.
A lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől. A harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálás képessége vagy a szellemek elbírálása jut osztályrészül. Más a különféle nyelvek adományát vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul.
Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.
Ez az Isten igéje. 1Kor 12,4-11

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus első csodája a galileai Kánában.
...... ........... .....


Abban az időben:
Menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: ,,Nincs több boruk." Jézus azt felelte: ,,Mit akarsz tőlem, asszony! Még nem jött el az én órám." Erre anyja szólt a szolgáknak: ,,Tegyetek meg mindent, amit csak mond!"
Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: ,,Töltsétek meg a korsókat vízzel!" Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: ,,Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak." Odavitték.
Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: ,,Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort."
Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.
Ezek az evangélium igéi. Jn 2,1-11

Imádság
Urunk, gondviselő Istenünk! Köszönjük, hogy figyelsz életünkre, vigyázol ránk, gondviselő szereteteddel átölelsz minket. Látod gondjainkat és küzdelmeinket, jól ismered fáradozásainkat és aggodalmainkat. Hozzád fordulunk nehéz helyzeteinkben: adj nekünk jó tanácsot és útmutatást! Adj erőt, bátorságot és kitartást. Erősítsd bennünk a hitet, hogy amikor már erőtlenek és tehetetlenek vagyunk, te akkor is tudsz segíteni, mert mindent megtehetsz, s jóságodnak köszönhetően segítesz mindazzal, ami üdvösségünket szolgálja. Ösztönözz minket arra, hogy készséggel és engedelmesen megtegyünk mindent, amit kérsz tőlünk.

Elmélkedés:
Megszólítás és megerősítés
A mai evangéliumban a kánai menyegzőn történt csodáról, a víz borrá változtatásáról olvasunk, amely Szent János szerint Jézus első csodája volt. Az esemény helyszíne egy lakodalmas ház, ünneplők sokaságával és túlcsorduló örömmel. Abban az időben a lakodalmak egy hétig tartottak, tehát nem egyetlen napra, hanem hosszabb időre kellett gondoskodni elegendő élelemről az ünneplők számára. Szegényebb családoknál bizony ez gondot jelenthetett, azaz előfordulhatott, hogy nem volt mindenből elegendő, s emiatt megszakadt az ünnepség. Egy ilyen váratlan helyzet történt Kánában is, elfogyott a bor. Édesanyja, Mária közbenjárására Jézus csodát tesz, a vizet átváltoztatja borrá, s ezzel a tettével megóvja a családot a szégyentől, tovább folytatódhat az örömteli ünneplés.
Érdemes felfigyelnünk Mária figyelmes magatartására és cselekedetére. Észreveszi a bajt és tudja, hogy ki képes segíteni egy ilyen nehéz helyzetben. Lényeges üzenete van ennek: Jézus édesanyja figyel életünkre, észreveszi, ha olyan szükséghelyzetbe kerülünk, amit a magunk erejével nem tudunk megoldani. Látja gondjainkat és küzdelmeinket, észreveszi, ha emberi segítségre már nem számíthatunk. Mária az ő fiához, Jézushoz fordul a mi érdekünkben, azt kérve tőle, hogy segítsen rajtunk isteni erejével. Égi édesanyánknak e közbenjárása nagy segítséget jelent számunkra, és arra bátorít, hogy közbenjárását kérjük, mert fia meghallgatja őt.
A csodák felismerése és a csodákban való hit a mai ember számára nem olyan természetes, mint a korábbi idők emberei számára. Fontos tisztáznunk, hogy a csoda nem varázslat, nem bűvész trükk, nem szemünk elkápráztatása. Jézus valamennyi csodája az ő személyéhez és tanításához kapcsolódik. Igazolják, hogy valóban Isten és igazolják tanításának igazságát. Lényeges továbbá, hogy a csodák nem öncélúak és nem is céltalanok. Mindig valakihez szólnak, valakinek a javára, érdekében történnek. A csoda nem szórakoztatja az embereket, mint az ügyes bűvészmutatványok, hanem Isten segítségének a megnyilvánulása egy olyan helyzetben, amikor az ember már tehetetlen és a maga erejével nem talál megoldást. A csoda mindig hitet ébreszt abban, akinek a javára történik, vagy akik azt megtapasztalják. Ki kell még emelnünk azt is, hogy Isten csodái nem a természeti törvények felfüggesztését jelentik. Ha így lenne, akkor Isten teljesen önkényesen bánna a világgal, törvényeket hozna, amelyek alapul szolgálnak a világban uralkodó rendnek és rendezettségnek, de ezeket bármikor félre is tehetné.
Hogyan tekintsünk tehát a csodákra? A csoda megszólítás és megerősítés. Csodáival, közbelépéseivel Isten megszólít minket, jelet mutat. Isten nem a végtelenből figyeli életünk küzdelmeit, hanem bizonyos helyzetekben segítségünkre siet. Nem azért, mert méltók vagyunk erre vagy kiérdemelhetnénk segítségét, hanem azért, mert jóságos és ki akarja mutatni felénk szeretetét. A csoda mindig akkor történik, amikor már nem magunkban bízunk, hanem nagy bizalommal a gondviselő Isten kezébe helyezzük életünket. Tőle várjuk a megoldást, elfogadjuk akaratát. A csoda megerősítés, hogy érdemes hinnünk és érdemes imádságban Istenhez folyamodnunk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Seregély István: Útravaló – 2019. január 20., évközi 2
  2019-01-20 08:40:48, vasárnap
 
  A magyar püspökök egyike, jól ismerve apostoli küldetését, kijelentette: a mai világ körülményeit látva itt az ideje, hogy hozzálássunk ezeréves magyar kereszténységünk megőrzéséhez. A modern pogányság ugyanis akár végleg elsodorhat bennünket a föld színéről. A világ vezetői be akarják bizonyítani, hogy Isten nélkül fogunk csak igazán jól élni. Szent István és üdvözült elődeink sem örülnének ennek, ahogyan mi sem. Nagyon bízom abban, hogy a Magyarok Nagyasszonya annyi hűtlenségünk után sem feledkezik meg népéről.
Keresztelő János annak idején úgy látta jónak, hogy a Názáreti Jézus felé fordítsa az emberek figyelmét. ,,Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit." Izajás pedig azt mondta: Fiát, ,,az Úr szolgáját" Isten minden nemzet és ember világosságává tette, hogy üdvössége eljusson a föld határáig.
Mit tehet az egyszerű hívő ember a kereszténység megmaradásáért, amikor a világ vezetőinek eszükbe sem jut ez a kötelesség? Tudnunk kell, hogy a világ elvadult, önző vezetői a hatalmuk és a vagyonuk érdekében be fognak csapni minket. Rájuk nem számíthatunk e téren.
Elsőként mindenki nézzen utána a Krisztus-követés üzenetének. Írni-olvasni tudó kor gyermekei vagyunk. Ha újra és újra olvassuk az Újszövetség írásait, megértjük: maga Isten lett emberré, hogy a föltámadás dicsőségébe vezető emberi életet élhessünk Jézus Krisztus által.
Szeretném, ha az elmúlt évszázad viszontagságai miatt kialakult vallási tudatlanságból fölocsúdva a sok zűrzavart túlélő szent maradék eljutna Szent Péter a főtanács előtt tett kijelentésének igazára: a Názáreti Jézuson kívül ,,nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk (ApCsel 4,12)". (Ezért nem csodálkozunk azon, hogy a sátán és mindenkori barátai mindig harcolnak ellene.)
Ennek érdekében, mint kétezer éve mindig, most is Istenhez kell fordulnunk, mégpedig rendszeres imában. Nem hosszan kell imádkozni, de sokszor. Legtöbbet ér a magunk fogalmazta fohász, amelyet családunkért, hazánkért, magunkért és a világért mondunk. Az őszinte ima meghallgatásra talál. Időt kell szánni Isten Igéjének, Jézus Krisztusnak megismerésére. Jézus a kereszténység lényege (Romano Guardini).
Hogy közelebb kerüljünk hozzá, a legfontosabb az evangéliumok olvasása, majd a - sajnos nem mindig tökéletes - templomi igehirdetés hallgatása. (A templomba járás nem hanyagolható el!) Legyen tanúságtevő minden valóban keresztény magyar ember! Merjünk beszélni a hitünkről, elsősorban hitből élő
otthonainkban. Hála Istennek, számos fiatal is van, akik használják a józan eszüket, és igyekeznek megismerni Krisztust, amíg még nem késő. Kérdéseket tesznek fel, és keresik az életüknek irányt szabni képes meggyőződést. Jól gondoljuk meg, mit válaszolunk nekik! S ha viszontagságos múltunk miatt mi, felnőttek sem vagyunk eléggé tájékozottak, nézzünk utána az evangéliumi ismereteknek! Ma még talán csak egyéni a próbálkozások ezek, de idővel áthatják az egész társadalmat.
Mindennek alapja a valódi krisztusi szeretet, amely boldogít itt és odaát egyaránt. Ne magunknak éljünk! A másokért élt földi élet soha nem vész kárba, és ha ezt az utat választjuk, hitelünk lesz a világ előtt. (Jn 2,1-11)
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.